Sz Peter 2013 okt. 03. - 21:33:00
(413/553)
Mondjuk az tényleg érdekes, hogy Marty apja vajon sosem kérdezte meg a feleségét?:

- Lorraine, mi történt azzal a sráccal a gimibõl?
- Nem tudom. Sosem láttam a bál után.
- Igazán? Biztos, hogy nem futottál össze vele 16 évvel ezelõtt?
- George, mirõl beszélsz?
- Szerinted ennyire idióta vagyok, hogy nem veszem észre, hogy a fiunk kiköpött mása annak, aki összehozott minket?!

:)
Puszy 2013 okt. 03. - 20:12:33
(412/553)
Szeretem, nagyon is, ezt a trilógiát. De ha megnézem, mindig merülnek fel bennem kérdések, és akkor napokig rágódom rajta :-) Most pl azon elmélkedem, hogy mennyi idõnek kell eltelnie ha az ember elutazik a jövõbe, hogy találkozhasson önmagával? A kutyát egy perccel küldték elõbbre, de abból akkor csak egy darab volt. Marty 30 évet ugrott elõre és látta magát. Na oké, ez ironikus kérdés, hisz valószínûleg inkább paradoxon. Mivel ha kilépek a saját idõmbõl akkor vagy megszûnök a jövõ számára, vagy minden tized-, ezred-, vagy csilliomodmásodpercben van belõlem egy... Ha elõbbi, akkor nem találkozhatok a jövõbeli énemmel, hiszen az nincs, vagyis van: én vagyok az, mégpedig a kilépéskori énem. Ha utóbbi, akkor a kutyás részt nem vágom, meg a visszatéréseket sem, hiszen ha nem pont ugyanabba a pillanatba térek vissza, akkor minimum kettõ van belõlem...
10/10
Bob19 2013 szept. 29. - 15:36:47 10/10 Előzmény zizzi86
(411/553)
Egyetértek. Nekem Doki meg Marty hangja még talán jobban is tetszik az új szinkronban mint a régiben. Az viszont tényleg felháborító, hogy 1-2 jelenetet nem szinkronizáltak le újra hanem inkább kivágtak.
10/10
Bob19 2013 szept. 29. - 15:36:28 10/10 Előzmény zizzi86
(410/553)
Egyetértek. Nekem Doki meg Marty hangja még talán jobban is tetszik az új szinkronban mint a régiben. Az viszont tényleg felháborító, hogy 1-2 jelenetet nem szinkronizáltak le újra hanem inkább kivágtak.
offtopic
jani-wan 2013 szept. 25. - 13:34:18 Előzmény zizzi86
(409/553)
"Szerintem ezt az új szinkronos dolgot nem kell túl dramatizálni"

Nincs is.
Csak a tények azt mutatják hogy az esetek nagy részében a régi munkák minõségiek voltak, a mostaniak nem azok.
Nem kell egy új "futószalag" szinkron. Inkább javítanák fel a hangot hangstúdióban.
zizzi86 2013 szept. 23. - 21:20:27
(408/553)
Szerintem ezt az új szinkronos dolgot nem kell túl dramatizálni. (már nem is annyira új amúgy) A két fõszereplõ hangján nem változtattak (nem úgy, mint a Dirty dancing esetében...) Rudolf Peti nagyot alakított másodszorra is, profi színész. Szerintem Biff mély hangja az eredetiben pl nem olyan jó, csak akkor passzolt hozzá, amikor öregembert játszott. A film pedig zseniális, bármikor, bármelyik szinkronnal szívesen megnézem! :)
10/10
cellasto 2013 szept. 16. - 19:59:33 10/10
(407/553)
ugye-ugye :DD
a többit én is,mivel anno is feliratos volt a moziban..érdekes módon csak a birodalmat szinkronizálták le :))
offtopic
jani-wan 2013 szept. 16. - 17:52:59
(406/553)
Én az összes Star Wars-t kizárólag angolul nézem.
Kivéve a Birodalom visszavágot. Az csak eredeti szinkronosan :)
Pedig fenn van mind a 3 hangsáv. (régi, új, angol)
biff 2013 szept. 16. - 00:33:20
(405/553)
nekem meg még a mellébeszélõs az igazi a star warsbol:)

"sújcs re... súúúúujts le rááám vele, engedj a dühödnek... "

