Téma: X-akták

Moldávia bánata 2008 nov. 08. - 15:13:59 Előzmény sushi
(402/1722)
Egy pohár bor mellet milyen könnyen jönnek ám a szavak az eberbõl! :) Bár igaz, ehhez kell egy nagyszerû ihletés, egy "múzsa" is, ami most ugyebár nem más, mint maga a sorozat.

A vége tényleg szomorkás volt... Ahogy Scully odabújt Mulderhöz. Drukkoltam, hogy "öleljen már vissza", de hát nem tette. De ez nem olyan nagy tragédia, attól még vibrálnak õk, csak azért Mulder abban a pillanatban nem volt magánál. :)

Egyébként a címbõl (Vége) baljóslatúan azt is következettem, hogy mivel itt volt ez a liba, Mulder régi b.nõje, nehogy az legyen a vége, hogy Mulder és Scully kapcsolatának (jó szó ez?) is vége. Annak a kapcsolatnak, ami a világirodalom és filmtörténelemben egyedülálló, egyszeri és megismételhetetlen módon valósult meg. Mert eddig sokan, sokféleképpen próbálták ábrázolni a szerelmet. Néha talán még sikerült is bemutatni magát a tökéletes szerelmet, ami méltán örökérvényû. De itt más történt. Ugyanis kérem itt olyan kapcsolattal állnuk szemben, ami - még ha olyan furcsa és anakronisztikus is ezt leírni - több, mint szerelem!
10/10
Aang 2008 nov. 08. - 11:59:55 10/10
(401/1722)
A fene!! Most vége az X-aktáknak? Nem lesz több rész?
10/10
danab1 2008 nov. 08. - 11:36:23 10/10 Előzmény Moldávia bánata
(400/1722)
Megragadtad a lényeget!:-)
Várd csak ki a 7. évadot, igazi ínyencségek lesznek ott a shipperek számára...

Nekem megvan az összes rész és körülbelül háromszor láttam mindegyiket - egy-két kivétellel, amit még többször. De jó volt követni a Cool-on, tudva, hogy itt a fórumozók is nézegetik és utána eszmét lehet cserélni róla. Szóval, bízom benne, hogy a Cool fantasztikus Tv hamar észheztér!
10/10
sushi 2008 nov. 08. - 02:29:23 10/10
(399/1722)
most mit csináljak az életemmel nélkülük????:(nagyon el vagyok keseredve...:(
10/10
sushi 2008 nov. 08. - 02:24:29 10/10
(398/1722)
igazából nem is tudom leírni gondolataimat...az egész egy káosz volt...nem is káosz hanem inkább egyre mélyebb dolgok történtek....

nézzük csak a Mulder részérõl...

Skiner kijelenti hogy nézzen az ügy után, de csak õ kéri, mert nem veszik jó néven Muldert...
Egybõl rájön, hogy a kissrácot szeretnék lelõni...
Az õ oldalán áll egy Szép nõ aki kiderül, hogy a csaja volt...
Megjelenik a kis srác és elárulja a két csaj és az õ gondolatait nem teljesen...csak körvonalazva...sejtjük...
Összemelegedik a Dianaval, amit Scully meglát és nagyon szarul esik neki...
Skinner irodájában Scully nagy felfedezésre tett szert a kisfiúval kapcsolatsan....
közbe Mulder meglátja hogy a malbis forma él még...
Folyamatos vivás a fiatal fbi-os ügynökkel...
miközbe vigyáznak a kis srácra Scully majd utánna az ex...dianat lelövik aki a muldernek oly kedves...de ez a múlt...
végül szoba telefonbeszélgetés Scully és Skinner áthelyezésrõl, x-akták bezárásáról beszélnek...mulder megtudja...
következõ kép X-akta megsemmisítve...
megszakad a szívem...amit tervezett a jövõben mind összeomlott...az x aktaa...a legfontosabb dolog az életében...
de az ölelés a végén milyen elhidegült volt:(...ennyi
10/10
sushi 2008 nov. 08. - 02:07:28 10/10
(397/1722)
:)muszáj egy pohár bor mellett leírnom a válaszomat...:)
igazából te mindent leírtál amit én szerettem volna csak én nem írtam le a mögöttes tartamát...

