offtopic
boom47 2013 okt. 26. - 15:57:24 Előzmény merkel
(560/640)
És persze a "legkevésbé rossz jobboldali diktatúra" Adolf Hitler Náci Németországa volt...
4/10
-greghouse- 2013 okt. 26. - 10:29:13 4/10
(559/640)
A hatos szerintem már a borravalót is tartalmazza, de legyen. Nekem az a gondom - most el is tekintek politikától - hogy szerintem látvány ide meg oda (én már a Mátrixot sem szeretem, noha ezért sokan megköveznek), a film egész egyszerûen unalmas. A másik gondom, hogy - na most próbálom a politikát kerülni - kliséket, közhelyeket használ, akár a képi világban, akár az igen gyér cselekményben. Párbeszédek nem különben. Ekkora közhelyeket leírni, sõt, kimondatni, hogy "az eszméken nem fog a golyó", aztán mindenki megjelenik Guy Fawkes álarcban.... képregénynek biztos jó, de mint film, a hatosnak nagyon örüljön.
stenmore 2013 okt. 26. - 00:14:45
(558/640)
Ezt tapasztalhatjuk most nálunk is hogy a média az kizárólag a baloldalé,a sok kormány tv és hírlapok,rádiók azok csupán optikai csalódások:)
merkel 2013 okt. 25. - 22:22:11
(557/640)
Szerintem baloldali diktatúrából sokkal több volt, számos kommunista diktatúra volt, jelenleg is van ilyan Koreában, Vietnámban, Kubában, Fehéroroszországban, Kínában, stb. A jobboldali "diktatúrák" nem ennyire rossz diktatúrák, mivel a néptömegekre építenek, a többség jelentõs mértékben egyetért velük. Szerintem a filmben sem ez a lényeg, az a normális, hogy egy ország - akár diktatorikus - politikai vezetése nacionalista.
Yuliusz 2013 okt. 25. - 18:32:45
(556/640)
Ez talán azért van így, mert a történelem folyamán egy történelmi szempontból viszonylag rövid idõben létezett egyfajta sztálinista "baloldali" diktatúra, ugyanakkor különféle "jobboldali" vagy akár keresztény típusú önkényuralmi rendszerekkel meg tele van a világtörténelem.
oktondi pocok 2013 okt. 25. - 12:03:31
(555/640)
Érdekes, hogy az "ilyen" típusú filmeknél mindig valamilyen jobboldali, keresztény szimbólumokat használó diktatúrák testesítik meg a legyõzendõ és utálatos gonoszt. Vajon ezek a rendezõk a baloldali diktatúrákat miért nem tartják ellenszenvesnek, és miért nem azokat jelenítik meg a filmjeikben?
Andyking 2013 okt. 25. - 10:35:43
(554/640)
Ha tudnátok használni az internetet,bõvülne az ismeretetek.Például a szefárdi Fuggerek és a szintén szefárdi,de kikeresztelkedett Mediciek is adtak pápát.Pont az volt a feladata,hogy az Amerikából is kincseket hozó gyilkosokat feloldozza és megutáltassa a kereszténységet az inkvizícióval.Akkor a Fuggerek voltak/strómanjukon a Habsburgokon keresztül/a "háttérhatalom".a harminc éves háborúkban az ashkenázi származású Rothschildok kerekedtek felül.A mai napig...
offtopic
Andyking 2013 okt. 25. - 10:34:08
(553/640)
Ha tudnátok használni az internetet,bõvülne az ismeretetek.Például a szefárdi Fuggerek és a szintén szefárdi,de kikeresztelkedett Mediciek is adtak pápát.Pont az volt a feladata,hogy az Amerikából is kincseket hozó gyilkosokat feloldozza és megutáltassa a kereszténységet az inkvizícióval.Akkor a Fuggerek voltak/strómanjukon a
8/10
stomachh 2013 aug. 28. - 09:54:58 8/10
(552/640)
Igen jó utópiafilm, akcióval, mindemellett elgondolkodtató. De az sem mellékes, hogy úgy állítja be V ellenfeleit, hogy a nézõben semmi sajnálatot nem ébreszt a karakter mellett, így bármilyen halált a nézõ még egy szemöldökfelhúzással sem méltat. Ha ez az éra furcsaságát kívánja érzékeltetni, akkor sikerült. Nekem nem volt egy szimpatikus karakter sem a filmben. Na mindegy, ettõl még egy igen jó film. Egy halványabb alsóléces 8/10 nálam.
10/10
Bsmarcona 2013 jún. 29. - 20:10:06 10/10
(551/640)
Ez a film egy alapmû de csak annak érdemes megnézni aki átlátja a valódi mondanivalóját és képes azonosulni vele. Lényegében ugyanarról szól mint a Mátrix (ugyanazok is készítették) csak egy másik környezetbe emeli át az alaptörténetet, nem egy scifirõl hanem egy nagyon is reális filmrõl van szó.
10/10
togepi 2013 máj. 18. - 00:04:46 10/10
(550/640)
Nekem tetszett, elgondolkodtató film.
2/10
taylor88 2013 jan. 25. - 12:50:15 2/10
(549/640)
Teljesen igazad van. De pont ezért kritizálom a filmet. Egy szóval nem mondtam, hogy a kereszténységbõl és az iszlámból nem lehet egy eszmét faragni. És nyilvánvalóan vannak még fundamentalista csoportok. De ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy a katolikus egyházat vagy az iszlámot azonosítsuk az inkvizícióval vagy egy szélsõséges eszmével.
korpa96 2013 jan. 16. - 13:17:54
(548/640)
Emberek felkéne ébredni !
Ez az egyik legilluminati ellenesebb film ami valaha készünlt !
És csak azért,hogy te felkelj !
Nezz utána : www.pirospirulaprojekt.blogspot.com
www.davidicke.com
www.infowars.com

