Téma: X-Faktor

Castia 2012 szept. 30. - 19:47:36
(203/3153)
Egyetértek. Tavaly is volt olyan feladat a táborban, ami a jelentkezõk stressztûrését mérte, ennek is ez volt a lényege, nem az, hogy ki mennyire tud táncolni. A Fonogram-díjas sráccal rendezett jelenet is mûbalhé volt, bénán eljátszva, akárcsak a koreográfusok keménykedése. Nem is értem, hogy lehet ezt komolyan venni.
Egyébként nem lett volna baj, ha valóban kicsit megszûrik mozgáskultúra alapján a jelentkezõket, itt ugyanis továbbra is popsztárokat keresnek, nem operaénekeseket.
Castia 2012 szept. 30. - 19:36:48
(202/3153)
A Voice-t péntekenként adják majd, nem ütik egymást a mûsoridõben, így nem kell a jónépnek választani köztük.
teardrops 2012 szept. 30. - 18:02:01
(201/3153)
"én abszolút nem azon háborodtam fel, mert a tánc miatt vágtak ki embereket"
...akkor nyilván nem Neked szólt, amit írtam.:-)
1/10
Semprini 2012 szept. 30. - 17:59:54 1/10
(200/3153)
Mivel én is írtam a táncos dologról, reagálnék.
én abszolút nem azon háborodtam fel, mert a tánc miatt vágtak ki embereket, giszen tényleg elhangzott, hogy nem így lesz, hanem a zsûri felháborodásán, és azon hogy teljesen egy kalap alá lettek véve a szinte profi táncokat megszégyenítõ mozgással rendelkezõk a többiekkel. mint ha egy azaz egy darab olyan se lett volna aki akár csak egy elfogadható szintet megütne - arról nem is beszélve, hogy mentorok ezt NYILVÁNVALÓAN meg sem tudják ítélni, lévén teljesen és tökéletesen inkompetensek a témában. (A koreográfus becsmérlõ szavait is rendkívül eltúlzottnak éreztem.)
teardrops 2012 szept. 30. - 17:53:18
(199/3153)
Igen, elõször nekem is fura volt ez a táncos dolog és csodálkoztam volna, ha egy énekes mûsorból a tánc(nem)tudás miatt vágnak ki bárkit is.
DE NEM EZ TÖRTÉNT! Mondták is, hogy nem emiatt megy, aki megy.
Szóval értem én, hogy jó felháborodni, de EZEN felesleges AZÉRT, hogy emiatt ítéltetnek meg az énekesek. Mert nem.

Annyiból meg van benne valami, hogy -igaz, stílusfüggõ-, de nem árt tudni, mi vár rájuk az élõ show-ban (közös produkciók, egyéninél is mozgás, majd egy koncerten is bírni kell szuflával...).
csancsy 2012 szept. 30. - 17:42:46
(198/3153)
Összegezve a válogatót és a tábort: Egyedül Meggyes Csaba, az akit ki tudnék emelni ebbõl a szériából, többi valahogy felejtõs számomra.

Krisztiánnak jó hangja van és szimpi is, de ne erõlködjön és ne keveredjen ellentmondásba önmagával (pl. önmaga akar lenni-de büszke ha apjával emlegetik, ki akar szállni apja árnyékából-de minden riportnál megemlíti és ez a fõ téma)... Ebbõl elég: riportnál inkább csak önmagáról beszéljen, apja hírnevét ismerjük, de õt nem és lehet próbáljon más típuú dalokat is énekelni.

Lass Bea amúgy nem a Teában szerepelt??? Szerettem azt a sorozatot, meg a tv2 sorozatát Limonádét is, kár hogy csak pár részt élt meg. Nem tetszett a hangja (sokszor volt hamis), de szimpatikus és elõadása tényleg jó volt.

És Lorettával mi van? Nem láttam a táborban, vagy csak elkerültem videótekerés közben??? Õ hangja se volt túl csodálatos, viszont megértem, hogy táborba bejutott, mert azért ahhoz viszont elég jó volt (de élõ showba nem)...

Amúgy ha Voice megérkezik, veszett ügy lesz az X-faktor az újdonság varázsa miatt (és én is a Voice-t fogom nézni). X-faktor el is könyvelheti azt a veszteséget, amit a Megasztár megkapott tõlük), és ezt úgy mondom, hogy X-faktor zsûrijét jobbnak, érdekesebbnek tartom mint a Voicét...

