Téma: Viharsarok

10/10
balázs87 2015 márc. 28. - 11:37:21 10/10
(52/72)
DVD VAGY VALAMI nem lesz???
10/10
Meril 2015 márc. 27. - 23:34:38 10/10 Előzmény fsanya79
(51/72)
Nekem hiteles volt, bár amit írsz a kevés szerepet kapott srácról az igaz. Õt többet kellett volna látnunk, sõt...de nem akarom elárulni mi volt a filmben.
10/10
Meril 2015 márc. 27. - 23:28:47 10/10
(50/72)
Szerintem nagyon érzelmes film volt. Különös hangulattal. Érzelmes, zaklatott, mint az élet. Én rég láttam olyan filmet amiben ennyi érzelem lett volna, kevés szöveggel. Mégis végig megvolt az érdeklõdés. Gyönyörûen lett filmezve, szerintem csodás film. A végén kicsit csalódtam de talán várható volt, bár én más katarzisra számítottam.
10/10
benvenuto1 2015 febr. 15. - 01:42:19 10/10
(49/72)
A film záróképe a totális kilátástalanság katartikus jelenete.
5/10
fsanya79 2015 jan. 28. - 14:42:49 5/10
(48/72)
Nagyon vártam, hogy láthassam a filmet! Gondoltam ritka az ilyen témával foglalkozó magyar film, a történet alapja jónak ígérkezett, szóval biztos precíz, minden apró részletre ügyelõ kivitelezés lesz, szóval: ez csak jó lehet. Akkorát csalódtam... :(
Nem hiszem, hogy simán rossz volt a rendezõ, vagy a színészek, esetleg a forgatókönyv. Együtt voltak rosszak. A jelenetek felszínesek voltak, bele-bele kaptak ebbe is, abba is. Néha annyira sokat akart mutatni, mondani,hogy semmi se lett belõle. Közben pedig ami érdekelt volna, a fõszereplõk lelkében lejátszódó folyamatokból, szinte semmit se kaptam. Ezt, mint laikus...
"Hozzáértõként" külön fájt a két magyar meleg karakter... Srácok... az igaz, hogy az alap karakterrel nem volt baj (mert a melegek többsége a közhiedelemmel ellentétben nem affektálós majom), de könyörgöm... elhitte bárki is, hogy a két szereplõ közül bármelyik csak egy kicsit is kívánja a másikat, nem pedig hányna? Nem tudom a színészeknél ezt hogy szokás elõtte gyakorolni, de lett volna még bõven mit, hogy kevésbé legyen hiteltelen a dolog. Vagy nem szabad az ilyen szerepet elvállalni... A német srác ellensúlyozta kicsit ezt a hiteltelenséget, de neki sokkal kevesebb volt a szerepe a történetben, hogy el tudta volna billenteni a mérleg nyelvét a hitelesség irányába...
velemjössz 2014 okt. 19. - 00:01:09
(47/72)
nem láttam sehol feltöltve a filmet.hol lehet online megnézni?
tud valaki valami jó tippet?
Leen 2014 júl. 10. - 19:08:12
(46/72)
Én még nem láttam ezt a filmet, de nagyon kíváncsi vagyok rá -már csak azért is, mert Sütõ Andrással egy gimibe jártam. :-)
Az eddigi magyar kritikák alapján azt hiszem, hogy idehaza nem kap nagy hangsúlyt és nem lesz átütõ sikere a Viharsaroknak, külföldön viszont annál inkább. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy kb. egy hete ez a film nyerte el a tajpeji filmfesztivál nemzetközi zsûrijének New Talent nevû különdíját, ami szerintem óriási dolog.
Federica_García_Lorca 2014 ápr. 25. - 23:30:19
(45/72)
Tehát visszajutottunk ugyanoda, vagyis nem jutottunk sehova. :-(
És konkrétan ez a film most szerinted "népszerûsít" vagy sem? Jó, hogy elkészült vagy jobb lett volna, ha nem? Tudsz erre egyértelmû választ adni?
Federica_García_Lorca 2014 ápr. 25. - 18:50:28
(44/72)
De azért a „csapból is ez folyik” meg a „propaganda” fogalmával kapcsolatban voltak itt ellenérvek.

(A „propagandáról” még annyit, hogy az általad már többször említett melegfelvonulás épp egy olyan dolog, amit még a melegek vagyis az LMBT közösséghez tartozók sem helyeselnek egyöntetûen, ahogy hallottam. A média meg elõszeretettel mutogatja azt a pár exhibicionista majmot, akiken jól fel lehet háborodni, mert a sok normálisan felöltözött és normálisan vonuló emberen meg ugye nincs mit nézni, és kell a szenzáció a tudósításokba. Így aztán félõ, hogy épp az ellenkezõ hatást érik el ezek a felvonulások, mint amit szeretnének.)

