6/10
napraforgó 2017 jan. 27. - 17:00:27 6/10
(458/1238)
Igen, csakhogy a látszat szerint Emír nem ölt, vagyis õ már csak egy megtörtént bûncselekmény után lépett be a képbe, õ csak a már csak az eltusolásában segédkezett. Ebbõl Emír könnyedés kimoshatja magát. Ozan meg a gyenge idegállapotával, a rohamaival valóban nem biztos, hogy kibirna egy hosszabb börtönbüntetést, pláne, ha a rabtársak is rászállnak.
Magenta99 2017 jan. 27. - 16:20:47
(457/1238)
Nekem még van egy kissé fura dolog ebben az egész gyilkosság sztoriban.
A felvételeken, amik a pendrive-on vannak, emlékeim szerint pontosan látszik, hogy Emir
is segít eltüntetni a megölt lányt.
Gyakorlatilag bûnrészes, õt is lehetne ezzel zsarolni - kiváltképp Nihánnak.
Ha rendõrségre került volna a dolog, Emir ugyanúgy megüti a bokáját, ezért Nihánnak meg kellett volna
tartania a bizonyítékokat, otthagyhatná Emirt és visszazsarolhatná - ha beköpöd Ozánt, én beköplek téged.
suxel2.0 2017 jan. 27. - 12:19:44
(456/1238)
Igen, igen ismerem a bibliai Lázárt. Erre mifelénk fenn az északkeleti csücsökben rengeteg szót használnak, amit máshol nem ismernek, van úgy, hogy még megyén belül sem, vagy épp másképp, más értelemben is használnak egy szót, mint azt a nagy többség ismeri. A lázár szót, mint fõnevet, azonbelül nem tulajdonnevet használják errefelé a lázító kifejezés helyett. Tehát azokra értettem, akik a lázadást szítják. Emir ugye mondta, hogy van két beépített embere a falusiak közül, akiknek az a feladata, hogy a csõcseléket csúnyán kifejezve magam Kemal ellen uszítsa. Remélem így érthetõ már.

Nekem Ozanban igazából az nem tetszett, hogy elment Leylahoz, hogy megismerje, de én azt éreztem, hogy olyan kötelezõ körösként ment el oda, nehogy már kimaradjon a sorból. Vildant mondjuk biztosan nem zavarta volna, ha nem megy el, sõt szerintem boldoggá fogja tenni a fia magatartása Leylával szemben. Nem is akart eleve esélyt adni arra, hogy Leylát jobban megismerhesse. Ez inkább egy álesély volt tõle, legalábbis nekem így jött le. Azt se engedte, hogy Leyla hozzáérjen. Én sem vagyok a legközvetlenebb típus, de hát csak egy közeli, vérszerinti rokon. Nem azt mondom álljon rögtön Leyla mellé, és legyen õ a jó, lopja be magát a szívébe Ozannak, de nem kellett volna ennyire mereven, ridegen, elutasítóan viselkedni. Hallgassuk meg mind a két félt, teremtsünk egyenlõ esélyeket, és aztán döntsünk.

Nihán és Kemal játszadozásait én azért is szeretem, mert színesítik ezt a sötét/vak szerelmet. És szerintem kell is bele, mivel mostanában belepörgetek a frissen levetített török epizódokba is, és Emir egyre csak õrültebb lesz, Kemal minden visszavágása csak olaj a tûzre, és egyre csak kintebb tolja majd a határait.

És, hogy a tegnapi epizódhoz is legyen kép, de most csak egy kis egyszerû.
10/10
kikelet54 2017 jan. 27. - 07:41:33 10/10
(455/1238)
" Ennek a két embernek van annyi gondja, baja és ráérnek itt hülyéskedni... "

Pont azért kell nekik hülyéskedni, mert annyi gondjuk, bajuk van. Ha nem szereznének maguknak néhány perc boldogságot, már rég bediliztek volna a sok bajtól, ami körülveszi õket. Az élet amúgy is zord és kegyetlen.
Én úgy gondolom, mivel tudjuk, hogy Nihan miért él házasságban, ezzel még nem tesznek semmi rosszat, mindig tudják hol a határ, fõleg Kemal, látod, a majdnem csókból sem lett csók, mert tudják, hogy ezt még nekik nem szabad. Pedig látszott Kemalon, hogy milyen szívesen megtette volna.

