10/10
Gwen1 2019 aug. 25. - 01:26:47 10/10 Előzmény Hungariancorazon
(101/401)
OK, miért haragudnék? :) Sztem nem írtam olyat, hogy haragudnék....
Viszont nem kéne pálcát törni más felett, akinek nem jártál a cipőjében. Fogalmunk sincs, hogy megzuhanhatott és esetleg ez mit válthatott ki belőle.
Hungariancorazon 2019 aug. 25. - 01:22:08 Előzmény Gwen1
(100/401)
Ne haragudj,de én ismertem a polanski/manson storit,de ez a film nekem akkor sem volt jó. Jahaj, nagyon nem.
Ja egyébként polanskika hazamehetne,hogy szembenézzen a törvénnyel...
De persze nem adják ki. Ha te vagy én lennék már kiadtak volna.
Csakhát mi nem vagyunk milliomosok!
Hungariancorazon 2019 aug. 25. - 01:11:38
(99/401)
Kérem vissza azt a 3 órát,amit erre pazaroltam!
1/10000
3/10
alan 2019 aug. 24. - 22:53:00 3/10
(98/401)
Vállalhatatlan film, nem érdemes rá sem időt, sem pénzt pazarolni!! 10/3 de csak Pitt miatt
1/10
ewaf 2019 aug. 24. - 20:04:05 1/10
(97/401)
Szornyu film, kar volt minden perceert
8/10
Sweet-But-Psycho 2019 aug. 24. - 13:20:54 8/10 Előzmény GeltonReTarder
(96/401)
Korrekt vélemény. Muszáj tiszteletben tartanom. Még ha nem is értek egyet minden szavával, de karakteres gondolkodásra, illetve önmérsékletre vall. Te sosem fogod azért megkedvelni QT-t, mert valami tesz-vesz véleményvámpír vagy kultúrsznob rád próbálja erőltetni a kényszerképzeteit. De az kiviláglik, hogy van ízlésed, véleményed, és nívót képviselsz a fórumon, keep-it-up, dude ! ;-)
GeltonReTarder 2019 aug. 24. - 12:58:43
(95/401)
sem a puszta tudat (sokakkal ellentétben), hogy ez egy QT film (azaz alap, hogy minimum imádni kell, mivel QT mozi), sem a DiCaprio-Pitt páros (különösen DiCaprio) teljesítménye (ki kell emelnem Damian Lewis rövid, de átkozottul ütős McQueen alakítását is), sem az állítólagos zeitgeist (nekem brutálisan nem jött át a korszak, voltak frizurák, ruhák, kocsik, kiegészítők, de a kor-feeling, az nem), sem egyes remek pillanatok (melyekből - számomra - egyre kevesebb akad az utóbbi QT filmekben), sem a végen látható, túlpörgetett, szinte önmagát karikírozó, szokásosan Tarantinos erőszak nem fog rávenni arra, hogy még egyszer, teljes egészében, végignézzem ezt a filmet. ha nagyon le akarom egyszerűsíteni a dolgot, amiből túl sok volt, abból kevesebb kellett volna, amiből kevés volt, abból több. mivel először láttam - és valamilyen szinten érdekelt is a film-, így mondhatom azt, hogy az elejétől a végéig lekötött. QT - szerencséjére - szinte bármi el tud adni, ha a neve feltűnik, nem mondom, hogy ez nem volt mindig alaptalan, de az a teljesítmény, amivel megalapozta a saját kultuszát, már elég régen volt, és mintha egyre távolabb kerülne tőle.
10/10
Csizmácska29 2019 aug. 24. - 12:49:51 10/10 Előzmény Radírfej
(94/401)
Kedves Radírarc!
Te biztosan többet tudsz az akkori korról meg időszakról ami Hollywoodban volt 69-ben innen Magyarországról, mint aki ott nőtt fel. C-kategóriás bóvli alkotás nem kap 8.1 pontot az imdb-n egyébként.
bpeti72 2019 aug. 23. - 21:48:30 Előzmény Vidor
(93/401)
Ez egy mese film , nem a pc világról szól :D
8/10
eltunodom 2019 aug. 22. - 18:03:44 8/10
(92/401)
Szerintem jó film, egy percet sem unatkoztam közben, igaz, elvárások nélkül ültem be a moziba.