Hülyeségnek tartom ugyanazt a tehetégkutatót évente elindítani... Elég 5-10 évente (mert akkor már leülepedik a show az emberekben és akkor már 5-10 éve múlva emlékek hatására újra nézik majd). Ez olyan mint a VV is, 4 széria jóval késõbb indult a 3-dik után és sokan nézték is, de utána az újabbikat már nem annyira, mert nem sokkal rögtön utána indult. Kell jó pár év... Addig tessék új showmûsorokat bevezetni.
1/10
Semprini 2012 szept. 30. - 17:28:03 1/10
(197/3153)
A tegnapi adásnak - ezen belül a táncos betétnek - az égvilágon semmi értelme nem volt, hacsak az nem, hogy a mentorok még a korábbinál is ellenszenvesebbé váltak számomra - nagyon régóta nem várom már õket, Keresztessel az élen, még Malek a legelviselhetõbb.
Hogy mire is gondolok: ugyebár a drágalátos és mélységesen INkompetens mentorok nagy garral kivonultak a táncóráról, majd viszzamenvén teli pofával elkezdték fikázni elõbb a fiúkat, majd a lányokat, akik közt nem egy olyan mozgású volt, amivel ma akár egy profi tánckarba is simán felvehetnék õket. amikor geszti kifakadt, hogy ti. mindenki(!) mehet haza ha gyorsan nem kapják össze magukat, én szépen felküldtem volna a színpadra a négy mentort: ugyan mutassák már meg hogy is kellene ezt csinálni, és egyáltalán: milyen joghon kritizálnak õk bárkit akik nagyságrendekkel jobban mozognak náluk?
Arra meg hogy nem voltak emlékezetes figurák a válogatókon, azt mondom,. hogy én azért ezeknél többre emlékszem, megvannak a titkos favoritjaim, csak azért nem írom le, mert sajnos már elõre tudom, hogy nagyon hamar ki fognak esni, lévén kontraszelekció az egész.
A válogatókat egyébként sztem nem jól vágták össze, egész biztosan sokan kimaradtak a legjobbak közül, akiket talán sosem fogunk látni, mert közben ,már ki is estek.
Hát ennyi a véleményem. Egy darabig még félszemmel, háttérzajként követem a mûsort, de a így folytatják, nem sokáig.
olahmiki1959 2012 szept. 30. - 17:05:00
(196/3153)
"Szegény Pavarotti, ha jelentkezett volna életében, hogy megbukott volna...nem tudott hiphopp táncolni."

Nem is tudod, hogy mekkora igazságot írtál.
A tánctudás felmérésének semmi értelme nem volt, talán arra szolgált, hogy megnézzék a versenyzõk hozzáállását, ki mennyire képes, vagy mennyire hajlandó végrehajtani, amit követelnek tõle.
A világon, és Magyarországon is rengeteg csodálatos hangú elõadó van, akinek életében nem kellett táncolnia, mert nem olyan a testalkata, idegen tõle, vagy egyszerûen az a mûfaj, amit elõad, nem kívánja meg.
Komoly operaénekesek, idõsebb magyarnóta énekesek, virágénekeket, vagy vallásos dalokat elõadóktól soha az életben nem kértek még táncot, de ugyanúgy Koncz Zsuzsa, a Záray-Vámosi házaspár, vagy külföldön mondjuk Elton John, Ella Fitzgerald, vagy Joe Cocker is egészen jól elboldogult néhány évtizeden keresztül anélkül, hogy egyetlen tánclépést is meg kellett volna tennie életében.
A tegnapi adással kapcsolatban nekem ezen túllépve, tulajdonképpen más bajom van.
A rengeteg ember közül szinte nem emlékszem senkire.
Az erdélyi kislány megvan, (meg nem volt, sajnos, ha érted, mire gondolok!), aztán beugrik még Zámbó Jimmy fia, aki minden szám elõadásakor majdnem fél térdre ereszkedve mutatja, hogy mennyire átéli a produkciót, annyira, de annyira igyekszik, közben meg erõlködik, hogy kijöjjenek a magas hangok, - egyébként jó hangja van, de ez a teátrális elõadás nagyon sokat levon az éneklésének az értékébõl, - utána eszembe jut a nagyon tehetséges cigány srác, aki ugyanazt a számot, amibe Zámbó Krisztián majdnem belehal, játszi könnyedséggel énekli ki, és kb. ennyi.
Nem tudom, közületek látta valaki Lass Beát, aki azt az emlékezetes elõadást produkálta, elsírta magát, amivel megfogta a közönséget, - engem is, amit azóta nem gyõzök kimagyarázni, - õrá kíváncsi lettem volna, nem énekelt, legalább is nem mutatták, egyszer mondott talán két mondatot.
A mai adás azért érdekes, hogy még kiket ejtenek ki, és ki megy tovább.
Amikor a mai mûsor elõzetesét mutatták, az utolsó képkockákon valami olyat láttam, hogy az erdélyi kislány még a hangnemét sem találta el annak a számnak, amit énekelt, pedig a zsûri hangosan próbált neki segíteni, sikertelenül.
Úgyhogy lapát, pestiesen szólva, ugyanis sajnos ez egy akkora szakmai hiba, amit nem lehet se kimagyarázni, se megbocsájtani.
Kár, mert a kislány kedves, nem is tehetségtelen, egy kis színes egyéniség volt.
Gesztinek nem tudom, milyen napja volt tegnap, egy meglehetõsen mosolytalan, komor, rosszkedvû arcát mutatta, a tõle megszokott vidám, jópofa, szójátékokat kreáló imidzs helyett. (Így kell írni ezt a szót? Imázs, image, vagy a kiejtés szerint? Lusta vagyok most felmenni a netre, hogy utánanézzek.)