Emir meg csak ne szóljon egy szót sem, mert neki mindig voltak nõügyei Nihan mellett.
6/10
napraforgó 2017 jan. 27. - 05:08:32 6/10
(454/1238)
Kiket értesz a 2. pontnál "két beépített lázárnak"? Lázárként én egész más tipusú embert hallottam emlegetni... (lásd a bibliai történetet, Lázár föltámasztását).

Ozant én sem szeretem, de most valahol megértem és elfogadom a viselkedését Leilával szemben. Nekem is két fiam van, õk is erõsen kötõdnek hozzám, az anyjukhoz, ez szinte általános a fiúgyerekeknél. Azt, hogy kiderült valami Nildánról, az anyjáról, Ozan úgy dolgozza föl, hogy hát istenem, õ is beleszeretett ugyanabba a férfiba és nem az õ hibája, hogy az a férfi - aki végül is az apja - az anyjukat választotta. Õ nem úgy fogja föl, hogy ez az apa árulása a választott menyasszonya iránt, illetve a testvér árulása a nõvér felé. Számára ez csak egy alternatíva, adva van két nõ, meg egy férfi és hát a férfi választott. Szerintem Ozan oda se figyelt arra, hogy az apja milyen kényelmetlenül érzi magát, neki fontosabb, hogy az anyja mellé álljon. És valahol érthetõ is, hogy nem egy idegen nõ, a frissen felfedezett nagynéni mellé áll, hanem az anyját preferálja (még akkor is, ha Nildán azért nem az az anyatigris fajta, mint pl. Fahime....).

Nekem tetszett, hogy Kemál megpróbálja ráébreszteni Galipot, hogy ki is lehet a felelõs a víz miatt, és úgy láttam, azzal, hogy Galip elhívta a fiát, - na gyere csak velem - ez sikerült is. Ha nem is jut vele semmire, de azért talán faggatózni fog és Emír is érzékelni fogja, hogy az apja gyanakszik.
Én arra vagyok kíváncsi, hogy Galip mikor kapja már el Tufán grabancát, hiszen azt látnia kell, hogy Tufán a fia samesza, õvele hajtat végre minden disznóságot. Talán ha jól megszorongatná, a pasi "dalolna".
Nem tudom, hogy Kemál - cserébe a Leilára rácsõdített újságírókért - nem küldi-e Emírre, meg az anyjára ugyanezeket az újságírókat? Mert nagyon megérdemelné, hogy õ is magyarázkodjon kicsit...
És az elterelt folyó miatt, a helyreállításért is a Koszdzsuoglú céget kellene megterhelni a költségekkel. Attól Galip nem lenne boldog és megint elõvenné a fiacskáját...