de tényleg a bttf új szinkron szar...nincs benne az a vehemencia meg azok a hangszinek ...én sem értem ha annyira uj kellett szinkronizálni akkro leszedika régiröl a hangot azt rárakják az ujra már külön sávon és akkor megvan a dvd változat. persze lehet nem találták meg a régi hangtekercseket, vagy nem mindet:)
10/10
cellasto 2013 szept. 15. - 21:28:34 10/10
(404/553)
szerintem ahhoz a szinkronhoz ragaszkodik mindenki,amit elõször hallott :)
emlékszem mit össze kerestem pl. a birodalom visszavág-ot azzal a szinkronnal,amit még kölyökként a moziban láttam :D
nekem azzal az igazi,vagy eredeti hanggal :)
chewing gum 2013 szept. 15. - 18:01:56
(403/553)
Néha az is elõfordul, hogy egy adott filmnek 2-3 szinkronja is létezik (pl: A Halászkirály Legendája) és nem az eredeti a legjobb (vagy a legismertebb). Az is gyakran megesik, hogy egy 60-as, 70-es években készült filmet a mi generációnk már eleve az új szinkronnal ismert meg, az idõsebbek viszont - érthetõ módon - ragaszkodnak az eredetihez. Ilyenkor az lenne a logikus, hogy rátennék a DVD-re mindegyiket, a teljesen felesleges török, cseh és lengyel hangsávok helyére... (Na jó: részemrõl a szinkron-téma lezárva!) :)
10/10
cellasto 2013 szept. 15. - 17:52:42 10/10
(402/553)
most belekapcsoltam a végébe,hát tényleg csak az eredeti szinkronnal az igazi :))
chewing gum 2013 szept. 15. - 17:13:12
(401/553)
Más választás nemigen van. Próbáltam már más filmek ügyében is kopogtatni különbözõ TV-csatornáknál, hogy átmásolnák-e DVD-re, logó, karika és reklámok nélkül. Bõven megfizettem volna, de mindenhonnan ugyanazt a konzerv választ kaptam: õk nem foglalkoznak filmek árúsításával... Így marad a sokszor évekig tartó várakozás, majd a fohász, nehogy újraszinkronizálják...
offtopic
ceia 2013 szept. 15. - 16:38:04
(400/553)
A TV-ben nem azért adják, hogy felvegyük. Még az sem kizárt, direkt azért kezdték elõbb, hogy kitoljanak a felvételt készítõkkel - meg azokkal, akik még másik csatornát néznek, mert még úgysem kezdõdik.
Mit csináljanak, dolgozniuk nem kell, (mert azt nem nevezném munkának, amit ezek csinálnak) unatkoznak, és a mi szivatásunkkal szórakoznak unalmukban - meg mert jólesik nekik. Az új szinkronnak nem az az oka, hogy a régi hanganyag már nem alkalmas, hanem inkább licenszelési oka lehet. Vagy egyszerûen kitalálják, hogy az akkori szinkron nem jó ma már, mert nem felel meg a mai elvárásoknak, de valójában egy újabb meló, amivel páran keresnek egy kis pénzt. Nálunk az egész filmipar bûzlik, sajnos a szinkron sem kivétel.

*** SPOILER ***
Azt nem értem, hogy mikor az elején Marty visszament 1955-be, ott már úgy szállt ki az autóból, hogy rajta volt a vegyivédelmi ruha, pedig amikor beszállt (mikor jöttek a terroristák) még nem volt rajta..?
chewing gum 2013 szept. 15. - 16:07:35
(399/553)
Bahh, a szinkron... :(((
Anno VHS-en rongyosra néztem, majd repestem az örömtõl, amikor 2006 környékén végre megjelent a trilógia DVD-n. 10 000 Ft-ot fizettem érte, majd a legelsõ mondatnál jött a kiábrándulás... Annyira pipa voltam, hogy vissza akartam vinni a MM-ba, persze nem jártam sikerrel. Sosem néztem meg, mert az új szinkronnal ez "szentségtörés" lenne! Késõbb egy másik kiadó is megjelentette és bár a saturnos srác váltig állította, hogy a régi szinkron van rajta, én belehallgattam és ekkor jött a második kiábrándulás... Késõbb az hiszem, a tv2 vetítette, én 10 perccel a meghirdetett kezdés elõtt már bekészítettem a DVD-RAM-ot, beállítottam a flexibilis felvételi módot, hogy a legjobb minõséget tudjam kihozni, erre a filmet korábban kezdték (hogy a pusztulat állna beléjük)... Inkább késsen 10 percet, 20 percet, fél órát, de NE KEZDJÉK KORÁBBAN!!! Ekkor más lehetõség nem lévén, VHS-rõl kellett átmásolnom DVD-re, gyenge minõségben, de legalább az eredeti szinkronnal. Úgy látszik, 2013-ban még mindig csak ez az egyetlen opció létezik... :(
robi7777 2013 szept. 15. - 15:54:47
(398/553)
Nekem a DVD megjelenés után egy kis idõráfordítással rákerült az eredeti szinkron a dvd-re.
10/10
genyanett 2013 szept. 15. - 15:24:34 10/10
(397/553)
hahaha, foglalt volt a "fó TV-nk"
Rohanok be a 16 éves fiam szobájába......
"Jaj Dávid, meg kell néznem, most kezdõdik a kedvenc filmem és foglalt a másik TV"
Mire Õ.
"Csak nem a Vissza a jövõbe megy? " :D
jani-wan 2013 szept. 15. - 13:41:00
(396/553)
***spoiler***
Egy egész huszonegyszázad gigawatt?
EGY EGÉSZ HUSZONEGYSZÁZAD GIGAWATT?
Te magasságos!
***spoiler vége***

:DDD
jani-wan 2013 szept. 15. - 13:30:10
(395/553)
George Lucas megoldotta hogy az eredeti hangot alkalmassá tette DVD-hez, szóval nem egy lehetetlen dolog. Nyilván több munka van vele, és többe kerül, ezért "jó lesz a sz@rabb is a tévébe" felkiáltással a gyorsabb, egyszerûbb, olcsóbb megoldást választják és mindent újraszinkronizálnak.
A nézõk meg le vanna sz@rva, úgyis csak a reklámokat kell nézniük.
offtopic
zottyo534 2013 szept. 15. - 10:29:18
(394/553)
Tényleg, annyira kézenfekvõ, hogy eszembe se jutott. Aki nem tudja letölteni, nézze online...