10/10
nikato 2023 júl. 08. - 10:47:26 10/10
(14/14)
Bármikor megtudom nézni, nálam ilyen a jó film, amit mindig újra lehet nézni annyira jó, mindig élvezem, nosztalgiázom is vele. Szinkron is szuper! A nagyi is zseniális! Itt még Keanu is fénykorát élte. Hatalmas taps Martha Plimptonnak - aki Keith Carradine lánya -, hogy felvette az anyja nevét és nem az apja neve által akart érvényesülni. Külön érdekesség, hogy River Phoenix barátnője volt (a filmben az öccsét játssza River tesója) és egyike a híres "Goonies" színészgárdájának (nálunk nem annyira ismert, de kint a '80-as évek egyik kultfilmje).
10/10
nikato 2020 júl. 25. - 19:47:40 10/10
(13/14)
Vannak benne poénok, igazságok! Ez tipikusan szombat esti film! Régen legalábbis ilyeneket adtak a tv-ben! Kár, hogy a gyerekek szinkronjait nem írják, mert Kevinnek és a húgának is elég érdekes magyarhangokat adtak! Dianne Wiest megérdemelte volna a Golden Globe-ot a játékáért! OFF.: Ebben a filmben látom kicsit úgy, hogy Joaquin Phoenix hasonlít a testévérére River-re. Érdekesség, hogy Keanu Reeves volt River legjobb barátja. OFF. VÉGE
7/10
sadrok 2019 júl. 13. - 15:37:21 7/10
(12/14)
A sokszor derűs részeket elgondolkodtató és megszívlelendő szakaszok váltják fel. Egy bajom van csak ezekkel a "megváltoztatós" filmekkel, hogy rekord gyorsasággal történik az emberek és sorsuk jobbra fordulása. Hosszasan tart a problémás idő felvázolása, azután hipp-hopp jön a megváltozás.... ami az életben sokkal lassúbb és nehezebb folyamat. De hát ugye ez film, ami nem a valót tükrözi, annak pedig nem is volt rossz... jópofa vígjátéknak mondható.
Jim Hacker 2015 aug. 11. - 22:16:10
(11/14)
Remek komédia, sok-sok elgondolkodtató családi jelenettel. A helyzetkomikumok okozta poénok nagyszerûen kötik össze a drámai eseményeket, mert hogy olyanok is vannak szép számmal. Egy szokványos, és jellemzõen, olcsó komédia nem kínál annyi kiváló szerepformálást, mint ez a Ron Howard darab. Az állatorvosi lóként használt igen népes Buckman család a tipikus problémák egész sorát vonultatja föl, amin ugyanúgy lehet kacagni, mint a saját szülõi baklövéseinken. Vagy ez utóbbi mégsem megy olyan könnyen?!

A legvége persze elmegy egy jóakaratú érzelgõsségbe, de ebben érezni nem is kevés nevelési célzást. Amolyan "Ne féljetek a még több gyerek vállalásától, csak bátran durr bele, aztán lesz ami lesz' üzenete van, de ha már egyszer "Parenthood" (Apaság, Anyaság) lett a címe, akkor ez elfogadható, legalább részben.

Sok gyakori családon belüli konfliktus helyzetet idéz meg a film igényesen és szórakoztatóan: 8/10-ra értékelem.
peseta 2013 aug. 10. - 13:54:22
(10/14)
A film cuki, de néhány gyereknek a szinkronhangja nagyon elcseszett.
7/10
technokrata 2011 dec. 21. - 19:57:48 7/10
(9/14)
Remek színészek, kitûnõ alakítások, egyszerû történet. Mégis szórakoztató és igenis jónak nevezhetõ film ez.
sofi 72 2011 okt. 30. - 08:24:10
(8/14)
Írtam már ehhez a filmhez hsz-t. Nem is azért írok, hogy a film magasztalásába, vagy lehúzásába kezdjek, csak egyszerû felháborodás az oka, amiért "tollat" ragadtam.
Tegnap este ennek a filmnek a tökéletes és szakszerûen kifilézett, szétcincált változatát láthatta mindenki, aki véletlenül mûsorra tûzte magának.
Kezdõdött azzal, hogy majd' fél óra késéssel indult. (de lehet, hogy több is volt?)
Aztán a szinkron... Rémálom. Miért kellett átszinkronizálni?? (élvezhetetlen volt az új változat).
És folytatódott a reklámok mennyiségével. Ez volt az elsõ film, amit az Universal-on néztem, pedig régóta megvan a csatorna, de valahogy kimaradt a szórásból. Nos, ezek után valószínû továbbra is a hanyagoltak között marad.
Ennyire tönkrevágni egy filmet az ötpercenként ismétlõdõ reklámokkal... Nem hiszem el, hogy ez törvényes lenne.
Ilyen rövid idõközönként berakott szünetekkel még nem is láttam soha filmet! És úgy gondolom, hogy aki tegnap szerette volna elõször megnézni, tuti feladta, mert neki a mondanivaló és a film hangulata nem ment, nem mehetett át!(tudom, hogy nem egy kolosszális mûrõl beszélek, de akkor is!)
Még szerencse, hogy az egyik legjobb mondat (hullámvasutas)ami nekem például nagyon tetszik, elhangzott!

