Téma: X-Faktor

10/10
marisál 2017 okt. 28. - 20:30:33 10/10
(78/278)
Mindig nagy várakozással tekintek a X-faktor elé, idén igaz, hogy nem látok akkora kimagasló tehetségeket, mint Caramell, Tóth Vera, Ruzsa Magdi, de 3 versenyzõ az idei mezõnyben is valóban jó. Az opera énekes messze a legjobb, õ már kész mûvész, a kerekesszékes páros is szuper, és az olasz lány is nagy hang! Rami nagyon szép, ügyesen próbálkozik a mûsor vezetéssel, majd belejön, kell egy kis idõ hozzá! De valaki megmondhatná a rendezõk közül neki, hogy ne tartsa a szájában a mikrofont, és ne takarja el a száját vele!
szookedorina 2017 okt. 22. - 13:38:12
(77/278)
"Legnagyobb szerencsétlenségünk az volt, hogy megszületett. A második legnagyobb, hogy meghalt.
Sir Winston Leonard Spencer Churchill, Leninrõl.
Annyira csúnya, hogy már gyönyörû..... Winston Churchill
Szarból várat építeni na ahhoz tudomány kell!
PlxD
szookedorina 2017 okt. 21. - 20:55:11
(76/278)
Nem hittem volna, hogy az Ördögnél tudnak rosszabb mûsorvezetõt találni. Komolyan a Bence gyerek volt eddig a legszórakoztatóbb.
Quinn Mallory 2017 okt. 21. - 20:12:53
(75/278)
"édes mentorok", "édes Gigi", "édes Peti"
Húha...
1/10
ncsaba50 2017 okt. 21. - 18:03:14 1/10
(74/278)
A varjú is énekesmadár!
Cisco 2017 okt. 15. - 14:52:53
(73/278)
Az operaénekesnõ abszolút kiemelkedett minden eddigi elõadásával, az olasz csaj és a kerekesszékes srác a párjával volt még elég jó hangú. Rajtuk kívül az összes többi értékelhetetlen, csak a mûsor életben tartása miatt ajnározott produkció volt. Elég zsenge a felhozatal. Nem mintha korábban valami igazi nagyágyúk kerültek volna ki ezekbõl a mûsorokból.
2/10
olahmiki1959 2017 okt. 14. - 18:37:35 2/10
(72/278)
És hol? Ha ciki, írd meg privátban, légyszi...)
Kösz!
Ostyenda Judit 2017 okt. 14. - 17:10:07
(71/278)
Egész friss a mostani évad ismertetõje. Jó hogy nem Alföldi Róbert a mentor!!!
2/10
olahmiki1959 2017 okt. 14. - 16:57:24 2/10
(70/278)
Úgy látom, itt néhány hozzászólást elvitt a cica.
Nyau!
szabyy 2016 dec. 17. - 23:38:18
(69/278)
Szép estét. Az idei X faktorról annyit, hogy a válogatás mindegyiknél jobb volt ami utána jött pedig mind közül a leggyengébb.
Ennek ellenére gratulálok Barbinak! Valóban õ érdemelte meg a 3-asból a legjobban.
A sértegetõ / nagy szakértelmmel rendelkezõ kommentelõknek pedig csak annyit: még ha van is több-kevesebb igazatok, nem kellene ennyire túlzóan bántani a versenyzõket, fõleg Ricsit nem. Mindennek van egy határa.
1/10
whitedoor41 2016 dec. 11. - 06:28:49 1/10
(68/278)
Opitz - Mata döntõ lesz
1/10
nikato 2016 dec. 04. - 17:18:28 1/10 Előzmény olahmiki1959
(67/278)
Amit a romákról írsz, tök igaz! Annyira látványosan nyalják a se..güket (elnézést)! Nem volt jó a produkció egyáltalán! Túl játssza a zsûri a szerepét! Mata Ricsi egyfolytában sír, ölelkezik, õt már csak sajnálatból is bent "kell" tartani.
4/10
nanorobot 2016 dec. 03. - 21:49:34 4/10
(66/278)
Ezek a kannások mehetnének már fémet gyüjteni!
King Diamond 2016 nov. 27. - 19:07:53
(65/278)
Eredetileg úgy terveztem, hogy minden döntõ után írok egy kisebb összefoglalót, de aztán mégsem így lett, feleslegesnek éreztem. Az eddigi adások annyi mindenrõl árulkodnak, hogy jobb is róluk nem sokat beszélni.
Az elsõ élõ showban kiesett a magasan legjobb, legtehetségesebb, legnagyobb hangszeres tudással rendelkezõ együttes, a Jaggers (mondjuk az, hogy a párbajdalban az amúgy baromi jó You Could Be Mine-t adta nekik, jó volt, de egy AKUSZTIKUS verziót? Egy rockbandának? Szét kellett volna szaggatni ezzel a számmal a stúdiót, és simán meg tudták volna csinálni, nem ilyen langyi szar akusztikus verzióban elõadni). Ez, valamint a második döntõben a Soulbreakers kiesése egyértelmûen jelzi, hogy Magyarországon abszolút nincs igény a hangszeres tudásra, hangszeres zenére és természetesen ezzel összhangban a rock/metal zenére. Bár, ez azért nem akkora meglepetés...de egy ideig úgy tûnt, hogy ByeAlex olyan zenekarokat visz be az élõ showkba, akik valamennyire ezt a stílust képviselik. Na, mindegy, maradt neki a Ham Ko Ham, akik soha a büdös életben nem fognak olyan zenei/hangszeres tudással rendelkezni, amivel egy ilyen mûsorban helyük lenne...mégis itt vannak. Talán még a falunapokra sem elegendõk ezek a lagymatag produkciók. Kicsit sem érdekes, hogy eddig minden élõ adásban magyar nyelvû dalokat énekeltek, nyilván, mivel angolul nem tudnak, ezt látta ByeAlex is, így nem akarja, hogy további külföldi dalokat megcsúfoljanak, mint tették azt a Coolio egyébként remek dalával. Nagyon remélem, hogy nem fogják megnyeretni egy ilyen semmilyen, még csak együttesnek/zenekarnak sem nevezhetõ "produkcióval" a mûsort.