A mai adás azért érdekes, hogy még kiket ejtenek ki, és ki megy tovább.
Az igazi, öldöklõ nagy verseny meg majd akkor kezdõdik, - nem itt, hanem a tv-k között, - amikor a konkurens csatornán elindul majd a "Voice"...
2/10
-greghouse- 2012 szept. 30. - 16:00:11 2/10
(195/3153)
Szegény Pavarotti, ha jelentkezett volna életében, hogy megbukott volna...nem tudott hiphopp táncolni...Grrrrrrrrrr..
hunzeek 2012 szept. 30. - 08:30:01
(194/3153)
Komolyan nem értelek benneteket! Akinek nem tetszik a mûsor ne nézze! De mégis nézitek, talán mazohisták vagytok? :)
hunzeek 2012 szept. 30. - 08:24:30
(193/3153)
Látszik,hogy soha nem voltál még hasonló helyzetben! Egy alapos leszidás, fenyegetés használni szokott bármilyen irreális is! Innen nézve hülyén hangzik a mondat de ott benn a versenyzõknek egész más hisz tovább akarnak jutni!
tompika74 2012 szept. 30. - 06:51:44
(192/3153)
Lecseszik az énekeseket, hogy miért jelentkeztek énekes mûsorba, amikor még táncolni se tudnak. Érdekes.
Karriert építeni is kell nekik tudni. Következõ mûsorban falat fognak építeni.
Geszti a táncbemutató után:
- Komolyan mondom, ha nem csináljátok rendesen, haza fogunk küldeni mindenkit.
Ez aztán a fenyegetés! Levágom az aranytojást tojó tyúkot, ha nem tanul meg görkorizni.
És még azt is mondja a válogatásnál, hogy:
- Ezek meg annyira rosszak, hogy azt sem tudom, hogy jutottak el idáig.
Én tudom. Te magad juttattad oda õket, barátom!
1/10
danton-b 2012 szept. 30. - 00:38:32 1/10 Előzmény Ezüstliliom
(191/3153)
teljesen igazad van ,de gondolj csak pl a Mónika showra,ott még meg is verették a szereplõket.Ezek amûsorok már rég nem a tehetségrõl szólnak ,mert abból alig van felhozatal ,hanem arról hogy az iylenek mint mi szerény IQ val ,akik jobb híján belenézünk,addig ott maradjanak,amíg meg tudnak minket tömni reklámmal.
Seven7Crown 2012 szept. 29. - 23:57:31 Előzmény Ezüstliliom
(190/3153)
Szigorú vagy, és nem mérlegelsz!:)
Mert ugye az is elképzelhetõ, hogy Feró, pont nem a megfelelõ koporsóba nézett bele!:)
Seven7Crown 2012 szept. 29. - 23:39:12
(189/3153)
Majd jövõre!:)
Seven7Crown 2012 szept. 29. - 23:36:46 Előzmény Ezüstliliom
(188/3153)
W.Katiról nem is beszélt senki, csak a dalszerzõ munkásságát kritizáltam.
Seven7Crown 2012 szept. 29. - 23:33:26 Előzmény Ezüstliliom
(187/3153)
Miért?:)
Még mindig jól nyomja az öreglány!:)
Vagy megint nem vagyunk egy véleményen?:)
Ezüstliliom 2012 szept. 29. - 21:58:46
(186/3153)
Ez a mai mûsor egy vicc volt. Vagyis még annak is rossz. Mi a f...-t képzel ez a Retek Klub??? Hogy képzeli, hogy így megaláz embereket??? Mi az, hogy megtáncoltatjuk a sok béna énekest, akik nem erre jelentkeztek, nem tudtak róla, hogy ilyesmiben is megméretik õket, és így nem készülhettek rá, hogy jól kibukjanak, és meglegyen a csámcsognivaló??? És Gesztinek még volt pofája szapulni õket, a koreográfusról nem is beszélve! Nem tudom, Geszti mit szólna hozzá, ha addig zárolnák a bankszámláját, amíg végig nem galoppozik a drágalátos Nemzeti Vágtája pályáján egy tüzes telivéren. Ja, hogy õ csak menedzser meg reklámszakember meg ilyesmi? És kit érdekel? Nézzük meg, terhelés alatt hogy viselkedik! Bunkó! Meg hogy õ nem szeretne együtt dolgozni bizonyos jelentkezõkkel. Ja, mert csak a friss pipihusikkal szeret "együtt dolgozni"!:/ Eh! Hányni tudnék ettõl az egésztõl!
Ezüstliliom 2012 szept. 29. - 21:49:23 Előzmény olahmiki1959
(185/3153)
Szia Miki!:)

