Téma: Willow

zszoltan 2007 ápr. 16. - 23:03:54
(3/43)
Talán kicsit tényleg szigorú voltam ehhez a filmhez. De számomra se szórakoztatásban, se mondanivalóban nem nyújtot - majdnem - semmit. Gyerekszemmel sajnos már nem tudom nézni. Remélem, a szülõk alsós csemetéiknek nem az én ajánlásom alapján fognak videófilmeket válogatni.

De az én véleményem csak egy. Örülök, hogy leírtad ide a tiédet is, mert meglátásom szerint kiegyensúlyozza az enyémet. De a kettõnk ajánlata mégsem 0-t ér, és ha majd még több hsz lesz ide írva, még jobban el tudják majd dönteni az olvasók, hogy érdemes-e megnézni. Nekem úgy 10-12 különbözõ hsz általában már elég egy jó döntéshez.
És továbbra is fenntartom: nem kell minden filmet személyesen megnézni. Ha jól ajánlják, meg kell nézni, amúgy nem. (Ha nem láttam volna a filmet, talán még meg is nézném az ajánlatod alapján.)
anonymus75 2007 ápr. 16. - 22:04:18
(2/43)
Nekem gyermekkorom egyik igazán jó, nagy élménye volt e film... még moziban láttam... és akkor nagyon tetszett. Persze akkor még sehol se voltak számítógépes trükkök... és fantáziafilmekben sem bõvelkedtek a mozik.
Igaz, mai szemmel "gagyinak" vélhetnénk... de csak éppen annyira, mintha összehasonlítanánk 1956-os meg a 1998-as Godzilla-filmeket: egyszerûen nem ez a lényeg. Persze ettõl még erõsen B-kategóriás a mozi, ahogy mondjuk pl. a Conan sorozat is (ha hasonlítani kéne)... de csak kevés film igazán "kortalan", imigyen a "helyén" (az adott kornak megfelelõen) kell szemlélni. Azt hiszem ebben a filmben sem a megvalósítást kell nézni... hanem azt az értékrendet, amit Willow Ufgood képvisel, vagy éppen Madmartigan személyiségfejlõdését, és minden olyan jegyeket, ami egy ilyen fantasy történetfejlõdésében tetten érhetõ. Szerintem ez egy mesefilm... gyerekfilm... jó esetben családi mozi. Nem több. Én azért nem beszélnék le - látatlanul - senkit róla.
zszoltan 2007 ápr. 14. - 16:46:29
(1/43)
Tegnap láttam másodszor e 'remeket'. El is határoztam, hogy másokat próbálok megóvni ettõl a baklövéstõl. Akkor miért néztem meg kétszer? Hát ez az! Mert a vége kivételével semmi nem maradt meg bennem, amibõl azonosíthattam volna a félbehagyáshoz.

Szvsz a film cselekményének fordulatosságát leginkább az adja, hogy sablon problémákra nem mindig hozzájuk tartozó, de azért még sablon megoldásokat fedezhetünk fel.
Ebben a filmben láthatjuk minden idõk talán legbutább sárkányát, akinek két fejébe szorult egy tyúkész.
Pozitívumként talán a boszorkányt emelném ki, akinek szerencsés alakváltozásai lehetõvé tették egy-egy tûrhetõ poén elsütését.

Amikor alkották, talán még újat hozott a kedvesen bugyuta manóival és a felvonultatott mesebeli lények sokféleségével, de mára már a fantasy kategóriája szerintem túlnõtte ezt a filmet. Én nem találtam benne semmi eredeti ötletet, amiért ajánlhatnám megnézését.

Forma:2 + Tartalom:1
3/10