Csak kezd el !
2/10
taylor88 2013 jan. 09. - 00:01:02 2/10
(547/640)
Ez a film számomra azért nem érdemel 2 pontnál többet mert erkölcsileg megítélve a film egy moslék és rendkivül hamis.
Mi az, hogy egy eszméért el kell pusztítani életeket? És egyáltalán mit érünk el vele ha bosszút állunk?
Ez a film pontosan a bosszút isteniti nem pedig azt mutatja meg, hogy milyen módon is kell ellenállást gyakorolni egy diktatúrában.
Jano44 2012 dec. 26. - 00:58:38
(546/640)
Heisenberg

Ott a pont!!!

Az ilyen amerikai maganyos hosos film aranyos,csak koze nincs a valosaghoz. Ha a kancellar egy valodi diktator lett volna, akkor profikat alkalmazott volna egy mezei rendornyomozo helyett, akik tenyleg el tudtak volna fogni az emberket. A kudarcot vallo rendornyomozokat/titkossszolgalati vezetoket meg szepen fobelottek(nem kirugassal fenyegettek) volna. Amugy minden diktatura alkalmaz besugokat, szoval hamar az ipse nyomara akadtak volna. Az is nevetseges, mikor vegen mutogatja az igazolvanyat az ipse, majd fel meghuzni a ravasz, mikor egy lapatos kopasz urge ratamadt.
A vegen a kancellart is tul konnyen vegeztek ki,ketlem,hogy a testorsege ellene fordult volna, hiszennelkule nekikis veguk lett volna.

Szoval egy gagyi sz.r alomvilag...
5/10
M.Zs.F 2012 okt. 25. - 23:47:30 5/10
(545/640)
Alapjaiban egy jó filmrõl van szó, bár azt hiszem többet ki lehetett volna hozni belõle, ha nem akarnak ennyit. Talán nem kellett volna ennyire szélsõségekre tévedni, sok volt néhol. Natalie Portman viszont megint megmutatta egy arcát, és szintén fantasztikusan mûvelte.