Késõbb fogok Neked is válaszolni, de most túlságosan felhúztam magam hozzá, hogy értelmes választ írjak.
1/10
danton-b 2012 szept. 29. - 20:49:10 1/10
(184/3153)
Egyre szarabb ez amûsor ,ha lehet még fokozni.Mi ez abohóckodás atánccal?tegnap az M2-n volt a 67-es táncdalfesztivál,ott legalább értékelhetõ produkciók voltak,és nem bohóckodott azsüri.
Bár akkor is volt vitatható döntés.pl hogy Ambrus Kirit elöbbre sorolták mint Sárosi Katit vagy Kordát.Ja és nem ezek az unalmas nigger angol vernyogós számok ,hanem elõfordult dallam is ,ami itt tilos.
McCart 2012 szept. 29. - 20:22:35
(183/3153)
mekkora hülye p*csa ez az erdélyi csaj (Adél?) atyaég.
1/10
fo.ma 2012 szept. 29. - 20:11:30 1/10
(182/3153)
Igen, az nagyon aranyos, de most nem volt jó.
Castia 2012 szept. 29. - 20:03:09
(181/3153)
Az erdélyi lány, akit Malek lecseszett, aztán kint sírdogált egy sort.
1/10
fo.ma 2012 szept. 29. - 19:58:24 1/10
(180/3153)
Az melyik?
Castia 2012 szept. 29. - 19:56:41
(179/3153)
Eddig Csobot Adélt érzem egyedül élõ show-snak.
1/10
fo.ma 2012 szept. 29. - 19:54:00 1/10
(178/3153)
A Jimmy fia totál bizonyítási görcs, amitõl nekem teljesen élvezhetetlenné válik az éneke, hiába van jó hangja. A muzsika öröm, nem szenvedés.
Castia 2012 szept. 29. - 19:53:58 Előzmény olahmiki1959
(177/3153)
Megnéztem végre ezt a Szecsõdi Károlyt, ugyanis a feltételezéseddel szemben nem ismerem a munkásságát, abból a Megasztárból amiben õ szerepelt, tán fél percet se láttam. Ebbõl következõen fogalmam sincs, kik lehettek azok a "nagyságrendekkel tehetségesebb" versenyzõk, akik szerinted miatta estek ki. Tekintve hogy ezt a szériát végül Király Linda öccse nyerte meg, picikét kétlem, hogy Rúzsa Magdi-szintû tehetségek estek ki korábban, akár miatta, akár másért.
Na szóval, 3 dalt néztem meg a youtube-on Sz.K-tól. Egyik se volt tökéletes, akadtak benne hamis hangok, de nem volt hallgathatatlan. Hogy õ lenne minden idõk legtehetségtelenebb, leghamisabb, legakármilyenebb versenyzõje, az nagyon erõs túlzás részedrõl, és inkább személyes ellenszenvbõl táplálkozik, mint objektivitásból. Ehhez jogod van, de összeesküvés-elméleteket felesleges köré gyártani.
Kerepesi Farkas 2012 szept. 29. - 19:40:00
(176/3153)
Hova fossak vajh?
Castia 2012 szept. 29. - 19:35:08 Előzmény Seven7Crown
(175/3153)
Írtam is, hogy talán még 50 közé se jut. Élõ adásba biztos nem, úgyhogy ezzel a problémával nem kell majd megküzdenie.
olahmiki1959 2012 szept. 29. - 03:46:40
(174/3153)
Kedves Lili!
Örülök, hogy újból a körünkben üdvözölhetünk, elég régen jártál errefelé, és kedves dolog, hogy igyekszel felvenni az "utazósebességet".
Már abban az értelemben is, hogy olyan régi hsz-ekre válaszolsz, amiket az ember már el is felejtett. Gondolom, ahogy olvasgatod õket, és idõben egyre közelebb kerülsz a mához, majd aktuálisabb dolgokról is írni fogsz.
De egyébként igazad van, jó ezeket néha feleleveníteni, pláne úgy, hogy valaki új szempontokat is behoz esetleg a beszélgetésbe.
Úgy látom, Lass Beáról te csak az egyik írásomat olvastad el, azt, amikor elõször hallottam õt énekelni, és azt írtam róla, hogy mennyire megérintett az elõadása.
Nos, nem sokkal késõbb írtam egy másikat is, amibõl a lényeget felidézem a számodra.

"Én néhány hsz-szel ezelõtt Lass Beáról írtam egy eléggé szubjektív véleményt, amelyben azt fejtegettem, hogy bár voltak az éneklésében vitatható dolgok, összességében mégis mennyire hatni tudott az érzéseimre.
Aztán tegnap meghallgattam ugyanezt a számot a neten, úgy, hogy felvettem a fejhallgatót, és minden zavaró körülményt kizárva, csak az éneklésre koncentráltam.
Kár volt.
Ha nagy szavakat akarnék használni, azt mondhatnám, hogy egy világ omlott össze bennem. Ilyen hamisan, erõltetett hangon éneklõ, sokszor üvöltõ, némely szót érthetetlenül motyogva kiejtõ énekesnõt régen hallottam már.
A képernyõ elõtt ülve, ennyire megtévesztõ lehet egy hatásosan elõadott produkció. Ilyen sokat számít egy hangulat, egy érzelmeket kifejezõ arc látványa, a szemek sarkából elinduló könnycsepp, hogy az ember önkéntelenül is átveszi az érzéseket, nem hallja meg a hamis hangokat, elfelejti, vagy megbocsájtja a hibákat.
Számomra tanulságos volt a dolog, nem is örülök neki igazán."

