Téma: Viharsziget

7/10
RoKKfish 2010 aug. 16. - 20:25:38 7/10
(678/1158)
Finoman szólva én sem voltam elájulva ettõl a filmtõl. Szorosan a témánál maradva például a K-Pax-et ezerszer többre tartom. Ez abszolút egyszer nézõs cucc...
Viszont az 1/10-es értékelésedet akkor sem vágom. Ez hogy gyütt ki? Lehet, hogy csak én mozizok a kelleténél többet, és kismillió lényegesen rosszabb filmet láttam már? Szerencsés vagy, ha a filmélményeid alapján neked ez a legalja...
1/10
magyar krokodil 2010 aug. 16. - 19:58:09 1/10 Előzmény kijt
(677/1158)
ezt se én mondtam...
egyébként a Titkos ablak is ugyanez...
9/10
maaszvt 2010 aug. 16. - 18:55:57 9/10 Előzmény reggelicske
(676/1158)
nem akarok vizazkozni, de a harcosok klubbja teljesen másról szól, és ott edward norton (akinek a nevét soha nem halljuk) csak tyler-t képzeli és senki mást. Legalábbis nekem ez rémlik, de javítson ki valaki ha tévednék!
9/10
reggelicske 2010 aug. 16. - 13:14:24 9/10
(675/1158)
Kajak olyan a szerepe Dicaprionak, mint Edward Nortonnak a harcosok klubjában...
***SPOILER***
Caprio is egy csomó embert kitalál,mint Norton
Egyébként Jóó film 10/9
kijt 2010 aug. 16. - 12:14:10
(674/1158)
úgy néz ki, hogy krokodil egy hatalmas zseni és mi mindannyian dilletánsok vagyunk.Biztosan igy van!......A film nagyon joooo!
Isti01.21. 2010 aug. 16. - 00:02:29
(673/1158)
SPOILER!!!!!
Isti01.21. 2010 aug. 16. - 00:00:21
(672/1158)
nos, én az imént láttam elõször a filmet.
***SPOILER***
Nekem csak a film végén esett le. Sõt, még a film után is gondolkodtam, hogy melyik az igaz /tényleg beteg a fõhõs, vagy csak legyõzte az intézetben folyó összeesküvés és megadta magát/ Aztán rájöttem. De azért a biztonság kedvéért megkerestem ezta fórumot :)

A Bruce Willis film /Valahanyadik érzék/ vége elõtt néhány pillanattal rájöttem, hogy mi lesz a csavar, igaz, elõzetesen olvastam a tartalmát, amibõl megtudtam, hogy lesz csavar a végén.. így nem volt olyan nehéz.

Ennél a filmnél nem volt ilyen információm, így nem is próbáltam kitalálni.

Minden esetre azt gondolom, hogy egy elmegyógyintézetbe látogató rendõrnek lehet fejfájása, sõt a háború után 9évvel még rossz képek is visszatérhetnek Dachauról.. szóval ebbõl nem kellett feltétlenül kitalálni.

Szerintem ez egy nagyon jó film volt. Még egyszer megnézni nem nagyon érdemes, mivel a végén már tudjuk a csattanót. 9/10
1/10
magyar krokodil 2010 aug. 15. - 21:52:37 1/10 Előzmény jgabor1991
(671/1158)
SPOILERES LEHET
pl 23-as szám, hatodik érzék, másvilág, egy csodálatos elme...mindnek ugyanaz az alapötlete, úgyhogy ne tapsilkoljunk már egy ezredik ilyennek is , hogy jajj mekkora ötletes. mellesleg nem én vagyok a hülye, csak mert összerakható a történet. tényleg, odamegy egy nyomozó az elmegyógyintézetbe egy szigetre és éppen pont elkezd hallucinálni a halott feleségérõl meg halott gyerekekrõl...tényleg, ebbõl nem lehet levágni, hogy talán vele van a gond. sõt, még berakják azt a jelenetet is, ahol nyilvánvalóan egy megbeszélésrõl jönnek ki az ápolók és azok az értelmesebbnek tûnõ betegek, akivel õ is beszélt, de végülis, ebbõl sem lehet rájönni, mégcsak nem is feltûnõ. mindemellé még ott van a nõ a barlangból, akirõl majd biztosan elhisszük, hogy ott bujdokol a szigeten már mióta, mert üldözik a gonoszok, de nyilván õt nem tudják elkapni. vagy az elején a fegyveres jelenet. kinek nem gyanús, ha egy látszólag jelentéktelen dolgot így kiemelnek?
egyszerûen értelemmel néztem a filmet. odafigyeltem. nem olyan nehéz ám. nem kéne lehülyézni másokat, mert az nem az én értelmi szintemet mutatja.
jgabor1991 2010 aug. 15. - 16:42:51 Előzmény magyar krokodil
(670/1158)
Kroki!!! **moderálva** Mondj már nekem 3 olyan filmet, ami pont ugyan errõl a történetrõl szól! Mióta lerágott csont az egész? A zenéje pedig nem idegesítõ, hanem próbálja rávenni a nézõt, hogy kicsit beleélje magát a történetbe!
jgabor1991 2010 aug. 15. - 16:39:15 Előzmény magyar krokodil
(669/1158)
Hallod te kroki k*r*a okos lehetsz, hogy így rájöttél a film lényegére, mert igazából az utolsó pár jelenteig nem lehetett rájönni, hogy mi is történik valójában!
**SPOILER**
A másik meg, hogy kib*sz*ttul nem lehet rájönni a fejfájásából, valamint a látomásiaból, hogy vele van a baj! Te biztos valami kis doki lehetsz, hogy felismerted diagnózist! A film jó még ha nem is a legjobb 9/10. Van mondani valója és leköti az embert is! Jól sikerült! Grat a rendezõnek és a kivitelezõknek!
Edkó 2010 aug. 12. - 23:12:49
(668/1158)
megértettük, ez a véleményed. másnak nem. többek között nekem sem. szerintem jó, megnézhetõ, egyszer mindenképp.
amúgy érdekes mennyire különböznek a vélemények... mmint volt vki itt a fórumba aszem, h azt mondta ez nem tetszett neki, de a Viharsziget aztán... megnéztem. hát... hallod, elaludtam rajta... szóval százszor ez, mint az, és szerintem ennek a storyja jó volt, lehet rajta gondolkozni, lehet...
1/10
magyar krokodil 2010 aug. 12. - 21:02:17 1/10
(667/1158)
SPOILER