Gáspár Laci is egyedül maradt Fejes Szandrával, akinek ez már a harmadik párbaja volt, ezzel is jelezték a nézõk, hogy abszolút nem szimpatikus nekik a versenyzõ. Viszont a három versenyzõje közül õ a legjobb, Balogh Esztert simán hazaküldték az elsõ adásban a legkevesebb szavazattal, pedig egyébként nem õ volt a leggyengébb akkor. Ám egyáltalán nem volt szimpatikus az, ahogyan bejutott a mentorházba és az élõ showkba és emiatt a nézõk szimpátiáját elvesztette. Talán jogosan. Ónodi Jánost én semmiképp sem vittem volna az élõ adásokba, meg is lett a gyümölcse, múlt héten Fejes Szandrával párbajozhatott, így Lacinak két saját versenyzõje közül kellett választania. Talán az egyik adásban tetszett valamennyire János produkciója, de semmi élet nincs benne, ByeAlex nem véletlenül "énekel a ruhásszekrény"-nek titulálta az egyik adásban. Nem tudom, hogy Fejes Szandrával meddig jut Laci, de véleményem szerint neki azért ott lenne a helye a döntõben, mert elég jó hangja van.

Tóth Gabi is egyedül maradt Opitz Barbival, aki szerintem nem a legerõsebb versenyzõje. Hihetetlen az is, hogy a legkevesebb szavazattal esett ki Jáger Kinga a múlt heti adásban, miközben pedig Vince Alíz Lizát, Mata Ricsit vagy éppen a Ham Ko Hamot nyomták/nyomják, mint állat. Egyértelmûen Kinga volt a legjobb hármójuk közül. Az, hogy Lizának ilyen, meg olyan egyénisége van, illetve ezerbõl is megismeri valaki a hangját...ez az egész alternatív stílus egy nagy kalap szar úgy, ahogy van. Hangja nem sok volt, a számok is elég szarok voltak (az eredetik is, ez a Vad Fruttik is egy kalap szar úgy, ahogy van például), amiket kapott, a saját számai elmentek. Nála sokkal jobb elõadók estek már ki elõtte, a korábbi fázisokban is. Most itt van Opitz Barbival (akirõl még mindig nem derült ki, hogy Opitz Petra testvére-e, bár egy baki már volt Istenes Bence részérõl), akinél szerintem Fejes Szandrának jobb hangja van. De elképzelhetõ, hogy a döntõben lesz, talán még meg is nyeri.

