Téma: Viharsziget

10/10
andesz89 2010 júl. 17. - 14:09:12 10/10
(591/1171)
a legjobb film amit idén láttam.Scorsese és DiCaprio közös filmjeit mindig is szerettem és ez a filmjük is emlékezetes,remekül összerakott.a zene vmi iszonyat nyomasztó volt és nagyon jól passzoltak az adott jelenethez.több ilyen filmet kellene csinálni!
a film utolsó mondatán meg ebben a mai világban sok ember elgondolkodhatna
9/10
Direktor09 2010 júl. 17. - 12:04:40 9/10 Előzmény mark17
(590/1171)
SPOILER ALERT!

Tévedés, 1 h 50 perc nem az õ agymenése, hanem megrendezték az ápolók, hogy hátha visszatalál a valóságba, mivel a fickó nem alapból õrült, hanem trauma hatása érte. Amúgy izgalmas film, a vége hajaz a 109. utas c thrillerre.
9/10
jakso88 2010 júl. 17. - 00:09:37 Előzmény pelu
(589/1171)
"Már a felénél kilehet találni, h mi lesz a sztori vége..."

Semmiképp nem egy sablonfilm. A befejezést illetõen sem. Csodálkozok hogy a film felénél tudtad hogy mi lesz a vége.
Én a végén sem tudtam, hogy igazából mi a vége. :)
7/10
mark17 2010 júl. 16. - 14:40:25 7/10
(588/1171)
****SPOILER*****

Az biztos, hogy nem egyszerû és elgondolkodtató film. Azt mondanám, hogy az utóbbi idõk legjobb thriller-je, ha a befejezés kicsit más lenne. Annyi bolond között legalább lehetett volna 1normális, aki a végén megoldja a rejtélyt...Jah, hogy nincs is rejtély, mert az egyetlen ember akinek a szemszögébõl személéjük a dolgokat, az is bolond? Akkor mi értelme a filmnek? Ha az ember látja a számlakat egyre jobban összekuszálódni, akkor a végén (fõleg filmrõl révén szó) már elvárja, hogy fény derüljön az igazságra, és a gonoszok megbünhõdjenek. De a gond az, hogy "akiktõl félni kelett" azok a jófiúk, és az akinek végig drukkoltunk, akinek a szemével láttunk mindent csak képzelte azt? Akkor a 2órából 1órá50perc az õ agymenése csak. Ez nem tetszett, sokkal jobban örültem volna ha a végén elkapják a dokikat, vagy ha mondjuk Tedd-et megölik, és õk nyernek. Nem szeretem az ilyen befejezést. A másik dolog ami zavart az az, hogy állandóan emlékek jönnek elõ, és sokszor feleslegesnek tûnõ képekben.

****SPOILER*****

A filmet összeségében érdemes volt megnézni, az elöbb leírtak ellenére is. Jó kis délutáni mozi volt. Tetszett, hogy fordulatos. Nem a legjobb, de mindenképpen jó film. Nálam 10/7
6/10
pelu 2010 júl. 16. - 07:39:15 6/10
(587/1171)
Nem jött be... Már a felénél kilehet találni, h mi lesz a sztori vége, átlátszó, és így meg nem tudott megfogni. Di Caprio dícsérhetõ, de még õ sem tudta igazán összekapni ezt a filmet. Legalábbis nálam...
Sadenal 2010 júl. 15. - 21:44:51
(586/1171)
Opsz rosszul írtam DiCaprio...Bocs.
Sadenal 2010 júl. 15. - 21:44:18
(585/1171)
Ami azt illeti, engem kicsit meglepett ez a film Scorsesetõl. A szimbólumrendszer meg a képi megjelenítés még így is ütött. Egyszerûen kur*a jó film! Olyan gyorsan ment el a 138 perc, mintha a Halálsoron-t láttam volna (mondjuk az hosszabb volt: 188 perc). Di Caprio megint zseniálisan alakított mint az elõzõ filmjeiben. a 67 éves Scorsese meg még mindig elemében van. Ohhh jaj! Mi lesz a filmmûvészettel, ha elmegy közülünk? Nagyon jó thriller és megrázó is egyben..... A Must See Movie! :)