Nihán és Kemál "játszadozásai" engem inkább fárasztanak, valahogy elég idétlenkedõnek vélem, tudom mások meg nagyon költõinek, meg lírainak tartják, de nekem valahogy nem tetszenek... Ennek a két embernek van annyi gondja, baja és ráérnek itt hülyéskedni... Na és mi lenne, ha rajtakapnák õket? Ott hülyéskednek Emír háza mellett, mi lenne, ha a pofa hirtelen csak kisétálna?....
suxel2.0 2017 jan. 26. - 21:12:32
(453/1238)
Kezdem egy tegnapelõtti történéssel, mert mindig akarom, de elfelejtem: amikor kiderült, hogy Leyla és Vildan testvérek a legeslegjobban az tetszett, hogy annyira lehetett látni Önderen azt, majd lesül a pofájáról a bõr a gyerekei elõtt. Örültem, hogy nem vitték el a történetet abba az irányba, hogy Nihan eljátssza a haragszom az egész világra dolgot, hanem egyszerûen csalódott volt és Kemal mellett keresett magának vigaszt, amibe az a "csúnya" Ozan belerondított azzal, hogy haza kell mennie, mert szabadon engedték Emirt. Igaz õ Zeze (így szerepel Emir mobiljában Zeynep) társaságát kereste elõször. Akárcsak Napraforgónak nekem is tetszett Nihan beszéde a családjával, és Emir végül megtudta miért is nem tartják Vildánék a kapcsolatot Leylával.
Ha már Emir: nagyon ronda három frontos támadást indított rögvest Kemal ellen, amiért a rendõrségre citálta.
1, Leylara kihívatta az újságírókat, hadd okozzanak Kemal egyik legfontosabb szerettének kellemetlen pillanatokat, meg persze majd jól mókázik szerencsétlen Önderéken. Viszont Leyla szerintem nagyon ügyesen megoldotta azt a helyzetet, amelytõl elõször bepánikolt. Kérdés Emir keze itt meddig ér el és nem-e valami kiszínezett, cifra sztori jelenik meg a sajtóban. Emir ugyanis mindenre gondol: Kemal támadóit is, hogy õ fedezve legyen esetleg vész esetén, már 1,5 hónappal ezelõtt feljelentette a rendõrségen. Eszelõs fõgonosz, aki mindenre gondol. Kíváncsi vagyok mikor hibázik majd hatalmasat.
2, Eszelõsségét mi sem mutatja jobban, hogy azzal, hogy Kemalt megszívatta a folyómeder irányának megváltoztatásával, és a víz elterelésével, fõ bûnbaknak Kemalt kikiáltva, tudatosan a saját apját, Galipot is bajba keverte, amiért az ellene lépéseket tett. Én azon lepõdtem meg, hogy Galip is szinte büszke volt, hogy Kemal a bûnös, és ez a fizetség, amiért a fiát a rendõrség kezére adta, de azt nem vette észre, hogy Emir õt is bajba sodorta vele. Így Kemal és Galip együttesen kell, elvigyék a balhét, de szerintem az okos Kemalnak megtalálja a menekülõutat, és a két beépített lázár ellenére szót fog érteni a vidékiekkel,és lesz egy újabb kis koppanás Emirnek.
3, Hüsseyint adócsalással vádolják meg. /Hogy nekem mennyire nem hiányoznak amúgy Kemal szülei a sorozatból, észre sem veszem a hiányukat/
.
.
.
A lista végére pedig a legfontosabb aduászát Zeynepet tartogatja, akire még nem jutott elég idõ a mai epizódban, hogy vele foglalkozzon. Érte azt hiszem Kemal simán képes lenne kárt tenni Emirben a saját maga rovására is.
És a mai részben is volt nagyon jó Kemal - Nihan jelenet. Mégpedig rögtön az elején, hogy Nihannak meg kellett találni a babát. Sokkal jobb volt, mint amikor fogócskáztak-bújócskáztak. Kissé megijedtem, amikor a végén összeszólalkoztak, hogy Nihan fogja a babát és Kemalhoz vágja, neki nem kell, de nem csak durcásan belehajította a dobozába, és elvitte magával. Mint egy középsõ csoportos óvodás, de én imádtam. :)
Ozan mennyire negatív, nem bánnám én se, ha eltûnne a képbõl. Leyla házában is az a viselkedés, illetve maga az, amit a testvérével szemben is tanúsít. Rossz kis elviselhetetlen takonypóc. Leyla azért jó volt: látom, te ütöttél Vildanra :D Az a pillanat, amikor pedig Zeynep rávágta az ajtót, tudjátok, nem kedvelem Zeynepet sem, de az nekem egy kis mennyország volt.

A kép még a szerdai epizódhoz van, valami olyasmit szerettem volna kreálni, ami azt hivatott bemutatni, hogy milyen titkok nélkül együtt lenni, és viszonozottá válnak az érintések Kemal részérõl is. Igaz szigorúan csókmentesen, de legalább már átöleli õ is Nihant, nem taszítja el, ha hozzábújik. Haladás.
10/10
kikelet54 2017 jan. 26. - 21:12:23 10/10
(452/1238)
Már ne is haragudjatok, de Nihan most egy "meglepetésgyilkos". Se perc alatt lefagyasztotta a mosolyt Kemal arcáról. Pedig, hogy örült Nihan a meglepetésnek, hogy újra gyerek lehetett egy kis idõre, Kemal meg örült, hogy sikerült a meglepetés, és boldognak látta Nihant. Mondjuk Kemalnak sem kellett volna pont most felhozni azt az éjszakát, ezzel teljesen feldühítette Nihant, még szegény babát is visszadobta a dobozba. Annyira meg akarná szabadítani Nihant ettõl a börtöntõl.