de mégcsak nem is illett a történethez. nem volt benne semmi hátborzongató. egy történet egy emberrõl, aki egy múltbéli tragédia miatt beteg, ezért rendeznek neki egy színjátékot az orvosai. kicsit sem félelmetes, nem hátborzongató. a fejfájása elsõ említésétõl lehet tudni, hogy vele van a baj és az elsõ 2 látomásból a miértet is majdhogynem össze lehet rakni. innentõl kezdve már azt is tudjuk, hogy senki sem fogja bántani, nem lesz nagy fordulat. szinte a szánkba rágják a megoldást, látomások, az állítólag eltûnt nõ története(aki megölte a gyerekeit és a saját teremtett világában él, fel sem tûnik neki a valóság), az ápolók viselkedése, ahogy a doki leveszi a fegyvert(szinte kibökik a szemed, hoyg észrevedd, alig tudja levenni, gyakorlatlan), a C-részleg beli beszélgetés...és ezek után odaraknak egy jelenetet, a barlangot ami látszólag azt támasztja alá, hogy õ normális és tényleg valami ördögi van a szigeten. de szánalmasan gagyi az egész.
nagyjából olyan szintû a film, mintha szelemi fogyatékosoknak gyártották volna, hogy õk is érezzék, hogy jajj mekkora okosak, hogy rájönnek a poénra a film közepén. mindhezzen a fájdalmasan erõlködõ zene.
ha ezer évig élek se értem ezen mit esznek ennyien. ha már ilyen fordulatra várunk sokkal jobb filmek vannak, amiben legalább ennyi az ötlet, a feszültség és a fordulat fejbe is vág a végén.
pocsék film, nulla pont.
9/10
sakit felut 2010 aug. 12. - 13:49:10 9/10
(666/1158)
ráadásul ez a taktus jobban hozzá van igazitva a filmhez, mint valahol a rendes zene ... különbözõ ritmusokat, dallamokat vesz fel pont akkor és annyit amikor kell :)
Edkó 2010 aug. 12. - 12:17:11
(665/1158)
a Cápában (ugye ez a címe?... ) is egy taktus megy végig, mégis végig borzasztja az embert, nem unalmas...
1/10
magyar krokodil 2010 aug. 11. - 22:18:29 1/10
(664/1158)
ez a film nagyon gyenge. egyrészt lerágott csont a történet, jópár ilyen film van, mármint amiben hasonló a fordulat, az, hogy húztak rá egy másik köntöst nem egy nagy dolog. a zenéje kifejezetten idegesítõ és ugyanaz a taktus vonul végig a filmen, már-már elalszik rajta az ember. a képi világa jó lenne, de néhol olyan szánalmasan ócska a számítógépes háttérmunka(hajós jelenet vagy mikor az erdõben kocsikáznak), hogy csak röhögni támadt kedvünk. feszültség sehol, egyszerûen nincs az az érzése az embernek a film közben, hogy na itt történik valami, de még ha történik is biztos nem valami nagy durranás. nem bírt érdekelni, hogy mi lesz a vége(99%-ban ki lehetett találni). talán a látomások voltak jók, de ezenkívül semmi pozitívum. unalmas volt.
Edkó 2010 aug. 11. - 20:54:50 Előzmény sakit felut
(663/1158)
ez jó volt :-))
Edkó 2010 aug. 11. - 20:52:39
(662/1158)
ez a könyv címe amibõl készült a film?
Edkó 2010 aug. 11. - 20:46:48
(661/1158)
ja, értem, csak a zenérõl beszéltél, ok, csak bejöttek ezek a náci tiszt hasonlók, azt hittem azokra is áll, és én arra gondoltam, h gondolom azok a könyvben is benne voltak, nem a rendezõ kitalációi, szóval ebbõl a szempontbõl csak max. az írót lehetne hibáztatni...
a zenére meg: kinek így, kinek úgy, neked úgy jött le, nekem meg máshogy, én is úgy gondolom, h kilógott kicsit, de mégis elérte a hatását, de tényleg direktebben, mmint h észleled is, nemcsak megtörténik veled
AntichristNo1 2010 aug. 11. - 16:03:09
(660/1158)
9/10
sakit felut 2010 aug. 11. - 01:39:15 9/10
(659/1158)
jó film az Ördög ügyvédje igaz, de ja még a Donald Kacsából is lopott, meg volt az a dolog régen valami Dante, meg Isteni színjáték... abból is lopott :D .. és én se értem hogy miért nem voltak rózsaszín malacok véres kardokkal vakarva a hátukat a látomásaiban :)