A melegek elfogadtatásáért folyó küzdelemben szerintem a mûvészek végzik a leghatékonyabb, legértékesebb munkát, lásd pl. ezt a filmet, de tudnék sorolni még sok másikat is, de azok már mind külföldiek, s jó részüket nem is forgalmazzák Magyarországon.
Olyan típusú filmeket viszont, amelyekrõl az utolsó bekezdésben írtál, én úgy látszik, nem szoktam nézni. És azt sem tudom, hogy az utolsó mondatodban konkrétan melyik filmre céloztál.

„Az nem lehet, hogy valaki hetero. és elutasítja a homo dolgokat?”
Még az is lehet. Nyilván azt nevelték beléd a konzervatív értékrendû szüleid és a környezeted, hogy a homoszexualitást el kell utasítani. Majd az idõ eldönti, hogy végképp elfogadod-e ezt a nézetet vagy felülbírálod. Mindenesetre az már egy örvendetes dolog, hogy ezt a filmet jónak értékeled.
„De a jelenség amirõl szó van benne, az már nem tud tetszeni”
Elég az is, ha csak elfogadod, mint természetes jelenséget. Persze ez nem megy egyik napról a másikra, talán majd idõvel.
Federica_García_Lorca 2014 ápr. 25. - 18:36:58
(43/72)
Nem értem, mire írtad ezt. Valóban sok a sárdobálás a fórumokon és sok a baromállat, de azért itt nem folyt sárdobálás, csak kicsit vitatkozunk, és mióta utoljára itt jártál, senki egy rossz szót nem szólt a Viharsarokról. Nézd meg, még a melegektõl idegenkedõ fiatalember is azt mondja, hogy jó ez a film.
(Vagy kimaradt nekem valami, amit azóta töröltek a modik?)
offtopic
perry 2014 ápr. 25. - 17:32:43
(41/72)
"Mint ahogy szõkenõt se tesznek kommandós filmbe" Akkor bizonyára Erika Eleniak is csak "trevira" volt az Úszó erõdben.
offtopic
Edmond Dantes 2014 ápr. 25. - 13:28:11
(40/72)
Írtam privát üzenetet a címedre itt a porton, megvan?
offtopic
Edmond Dantes 2014 ápr. 24. - 11:45:14
(39/72)
Egyetértek, ld. ez alatt. A cikkeddel kapcsolatban írnék privátban, használod?
offtopic
Edmond Dantes 2014 ápr. 24. - 11:43:40
(38/72)
Végre rájött valaki! Csak futólag nézek bele a hosszú eszmecserékbe, de jó eséllyel errõl van szó. További részletek itt:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Elh%C3%A1r%C3%ADt%C3%B3_mechanizmus

Egyébként a 38-as hsz-val értek egyet, szó nincs (már?) a filmrõl, csak OFF, az meg, úgy, ahogy.
offtopic
Federica_García_Lorca 2014 ápr. 24. - 11:20:55
(37/72)
Érdekes ez, hogy miközben az észérveket hiányolod, sorban pattannak le rólad az észérvek. Ezt a "propagálás" dolgot is ugyanúgy ismételgeted, mintha nem kaptál volna már egy csomó ellenérvet.

Azt feltételezem jelen pillanatban rólad, hogy összességében tetszett neked ez a film, és csodálkozva vagy talán kissé megrémülve vetted észre magadon, hogy nem is érzel undort attól, hogy itt fiúk egymás iránti szerelmérõl van szó. Pedig nyilván úgy neveltek, az van beléd kódolva mélyen, hogy ez egy undorító dolog. Ha azt mondom, hogy a teljesen hetero férfiak nem is szoktak igazán undort érezni, azt nem hiszed el. Ha arra célzok, hogy talán nem vagy tökéletesen hetero (mert a többség nem az!), és épp ezért zavar a téma, azt pláne nem hiszed el, sõt felháborodva utasítod vissza. Egyébként a valóság nem olyan, hogy vannak a heterók, a melegek meg a mindkét nemhez egyformán vonzódó biszexek, mert a hetero és a homo végpontú skála nagyon széles.