10/10
10/10
Arkagyin 2010 júl. 15. - 16:11:28 10/10
(584/1171)
Ez a film egyszerûen zseniális :) Fordulat fordulatot követ benne, nincs megállás. A történet mindig mutat valami újat. Úgy ültem be erre a filmre, hogy nagy DiCaprio és Scorsese rajongó vagyok, és nem csalódtam bennük. Leo zseniálisan játszotta el a szerepét, Scorsese meg megint zseniális filmet alkotott.
Alig hogy megnéztem a moziban, rögtön utána meg is vettem a könyvet, mert nagyon érdekelt. Könyvben még jobb. Egyszerûen az ember nem tudja letenni. Dennis Lehane fantasztikus író, Scorsese fantasztikusan csinálta meg, Leo meg tökéletesen játszotta a rá rót szerepet. De ne feledkezzünk meg Mark Ruffalo-ról ill. Ben Kingsly-rõl se ja és az öreg Max von Sydow-ról se. Tökéletes szereplõ választás ehhez a filmhez. Nálam ez a film, ha lehetne, akkor 10/100-at érne :)
10/10
arnold-ka 2010 júl. 14. - 12:35:41 10/10
(583/1171)
úgy tûnik sok itt a profi filmrendezõ, forgatókönyvíró..
ez egy mûvészfilm...Scorsese szeret ilyeneket készíteni, az, hogy sokan csak az egyértelmû tömegfilmeket képesek befogadni,nem az õ baja.

Valóban nem egy kultuszfilm,de mindenképpen élvezhetõ, sõt kiemelkedõ alkotás. A zene nyomasztóan hat,jól aláfesti a képi elemeket, nem értem mi baja ezzel sok embernek.
Klint 2010 júl. 14. - 06:09:12
(582/1171)
õ már akkor tudta mi lesz a film vége
valamit 2010 júl. 13. - 23:36:28 Előzmény gomezgts
(581/1171)
lenne esetleg egy úszóverseny a partra a 2. rész :)
3/10
szekfuandras 2010 júl. 13. - 20:40:18 3/10
(580/1171)
Hát... Nem igazán jó film. Sokkal jobbra számítottam. Már amikor mondta h 66 van akkor tudtam h ki lesz a 67. ... Pedig már-már reménykedtem abban, hogy ezt bebeszélik neki, h õ a rossz... Ja, és a film elején amikor a kompon mennek a szigetre... eléggé látszik h össze van vágva. Egyéb hibákat is találtam a filmben.
Mindent összevetve: egyszer végigszenvedtem, mégegyszer semmiért nem nézném meg, mert egy rossz film!

3/10 a színészek miatt...
10/10
gomezgts 2010 júl. 13. - 02:21:28 10/10
(579/1171)
Sziasztok!

Amikor leültem, megnézni a filmet, azzal a címszóval, hogy "nah, ma este is hajnalig filmezek" nem gondoltam a címbõl, hogy ekkora jó filmet kapok.
Sõt még az elején se derengett.

SPOILER!
Miután jöttek az álmok, és kiderült, hogy mi a 66, utána tiszta lett, hogy szegénykénk lesz a 67., de persze nem mertem volna megesküdni rá. Ettõl függetlenül, teljesen egyértelmû a film minden részlete és az utolsó mondat is. Második részrõl pedig szó sem lehet, ez nem az a film.