én a végén vártam a folytatjuk hangot...de rájöttem, hogy ez volt az évad utolsó része...így a címre vissza gondolva valóban nagyon egyértelmû és találó volt...(mindig belemagyaráztam a címekbe így nem hallottuk általában, de most véletlen, valahogy meghallottam)...

ez a hármas dolog....iszonyúan megérintette a lelkem...egyszerûen szét tudtam volna robbanni az érzelmektõl...én azt gondoltam hogy a diana õ vagy áruló vagy fog történni vele valami...

a Scullyt nagyon nagyon nagyon meg tudtam érteni...és nagyon nagyon átéreztük a helyzetét amikor a kocsiban felhívta a mulder-t...nagyon durván elfolytja az érzelmeit...de miéééért??????

rájöttem, arra, hogyha õk nem lennének egymásnak már rég meghaltak volna...eszméletlen ahogy egymásra számíthatnak..és ez az elsõ számú x-akta (amit írtál)nagyon ott van...bár lehet nem az elsõ és nem is az utolsó...de mindenféleképpen x-akta mivel nyitott marad az ügy....vagyis soha nincs vége....

ezekbe belegondolva elfog egy nagyon meleg érzés amit egyszerûen nem tudok leírni...de azt tudom hogy szeretem és gyönyörû...:)

a mostani rész szereplõi: MULDER,SCULLY,DIAna,Cigarettás férfi,Alex Krycek,Skinner,meg az a fiatal fbi ügynök akinek most elméletileg az a pja a malbis forma...igazából csak John Doggett hiányzott a szereplõ gárdából...

I want to believe......
Moldávia bánata 2008 nov. 08. - 01:34:04
(396/1722)
A másik nagyon jó észrevétel! Ebben tényleg mindenki benne volt, akinek benne "kell" lennie. A cigarettás, Mulder három haverja, a titkos társaág emberei, akikrõl még én sem tudom, hogy kinek és minek dolgoznak, Skinner, Krycek stb.
offtopic
Moldávia bánata 2008 nov. 08. - 01:27:44
(395/1722)
Visszatérve az epizód címéhez:
Vége van az én türelmemnek is, már ami a cool tv mûsorszerkesztését illeti. Elmehetnek a fenébe!
Moldávia bánata 2008 nov. 08. - 01:26:26
(394/1722)
Te figyelj, nem fényezni akarlak, de valami elképesztõ, hogy megint menyire eltaláltad az én hangulatomat, gondolataimat! :D

Mert mi is volt az epizód címe? Vége. Vége volt egyrészt az évadnak, s vége lett az X-aktáknak is. És ismét, mennyi fordulat! A cigarettás visszatérése, az esetleges végsõ megoldás arra, hogy a "kép összeáljon egy egésszé", ahogy Mulder mondta. Meg a lezárás is! Hogy elégnek az akták.
Nagyon ott van ez a sorozat!

De ami nekem igazán tetszett!
- Maga most az egyik nõre gondol. S a két nõ közül az egyik szintén magára gondol...
Wáááááááááááááááúúúúúúúúúú!
Meg hogy ki is ez a nõ! S Scully reakciói... Libabõr!!! :))) Ez a bizonyos kapcsolat Mulder és Scully között, ez az 'oly távol vagy tõlem, mégis közel'-érzés. S mindeközben ott van a háromszög harmadik csúcsaként Diana. akinek a neve csak egyetlen i-ben különbözik Scully keresztnevétõl... Akirõl csak annyit tudhattunk meg, hogy Mulder egykori nõje volt... S amikor Scully vinné Muldernek a gyerek agyáról a röntgenfelvételeket, s meglátja õket, s inkább visszafordul...
S kábé ilyenkor vetõdnek fel az emberben a gondolatok, mint pl. a fekete-fehér rész végén a táncjelenet...
Se veled, se nélküled. Mert azt nem vallják be egymásnak... És maguknak sem... Pedig valami van a levegõben... Valami vibrál, és ezt õk is érzik... Ez lenne az, amit nem vallanak be egymásnak, s talán még maguknak sem? Ez a valódi rejtély, az 1-es számú X-akta! A sorozat lényege!
Talán az egész olyan, mint Baudelaire verse, az Egy dög? Amely naturálisan leírja, hogy oszlik szét egy kutya teteme, s amely tulajdonképpen egy szerelmesvers... Mi is vibrál Scully és Mulder között?

Egy életre felejthetetlen ez a sorozat!
10/10
sushi 2008 nov. 08. - 00:53:29 10/10
(393/1722)
úúúúúúúúúúúristen láttátok a mai részt????eszméletlen...ez egy teljeségesen tökéletes befejezõ rész az évadból...mindenki benne volt akit imádok és egyben utálok:)...szegény Mulder, egy élet dõlt össze benne...meg bennem is,megszakadt a szívem érte...:(
Moldávia bánata 2008 nov. 07. - 20:47:44
(392/1722)
Tényleg, ma lesz még egy rész, aztán vége... Hát ez valami közröhej!
Pedig a tegnapi is milyen jó volt, igazi borzongatós rész volt!

Bizonytalan idõre megint megszakítják? Hihetetlen...
10/10
danab1 2008 nov. 07. - 19:19:16 10/10
(391/1722)
Gratulálok Cool, nagyon jók vagytok! Mit jók, a legjobbak!
10/10
Pickwick 2008 nov. 07. - 19:16:53 10/10
(390/1722)
Nah, pedig már úgy megszoktam.... :(

Csak 5 évad van, vagy van még?

