4/10
Joan Fontaine ápr. 11. 15:56:42 4/10
(20/20)
Ja, és a pszichiátriák elképesztően idióta koncepciója-remélem a valóságban nem ez történik-hogy a pasi elkezd beszélni, és akkor fogják, és begyógyszerezik, mintha szándékosan tönkre akarnák tenni ezt az eredményt...hát jó sok hülyeséggel van tele ez a film....
4/10
Joan Fontaine ápr. 11. 15:53:58 4/10
(19/20)
Én nem fogom egy könyvvel összehasonlítani a filmet, mert egy filmnek az a dolga, hogy önmagában is megállja a helyét. Szóval láttam egy filmet, így ahogy van, ebben a formátumban, és ennyi tartalommal. Nem vagyok elbűvölve, egyáltalán nem. Már az elején mesterkéltnek találtam. Nincs olyan ember, aki szerintem ilyen precízen és ilyen mértani pontossággal lesz öngyilkos, mint ahogy ez a csaj a tablettákat benyelte. Aztán még leül, és hosszabb ideig ír, marhaság. És ki találta meg? Nem is mutatták. Azt gondolom, hogy a két főszereplő olyan dolgokba rokkant bele, amit egy normális ember kihord lábon, és idővel feldolgoz anélkül is, hogy diliházba kerülne. Azt hiszem, a csajnak túl jó dolga volt, és nem látott kiutat belőle, de sajnálom....Ez a mamlasz, melák pasas meg végképp nem volt szimptaikus.

De ami a legnagyobb disznóság volt az egészben, azt az orvos csinálta. Mi az, hogy nem árulom el egy betegnek, hogy meggyógyult, és már egészséges? Hogy azt higyje, még mindig beteg, és minden napot csodának éljen meg? Hát az anyja valagát egy ilyen hülye orvosnak. Éljen tovább abban a tudatban, hogy meg fog halni egészen addig, amíg egy másik orvos meg nem mondja neki, hogy egészséges? Mert neki ez a gyógyítási koncepciója? Hát jól tök....n kéne rúgni az ilyen hülye orvost....ekkora marhát....

7/10
dandelion83 2018 jún. 03. - 12:05:24 7/10
(18/20)
Az első könyv volt, amit olvastam Coelho-tól, és nagyon tetszett. A film már egy kicsit kevésbé, annyira nem tudta hozni a könyvbeli érzéseket, amennyire kellett volna. Azért nem volt rossz, bár én Gellar kisasszonyt nem igazán kedvelem.
10/10
citerika 2018 márc. 31. - 13:38:10 10/10
(17/20)
A könyv szuper. A film kevésbé, valószinűleg a forgatókönyvíró nem olvasta alaposan. Azért meg kell nézni mert a színészek a szűkösre szabott dialógokból kihozták a legjobbat.
tortura 2016 ápr. 10. - 17:18:21 Előzmény pixma
(16/20)
A legkevésbé sem...
De nem szeretnék spoilerezni, hisz sokan még nem látták a filmet, nem olvasták a könyvet. De majd fogják.
Tudod, mit? Olvasd el a könyvet, bátran ajánlom. Meg fogod érteni.
pixma 2016 febr. 19. - 22:16:54
(15/20)
És mi volt az üzenete???