Ezt írtam, és szerintem így már árnyaltabb a kép. Én magam is észrevettem azokat a hiányosságokat, amelyeket te is, éppen ezért írtam azt tanulságképpen, hogy ahhoz, hogy objektíven meg tudjunk ítélni egy produkciót, egyszerûen többször meg kell hallgatnunk, és meg kell néznünk. A nagyon szubjektív elemeket hagynunk kell leülepedni, és valóban csak magára az elõadásra kell koncentrálnunk.
Ilyen szempontból egy kicsit talán kezdem megérteni a zsûrit is, hiszen õnekik egy versenyzõt az elsõ benyomás alapján kell megítélniük, ami sok esetben nem is olyan egyszerû.

Szecsõdi Károly esete már keményebb dió. Túl sokat nem akartam foglalkozni vele, csak az õ esetén keresztül szerettem volna bemutatni egy bizonyos hozzáállást, döntési mechanizmust, gyanakvásra okot adó jelenségeket, háttérben történõ összefonódásokat.
Abban igazad van, hogy ezek feltételezések, csak amikor az ember magyarázatot akar találni teljesen érthetetlen, irracionális jelenségekre, egyértelmûen nem a szakmaiság, hanem valami egészen más dolog alapján történõ döntésekre, akkor más eszköze nem lévén, a logikáját hívja segítségül.
Szecsõdi Károly csúnya, szupertehetségtelen, meleg, és nagyon sokáig továbbengedték. Ennyi.
Nem írom le neked még egyszer, ha van kedved, olvasd el a 161 számú hsz-emet, abban szerintem tökéletesen összefoglaltam, amit errõl az egészrõl gondolok.
Ha meg - ahogy írod - nem ezért, hanem másért juttatták Szecsõdit jogtalan elõnyökhöz, akkor maximum arra tudok még gondolni, hogy szegény drágámnak igen fontos emberek vannak a felmenõi között, esetleg õ maga egy nagyobb összegû, vissza nem térítendõ kölcsönnel támogatta valamelyik zsûritag hétvégi házának a felújítását.

Annak kifejezetten örülök, hogy kezd összeállni a régi csapat. Mások mellett Semprini, Seven7Crown, és most te is felbukkantál, mint egy igazi klubban, ahol egy baromi jó zenekar játszik, és ahová esténként, sorban egymás után érkeznek a régi, kedves arcok, és minden készen áll arra, hogy elkezdõdjön a régóta várt elõadás.
Nagyon szentimentális vagyok, ugye?...
Ezüstliliom 2012 szept. 28. - 23:02:41 Előzmény olahmiki1959
(173/3153)
Remélem, nem haragszol meg, Miki, ha leírom a véleményemet, ami megegyezik Castiáéval: ezek mind feltételezések, nem pedig tények. Lehet, hogy így volt, de lehet, hogy másért juttatták ilyen meg nem érdemelt elõnyhöz Szecsõdit. Ugyanígy egyetértek Castiával abban is, hogy a femininnek tekintett tulajdonságok még nem feltétlen bizonyítékai a homoszexualitásnak. Az embernek kialakul egy képe az illetõrõl, de lehet, hogy téved.
Ezüstliliom 2012 szept. 28. - 22:49:55 Előzmény Seven7Crown
(172/3153)
Feró meg az õ jóízû tréfái... annyira távolálló fogalmak, mint a vidám temetés.:/ Egy tréfáján sem tudtam nevetni. Egyszerûen csak bunkó.
Ezüstliliom 2012 szept. 28. - 22:45:25 Előzmény olahmiki1959
(171/3153)
Furcsa, hogy sokakkal ellentétben rám nem volt ilyen nagy hatással Lass Bea éneklése. De persze egyáltalán nem ciki, ha Rád hatott.:) És mivel nem kerültem a hatása alá, nagyon zavartak a technikai hiányosságok, hamisságok.

A Sade dalát éneklõ hölggyel kapcsolatban teljesen egyetértek Veled. Annak a nõnek semmi önkritikája és ízlése nem volt.

A régi dalok ócsárlása pedig olyan volt számomra, mintha pofonütöttek volna.:( Pedig egyiket sem én írtam ... sajnos.
Ezüstliliom 2012 szept. 28. - 22:34:27 Előzmény Seven7Crown
(170/3153)
Lerágott csont, hogy az eurovíziós szereplés nem a dalok vagy énekesek minõségén múlik. Kár azzal példálózni, hogy Wolf Kati hogy szerepelt ott.
Ezüstliliom 2012 szept. 28. - 22:32:03 Előzmény Seven7Crown
(169/3153)
Nahát! És Neked Cher a mérce az éneklésben?
1/10
Semprini 2012 szept. 28. - 19:49:01 1/10
(168/3153)
"Abban lehet valami, hogy a selejtezõkben láthatjuk a legjobb produkciókat.
Talán az lehet a magyarázat, hogy a selejtezõkre összekapják magukat a versenyzõk, aztán késõbb, - annak ellenére, hogy akkor már mentorok, meg énektanárok foglalkoznak velük, - kivész belõlük az eredetiség, a spontaneitás, és akkor már nem annyira érdekes a produkciójuk.
Én most arra vagyok kíváncsi, hogy akik továbbjutottak, azok mit fognak énekelni másodszorra, mert nagyon sokaknál az lehet a választóvíz.
Meg persze, hogy a zsûri el fog-e követni most is olyan baklövéseket és melléfogásokat, amelyeket bõven elkövetett a régebbi szériákban"

