Téma: Wicked

7/10
vki69 2024 dec. 10. - 22:08:17 7/10
(6/26)
Hát nem vmi nagy film. látványában 10-es. szinkronosok nagyon pöpecül énekeltek, de ezt a fődalok alatt angol és magyar felirattal kell majd otthon nézni.
itt számít Ariana eredeti hangja. de még egyszer helyes h magyarul szólnak a dalok!
a történet mesének elmegy de a másik boszi csaj elég unszimpi volt arcra.
10/10
Bubblequeen 2024 dec. 07. - 21:24:01 10/10
(5/26)
Gyönyörű film
klidi 2024 dec. 07. - 10:58:53
(4/26)
Nagyon vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban, lévén, hogy az egyik kedvenc könyvemből készült. Sok-sok évvel ezelőtt bukkantam rá Gregory Maguire: A boszorkány c. regényére, amibe azonnal beleszerettem, így amikor hónapokkal ezelőtt megláttam a filmelőzetest, majd kiugrottam a bőrömből, és úgy vártam a bemutatót, mint egy kisgyerek. Szeretem a jó musicaleket, de egyrészt ehhez a sztorihoz szerintem nem illik ez a műfaj, ráadásul túl hosszú volt, túl sok dalbetéttel. Ugyanakkor a színészek és a látványvilág egészen fantasztikusak. Nagy kár, hogy a mű eredeti mondanivalóját a sok rosszul egymáshoz illesztett elem súlytalanná, közhelyessé, kissé bárgyúvá teszi.
10/10
foxonthefield 2024 dec. 07. - 02:20:09 10/10
(3/26)
A film zseni lett, kicsit hosszú, igen, de nagyon jól össze van rakva, méltó az eredeti darabhoz. Ami viszont folyamatosan kizökkentett az a dalszövegek magyar fordítása volt... Elképesztően gagyi, jellegtelen, köszönőviszonyban sincs az eredeti szöveg ötletességével, ami sokat hozzátesz a karakterekhez és a köztük lévő viszonyokhoz. Kapunk helyette unalmas "szállok az álmaim szárnyán" jellegű üres frázisokat. :( Szerencsére feliratosan néztem, így valamennyire el lehetett vonatkoztatni attól, hogy a magyar fordítás a dalokban külön életet él az angolhoz kepest, de azért szomorú, hogy ennyit tudtak kihozni ebből az egyébként nagyszerű alapanyagból. A "hogyan butítsuk le a valamilyet semmilyenre" tipikus esete.
Madnezz 2024 dec. 06. - 11:01:03 Előzmény Xxy92
(2/26)
A kijárogatás már a Harry Potter második része alatt is gyilkos volt.
Xxy92 2024 dec. 04. - 00:12:49
(1/26)
Két megjegyzésem van így, látatlanban:

- nem értem, mi ez az új trend, hogy nem fordítják le a filmcímeket?!

- ha magát családi kalandfilmként aposztrofálja, mégis hogy gondolták a 160 perces játékidőt?! a sor közepén ülő gyerekek a literes kóla nyomán 3x végig fognak caklatni anyukával a soron, majd vissza...
Nem tervezem megnézni, de szerintem ez a vécébe járogatás totálisan el fogja rontani a filmélményt