Téma: Vadrózsa

10/10
Nótárius júl. 12. 14:25:16 10/10
(6/6)
Egy páratlan zenei tehetségű, már nem annyira fiatal, de mégis felelőtlenül zaklatott életű, épp a börtönből szabadult, kétgyermekes (!) glasgow-i nő arról álmodik, hogy Nashville-be utazva világhírű country-sztárrá válhat.

A szerteágazó zenei nyitottságomon belül nagyon kedvelem az érzelmileg is megragadó country-t (pl. Kitty Wells!), főleg így, épp a sokrétű ellentmondásosságával valószerű, az esendő emberséget és a karcosan elmés humort sem nélkülöző, életrajzi filmmé kerekítve.

Szinte üdítő időnként egy-egy ilyen filmet is látni, amiben nem a jódolgában elit és egyéb kliséfigurák álproblémáival, kitalált nyavalygásaival kellene valamiképpen azonosulni; hanem szerényebb életmódú,
küzdelmes mindennapiságú karakterek életvalóságú gondjaival szembesülhetünk.

Már a hiteles érzetű "munkás-miliő" hangulata is bevonzott, de különösen megragadott a főszereplő kivételes tehetségével kitörni vágyó, önérzetesen érzékeny, jó humorú, ugyanakkor a közönségességig nyers keresetlenségű és zabolátlanságú, kötöttségeket hárító felelőtlenségű, összetett karaktere. Varázslatos, hogy amikor Rose-Lynn elkezd énekelni, olyankor a szinte bárdolatlan magatartását maga mögött hagyva, az oly kifejezően elemi erejű tehetsége által teljesen átlényegül.

Rose-Lynn-nek a feloldhatatlannak tűnő ellentmondású dillemákkal terhelten: zenei, családi, erkölcsi, anyagi, önmegvalósítási és szabadság-kiteljesítési téren is rá kell találnia a jövőjét is jelentő saját útjára; miközben az egymással is szembefeszülő vágyai, lehetőségei, korlátai és kényszerei által behatároltan kell ehhez meghoznia a saját és gyermekei sorsát is meghatározó döntését.

"Vicces, mozgalmas és ragyogóan felemelő! Látni kell ... ! "

Ime a film előzetese:
"WILD ROSE | OFFICIAL MAIN TRAILER”
https://youtu.be/l_Ths6k7qXk
6/10
sexykex júl. 10. 03:27:37 6/10
(5/6)
Pál, akit ekkor még Saulnak hívtak üldözte a keresztényeket. Pál fordulása – megtérése – után a kereszténység nagy térítő apostola lett. Miért jutott ez most eszembe? Mert erről szól a film: a főszereplők pálfordulása fölöttébb érdekes és megmagyarázhatatlan. Én ugyan sem az eszétől, sem az énektudásától nem ájultam el Rosenak mégis elviselhetőnek, határozottan nézhetőnek értékeltem ezt a mozit.
6/10
pihes júl. 08. 14:57:52 6/10
(4/6)
Nagy sikereket nem mutatnak, de annyit igen, hogy beindul a szekér valahol.
Kicsit többet vártam, de rossz nem volt!

6/10
1/10
Sektor Judy júl. 07. 19:51:34 1/10
(3/6)
Most kezdtem el nézni,fél órája megy. Idáig...4 max 5 pont a film... ha 10 percen belül nem történik semmi , kikapcsolom 3 ponttal...
8/10
furfang jún. 30. 00:13:03 8/10
(2/6)
Egy country énekesnő karrierjének kezdetéről.
8/10
furfang jún. 29. 23:59:35 8/10
(1/6)
Egy nagyon szép, tartalmas film. Nagyszerű szereplőkkel és zenével.