Szóval nincs bajod a melegekkel, de azért ne tegyenek be a filmekbe melegeket még mellékszereplõnek sem, mert azzal már bajod van. (Szerintem ez sokkal furcsább annál, minthogy a nevem FGL-ra utal, aki az én nagy szerelmem.)
perry 2014 ápr. 23. - 23:28:35
(36/72)
Köszönöm a minõsítésedet.:)
perry 2014 ápr. 23. - 21:28:09
(35/72)
Természetesen lehet errõl vitatkozni. Arról is , hogy milyen a szülõi állásfoglalás ebben az esetben. Az én véleményem szerint ha több nézõpontból vizsgálom meg akkor a meleg fél (fiatal) saját én-azonosságát követi, vagyis arra a "hívó" szóra fele a szó képletes értemében ami a nemi vonzódása, ezáltal a család mikró közösségéén belül feszültséget teremtve. Hiszen
nem a társadalmi elvárásoknak megfelelõ cselekedetet hajt végre.
Felmerül az utódlás kérdése és más olyan élethelyzet ami gyengíti a családi közösséget.
Megértetni egy szülõt aki ilyen sokrétû lehetõséggel találkozik a fia estében nem könnyû. Annál is inkább, mert pszichoanalitikai irodalomból tudom, hogy az estek nagy részében tényleg csendes ellenállás alakul ki továbbra is család része marad , de magyarul "elfogy" a levegõ körülötte. Ez a rosszabbik családmodell, a jobbik pedig az ha a család feldolgozza az elõállt helyzetet akár belsõ vagy külsõ erõk segítségével.
Abban tényleg igazad van , hogy néhány százalék pedig kizárja a családból a meleg fiatalt ez a kevésbé jellemzõ, de egyben ez magával hozza azt a lehetõséget is, hogy saját életét életformáját élje és így formálódjon a személyisége.
Nem veled vitatkozva írtam ezeket a sorokat , csak megvilágítva azt, hogy az ilyen élethelyzetekben mindkét fél döntése érthetõ és lehetõség.
perry 2014 ápr. 23. - 21:04:59
(34/72)
"Ja nyilván :D Erre mondtam, hogy része a propagandának, a médiában erõltetett egyenjogúság hangoztatásával stb. De látom Te nem vagy képes elfogadni, hogy valakinek nem tetszik ez. Tudod ez egy tipikus elhárítás, ha már pszichológia. Nyilván aki buzizik, az is b*zi. Ez mifféle logika? Ha cigányoznék, akkor cigány vagyok? Janem, akkor rasszista. De hát ha ez a nevük? És ha történetesen valami igaz, akkor azt nem lehet kimondani, mert valakit sért? Ez már egy az egyben a gondolat rendõrség, a politikailag korrekt szöveg, ami azért jött létre, hogy ne lehessen kimondani se az igazságot."

A tökéletesen igaz az , hogy kár volt leírnod az elfogadásról írt mondatodat mivel te a saját állításodon kívül semmit sem tudsz elfogadni, már pedig a fiatalság önmagában nem érdem , csak egy múló állapot a pökhendiség pedig azon tulajdonságok egyike ami nem tesz gondolkodóvá. Addig semmi gond, hogy utálod a liberalizmust ez szíved joga és "buzinak" nevezed a melegeket a szó pejoratív értelmében. Hiszen nem kell sokat olvasni szavaidat , hogy a saját filozófiádat , ideológiádat megfejtse az ember. A párbeszédre való hívást lehet "okoskodásnak" nevezni és pufogtatni elcsépelt szólamokat vagy sötét eszméket. "Cigányozni" és kimondani valamit ami sért az két külön fogalom, arról nem is beszélve, hogy itt többen csak megérteni próbálták a gondolataidat és nem gúnyolódni. Folyamatosan kimondott igazságaidat pedig itt lehet olvasni sorról,sorra.
"Ez már egy az egyben a gondolat rendõrség, a politikailag korrekt szöveg, ami azért jött létre, hogy ne lehessen kimondani se az igazságot. "

Itt vakarászod már a kb. 4-5. hozzászólásodat és sikoltozol gondolatrendõrségérõl, hogy megtámadták kicsiny égódat, bántják a jóféle gondolataidat, addig a tényig el sem jutva, hogy ha te kimondasz egy igazságot akkor ezen a helyen valaki másnak is lehet igazsága. Bizonyára azt a politikailag mély "korrekt" szöveget kellene egy és oszthatatlannak elfogadni , hogy a melegek kussoljanak, húzzak el mindenhonnan, pláne , hogy ne is foglalkozzanak bármilyen mûvészeti megfogalmazásban velük, mert az árt a társadalomnak. Ezen az ideológiai szálon elindulva az öreg azt "okoskodta" ki, hogy vonultál már te ezért harcba, hogy egy szebb jövõt adjál a hazának.

Az itt lentebb okoskodó két öregnek mondanám, amit Jézus mondott, ha már bõszen idézgetnek :D
" Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess ""

Bizony, mondom én :) szûken méred te az ítélkezés jogát, s annak pallosát ten kezedben tartod, hívén azt vala, hogy a szép magyar el(nem)fogadás azon jogod amit más nem gyakorolhat. Mert, az világi "engem nem érdekel" felkent papja lészel.
offtopic
Federica_García_Lorca 2014 ápr. 23. - 15:10:29
(33/72)
"A tolerancia az, amivel minden ideológia, vallás, szexualitás mögött meglátjuk az embert, és ezt az embert értékesnek tartjuk." Ez eddig rendben is van.

"azokat sem kell megpecsételni, akik nem tudják elfogadni ezt a fajta vonzódást két azonos nemû ember között."
Ez viszont már vitatható.
Csak egyetlen példa: A szülõk nem tudják elfogadni, hogy a gyerekük azonos nemû emberhez vonzódik, ezért enyhébb esetben csak elhidegülnek tõle, rosszabb esetben egyik napról a másikra elzavarják otthonról és örökre kitagadják. Értsük meg a szülõket is?