10/5
9/10
para005 2012 szept. 23. - 10:24:15 9/10
(544/640)
Szerintem igen jó film.
A mostani sok szemét közül kiemelkedik, mert van valami mondanivalója.
Csak nekem tûnt fel, hogy az utóbbi 4-5 évben nem volt egy normális nem popkorn film?
Ami nem arról szól hû látvány,meg ilyen olyan szuperhõs nulla történettel, meg robbantgatás orrba szájba?
1/10
dummdomm 2012 jún. 20. - 17:58:16 1/10
(543/640)
A filmbõ valami jót is kilehetet volna hozni , elvégre a mondanivaló valamilyen szinten pozitív . De ez a film annnyira undoritóan álszent és demagóg , az egész játékidõt végig szenvedtem . Ez a film is maga eg propaganda , a neo-liberalizmus propagandája . Mindent leegyszerüsít , mintha csak két irány lenne , a boldog szabadság , és Kádár rendszer szerü konzervatív diktatúra . A legundorítobb jelenet , amikor Deitrich lakásán Evey meglátja a Koránt és megkérdezi hogy vallásos . A válasz: nem csak a versek miatt tartja . Persze van a meleg liberáli értelmiségi , aki mûveltségét és nyelvtudását nem lehet túl szárnyalni . Ez önmagában megférhetne egy jó film keretein belül , de az annyira blõd stb... hogy az máj fáj . A színészek is borzalmasak úgy ahogy vanna . Natalie Portman is volt már zseniális , de itt a szépsége nem tudja elterelni a figyelmet a karakteréhez érzet érdektelenségérõl .

AKIK TÉNYLEG NAGYSZERÜ FILMET AKARNAK LÁTNI A SZABADSÁG FONTOSSÁGÁRÓL , AZOKNAK A SZÁLL A KAKUKK FÉSZKÉRE CIMÛ TÖMÖR ZSENIALITÁST AJÁNLOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1/10
makovecz1972 2012 jún. 19. - 21:28:20 1/10
(542/640)
Ritka egy gagyi film. Hogy kicsit atualizáljak. Nálunk 2006-ban volt valami hasonló, bár nem ennyire brutális formában. Amúgy 10/1!
Heisenberg 2012 febr. 03. - 19:01:25
(541/640)
Szeretem a sötét antiutópiákról szóló filmeket, de itt nem láttam nyomát sem ennek a lakosság jól él, van munka, kaja, lakás, áram, plazmatévé tehát gyakorlatilag minden mûködik és üzemel.
A film legfontosabb mondanivalója szerintem az hogy a média manipulál és hazudik és akié a média azé a hatalom, ez igaz is, itt is totálisan ellenõrzi a rendszer a médiát, illetve félrevezetik,lehallgatják a lakosságot.
Másban nem erõs a rezsim, a zsákos begyûjtõknek is kis túlzással, hajléktalanokat alkalmaznak.
Ezért is hihetetlen hogy hagyják lemenni a TV-ben V üzenetét, ezt nyilván technikailag könnyen meg lehet szakítani (lekapcsolják az áramot), az is érthetetlen volt hogy a komikus kigúnyolhatta a kancellárt hiszen, nyilván állami média mûködne ebben a világban, ahol ezt nem lehetne megtenni. Minden téren félkegyelmû a rezsim pl olyan gyenge puskákat alkalmaznak amivel egyszerûen nem tudják lelõni V-t de ez mellékes is.
A televíziós lázításokból következik a "forradalom" ami nevetséges lett, ugyanolyan öltözékben, maszkban, rendezett sorokban masírozik a tömeg, talán még egyszerre is lépnek.
hát egy tüntetés, fõleg forradalom nem ilyen, a vége nagyon sokat rontott az egyébként sem túl magas színvonalon. Poénként a Portman felrobbanthatta volna a a végén a forradalomnak beállított velencei karnevált, azzal hogy alájuk küldte a robbanószerrel teletömött metrót :)
5 pont