7/10
Greta21 2019 aug. 22. - 13:21:42 7/10 Előzmény Gwen1
(91/401)
Szia! Számomra megdöbbentő, hogy valaki nem tudja, mi történt akkor, ki az a Sharon Tate és Roman Polanski. Ha nem tudtál erről eddig, legalább Manson halála után lehetett volna, mert a csapból is ez folyt, a teste körül sok balhé volt. Mindenki meg akarta kaparintani. Ezen felül, most a film kapcsán minden lehető portálon megjelent újra és újra a sztori 100 féleképpen, a legapróbb részletekig. Kit hány óra hány perckor öltek meg sorban. Ettől sajna a film nem lesz jobb. Természetesen a végére azért írtam, hogy libabőr, és a legjobb rész, mert csodásan oldotta meg a rendező, nem csak a cselekményt, a lezárást, hanem a főhös drámájának csúcspontja egyszerűen csodás volt a poszterrel megoldva, és sorolhatnám a legapróbb képkockákat. A többit már leírtam...
8/10
Sweet-But-Psycho 2019 aug. 22. - 12:34:10 8/10
(90/401)
Melyik Kuroszava, Tarkovszkij, Fellini, Kubrick, Lynch vagy Scorsese mozira gondolsz, professzor úr? Mert hogy ők is alkottak bőven közepesen jót vagy rosszat. Ahogy Tarantino filmjének is nyilván megvannak a hibái. De hidd el, QT nem olyan szimpla srác, mint ahogy azt alább vázoltad. Nem is merem feltételezni, hogy te viszont igen.
2/10
Radírfej 2019 aug. 22. - 10:42:49 2/10
(89/401)
Iszonyat gáz film, a hollywoodi giccs és az nosztalgikus akciógagyi gyermeteg keveréke. Semmi érdemit nem mond a korról a popkultúra legfelszínesebb emlegetésén túl, gondolom Tarantino ennyit értett meg az időszakból. A Manson-család-jelenséget meg sem próbálja feltárni, csak díszletnek használja, nem vizsgálja, hogyan vette rá a csóró lúzer zenész a híveit a gyilkolásra. A karakterek felszínesek, karikatúraszerűen macsók vagy szimplán érdektelenek. A dialógusok néhány olcsó poént leszámítva felejthetők. A véres crescendo felé vánszorgó dramaturgia pedig nevetségesen kiszámítható, ha az ember látott már Tarantino-filmet... Akinek ez a C-kategóriás bóvli nívós alkotás, az nyilván még soha nem látott Kuroszava, Tarkovszkij, Fellini, Kubrick, Lynch vagy Scorsese-mozit.
6/10
Ktesibios 2019 aug. 22. - 09:04:16 6/10
(88/401)
Felfoghatatlan a kritikusok lelkesedése. Mert ez sajnos egész egyszerűen nem elég jó film. Remekül bemutatja a kort, van atmoszférája, jól játszanak benne a színészek, de ettől még nem lesz jó film. A szétvágott, végső verzióban elveszik a történet. Nincs ritmus, és ami a legborzasztóbb, sehol nincsenek az utánozhatatlan tarantinoi dialógusok. Így aztán a film legfeljebb érdekes, és persze kötelező a Tarantino-rajongóknak, de nem jó.
3/10
Andriska07 2019 aug. 22. - 08:44:49 3/10 Előzmény Gwen1
(87/401)
Szerintem elég sokan olvastak már Mansonról itt is, de ettől a film még nem jó. Egy filmnek lehet valós alapja, lehetnek benne áthallások, főhajtások, tisztelgések más művek/korszakok előtt, de attól még önmagában is működnie kéne, csak itt épp most nem működik semennyire.