Üdv!
offtopic
gkallai 2010 júl. 11. - 19:45:23 Előzmény tike....
(578/1171)
*****SPOILER*******
Én is ugyanígy értelmeztem a filmet, az utolsó mondat arra utalt szerintem, hogy már nagyon is képben volt és inkább a mûtétet választotta, mint hogy abban a tudatban éljen hogy megölte a feleségét.
"Elgondolkodtat, hogy melyik rosszabb, szörnyetegként élni vagy jóemberként meghalni"
9/10
CinemaParadiso 2010 júl. 11. - 14:10:33 9/10
(577/1171)
Sziasztok,azoknak üzenem, akik szerint ez összeollózott thriller, hogy ez egy remek könyvnek az adaptációja. Dennis Lehane VIHARSZIGET. Itt a link
http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=86193&type=22&_v=Lehane_Dennis_Viharsziget
1/10
misiapa 2010 júl. 11. - 13:16:17 1/10
(576/1171)
Borzalmas film. Nagyon nehezen lehet végigszenvedni, és semmi értelme sincs. A valaha látott legszarabb filmnek tartom.
Pera007 2010 júl. 10. - 22:02:49 Előzmény BKároly
(575/1171)
De hogy nem tudta bemutatni? Az egész szigetet láttuk teljes totálban. Láttuk az épületeket külön hangsúlyozva rögtön az elején. Látvány.....Az nem volt látványos mikor az álom képeket ábrázolták? Amikor a szobában hamu darabok potyogtak......A film szépen okosan van felépítve...és igen....a Hatodik érzék is ugyan ennyit kapott átlagban. De ez a film is jó....nem kimagasló......tehát nem kultusz de attól még jó....könnyen fogyasztható és még is gondolkodtató. Így ebben a stílusban simán megéri a 8-as átlagot.
offtopic
BKároly 2010 júl. 10. - 09:45:20
(574/1171)
***SPOILER***
Egy szigetet, sziklás tengerparttal és érdekes, szép épületekkel
csak egy teljesen gyatra operatõr nem tud megfelelõen felvenni.
Én erre nem mondanám hogy kimagasló teljesítmény.
A látványos jelenetek alatt azt értem, amit a leírás alapján gondolom
sokan mások is vártak. Elmebeteg bûnözõk egy szigeten, két rendõrbíró..stb.
Ez valahogy sejtet egy kis akciót is, ami itt-ott el is fért volna egy több mint
két órás filmben.
És véleményem szerint, igen is kell, hogy legyen eredeti ötlet,
vagy ha nincs ötlete valakinek egy témában, akkor keressen másik témát,
vagy az se tilos, hogy nem csinál filmet, ha esetleg nincs neki mibõl.
Összeollózni pár filmbõl egy hasonló, csak gyengébbet, és felkérni néhány
éppen menõ színészt az elõadására, na épp ezt hívtuk eddig "bõrlehúzásnak"
Mitõl más ez a film? Ja és az hogy az alapötlet már elég régi, mert a forg.
könyv 2003-as könyv alapján lett írva... Az "ötletadó" filmek egy része bõven
2000 elõtti, szóval ez csak azt mutatja, hogy már a könyv sem volt egy isteni szikra. Még egyszer hangsúlyozom, hogy nincs nagy gond a filmmel abszolút nézhetõ,
csak a 8 pontot sokallom. Egy ilyen témájú filmnél (nem természetfilm, nem üsd-vágd film, nem vígjáték) a forgatókönyvnek kellene a 10-bõl 5-6 pontot kitennie, minden más, csak a maradék pontokon osztozhat. Szóval ha a színészi játék viszonylag jó volt, a fényképezés átlagos, a zene ???, akkor az épp csak közepes forgatókönyv mellett ez nem több 6-nál. Pl. az 1999-es Hatodik érzék 8,2-t kapott, és akkor az ehhez hasonlító ötlet még eredeti volt, az alakítás és fényképezés minimum ilyen, a zene jelentõsen jobb. Az én megítélésem szerint nem két tized volt a különbség.
***SPOILER VÉGE***

A szavazó tömegnek és a Port topic látogatók többségének más a véleménye, de gondoltam leírom az enyémet, hiszen elég unalmas lenne a topic, ha mindenki mindenre ugyanazt írná.
Pera007 2010 júl. 09. - 13:23:20
(573/1171)
Persze,......plusz mindig mondom, hogy minden mûvészt egy elõzõ mûvész munkája formál....Az alakítja ki stílusát....és ez magára filmre is igaz.
Csengõ-zoli 2010 júl. 09. - 13:19:51
(572/1171)
Nem csak a ma kijövõ filmekre jellemzõ ez.
"Szûznemzés" nincs, a mûvészetek egyetlen területén sem.
Nincs olyan aminek ne lenne elõdje.