Igen ám, de ha a mentorok semmi másra nem jók, mint hogy kiöljék a spontaneitást, eredetiséget, rutinszerûvé tegyék a produkciókat, magyarán: elvegyék a sava borsát az egésznek, akkor tulajdonképpen mi hasznuk is van igazából?!
Én egyébként feltennék még egy kérdést: miért nem cserélõdtek ki (akár már kétszer is) a mentorok, mert - amint azt írtad is: azért ezeknek voltak ám baklövéseik szép számmal, túl azon hogy mindegyik rettentõ módon elfofgult volt a sajátjaival, a többit meg csak fikázta, és adandó alkalommal ellene szavazott- Én teljese biztos vagyok benne, hogy ezúttal sem lesz másképp.

Nagyon kíváncsi vagyok az általam legjobbnak tartott versenyzõk második produkciójára, meg fõleg arra, hogy vajon hányan jutnak tovább a mentorházba majd pedig az élõshow-ba, ahol aztán elindul a szokásos kontraszelekció és sorban kiesnek elõször a jobbak, aztán a kevésbé jók, a végére meg marad az ocsú...
olahmiki1959 2012 szept. 28. - 19:07:34
(167/3153)
Abban lehet valami, hogy a selejtezõkben láthatjuk a legjobb produkciókat.
Nekem az eddigi, összes X Faktorból a legnagyobb élményem - talán emlékszel rá, - Szabó Mariann bemutatkozása volt, amikor Beethoven: Örömódáját énekelte gospel stílusban. A felvételt a neten már vagy tucatszor láttam, olyan eszméletlenül jó, hogy egyszerûen nem tudok betelni vele. Amikor olyan hangulatom van, akkor megnézem.
Jellemzõ módon, azt a teljesítményt Sz.Mariann nem tudta a késõbbiekben megismételni, egy idõ után ki is esett, ma meg már azt sem tudom, mi van vele.
Talán az lehet a magyarázat, hogy a selejtezõkre összekapják magukat a versenyzõk, aztán késõbb, - annak ellenére, hogy akkor már mentorok, meg énektanárok foglalkoznak velük, - kivész belõlük az eredetiség, a spontaneitás, és akkor már nem annyira érdekes a produkciójuk.
Én most arra vagyok kíváncsi, hogy akik továbbjutottak, azok mit fognak énekelni másodszorra, mert nagyon sokaknál az lehet a választóvíz.
Meg persze, hogy a zsûri el fog-e követni most is olyan baklövéseket és melléfogásokat, amelyeket bõven elkövetett a régebbi szériákban.
Endy88 2012 szept. 26. - 22:25:07
(166/3153)
Elvileg, adásról adásra nõ a nézettség...
tompika74 2012 szept. 26. - 20:37:51
(165/3153)
Azt én sem állítanám, hogy ez a legerõsebb idény. Általában a válogatásokon szoktunk csodákat látni és hallani. Itt a hónapok alatt begyakorolt, tökélyre fejlesztett dalokat hallhatjuk.
Most majd jön pár rossz mentori döntés. Az érdekeset, a szépet engedik tovább a "hang" helyett.
Utána az élõ showban ha a produkciók fele nem lesz hamis, már meg leszek elégedve :)

Sokkal kevesebb a hozzászólás, mint az elõzõ X-faktorokhoz (amit nem bánok, mert gyorsabban végig tudom olvasni :) ). Lehet, hogy a nézettség is ekkora arányban csökkent?
Towner 2012 szept. 25. - 10:04:55 Előzmény olahmiki1959
(164/3153)
Jól mondtad, mindenkinek más tetszik. (Az más kérdés hogy nálunk ha valakinek eltérõ a véleménye azt kiröhögik /lent/ vagy belekötnek, hülyének nézik stb.)
Hétvégén felénk járt Vastag Csaba, és hát kellemesen csalódtam benne. Tom Jones és Frank Sinatra számainak tolmácsolásánál csodálkoztam mennyivel jobban tud énekelni mint anno az elsõ X szériában. (öszekötõ szövegei spontánoknak tüntek és viccesek voltak, sikere volt)
olahmiki1959 2012 szept. 24. - 19:17:05
(163/3153)
"Épp ezért ne tessék megbotránkozni, mert nekem is az idei mezõny tetszik a legjobban."