10/10
Gwen1 2019 aug. 22. - 01:27:24 10/10
(86/401)
Akiknek nem tetszett kíváncsi lennék, hogy ha ezeket átfutnák, mennyire változtatná meg a véleményüket. Ha ezek után látnák újra a filmet: (vannak ismerőseim, akik szintén látták, nem tetszett nekik, nem tudták igazán hova tenni a filmet, nem tudták, hogy igaz történet is van benne. Miután megbeszéltük a story-t, maguktól egyből beismerték, hogy akkor sajnos tudatlanul álltak neki, utána járással jobban értették volna.)
Sharon Tate story: https://hu.wikipedia.org/wiki/Sharon_Tate
Charles Manson story: https://hu.wikipedia.org/wiki/Charles_Manson
Tarantino tul.képpen erre (is) építette fel a filmet.
(Egyébként, ha jól emlékszem a két hippi csaj neve nem hangzik el, de tudtam, hogy az egyiket Kasabiannak hívták, a másik csajé hirtelen nem ugrott be. De a srác neve viszont elhangzott még jóval korábban: Tex... szinte a hideg rázott ki...)
3/10
Andriska07 2019 aug. 21. - 22:45:37 3/10
(85/401)
Ez a film a rendező nevével és a 3 főszereplővel lett eladva. Amúgy rém gyenge és unalmas. Végig kerestem a kapaszkodókat, vártam, talán történik valami, összefutnak a szálak, értelmet nyer valami, de 2 óra elteltével feladtam. Az utolsó 30 perc jó volt, de nem a vérontás miatt. Végre volt cselekmény és jól ábrázolt feszültség. Aki azt mondja, hogy ezt a filmet többször is újra fogja nézni, annak gratulálok. DiCaprio és Brad Pitt jó páros voltak viszont, még ha viszonylag kevés közös jelenetük is volt. A film csúcspontja még a Bruce Lee-s rész volt.
Sz. Péter 2019 aug. 21. - 21:07:26 Előzmény Vidor
(84/401)
Túl sokat vártál ettől a filmtől. :)

"pont a lényeget nem értette"?
Ezt mégis honnan veszed? Azért mert te azt szeretted volna, hogy az "ekkor zajló forradalmi társadalmi változások"-ról csináljon egy filmet?
Na ő meg mást szeretett volna és meg is csinálta.

"A rendezőnek mindebből csak annyi jön le...."
Szerintem neked nem jött le, hogy ő mit akart.

Bosszúfantázia?! Ki állt itt bosszút?
Egy "így is történhetett volna" sztorit talált ki. Ebben mondjuk valóban hajaz a Becstelen Brigantikra.
Aki ismeri a filmben lévő, nem fiktív színészek életét (vagy azoknak egy-két részletét) annak ez szerintem egyértelmű volt.
3/10
Ledina 2019 aug. 21. - 16:30:51 3/10
(83/401)
Halálosan unalmas, vontatott. Az utolsó félóra és 1-2 poén menti meg, illetve a 3 zseniális színész.3/10
2/10
Vidor 2019 aug. 21. - 11:45:04 2/10
(82/401)
Rendkívül felületes film. Ok, hogy Tarantinonak meghitt emlékei vannak a '60-as évekből, de pont a lényeget nem értette az ekkor zajló forradalmi társadalmi változásokból (gyengébbek kedvéért: a feketejogi mozgalomtól a feminizmus 2. hullámán és a diáktüntetéseken át a melegekig mindenki ekkor lépett fel az elnyomó társadalmi normák és intézmények ellen, és egy halom új zenei, művészeti irányzat is ekkor bontogatta a szárnyait: jazz rock, free jazz, prog rock, garázsrock, pszichedelikus rock, heavy metal, elektronikus zene, fluxus, transzavantgárd, koncept art stb.) A rendezőnek mindebből csak annyi jön le, hogy kiégett színészek vs. szektahippik vérfürdőt rendeznek egy illúziógyár szomszédságában. Nevetséges. A kor és a karakterek komplex ábrázolása helyett popkultúával nyakonöntött exploitation bosszúfantáziát kapunk, ami szórakoztató is lehetne, ha nem láttuk volna ugyanezt már wester, náci, kung-fu és rabszolgás verzióban korábban.