Puskás Peti az egyetlen, akinek még két versenyzõje maradt. Dimitrij számomra az egyik talán pozitív csalódás, mert a kezdeti világfájdalommal teli produkciói után végre nem csak ilyeneket kap és egész jól helytáll ezekben is (az, hogy ezek mennyire idegenek tõle, már más kérdés, de inkább legyenek ilyenek is, mint csak a világfájdalom meg a nyáladzás). Szerintem õ is bekerülhet a döntõbe, mert jóval jobb, mint Mata Ricsi. Mata Ricsi aranyos és kb. ennyi. Az, hogy ennyire nyomják, megint csak hihetetlen, mert ez nem egy segélyszolgálat, nem szociális alapon kéne nézni a versenyzõket, hogy kinek milyen sanyarú a sorsa, nem errõl kéne szólnia a mûsornak, hogy valaki megsajnálunk és ezért továbbjuttatjuk. Ahogy már többen is említették, valóban, nagyon buta szegény és erre még rá is erõsítenek a kisfilmekben, valamint Istenes Bence kérdéseivel is. Az is mutat valamit, hogy 15-16 évesen még mindig általános iskolás. Nincs rossz hangja, de még egyáltalán nincs kész, hogy megnyerjen egy ilyen mûsort, koncertjeire alig mennének el (ha mennének egyáltalán), nem is tudna kiállni egy teljes mûsoridõs koncertre. Nem tudom, meddig akarják nyomni, remélem még a döntõig sem, a megnyeretést meg nem is veszem a lehetõségek közé. Viszont sajnos itt is látszik, hogy a sokkal több potenciált magában rejtõ Petics Kristófot mekkora kár volt parkolópályára állítani (most, hogy ez mûbalhé volt-e vagy nem, arra is kíváncsi lennék) és visszahozni helyette a Ricsi gyereket. Jóval érdekesebb, egyedibb, színesebb egyéniség lehetett volna Kristóf. Ilyen dupla nulla V.I.P. Keresem a lányt számot biztos nem adott volna elõ (amúgy az eredeti szám is szintén egy kalap szart sem ér).

Szóval, én akiket innen a döntõbe várnék: Opitz Barbi, Gorbunov Dimitrij és Fejes Szandra. A másik kettõ max. csak szociális alapon juthat be, ami azért elég szégyen lenne. Itt, ha igazi zenekart akarnának/akartak volna nyomtani, ott lett volna a Jaggers vagy a Soulbreakers. De ne egy ilyen igénytelen valamivel nyeressék már meg esetlegesen, mivel eddig ugye nem nyert még zenekar és most esetleg úgy vannak vele, hogy jó lenne, ha az nyerné meg...
2/10
olahmiki1959 2016 nov. 27. - 18:12:46 2/10
(64/278)
Talán régebben már írtam, egyenesen tragikusnak gondolom, hogy ezek a versenyzõk jutottak be a döntõbe, igazi egyéniség nélküli, tucat-képességû, semmiféle különleges tehetséget el nem áruló fiatalok.

A taktikázás, a nézettség fenntartása, a zenén kívüli, sokszor politikai indíttatású, háttérben folyó szerkesztõi elvek gyakorlatilag az összes magyarországi tehetségkutató mûsorra jellemzõek.

Ha romák alakítanak egy zenekart, pontosan ilyen HamKoHam szintû zenét fognak játszani, érzik a ritmust, a SZÖVEGEIK TELE VANNAK PROZÓDIAI HIBÁKKAL - ez minden roma zenekarra, sõt, énekesre is vonatkozik -, az õ szerepeltetésük az ilyen versenyekben általában taktikai megfontolásokból történik, a TV csatornák ezzel jelzik, hogy õk mennyire TOLERÁNSAK!
(Rendben, erre manapság szükség van, csak szomorú, amikor náluk tehetségesebb versenyzõket - taktikai okokból - viszont egymás után kiszór a zsûri...:)

A tegnap - végre - kiesõ Aliz volt ennek a mentalitásnak a legjobb példája.
Õt a mentorok mindenféle nem létezõ tulajdonsággal igyekeztek felruházni - különleges hangszín, egyéni elõadásmód, blabla -, és végig ezt próbálták a nézõk hasába beledumálni, sokszor kifejezetten erõszakosan és szakmailag teljesen elfogadhatatlanul.

Engem nem érdekel, hogy valakinek milyen extravagáns a külseje, és milyen meghökkentõ módon adja elõ a produkcióját, mert ha a RÁDIÓBAN hallgatom az illetõt, ott CSAK A HANG SZÁMÍT!!!
És ha nincs hang - mint Aliz esetében - nincs erõ, nincs hangterjedelem, akkor azt illetõnek sincs helye egy énekesi tehetségkutató mûsorban.
Aliznak már a selejtezõkben ki kellett volna esnie!
A korrektség jegyében viszont meg kell jegyeznem, hogy a párbajdalban Aliz nagyon jól teljesített, a saját dalában otthon érezte magát, a gitározása meglepõen jó volt, a dal fel volt építve, az egész itteni versenyzése legjobb produkcióját nyújtotta.
Mondanom sem kell, a zsûri pont ekkor küldte haza. (Jellemzõ, és tökéletesen árulkodik a zsûri szakmai hozzá nem értésérõl!).

