csancsy 2008 jún. 11. - 21:37:32
(41/201)
A betegségével kapcsolatban mondta, hogy amikor elõször ment orvoshoz, semmit nem tapasztalt, sõt videóra vette diákjainak, hogy milyen egy egészséges "agyú" ember. aztán egy másikhoz, aki elmondta a helyes diagnózist, és elküldte , egy harmadik orvoshoz, aki ebben szakmabeli és nagyhírû volt, és olyan türelmetlen, mogorva típus volt:-))) És mikor kijött rendelõbõl, és meglátta a várakozó Michaelt, azt mondta, hogy ugyan már ne rabolja itt az idõmet, magának nem lehet Parkinson kórja, és ebben reménykedett MJF, de végül õ is ezt állapította meg. EZ egy nagyon ritka fajta. Meg leírta, a mûtétet!!! Meg, hogy a felesége Tracy, nagyon közel volt a "hipohonderhez", minden apróságért aggódott, de az túlzás, a hipoconder szó, de ahhoz közel, és pont ennél nem aggódott!!! De egyszer meglátta MJF-ot futás közben (bal oldala nem mozgott, így furcsán futott), azonnal elküldette orvoshoz. Meg elõször kisujj rángatózással kezdõdött, de annak tulajdonították, hogy egyszer "felakasztásos" jelentnél majdnem megtörtént a baj, valóban elkezdett fulladozni, és azt hitték elõször, hogy ilyen jól játssza.
csancsy 2008 jún. 11. - 20:10:02
(40/201)
Mostmár eszembe jutott, a családi köteléknél volt!!! a könyvébõl, ott mindent kendõzetlenül leírt!!! megvan nekem, csomó mindent leír!!! leírja, hogy ismerkedett meg a feleségével. tudod, a felesége, a családi kötelékekben jtszotta barátnõjét, egy ideig, és együtt tanultak, de akkor Michael-el kicsit elszállt a ló, és ugye, éppen jött az elsõ közös jelenetük felvétele, amikor Tracy fokhagymát evett, és Michael megérezte, és azt mondta, hogy húúú! csak nem scmaplit löncsöltél, kicsi? és tracy nagyon mérges volt, nem fogom szó szerint idézn, mert nem idevaló, és Michael, meglepõdött, hogy senki nem beszélt így vele, és kicsit visszaszállt a földre, és szerelmes lett!!!
Még mondhatok pár dolgot, ha érdekel a könyvbõl!!!!
Platypus L.K. 2008 jún. 11. - 19:51:45
(39/201)
Igen, szerintem egy kicsit kevered... vagy matthew broderick egy olyan kulisszatitok, amit még a DVD-extrában is elhallgattak :D ha viszont neked van igazad, akkor áruld el, honnan szerezted az infót :D
csancsy 2008 jún. 11. - 09:43:17
(38/201)
Ja, bocsi, lehet, hogy most kicsit keverem!!! vagy a családi köteléknél volt ez a matthew broderick ügy?

Amúgy még annyi, néhány kis érdekesség!!! A családi köteléknél, abszolút nem akarta õt a rendezõ, az asszisztens, vagy társ, nem tudom, Judy-nak hívják azt hiszem, rávette, hogy hallgassa meg mégegyszer, és végül nagy nehezen beleegyezett, (nem szerette, ha megkérdõjelezik a szimatát), és mikor újra válogatáson volt MJF, a végén a rendezõ vicces-haragosan, röhögve, számot kérte judy-t, eddig hol rejtegette ezt a kölyköt:-)))))
csancsy 2008 jún. 11. - 09:35:41 Előzmény Platypus L.K.
(37/201)
Pontosan, úgy ahogy mondod!!! DE leges legelõször Matthew Broderick volt a kiválasztott, csak végül lemondta, más film, vagy sorozat miatt, és utána volt ez, hogy MJF.-ot akarták, de a családi kötelékek rendezõje, nem akarta elengedni, nem is szólt neki, és már MJF. is hallotta, hogy Eric Soltz játssza már a karaktert, de végül családi kötelékek rendezõje szólt, hogy mi a helyzet, és ha boldogul a két produkcióval, akkor elvállalhatja, és MJF. elvállalta!!! Ez mind benne van a életrajzi könyvben!!!
Moldávia bánata 2008 jún. 11. - 00:47:03
(36/201)
Amúgy olvasgatom itt a hozzászólásokat...
Zseniális, hogy mi mindent vezsnek észre egyesek.
Nos, nekem is van egy észrevételem, egy újabb apróbb poén:

Megérkezés. Esik az esõ, ezt Marty ezt sérelmezi is a dokinak.
Doki: Várj 5 másodpercet! ... Bámulatos, igazán bámulatos! Bár a posta volna olyan megbízható, mint a meteorológia!