Summa summarum, BOTRÁNYOS volt!

Az összes filmkészítõ helyében szétperelném azt a csatornát, aki ilyen szintû "kivégzést" eszközöl az alkotásomon!
Likenice 2011 okt. 29. - 20:15:10 Előzmény kemimim
(7/14)
Ez egy jó ötlet!
10/10
kemimim 2010 dec. 30. - 11:53:48 10/10 Előzmény sofi 72
(6/14)
Egyik kedvenc filmem.
Apáknak kötelezõ darab.
sofi 72 2010 dec. 15. - 22:53:01
(5/14)
Vannak olyan filmek, amiket véletlenül néz meg az ember, mondjuk pl. egy délutáni "heverés" alkalmával, amikor is a tv-t csak azért kapcsoljuk be, hogy ne legyen túl nagy a csend, mert olyan a hangulatunk, hogy nem szükséges hozzá teljes nyugi. És ilyenkor olyan filmbe futhatunk bele, mint pl. ez is. Közepes, de nem nézhetetlen, fele-fele arányban jó/közepes színészekkel, akik egy része mondjuk még zsenge "tanulóéveit" töltötte, amikor ez készült..... (Pl. Keanu R.):)))
És hiába közepes, mégis rá tudunk hangolódni, a fene tudja, hogy miért??
Nem nevezem vígjátéknak, mert nem az. Inkább egy hétközapi történet, amelynek a szálai végül összekapcsolódnak, és amiben a humor annyi, mint saját életünkben, amit ugyanúgy nem nevezzük általában humorosnak azért, ha naponta mondjuk egyszer felnevetünk valamin.
Szóval nézhetõ bár S.M-t nem komálom túlzottan!! (valahogy a "fehér" haja idegesít..):))))) Ettõl eltekintve jó, csodaszép mondatok vannak benne, ami klasszul elgondolkoztatja az embert a családról, a gyerekekhez fûzõdõ viszonyról, férj/feleség kapcsolatról, testvérek közötti versengésrõl, és úgy nagy általánosságban arról a bizonyos "mókuskerékrõl", amiben egész életünk során pörgünk. Vagy nevezzem inkább hullámvasútnak...?? Egyszer fent, egyszer lent....és hiába sikítunk, amikor gyorsan "zuhanunk" lefelé!! Sokkal izgalmasabb, mintha unalmasan mindig csak körbe-körbe mennénk, mint a körhintán....!!!!

Moziban nem nézném meg, de egy délutáni matinénak tökéletes!!
Siliana 2008 jún. 25. - 13:59:08
(4/14)
Nem értem a magyar címet, bár tény, hogy a parenthood szót nem egyszerû magyarra fordítani, de nem tartom jónak a vásott jelzõt, inkább épp azt mutatja a film, hogy attól, hogy nem úgy alakulnak a dolgok a gyerekkel, ahogy az ember szeretné, attól még nem biztos, hogy rossz vagy vásott lenne.
Amúgy szuper film, remek alakításokkal. Keanu Reeves-nek bírom ezeket az idétlen filmjeit. De minden színész remekül játszott
Esoerdo 2007 jan. 01. - 19:10:39
(3/14)
Nem tudtok segíteni, hogy hogyan tudnám megszerezni? Köszi szépen!
agella 2007 jan. 01. - 18:35:17
(2/14)
Szerintem nagyon jó film. Steve Martin alakítása nagyon tetszett. Igazán jó volt ebben az apaszerepben is. Bármikor szivesen megnézném újra.
Petikee 2007 jan. 01. - 18:23:54
(1/14)
Nem rossz film, nagoyn jók a karakterek, csak szerintem a történet egy kicsit sablonos, de ebbõl a lehetõ legjobbat hozta ki az összes színész!