Eszem ágában sincs megbotránkozni. A tetszés az egy szubjektív dolog, az egyiknek a mákostészta a kedvence, a másoknak a rántott hús, krumplival.
A jelentkezõk színességével, extremitásával semmi baj sincsen, nekem is tetszik a sok eltérõ külsejû, és nagyon hullámzó tehetségû figura, szórakoztat a csetlésük-botlásuk, és örülök, amikor végre egy valódi egyéniséget, valódi tehetséget látok.
A zenei része azonban a versenynek, - én meg ehhez értek, - nagyon megkérdõjelezhetõ. Ha túllépünk a szórakoztató részén a válogatásoknak, akkor kiderül, hogy az idei mezõny bizony nem bõvelkedik a tehetségekben. Ilyen hangú, énektudású fiatalok gyakorlatilag bárhol fellelhetõek, ugyanakkor különleges, lélegzetelállító egyéniségekbõl eddig egyet sem hallhattunk a mûsorban.
Én néhány hsz-szel ezelõtt Lass Beáról írtam egy eléggé szubjektív véleményt, amelyben azt fejtegettem, hogy bár voltak az éneklésében vitatható dolgok, összességében mégis mennyire hatni tudott az érzéseimre.
Aztán tegnap meghallgattam ugyanezt a számot a neten, úgy, hogy felvettem a fejhallgatót, és minden zavaró körülményt kizárva, csak az éneklésre koncentráltam.
Kár volt.
Ha nagy szavakat akarnék használni, azt mondhatnám, hogy egy világ omlott össze bennem. Ilyen hamisan, erõltetett hangon éneklõ, sokszor üvöltõ, némely szót érthetetlenül motyogva kiejtõ énekesnõt régen hallottam már.
A képernyõ elõtt ülve, ennyire megtévesztõ lehet egy hatásosan elõadott produkció. Ilyen sokat számít egy hangulat, egy érzelmeket kifejezõ arc látványa, a szemek sarkából elinduló könnycsepp, hogy az ember önkéntelenül is átveszi az érzéseket, nem hallja meg a hamis hangokat, elfelejti, vagy megbocsájtja a hibákat.
Számomra tanulságos volt a dolog, nem is örülök neki igazán.
Lehet, hogy hirtelen, a nagy lelkesedésben nem lehet, sõt, nem is szabad azonnal véleményt mondani vagy írni egy produkcióról, meg kell várni, amíg leülepszik a hatás, és jó, ha többször is meghallgatjuk az ominózus elõadást.
Olyan részleteket is észrevehetünk, amelyek mellett elõször elsiklott a figyelmünk.
Ennyit az idei mezõnyrõl.
Kíváncsi vagyok, a zsûri kiket hagy majd bent az elsõ kiselejtezések után. Az is biztosan tanulságos lesz.
10/10
jdjlui 2012 szept. 24. - 16:33:37 10/10
(162/3153)
Hogy a lányoknak is legyen mit hallgatni :
EKANEM Bálint : "Long Train..."
http://adf.ly/D8Nq9
És egy elképesztõ Billy J. feldolgozás :
BORBÉLY Richárd:
http://adf.ly/D8NxB
Seven7Crown 2012 szept. 24. - 00:54:35
(161/3153)
Tudtam, és ezzel nem is Téged akartalak ugratni.
olahmiki1959 2012 szept. 23. - 22:43:56
(160/3153)
"Amúgy az idei a legerõsebb mezõny."

Remélem, észrevetted, hogy ezt én is csak idéztem, és erre reagálva írtam a hsz-t.
Seven7Crown 2012 szept. 23. - 22:20:01 Előzmény olahmiki1959
(159/3153)
Húú..
Akkor melyik volt a leggyengébb?:D
Seven7Crown 2012 szept. 23. - 22:18:09 Előzmény Castia
(158/3153)
Nagy szerencse, hogy ilyen lágy szívû vagy!:)
De komolyra fordítva a szót, Te eltudod képzelni ezt a csajt, amikor mondjuk rockot kell majd énekelni?
Mert én nem.
Seven7Crown 2012 szept. 23. - 22:14:09
(157/3153)
Hmmm...
Azt hiszem, hogy most sem nyújtott senki értékelhetõ produkciót.
Ezért csak azt tudom mondani, hogy most is a mentorok voltak a legjobbak!
1/10
Semprini 2012 szept. 23. - 18:10:06 1/10
(156/3153)
Amennyi tehetségkutató lement mostanáig a kereskedelmi tévéken, semmi csodálkozni való nincs azon, hogy boldog-boldogtalan benevez, teljesen függetlenül attól, van-e hangja, ritmusérzéke, és egyáltalán bármiféle elõadó vénája.
Mert hát mit is láttunk? Ott volt pl. az elsõ X-faktorban a legfeljebb elrettentõ példának alkalmas Király L Norbi, akinél tehetségtelenbb, utragázabb, irritálóbb, hangtalanabb, füslértõbb figurát keveset láttam, és mégis, Keresztes annyira szárnyai alá vette, hogy már maga is elhitte, hogy van némi hangja és tud valamennyire énekelni. De hát akinek meg van füle az hallja, hogy ez nem hang és nem éneklés! Az átlagember viszont óül a tévé elõtt és azt látja, hogy ez az enyhén szólva sem sínpadra termett külsõvel és hanggal (hangtalansággal) megvert egyénért odavannak a mentorok, a közönség, és horribile dictu: a harmadik(!) helyig jut, hát így nincs mit csodálkozni azon, hogy BÁRKI elhiszi magáról ugyanezt.
Vagy ott van Fekete Pákó, vagy Gyõzike esete. Egyik sem tehetségkutatóban tûnt fel, ott talán még az elõválogatóig sem jutottak volna el, mégis: mindketten ismert médiaszemélyiségek, celebek- zéró hanggal, zéró zenei tehetséggel, utóbbi a mûsorvezetésig, és önálló (ál)reality-show-ig vitte.
Vagy keresgéljünk még lejjebb - mert ugye, mindennél van lejjebb: ott vannak a Kelemen Annák, Kiszel Tündék, hadd ne soroljam tovább, akik aztán végképp semmit nem tudnak felmutatni az égvilágon, mégis idõrõl idõre címlapra- ill. képernyõre kerülnek.
olahmiki1959 2012 szept. 23. - 17:32:28
(155/3153)

