Téma: Vészjelzés

6/10
Pimpalini szept. 13. 22:53:07 6/10
(13/13)
Kvázi véletlenül néztem meg, de összességében nem bántam a rá szánt időt, mert egyszer végig lehetett ülni. Nyilván nem az év legjobb filmje, de ezt nem is lehet elvárni tőle.

A Vészjelzés című filmben a nők kizsákmányolása téma újabb feldolgozását láthatjuk, igényes képekkel, arborétumszerűen szép helyszínnel, a szerepek megformálásához megfelelő színészekkel.

Tatumtól nem szoktuk meg azt a karaktert, amelyet itt remekül hoz, igazi színészi teljesítményt láthatunk tőle, tulajdonképpen lubickol a szerepében. Nem rossz látni, hogy már a rendezők szerint is kinőtte az ügyeletes - többnyire buta, ám macsó - szépfiú karakterét.
Slatert is jó látni újra egy filmben, még akkor is, ha a karaktere nem sikerült túl emlékezetesre.
A női karakterek a mai instagram/influenszer-világ sztárjainak megfelelői, némelyikükre csak azért nem emlékszünk majd a mozi elhagyása után 5 perccel, mert nap mint nap láthatunk
minimum 12 hozzájuk hasonlót a közösségi oldalakon, vagy a tévében.

A sztori, és az alapkoncepció kicsit hajaz A menü című filmre, további párhuzam azzal az alkotással, hogy szintén az év második felében mutatták be. :)
Nyilvánvaló, hogy az egész alapvetés egy igen átlátszó, évezredek óta unalomig ismert és alkalmazott, a rendkívül naiv nők behálózását (sikerrel) megcélzó akcióra épül.
Kezdetben ez még nem látszik igazán, ezért a film első fele vontatottnak tűnik, mondhatni nagyon unalmas, s a karakterek többségének viselkedése miatt még idegesítő is.
Aztán a film második felében már elkezd érdekessé, sőt, feszültté válni a történet, az akciók pedig helyenként elég brutálisra sikerültek.
A fordulatot nem kapkodják el, ezért megfelelően ütős.
Ez utóbbiak felhúzzák az összképet, ami viszont fájdalmassá teszi az egész koncepciót, az a szokásos, mai korszellemnek megfelelő felosztás a jó-rossz skálán.
Aki látta, tudni fogja, mire gondolok.

SPOILER
Felvetődhet a gondolat, hogy mégis ki az, aki a "csaljunk nőket egy gazdag pasi csoda szigetére" blődlit úgy képes bevenni, hogy azt hiszi, ezért a vakációért neki nyilvánvalóan semmit sem kell tennie?
Vagy elképesztően naiv, vagy aranyásó, aki ezzel az akcióval (is) szeretné egyengetni a saját karrierjét, megalapozni az életét.
Más kérdés persze, hogy nők elkábítása, bántalmazása, kihasználása és megerőszakolása miatt az elkövetőknek valamilyen szinten bűnhődniük kell, szemben például a valósággal (lásd Epstein-sztori), ahol az ilyen arcok többségében megúszták azt, amit tettek.
De persze kopogtat a film végén a gazdag pasik vagyonának lenyúlása téma is, mely megint csak valós probléma, s szintén nem túl etikus/erkölcsös. Vagy megúszható egy ártatlan, "szemlélődő" személy lelövése csak azért, mert a gyilkos korábban áldozat volt?
SPOILER VÉGE

A megbocsátás-felejtés kérdéskör problematikájának felvetése érdekessé teszi a filmet. Talán ez az egyetlen olyan elem, amivel a film tud újat mondani, mutatni.