Az elõbbiek fényében van-e valakinek tippje arra, hogy a késõbbiekben a Doki elõzõ mondata hogyan veszti el teljesen az értelmét, sõt, lesz pontosan ellentétes értelmû? (:
Moldávia bánata 2008 jún. 11. - 00:41:39 Előzmény Sikamikanico
(35/201)
Needles az RHCP baszere??? Na, ezt se' tudtam!
Döbbenetes, hogy mindig meg lehet tudni valami újat! :)
Moldávia bánata 2008 jún. 11. - 00:39:32
(34/201)
Egyébként pedig az összes paradoxon kizárva! Az idõ lineáris, nem pedig önmagába visszatérõ!
Tehát ha visszamegyünk a múltba, bizonyos szempontból az is a jövõ, nem pedig a múlt! ;) :)
Moldávia bánata 2008 jún. 11. - 00:37:13
(33/201)
Eldõlt!
Én ezt a filmet láttam a legtöbbször!
többször, mint mondjuk a Szellemirtókat, a Csillagok háborúját, vagy éppen a Kincs, ami nincset!
Nálam ez a Number One! (:
Platypus L.K. 2008 jún. 10. - 22:52:10
(32/201)
Én inkább azt mondanám, hogy ha a Doki elõre tud az almanacról, akkor a legkézenfekvõbb volna azt megakadályoznia, hogy a Marty egyáltalán megvegye az almanacot a jövõben. Mert azzal minden szarkeverésnek elejét tudná venni... Persze akkor nem lenne Vissza a jövõbe 2 meg 3, úgyhogy ez felett szerintem hunyjunk szemet most már vagy inkább beszélgessünk az idõjárásról :D
10/10
Bigpapa 2008 jún. 10. - 21:32:42 10/10 Előzmény Platypus L.K.
(31/201)
A végsõ visszaszámlálásban van egy rész, ami nagyjából ilyen:
" És mi van, ha visszautazom az idõben, hogy megöljem a saját nagyapámat? Akkor nem nõsül meg, nem lesz az apám, és nem születek meg én sem. Akkor hogy megyek vissza az idõben, hogy megöljem a saját nagyapámat?"

A dokinak nem azt kell tudnia pontosan (bár pontos idõben voltak,így percre tudhatta volna),mikor csap bele a villám, csak elég azt tudnia, hogy ahogy Marty megkaparintja Biff-tõl az Almanachot, egybõl tegye le az idõgépet, mert villámcsapás esete forog fenn! :)))))))

De menjünk tovább :))) Mivel 1885-ben él a doki 8 hónapja, és a Martynak írt levelet, így írhatott volna saját magának is, hogy elmeséljen neki dolgokat :)))))
Valóban sok sok olyan van benne, amit butaság, vagy mi magyarázunk bele butaságot, de a tényen nem változtat: a régi szinkronnal én iszonyat sokszor meg szoktam nézni dvd-n :))))) mert imádom. És imádok közben ábrándozni, hogy mi lenne ha.... :)))))
leopard26 2008 jún. 10. - 11:34:28 Előzmény Platypus L.K.
(30/201)
engem,engem,enmgem
Platypus L.K. 2008 jún. 09. - 20:57:13
(29/201)
szerintem keressünk valakit, aki még nem látta a trilógiát, és kínozzuk azzal, hogy a hozzászólásainkat olvastassuk fel vele :D
Platypus L.K. 2008 jún. 09. - 20:50:59 Előzmény kroll
(28/201)
jó látni hogy ennyi tájékozott rajongó van köztünk :D
csak annyival egészítenélek ki, hogy Eric Stoltzot nem a kora miatt cserélték le MJF-ra, hanem mert egész egyszerûen képtelen volt Marty karakterét eljátszani. konkrétan a DVD-n azt mondja a producer Bob Gale hogy Eric Stoltz túlságosan komolyra vette a karaktert, nem igazán értette meg a szerep lényegét. ja és a legelsõ jelölt volt MJF, de õt a tévésorozatából elõször nem akarták elengedni. akkor fordultak Erichez, akivel néhány jelenetet felvettek, de amikor rájöttek hogy pocsék a szerepre, akkor visszatértek MJF-hoz, aki végül elvállalta.
na nem okoskodni akartam, csak akkor már legyünk precízek :D
Platypus L.K. 2008 jún. 09. - 20:36:21 Előzmény Bigpapa
(27/201)
Ezen valóban lehetne vitatkozni... de mivel a trilógia már úgyis tele van paradoxonokkal, szerintem felesleges.