Hát, erre nem mernék megesküdni. Nekem pont az tûnt fel, illetve inkább az a személyes véleményem, hogy egy picit rutinszerûvé vált az egész, ömlesztve jönnek az önkritika és a tehetség teljes hiányával rendelkezõ szerencsétlenek, akiken jókat lehet röhögni, de persze egy idõ után már az sem érdekes annyira. Sõt, azon vettem észre magam, hogy ezeken a béna, külsejükben, adottságaikban igencsak szerény képességû versenyzõkön már röhögni sem tudok tiszta szívvel, inkább megsajnálom õket.
Lehet, hogy az is megérdemelne egy pszichológiai, szociológiai tanulmányt, hogy mi késztet arra egyeseket, hogy õrületesen hamisan, erõtlen hanggal, mozogni nem tudva, színpadra teljesen alkalmatlan külsõvel jelentkezzenek egy ilyen válogatóra.
Milyen körülmények között élhetnek? Hogyan jutnak el gondolatban addig, hogy azt hiszik, a szegénységbõl a kitörésre a lehetõség a médiaszereplés lesz? Talán látják a tv-ben a celebeknek, a tévés személyiségeknek, az énekeseknek a magyar átlagot jóval meghaladó életszínvonalát, a villákban való életet, a nyugati kocsikat, és fõleg, az állandó csillogást, a médiában való szereplést, az újságok címlapjait, és azt hiszik, hogy kis szerencsével ez õnekik is osztályrészül juthat.
És senki nincs a környezetükben, aki szólna nekik, senki sincs, aki figyelmeztetné õket, sokszor torokszorító látni, ahogy a családtagok összekapaszkodva, zsebkendõket szorongatva reménykednek a színpad mögött a monitort nézve, hogy talán sikerül szegény gyereknek továbbjutnia.
A szerencsétlen, elesett embereken röhögni lehet, csak valahogy egy idõ után ez az egész átcsap egy kellemetlen érzésbe, az ember feszengeni kezd, és lesz belõle egy rossz szájíz, egy kínos szituáció.
De hát persze, errõl szól az egész mûsor. Ha csak a tehetségeket engednék képernyõre, az nem lenne annyira érdekes.
A tegnapi mûsorból a rengeteg Adele számain elvérzõ lány után nekem is a három lány produkciója maradt meg a legjobban, nagyon ötletesen fel volt építve az egész, ahogy szépen egymás után jöttek be a színpadra, és mindhárman jól énekeltek, egyénenként is, és a többiekkel együtt is.
Õmellettük a fekete pólós cigány srác éneklése tetszett a legjobban, aki Stevie Wondernek a "Part time lover" címû számát adta elõ.
Egy egész picit aláénekelt ugyan a magas hangoknál, mert erõlködnie kellett, mivel a hangterjedelmének a felsõ határait feszegette, de összességében elképesztõ zenei érzéke van a srácnak, "benne van a vérében" a zene, a ritmus, és a dzsesszes improvizáció is megy neki, ami a tehetség legegyértelmûbb jele.
Amikor valaki nemcsak mereven, a betanultak szerint énekel el egy számot, amit levett, és megtanult egy világsztár felvételérõl, hanem a saját motívumait, frazírozásait, dallamvariációit is bele meri tenni a produkcióba.
Õbenne látok lehetõségeket, kérdés persze, mint az összes többi indulónál is, hogy mit fog énekelni másodszorra.
Talán a legnagyobb baj a mostani mezõnnyel, hogy az embernek erõsen kell gondolkodnia, ha fel akarja idézni az indulókat. Nem nagyon vannak köztük igazi, nagy egyéniségek.
Ebben a pillanatban jutott eszembe a szilikonmellû hölgy, aki a saját elmondása szerint a Hungária együttesben énekelt egy ideig.
Ahhoz képest még nagy jóindulattal is csak egy gyengécske teljesítményt nyújtott, bár valószínû, hogy Fenyõ, - ha egyáltalán igaz a történet, - nem az énekesi képességei miatt...khm...foglalkoztatta...
Naphinel 2012 szept. 23. - 16:41:33
(154/3153)
Feró marhulásai eszméletlenek voltak, olyan dinka.
A 16. full hamis Adéle számnál már azt hittem, kivágom a tévét, és hogy többet az életben nem akarok tõle egyetlen dalt sem hallani, de a három csajszi (igaz az elsõ eléggé lanyha volt, így legyen kettõ) mentette a dolgot.
Az István király pedig... fúúú, imádom azt a rockoperát, de amit az a csaj mûvelt - fetrengtem az ágyon a röhögéstõl.

Itt is voltak jók, kevésbé jók, meg pocsékak, de egyiken azért, másikon amazért tudtam szórakozni.