Ed00 2014 febr. 24. - 11:38:44
(4/4)
Szánalmasan idegesítõ az Eszter Blánsé magyarhangját adó szinkronszínész "fenSég" szövege, kicseszett susogása, és ezt a nyomorult szót kismilliószor mondja ki.
Szinte mást nem is lehet tõle hallani, valaki megtaníthatná, hogy nem kell egy szót túljátszani ennyire...
10/10
Singaporeflash 2011 jan. 31. - 11:38:53 10/10
(3/4)
Ja, és igenis kiemelkedõ, szerintem magasan kiemelkedik a többi közül. Azt is hozzátenném, hogy a képi világa egyszerûen csodálatos.
10/10
Singaporeflash 2011 jan. 31. - 09:46:27 10/10
(2/4)
Véletlenül botlottam ebbe az animébe. Kapcsolgattam a tv-t és mit látok? Budapestet egy japán animében. Gondoltam, hé. Belenézek. Nem bántam meg. Ez a legjobb anime, amit valaha láttam, és nem csak azért, mert Abel Nightroad a legjobban kitalált anime karakter szvsz. Nagyon ellentmondásos, néha borzalmasan szánalmas és kész röhej (de nagyon aranyosan!), amúgy meg nagyon félelmetes és határozott, ráadásul szorongásos neurózisban szenved szerintem:-))), állandóan gyötri a bûntudat. A lényeg azonban nem ez, ez nem lett volna elég, hogy ezután már ne legyen kedvem animét nézni, mert valószínûleg az én ízlésem szerint ennek egyik sem érhet a közelébe. A történet néha homályos, és nem árt kicsit utánaolvasni, ha az ember pontosan érteni akarja, mikor mi van. Azóta megnéztem az összes részét. Amiért sztem ez az anime verhetetlen, azt a következõkben leírom.

***SPOILER***
Már az tetszett, hogy spirituális a téma, és egy pap a fõszereplõ - ebbõl ki lehet értelmes dolgokat hozni. Akkor esett le az állam, amikor kiderült, hogy az anime által tárgyalt összesküvés mögött a Rosen Kreutz Orden áll. Rózsakereszesek, valaki? Tehát a fõgonosz egy okkult elit titkos társaság - hé, pont mint egyébként is. A valóságban a Rózsakersztesek állították fel a The Georgia Guidestonest, amiben nem ítélik jó sorsra az emberiség legnagyobb részét... magyarán szólva, népirtást terveznek. Pont, mint ebben az animében. Amikor láttam, hogy a Rózsakeresztesek az összeesküvõk, és az anime egyértelmûen állást foglal a kereszténység mellett, akkor tudtam, hogy még egyéb döbbenetes meglepetések is fognak érni. Úgy is lett, az egyik részben egy szigeten harcolnak "tündérvámpírokkal", akiknek a vezetõje Peter és Wendy. Már erre nagyon felkaptam a fejem. Azután jött az újabb döbbenet, Peter és Wendy elméje irányítva van a Tinkerbelle nevû eszköz által. Mi vaaaaaan??? Tinkerbelle programozás, a "sose nõj fel" program, és valóban, Peter és Wendy megvetik a felnõtteket és örökre gyerekek akarnak maradni. Kifejlesztõjük (programozójuk) egy félszemû tudós. Fél szem - Illuminati. A Tinkerbelle programozásról, aki olvasta Fritz Springmeier könyvét, az tudja, hogy a Monarch típusú trauma alapú elmeirányítás egyik programozási módje, és valóban soha fel nem növõ alszemélyiségeket eredményez. Ráadásul a tudósról tudjuk, hogy szexuálisan molesztálta Wendyt - ez az Illuminati trauma alapú Monarch elmekontrolljának nagyon fontos része - hogy szexuálisan molesztálják a gyerekeket. Wendy úgy is viselkedik Abellel, mint egy kis Lolita, beleül az ölébe és egyáltalán nem gyerekhez méltón beszél, igazságszérumot itat Abellel... szóval azt hittem, nem jól látok - de caak még egyértelmûbb lett, hogy ez az anime egyrészt arról szól, ami mocsokságot az okkult elitista titkos társaságok VALÓBAN mûvelnek a világban.
Azután ott volt az a rész, ahol egy áruló pap egy harangot és egy obeliszket adományoz a Vatikánnak - emögött is a Rosen Kreutz Orden áll, persze. Ha hozzáadjuk, hogy obeliszkeket kifejezetten az okkult elit titkos társaságok szeretnek állítani, akkor megint helyben vagyunk. Ráadásul a obeliszk belsejében egy titkos fegyver van, a "silent noise". H.A.A.R.P., valaki?
Az egésznek a betetõzése, amikor a Rosen Kreutz Orden fejese, aki közvetlenül a Lucifer-szerû Cain Nightroad, a fõellenség kapcsolata, a Bibliából idéz, és közli, hogy felperzselik a földet és a lángokból megszületik az Új Világrend (New World Order). Ezen már nincs mit ragozni - hiszen az okkult elit terve valóbak egy Új Világrend bevezetése, és tényleg el akarják törölni a földrõl az emberiség , hmmm, nyolcvan-kilencven százalékát. Ráadásul a Rosen Kreutz fõmufti egy trónon ül, aminek háttere egy hatalmas pentagram - ez nagyon nyilvánvaló szimbólum, utal az elitista titkos társaságok okkult természetére, mondjuk ki: luciferianizmusára, merthogy, mint ebben az animében, az okkult elit, a Rosen Kreutz Lucifert tiszteli. Nem is értem, hogy volt merszük ezt megcsinálni, ezzel a sok referenciával a világ valódi, titkos természetére, trauma alapú Monarch elmeirányításra, az okkult elitre, ráadásul ilyen nyíltan állást foglal a kereszténység mellett. Sunao Yoshida, a történet írója nyilvánvalóan tudta, mi zajlik a világban. Most már lelövöm a történet slusszpoénját is: Sunao Yoshida, a szerzõ, a regénye anime adaptációjának a bejelentése után két héttel meghalt tüdõembóliában... fölöttébb gyanús, és lehetségesnek tartom, hogy az okkult elit (különösen a Rózsakeresztesek) úgy gondolták, hogy Sunao Yoshida túl sokat fedett fel róluk a nagynyilvánosság elõtt...

***SPOILER VÉGE***
M4RT!N! 2010 szept. 24. - 20:50:51
(1/4)
HÁHÁHÁHÁHÁHÁ lol a kép!:)