Hogy diliházban is megszeretheted újrs sz elétet? Vagy az, hogy szedjél antidepresszánsokat? Vagy éppen az, hogy úgy sem segítenek?
tortura 2014 okt. 25. - 11:11:05
(14/20)
Én olvastam a könyvet, amit szinte lehetetlen volt letenni. Annyira jó volt. Pedig én aztán nem vagyok Paulo Coelho rajongó, ugyanis ez volt eddig az egyetlen könyve, amit elolvastam. Ehhez képest a filmet rettenetesen szétbarmolták. Azon még nagy nehezen túltettem magam, hogy nem az eredeti környezetben játszódik, egy csomó nevet, körülményt megváltoztattak. De valahogy az egész borzalmasra sikeredett. Talán ha nem olvasom a könyvet, nem így vélem. De hát olvastam. Szerintem ebbõl a könyvbõl sokkal többet ki lehetett volna hozni. Az üzenete viszont így is átjött - legalábbis értõ füleknek.
1/10
Barbár72 2014 aug. 03. - 22:20:01 1/10
(13/20)
Rettentõ unalmas, vontatott, pocsék színészi alakítás, percekig semmi sem történik, az összes párbeszéd egy A/4-es oldalon elfér, kb. egy órát tudtam belõle nézni hátha törtnénik valami, de semmi esemény, 1/10
vjúská 2013 szept. 09. - 13:23:53
(12/20)
Ugyanez volt az elsõ gondolatom. :(
Annyi tehetséges fiatal van, miért pont õt kellett választani ez rejtély.
10/10
urszula93 2013 ápr. 17. - 20:57:25 10/10
(11/20)
Ez egy nagyon nagyon jó film volt! Totál nem erre számítottam, a csattanó miatt is...de nagyon örülök hogy megnéztem!! :):)
10/10
delfina64 2012 nov. 16. - 22:27:30 10/10
(10/20)
en csak egyszeruen imadom nagyon jo film
9/10
NADALFAN 2012 nov. 14. - 18:23:10 9/10 Előzmény lotto
(9/20)
nekem is nagyon tetszett ,persze nem egy habkönnyû darab. még a netrõl töltöttem le anno ,de most azt hiszem ujra megnézem mert leadja az HBO pénteken. hát olyan igencsak elgondolkoztató az egész történet .
8/10
lotto 2012 nov. 10. - 08:40:43 8/10
(8/20)
Tényleg jó volt, én is olvastam! A movie film-adaptációnak tényleg elég jól sikeredett.! Jó sztori, de fõleg a történet kulcsa üt nagyot.
lippije 2012 ápr. 16. - 10:56:49
(7/20)
Olvastam a könyvet, ezért féltem, hogy miként sikerül ezt filmre vinni. Kellemes csalódás, de türelem kell hozzá. Rövid írásom a filmrõl : http://www.filmkocka.hu/2012/04/veronika-decides-to-die/
4/10
Suzy86 2010 szept. 13. - 00:01:47 4/10
(6/20)
Most láttam...nagy csalódás volt, pedig nagyon szeretem Sarah Michelle Gellart és a könyvet is imádtam, alig tudtam letenni, de a filmet csak több részletben tudtam megnézni, annyira untam. Egyáltalán nem kötött le, valahogy nem jött át semmi a könyv hangulatából, érzésvilágából..lehet hogy ha nem olvastam volna jobban tetszett volna, de így csak 4/10. Kár érte.
9/10
Syl 2010 júl. 15. - 00:47:08 9/10
(5/20)
Szerintem könyv adaptációnak tökéletes... kb ezt vártam a filmtõl. Nem pörgõs, az tény, dehát aki olvasta a könyvet, az tudja, mire számítson... :) Aki meg nem...az olvassa el elõbb, mert különben lehet, hogy csalódás lesz. :)
9/10
ddeak 2010 júl. 13. - 22:15:43 9/10
(4/20)
Szép film az tény. Sarah miatt meg fõleg. Már maga a film lényege, hogy róla szól jó volt, mert végig õt mutatják:)
Nekem semmi kifogásom nincs a film ellen. Egyszerûen tökéletes 10/9. Azért egy steadicam nem ártott volna pár jelenetnél...
SmellslikeBULLSHIT 2010 jún. 17. - 18:06:03
(3/20)
Nem lettem Kóejó rajongó, bár nem vettem a fáradságot, hogy akár egy könyvét is elolvassam. A történet hatásvadász, már a címe is. Nem folytatom, nem akarok senkit megbántani, tudom, sokan kedvelik az írót.

Sarah Michelle Gellar-nek kellet volna elvinnie a hátán a sztorit, nem vagyok róla meggyõzõdve, hogy sikerült neki. David Thewlis, mint mindig, most is bravúros a maga eszköztelenségével.

Érdemes azért megnézni, jó emós lett, de szerintem ebben a témában a Girl Interupted a nyerõ.
mulao 2010 máj. 26. - 04:22:29
(2/20)
Ezt a filmet már nagyon megnézném, ha megtalálom, le is töltöm. Eddig a könyvet olvastam, és Coelho-t is szeretem, ráadásul a Veronika az egyik kedvenc könyvem, azok közül, ami eddig olvastam. (Coelho-tól hármat volt szerencsém.) S.M.G.-t én is szeretem, és szerintem nem rossz ötlet, hogy õt választották a fõszerepre. Viszonylag hasonlónak képzeltem Veronikát. Az elõzetest már láttam, teljesen máshogy képzeltem a regényt olvasás közben. Bár ettõl még nem nem hiszem - szinte mindenkitõl eltérõen -, hogy a film ettõl rossz lenne.
encsii 2010 ápr. 29. - 21:06:02
(1/20)
Mind könyvben,mind filmben nagyszerû alkotás.Bármikor eltudom olvasni,és megtudom nézni a filmet.Bár elfogult vagyok Sarahval :)