Ozan nagyon rondán viselkedett, csodálom, hogy Leyla nem tette helyre /mondjuk annál okosabb/, pedig valaki már megtehetné. Szerintem az anyja utálatos természetét örökölte.

Emirnek megint sikerült felkavarni az állóvizet, és mint aki jól végezte a dolgát, elvitte vacsorázni Asut, de bármennyire is akart, nem talált rajta fogást.
suxel2.0 2017 jan. 26. - 16:32:32
(451/1238)
Azt az újságot nem kell túl komolyan venni. Szenzációhajhász hírek zéró valós tartalommal. Kb így tudnám jellemezni. Régen jó volt, mára szennylap lett.

Addig is egy kép a tegnapi részhez. Amit eredetileg elterveztem az epizódhoz még folyamatban van, ez csak úgy hirtelen jött.
10/10
kornyezet 2017 jan. 26. - 06:47:02 10/10
(450/1238)
"Leárazták a pofátlanságot a boltban?" olyan jó volt.
Mi volt a héten a rész elõtti újságreklámban, hogy Kemál és Nihán ki nem állhatják egymást a valóságban????
10/10
kikelet54 2017 jan. 25. - 21:08:34 10/10
(449/1238)
Szuper volt ez a mai rész, nem csak a kétszeri ölelés miatt, egyébként is. Egy percet nem lehetett unatkozni.
Végre Nihan megnyílt Kemal elõtt, aki elõször ledöbbent, mélységes fájdalom a szemében és aztán a majdnem csók. Ez volt a legszebb jelenet, ahogy változott az arcuk, fõleg a Kemalé, az a rengeteg érzelem, amit le lehetett olvasni róluk, csodálatos volt.

De jó volt az elsõ ölelés is, ami tele volt bizonytalansággal. Kemalon ilyen boldogságot még nem láttam Nihan közelében, mint amikor az alvó Nihant nézte.

Ozant utáltam, amikor számon kérte Nihant, hogy elárulta-e. Felnõtt ember és nem képes felelõsséget vállalni, csak siránkozik a nõvérének.