Aki szereti a kicsit feminista felhangú filmeket, vagy a thrillereket, annak ajánlom.
8/10
Felhő szept. 13. 21:41:34 8/10
(12/13)
Nagyon szépek a jelenetek, mindegyiken érződik, hogy a tökéletes látványra törekedett a stáb, ez kábé sikerült, minden vágás utána mintha egy új festményt néznénk, de ezzel vége is. Ahogy korábban írta New-man: a konrétan főszereplő teljesen hiteltelen és értelmezhetetlen ebben a kvázi múzsa szerepben, hogy a sztori alapján minek a múzsája az nyilván más kérdés. Teljesen véletlenül ültem be a filmre, másra akartam venni online, ehhez képest viszonylag kellemes csalódás volt. A színészek jók, a sztori/dramaturgia sokszor klisés, nekem a látvány és a rendezés tetszett. Egyszernézős, esős délutánra. Egyúttal ismét szeretnék darwin díjat ítélni a forgalmazónak: megint sikerült egy alapvetően csak eredeti nyelven lenne szabad nézni filmet legagyizni a szinkronnal. Nem tudom, hogy ettől milyen többlet bevételt vártak, szerintem aki nem tud annyir angolul, hogy egy ilyen filmet megértsen az nem is ülne be rá. Spoiler: bocsánat...
shoc szept. 02. 10:37:59
(11/13)
Nem vártam túl sokat. De ennek ellenére sem tetszett.
shoc szept. 02. 10:36:28
(10/13)
A "gonosz perverz betegagyú sérült fehér gazdag férfiak" bántják a "különböző etnikumú nőket". Ez a séma kezd unalmas lenni, (remélem, csak nekem). Próbáltam kapaszkodni a filmbe, de nem sikerült sajnos. A főszereplő (fekete...ohh várj... bocsánat... afro amerikai.... vagy nem tudom, most mi az illő.... elnézést) lány nagyon szimpatikus volt, nagyon jól látszott rajta az érzelmek teljes skálája. Le a kalappal. Kiváló alakítás. Kiváló színésznő. A film sajnos eléggé gagyi. Remélem, csak számomra.
Timmmi68 szept. 01. 02:59:34
(9/13)
Még 25 perc van vissza a filmből, és nem sok minden történt. Elég blama, hogy Tatum ilyen szerepet is elvállal. Mondjuk, jó filmje nem nagyon van.
3/10
dr.66 aug. 31. 22:01:54 3/10
(8/13)
Nagy csalódás. Az első 45 perc maga a dögunalom. Onnan felpörögtek az események valamelyest de a nagyon gagyi ,hiteltelen megoldásoktól tényleg elszomorodtam.És ezt moziban néztük,te jó ég.
korpetike aug. 29. 20:46:21
(7/13)
Unalmas és egyben lélek romboló film. Nyilván az a pusztító szándék a célja, hogy a nemeket egymás ellen fordítsák, hogy a nők agyába bele tolják, hogy a férfiak pszichopata állatok. Senkinek nem ajánlom, borzasztó lélek romboló szenny.
8/10
meivllaa aug. 29. 20:05:05 8/10
(6/13)
Ki fordította le a címet magyarra? Az ég világon semmi köze a filmhez! Régebben olyan frappáns film címeket tudtak kitalálni magyarul, nem feltétlen tükörfordításban.

Ide írd a spoileres tartalmat


A milliárdos pasik nem ilyen nőket visznek és nem ilyen lapos, egyhangú programokra. Ezek a csajok önként és dalolva józanul is bármire képesek lettek volna. A végén jó a csattandó. Összességében nézhető. Jó a téma és lányoknak elrettentő példának is kiváló!
1/10
eithne7 aug. 29. 16:16:22 1/10
(5/13)
Nem bírtam végig nézni.
2/10
lurdba aug. 26. 22:13:10 2/10
(4/13)
Szörnyű gagyi !!!
8/10
Ildikó Nóra aug. 26. 12:25:28 8/10
(3/13)
A filmet érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó, kellemes meglepetés volt. A történet, a szereposztás, a színészi alakítások, a helyszín, a szuper filmzene, az operatőri munka, a vágás, a szinkron is tetszett. A főszereplőknek jól állt a szerep. A szereplőkről kiderülhetett volna több minden.
8/10
blood.1 aug. 24. 02:43:15 8/10
(2/13)
A film első fele elég lassú, mondhatni unalmas, de aztán felgyorsul és az addigi valóságosnak tűnő történetvezetés átcsap egy abszurd, kissé misztikus jellegű cselekménybe. A színészek ügyesek voltak. Az ostoba, beszívott nők ábrázolása parodikus, jókat nevettem rajta. A vágóképek remekek. Összességében élveztem és elgondolkodtató volt. Nem mondanám sem kriminek, sem thrillernek, inkább egy gúnyos szatíra volt nekem.
5/10
New-man aug. 24. 00:43:25 5/10
(1/13)
Érdekes történet, de a sok bulizás bemutatása elég unalmas, a főszereplőt játszó színésznő nagyon igyekszik, de szinte végig hiteltelen a legjobb csaj szerepében. Egyszer nézhető film.