Ilyen alapon már a trilógia 1. részében is felmerülhetne a kérdés: ha az 1955-ös Doki látta, hogy az általa 30 évvel késõbb megépített idõgép mennyi galibát okozott, akkor minek találta fel megint, miután találkozott Martyval és ismerte a következményeket? Igaz, hogy a fluxuskondenzátor ötlete már 1955-ben is megvolt, de ha tekintettel lett volna a saját és Marty jövõjére, akkor nem építette volna meg az idõgépet 30 évvel késõbb...

De hogy most csak a te kérdésedre válaszoljak, azt szerintem egész egyszerûen ki lehet magyarázni: a Doki nem tehetett arról, hogy a DeLoreanba belecsapott a villám, és szerintem kicsi lett volna az esélye, hogy tudatosan el tudja kerülni ezt az eseményt, még akkor is, ha már 30 évvel tudta elõre (valószínûbb, hogy elfelejti a villámcsapás pontos helyét és körülményeit).

De én is egyszerûen azt találom hihetetlennek, hogy a Doki, 30 éven keresztül a fejében lévõ, a saját és Marty jövõjérõl szóló információkkal, mindent pontosan úgy csináljon megint, mint az eredeti 1985-ös Doki...

Egy kicsit rizsáztam, de azért remélem érthetõ tudtam maradni :D
10/10
zee944 2008 jún. 09. - 11:31:17 10/10
(26/201)
Ezt a filmet tényleg csak akkor tudod megnézni, ha megy a tévében? Kötelezõ lenne ott lennie a polcodon, pláne hogy még idézgetsz is belõle.
Noncsa 2008 jún. 08. - 23:24:25 Előzmény Platypus L.K.
(25/201)
Ma tényleg én is észrevettem, hogy Goerge-ot más játssza, szinte nem is mutatják ezért az arcát :))
amúgy sztem látszott ebben a részben már, hogy M.J.F. idõsebb, de persze nagyon jó így is. Nem is tudnám a három részt versenyeztetni igazából, annyira jók
kriszti1 2008 jún. 08. - 22:43:21
(24/201)
Rá akartak beszélni valamire (ismerõseim), amit eredetileg elleneztem. Aztán az egyikük nyuszinak nevezett.... ;)
Sikamikanico 2008 jún. 08. - 22:42:39
(23/201)
Érdekesség:

A Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa (Michael Balzary) is feltûnik a 2. és 3. részben. A 2-ben akkor, amikor az öreg Marty Douglas J. Needles-szel beszél a képernyõn (mielõtt kirúgnák õt), a 3-ban pedig a végén, amikor Jenniferrel ülnek az autóban és odaállnak melléjük kocsival, hogy versenyezzenek. :)
10/10
Bigpapa 2008 jún. 08. - 19:12:09 10/10
(22/201)
Imádom ezt a sorozatot! :))))

Most egy kis hiba eszembe jutott, ill. észrevettem.
Amikor a kocsiba becsap a villám és visszamegy a doki a vadnyugatra...
Utána Marty elszalad a dokihoz, aki segít neki. És segített visszajutnia 1985-be is elõször. Akkor írt a dokinak egy levelet, hogy vigyázzon a terroristák miatt. A doki megfogadta és golyóálló mellény volt rajta, így nem halt meg.
Nah. Ha most a Marty elszaladt a dokihoz, hogy belecsapott
az idõgépbe és 1885-be repült, akkor a dokinak tudnia kell, hogy a jövõben erre is vigyázzon.
Amúgy ez egy nagyon aranyos kis film, amit bármikor meg tudok nézni :)))