Emir megint hoppon maradt Zeyneppel, csak nem akar összejönni az a "romantikus együttlét".
10/10
kikelet54 2017 jan. 25. - 20:53:10 10/10
(448/1238)
Máris küldöm Neked és Mindenkinek a
MAJDNEM CSÓK
címû kreációmat.
Pera60 2017 jan. 25. - 20:52:59
(447/1238)
Már sokszor írtam Emírrõl,azt is,hogy remélhetõleg az írói fantázia szüleménye az egész szerep. Ma viszont kedvenc lapomban olvastam az egyik újságírótól egy jegyzetet. Elgondolkodtatott,és így talán a sorozat írója sem túlzott annyira. A szöveg: Szegény gazdagokról szól a jegyzet,és az egyik része: "Ám a gazdagok élete sem fenékig tejfel,igenis rászorulnak az együttérzésünkre,mert a pénz valójában nem boldogít. Suniya Luthar az Arizónai Egyetem pszichológiaprofesszora,a kérdés szakértõje,kutatásai alapján úgy találta,hogy a gazdag szülõk csemetéi érzelmileg sebezhetõbbek,hajlamosabbak a depresszióra,szorongásra,az önmaguk ellen fordulásra (öncsonkítás,öngyilkosság) aminek fokozottan lehet következménye alkoholizmus,drogfüggõség és antiszociális magatartás. A tünetegyüttesnek már nevet is adtak,affluenza. Ezt az olyan környezetbõl érkezõ fiatalokra használják,akiknek nem kellett megküzdeniük semmiért,mindig minden az ölükbe hullott,ami a mindenhatóság illúzióját kelti bennük,hogy a tetteiknek nincsenek következményei,mert fölötte állnak törvénynek,lelkiismeret-furdalásnak,jónak és rossznak. " Az USA-ban ez valós probléma,egyre növekszenek Affluenza Anonymus szervezetek. Ugye,hogy nem is annyira fikció Emír szerepe?
suxel2.0 2017 jan. 25. - 20:02:09 Előzmény kikelet54
(446/1238)
Most már majd a csókot várod? Volt ma ölelés 2x is.
Kíváncsi vagyok, milyen képet varázsolsz majd. Van egy olyan érzésem egyre gondolunk megint.
10/10
kikelet54 2017 jan. 25. - 19:46:07 10/10
(445/1238)
Leyla mindig is szerette a fiatalokat, mindig segített nekik, én úgy látom, hogy Nihan inkább neki mondja el a titkait, bánatát. Nagyon ügyesen, ahogy levezetted, el tudta úgy magyarázni a helyzetet, hogy Nihan ne haragudjon rá.
Most már elmondhatjuk, mert vége a résznek, hogy olyan jól sikerült a beszélgetés, hogy Nihan mindent elmondott Kemalnak arról a bizonyos éjszakáról.
6/10
napraforgó 2017 jan. 25. - 19:30:18 6/10
(444/1238)
És no lám, Nihán "megnyílt" Kemálnak, elmondta neki azt az ominózus gyilkossági esetet. Tetszett, ahogy a szüleit is kiosztotta, csalódott az apjában, a "hõsében". Na és az anyja? az sose volt elõtte nagy szám....
Bírom, ahogy Emír vágja a pofákat. Tetszett, hogy bevitte a rendõrség és vajon Kemál csõdítette rá a sajtót? De Emír se rest, megtorolja, már hívja is Zeynepet, akit amúgy le se xart elõtte...
Magenta99 2017 jan. 25. - 19:30:17
(443/1238)
Elképesztõ, milyen egy pofátlan szemét bagázs Nihán egész családja.
Anyuci és apuci részérõl teljesen okés, hogy Nihán az õ személyes jólétük érdekében áldozza fel magát.
Ez a nyúlbéla kis görcs Ozan is teljesen magától értetõdõnek veszi, hogy a disznóságai miatt nem õ,
hanem Nihán fizet, sõt még fel is van háborodva - képes lenni feladni engem a szerelem miatt?
Baromira megérdemelné az egész patkány familia, ha Nihán faképnél hagyná õket.
suxel2.0 2017 jan. 25. - 17:24:23
(442/1238)
Ha már Leyla: örülök, hogy Nihan nem zavarta el a francba, és sértõdött be rá is. Általában ilyenkor az szokott lenni sorozatokban, amikor van egy titok és kiderül, akkor ott mindenkire megharagszik az, aki elõl elhallgatták az infót. Örülök, hogy Nihannak nem a szülei, legalábbis nem Vildan szájából kellett hallania a történetet, lehet képes lett volna kiszínezni. Annak meg külön örültem, hogy Leyla a saját példáján keresztül magyarázta el Nihannak azt, hogy ne titkolózzon, és nyíljon meg Kemalnak, mert a titok felemészti, sõt már emészti 5 éven keresztül, ezt mi nagyon jól tudjuk. Vajon sikerül rábírnia Nihant arra, hogy megnyíljon Kemal elõtt és bevallja neki a teljes igazságot? Ügyesen felhasználta Leyla ezt az élethelyzetet arra, hogy még közelebb hozza egymáshoz a fiatalokat. Õ már feldobta a labdát. Nihanon áll mihez kezd vele.
suxel2.0 2017 jan. 25. - 17:18:46
(441/1238)
Nagyon tetszett, ahogy Leyla egyre inkább átment pikírt stílusba, az Emirnek egyre inkább bejött, míg Leyla pont veszítette el a hangulatát, lett egyre türelmetlenebb, hogy ez a fickó egyáltalán nem zavartatja magát. Amúgy jó Emírt is mosolyogni látni, csak ne lenne ennyire gonosz!!! :)
syuzi 2017 jan. 25. - 16:46:54
(440/1238)
Szuper ez a kép montázs nekem nagyon tetszik :) Várom már a mai részt is nagyon :)
10/10
kikelet54 2017 jan. 25. - 16:32:28 10/10
(439/1238)
Azt mondod, lesz ma ölelés és szép jelenet? Na, akkor ez az én részem lesz, mert imádom a romantikát.

Leylának sem kell a szomszédba menni, ha valakit ki akar osztani. Én is bírtam õket, de Kemal és Nihan jobban tetszett.