Tudja valaki, fogják folytatni a cool-on?
10/10
Dr.Genya 2008 nov. 07. - 19:03:39 10/10
(389/1722)
"holnap lesz az utolsó része az 5. évadnak" Elmennek a pi...ba.
jeffero 2008 nov. 06. - 13:19:08
(388/1722)
A Cool TV megint alakított, már kezdtem elfelejteni a 2-3. évad során feltûnõ sorozatreklám logót, ami a jobb felsõ sarokban díszelgett, erre ismét hetek óta ott forog ezúttal a Dawson és a haverok sorozatot hirdetõ logó, pedig reméltem, hogy erre a hétre leveszik, de mégsem így történt. Nem is értem, mi köze van az X-Akták-nak a Dawson-hoz, mert nem hiszem, hogy ilyen scifi rajongók néznék azt a tini szappanoperát, szerintem nem érnek el ezzel a reklámmal számottevõ nézettségnövekedést.

A másik dolog, hogy az elõbb figyeltem fel az infóra a sorozatjunkie oldalt olvasgatva, hogy a Cool TV az X-Akták-at szünetelteti, és tényleg, holnap lesz az utolsó része az 5. évadnak, jövõ héttõl a helyén a Miami helyszínelõk (2 évad párhuzamosan belõle, nem értem ?!), utánavaló héttõl pedig a 24 c. sorozat 5. évada.
Mindegy, legalább míg Mulderék 6. évada mûsorra kerül, talán leveszik azt a reklám baromságot a jobb felsõ sarokból.
10/10
sushi 2008 nov. 03. - 14:52:30 10/10 Előzmény FrancziskaAaAa
(387/1722)
reméljük a mai kárpótol mindenért:)...
10/10
FrancziskaAaAa 2008 nov. 02. - 18:40:55 10/10 Előzmény sushi
(386/1722)
én is teljesen igy éreztem ... nekkem annyira nm jött be a rész nm tudnám megmondani h miért de nm nagyon tetszett ... azt tényleg vicces volt látni h Mulder nm tudja h mi az az x-akta ... nm volt egy tul érdekes rész sztem nm hagyott bennem mély nyomot ...
10/10
sushi 2008 nov. 01. - 18:27:14 10/10
(385/1722)
akkor rám gondoltál közben csak nem tudtad, hogy valójában rám gondolsz...:)
vagyis ha jól értelmezem akkor a Mulder apjától indult ki az x-akta???
igen azt már láttam hogy a csaj mondja hogy miért x-akta...
de a bogaras figurát nem értettem teljesen...neki csak annyi volt a szerepe, hogy a kormány beleültette????
természetesen az apja is egy nemes harcért harcolt, a társa megölése ügyéért...
nem volt ez rossz, csak hát az ûr azért ott van a gyomromba...hétfõig...:)
Moldávia bánata 2008 nov. 01. - 17:54:55
(384/1722)
Honnantól nem látad? Mulderhez intéztek egy kérdést, hogy tudja-e, mi az az X-akta. Mondta, hogy ha jól tudja, akkor azok a befejezetlen ügyek, vagy valami ilyesmi. A sztroi 1990-ben játszódott, de vicces volt átni, hogy Mulder nem tudja, mi az az X-akta. :)

De volt benne egy bukfenc is. Még a sorozat elején volt egy utalás, hogy az X-aktákat J. Edgar Hoover nyitotta meg, valamikor 1945-ben. Ez a rész az ötvenes évek amerikájában játszódik, a McCarthy-féle boszorkányüldözés idején, s az egyik titkárnõ mondja, hogy itt van egy X-akta. Erre a nyomozó megkérdezte, hogy miért X-akta, a titkárnõ meg azt mondta, hogy azért, mert az ilyen befejezetlen ügyeknek már csak az X betûnél talált helyet.

Az meg külön érdekes, hogy tegnap én is pont arra gondoltam, hogy annyira elüt ez a rész a többi résztõl, hogy ha valaki nem az elejétõl nézi, tuti nem tudta volna megmondani, hogy melyik sorozatot is látja, mivel ohne Scully, és Muldernek is csak inkább a fiatalkori apját mutogatták benne.
10/10
sushi 2008 nov. 01. - 17:03:24 10/10
(383/1722)
na a tegnapi rész...az elejérõl sajnos lemaradtam, így azt se tudtam, hogy most valójában mit is nézek...vajon x-akták megy???de aztán jött az ízeltlábas gyilkolós szájból kijövös férfi és megbizonyosodtam róla...:)
de ez a rész akkor is...olyan mintha, tudjátok mikor nem esztek húst és ott marad az a kis ûr a gyomrodba...na ezt éreztem a tegnapi résszel kapcsolatban...