A két lány - számomra - elég nagy csalódás.
Mindketten vértelenek, lagymatagok, nincs bennük élet, nem mozognak, és nagyon sok hamis hang is becsúszik idõnként.
Opitz Barbara tegnap elénekelte a Találkozás egy régi szerelemmel c. Kovács Kati dalt, hát, mint mondjak...
Állt, mint egy fadarab, az elejét szépen elénekelte - bár rögtön kiderült, hogyha valaki magyarul énekel, azonnal kijönnek a hangi, szövegejtési problémák - a középrésznél, amikor bele kellett volna adnia apait-anyait, ugyanolyan fadarabként, mereven állt, mindenféle érzelmi kifejezés nélkül, jó unalmasan.
A zsûri - természetesen - elájult és áradozott róla. Pedig nagyon gyenge produkció volt.

Fejes Szandra a Goldeneye c. James Bond film zenéjét adta elõ - amit eredetileg Tina Turner énekelt - vértelenül, temperamentum nélkül, erõtlenül, az alsó fekvésben énekelt hangjai elképesztõen hamisak voltak, a szám végén pedig a legmagasabb hangot - amit Tina Turner (rocknagyi) játszva kiénekelt - Szandra egyszerûen kihagyta, mert túl nagy feladat lett volna neki!
Unalmas, egysíkú, hibákkal teli elõadás volt. (A zsûri ezt sem vette észre...:)
Semmiféle hosszabb távú karriert nem látok a lányban, maradjon meg színházi énekesnek, az való neki.

Dimitríj átszellemült arcú, mûvészi kvalitásokat mutató elõadásmódja két szám erejéig volt érdekes, még a régebbi adásokban.
Azóta az õ hangi hiányosságai is alaposan kijöttek, a kezdeti érdekesség szertefoszlott, és az egyéniségétõl távol álló számokkal egyszerûen nem tud mit kezdeni.
Rádióban hallgatva meg egyenesen katasztrófa!

Szegény Mata Ricsi tehetséges, jó hangi adottságai vannak, de olyan buta, tanulatlan és primitív egyénisége van, amivel nagyon hosszú ideig kellene foglalkozniuk magasan kvalifikált, személyiségfejlesztõ szakembereknek, beszéd-és énektanároknak, ami valószínûleg nem fog megtörténni,. hiszen a médiának az azonnali siker az érdeke.
Ha a srácot - a pályája során - majd megkérdezi egy riporter, egy menedzser, egy lemezgyári producer, két értelmes mondatot nem fog tudni kinyögni.
Nem fog tudni tárgyalni fellépésekrõl, lemezekrõl, de még Istenes Bence vicceit, szellemességeit sem érti, nem fogja fel, nem tud frappánsan válaszolni, teljes csõd szegénykém.
Ha véletlenül megnyerné a versenyt - ami szinte kizárt, bár manapság minden megtörténhet - rövid idõn belül el fog tûnni a süllyesztõben.

Számomra a legszomorúbb abba belegondolni, hogy ezek az énekesek jutottak el idáig a TÖBB TÍZEZER jelentkezõ közül, és hogy valamelyikük meg fogja nyerni a versenyt, az irdatlan mennyiségû pénzzel és lehetõségekkel.

Az idei az eddigi összes X faktor leggyengébb mezõnye, és azt kell mondjam, leggyengébb zsûrije is. Egyik hozta magával a másikat...:)
1/10
whitedoor41 2016 nov. 27. - 12:18:32 1/10
(63/278)
Teljesen mindegy Opitz Barbara mit énekel a zsûri áradozik, felállva tapsol, sanszos, hogy ezt a szériát vele akarják megnyeretni.
Elõzõ héten Jáger Kinga Beyoncét "próbált"énekelni, Gáspár Laci jogosan pocséknak titulálta az elõadást és melléje még beképzeltnek is nevezte a lányt. Az est végén ki is esett. A probléma "csak annyi", hogy nála még legalább 3-4 versenyzõ rosszabbul teljesített, akik nem kaptak olyan lehúzó kritikát mint a lány, és versenyben maradtak, vagy párbajozhattak.

Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám Opitz B., Mata Ricsi és az ukrán srác lesznek a döntõben.
kovaka05 2016 nov. 27. - 07:11:45
(62/278)
Tegnap kivételesen néztük, igaz csak az egyéni számokig, mert egyszerûen idegesítõ, hogy 2 dalonként jön a reklám!
Máskor felvételrõl nézzük, átpörgetjük azt, ami fölösleges. Most nem ott hon voltunk, hát szenvedtünk.
A vélemény:
- Dimitrij jó, szerethetõ, lehet belõle valaki. Csak ne szálljon el!

- O. Barbara tegnapi Kovács Kati dal választása elbaltázott volt és nem is értettük a zsûri mitõl van elájulva!
A lány rettenetes sminkje most visszafogottabb volt, ez így jobb, mint a vörös száj....de a hajával is kellene valamit kezdeni, mert borzalmas!
Az elõadása unalmas, az arca kifejezésmentes.... szóval van még mit tanulni, ha ezen a pályán akarja a betevõt megkeresni.

- F.Szandra nem is értem mit keres 15 éves színpadi múlttal az amatõrök között! Ráadásul nem véletlen, hogy 15 év után sem ért el átütõ sikert, nem lett ismert, mert egyszerûen nem szerethetõ, nem szimpatikus. Nem csupán az alkata, a kinézete miatt! A bemutatkozó kisfilmek még rá is tesznek erre! Lehet nyomni elõre hétrõl-hétre, meg lehet vele nyeretni is ezt az egész cirkuszt, de ki menne el a koncertjére? Megsúgom: a rokonság és az ismerõsök, de azon túl szinte senki! Nem véletlenül lett a mûsor párbaj bajnoka! A nézõk ezzel fejezik ki, hogy nem kell, nem szeretik!

- M.Richárd felejthetõ volt tegnap (is). A bemutatkozó kisfilmben és Istenes Bence kérdezz-felelek illetve felelni és értelmeset mondani kellene perceiben egyértelmûen megmutatkozik, hogy szegény mennyire buta! Egy értelmes szó nem jön ki belõle és akkor még Puskás és a kisfilm készítõi rá is erõsítenek, hogy a szerencsétlen egyszerû teremtés két nevet vagy egy épület nevét is képtelen megtanulni! Lassan 16 évesen nem véletlen, hogy ez elemi elvégzésére képtelen! Hol a gyámügy és egyéb szervek, hogy engedik, hogy iskola helyett Pesten bohóckodjon? Hogyan lehet csiszolni valakit és tanítani, ha képtelen a szövegtanulásra és a megszólalásra????

- Liza, ideje volt hazamenni. Többet vártunk tõle, de tegnap a tõle megszokottnál is hamisabb volt az éneke.

- Zenekar, õk fejlõdnek, a fiúk kikupálódtak külsõre, de a koncertjüket nekik is kihagynám. Lagziban viszont lehet jó hangulatot tudnak csinálni.

A mentorok közül a tegnap afrikai mosónõnek öltöztetett Tóth egyre idegesítõbb, vállalhatatlanabb és unalmas az állandóan ismételgetett néhány mondata. Igaz mit is lehetne tõle többet várni? Szókincse annyi, amennyi. Ez nem is lenne baj, de mit keres a mentorok között ennyi iskolázottsággal, ésszel és tudással?
Gáspár pozitív csalódás, igaz nem mindég és minden szava érthetõ, de legalább megmosolyogtatja az embert. A Puskás magától elszállt valaki amúgy mitõl ennyire beképzelt? Milyen szakmai végzettsége vagy múltja van, ami erre jogosítja? B.Alex? Róla vélemény sincs!
ponca 2016 nov. 20. - 16:04:06
(61/278)
Nem is lenne itt a helye! Lassan 16 éves és még általános iskolás!
Aztán eljön a tankötelezettség vége és még a 8 osztálya sem lesz meg, mert elhitetik vele, hogy ez az õ útja.
Kicsi kora óra hurcibálják egyik énekes valamirõl a másikra és a kapott lóvét a here família feléli.
Remélem szociális alapon nem nyeretik meg vele ezt a gagyi valamit!

Nem színpadképes, baromira buta és ellenszenves szerencsétlen.
2/10
olahmiki1959 2016 nov. 20. - 12:18:25 2/10
(60/278)
Te jó ég! A Mata Ricsi!
Nála meg azt vettem észre, hogy amikor Istenes Bence kérdezi bármirõl, egy értelmes mondatot nem tud kinyögni! Lehet, hogy ingerszegény környezetben nõtt fel, és tulajdonképpen nem tehet róla, de borzasztóan buta, valóban, ahogy mondod.
ponca 2016 nov. 20. - 10:19:28
(59/278)
Mert az a halálosan buta 15 éves Mata gyerek odavaló a mûsorba a "bikicsumáj" angoljával?