7/10
Kumpirka 2011 jún. 06. - 19:27:48 7/10
(57/297)
Ajánlom figyelmedbe KurtWagner 61-es hozzászólását, te barom!

A picsa ezt írta:

"A nyitó jelenet meg nem tudom miért zavart valakit, én momentán semmi hasonlóságot nem láttam a korábbi X-men filmekbõl!!! Fõleg hogy Auswitz-ba "voltunk"."


Aki semmi hasonlóságot nem látott, az egy retardált. Mint te is.

Ráadásul írhatsz bármi választ, nem fogom elolvasni! :D
KurtWagner 2011 jún. 06. - 18:05:42
(56/297)
Ez is az egyik baki, ha úgy veszük. Viszont, mivel sok okból kifolyólag az Originst nem tekintem a sorozat teljes jogú részének - többek között azért sem, mert Emma a képregényben sosem volt Silver Fox húga, bár ez a film - ez zavart a legkevésbé. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a stáblistán kivül, a neve nem nagyon hangzott el, így képesség azonosság ide vagy oda, nem kell karakter egyezõséget is feltételezni. Arról, nem is beszélve, hogy az a nõ, aki képes virtuális szexet varázsolni, azt is el tudja hitettni, minden alakváltó képesség nélkül is, hogy hamvas, fiatal és szép.
Egyébként, ha az Originst veszem alapúl, az is zavarhatott volna, hogy az Originst a First Classnál késõbbre teszem, és itt a fiatal Plazma volt, ott a fiatal Küklopsz és ugyebár elõbbi az utobbi öccse. De a rokoni szálakat eddig se vették túl köbe vésettnek: a második részben találkozik Árnyék és Rejtély és nem utalnak az anya-fiú kapcsolatra közöttük, a harmadik részbõl a prof és Bulldozer gyülölt mostohatestvériviszonya hiányzott, de ez film és nem képregény és mint ilyen külön univerzum.
KurtWagner 2011 jún. 06. - 17:53:23
(55/297)
A nyitójelenet az abszolút nem volt zavaró, sõt a lehetõ legjpbb ötlet volt, viszont nagyon egy-az egyben azz elsõ rész nyitó képsorait forgatták újra:

http://www.youtube.com/watch?v=dI7SEIKaKwE

Na jó, nem teljesen egy- az egyben, de elég hasonlóan. És, hogy hizon a májunk, míg az elsõ részben Magneto anyját Rhona Shekter, a First Class-ban Magyar Éva, magyar színésznõ alakította!!!
Betti1991 2011 jún. 06. - 13:01:18
(54/297)
Véleményem szerint ez az eddigi legjobban sikerült X-men film!!!!!Nagyon jól volt a történet vezetés, a karaktereket remekül eltalálták! James McAvoy, Michael Fassbender és Kevin Bacon alakítása kiemelkedett a többi közül, kész öröm volt õket nézni! Én a látványvilággal és technikai dolgokkal is meg voltam elégedve!

SPOILER
Hugh Jackman megjelenése egyszerûen fantasztikus volt, igaz hogy csak egy mondatata volt, de akkor is!!!!!!!!!

Én biztosan még jó párszor meg fogom nézni ezt a brutál jó filmet!!!!:-)
offtopic
Thousand Lakes 2011 jún. 06. - 11:02:49
(53/297)
A funkcionális analfabéta történetesen te vagy (meg még arrogáns is, meg közhelyes, meg bizonytalan), mert nem kell mindent szó szerint érteni, vagyis ezt sem: "A nyitó jelenet meg nem tudom miért zavart valakit"

A filmek közötti kapcsolatról írtál, erre hoztál egy példát, hogy átvettek egy jelenetet, az õ válasza is erre vonatkozott (plusz hozzátette, hogy õ nem fedezett fel hasonlóságot), csak te kiforgattad. Hülye vagy, de nagyon.
Mermaid. 2011 jún. 06. - 10:20:43
(52/297)
Te magadtól vagy ilyen barom, vagy külön órákat is veszel????? :D
7/10
Kumpirka 2011 jún. 06. - 09:31:34 7/10
(51/297)
Cicám, neked szövegértelmezési problémáid vannak! Tudom én, hogy a funkcionális analfabetizmus a teljes lakosság 40%-át érinti, így nagy valószínûséggel téged is, de azért ezt félreérteni, ehhez még külön negatív képességek kellenek!

Ugyanis egy szóval nem írtam, hogy a jelenet zavar! Teljesen mást írtam, hogy mi zavar.

Egyébiránt, tudod, hogy mi a nyitó jelenete az X-men - A kívülállók címû filmnek? Nem, akkor mirõl írsz itt? Tedd be, nézd meg, s majd utána okoskodj! Pont.
Mermaid. 2011 jún. 06. - 02:23:34
(50/297)
Nekem nagyon tetszett. Nagyon jó film volt, az X-men filmek közül magasan az egyik legjobb. Kivéve Mistiquet, õt kicsit szerintem elrontották ezzel a szinésznõvel, leginkább akkor mikor kékké változik. Nálam olyan benyomást keltett mintha egésznap a Mekiben enne. Hiányoltam belõle a nõiess karcsúságot, ami a szerepére igazából jellemzõ volt!
A Magnetót/Eriket játszó szinész valami fantasztikusan jó volt, mint szinész mint pasi egyaránt nálam nagyon bejött. Igazi egyéniség volt és külön szinfoltja a filmnek. Charles is eltörpült mellette, de nem sokkal.

Ami még nagyon tetszett, hogy nagyon jól ábrázolták kettejük kapcsolatának kudarcának okát, illetve azt hogy a "jó" nem mindig egyenlõ azzal hogy okos és következetes döntéseket tud hozni. Illetve az hogy ha képességünk volna olvasni mások gondolatában, attól még lehet hogy a személyiségében, a testbeszédébõl képtelenek vagyunk. Jól mutatta ezt Charles és Mistique kapcsolata. Hiába nem olvasott az õ gondolatában, és millióéból tudott, igazából vak volt az emberek lelkéhez, a nõkéhez biztosan! :)

A nyitó jelenet meg nem tudom miért zavart valakit, én momentán semmi hasonlóságot nem láttam a korábbi X-men filmekbõl!!! Fõleg hogy Auswitz-ba "voltunk".

Nálam 1o/1o.
whitehill 2011 jún. 05. - 21:45:46
(49/297)
Hát mit mondhatnék? Néhány bakin kívül, ez egy zseniális film volt :)

Rég vártam már, hogy mikor lesz egy új eredeti X-Men hangulatú film, és most lám, itt van. Nagyon jó volt, semmi felesleg, semmi sallang, jó zene, jó színészek (kiemelném Magnetót játszó színészt), a szinkron is ott volt (bár meglepett, hogy X Profnak Dicaprio hangját adták, elsõnek fura is volt, aztán leesett, hogy kié :D). Raven annyira nem jött be, de hát azért az egy nehéz szerep, nem tagadom. Az önmagával kûzdõ tini mutáns, nem egy olyan, amit a szinész suliban tanítanak :P

A mai sok sz@r mellett, amit adnak, ez egy felüdülés volt. Mintha friss levegõt szívtam voln :) Szóval megérdemli a jogos 10/10 pontot.
7/10
Kumpirka 2011 jún. 05. - 18:13:05 7/10
(48/297)
Az a bajom, mindamellett, hogy tetszett a film, hogy ha el akarták törölni az elõzõ részeket, és azoktól független filmmé akarták ezt tenni, hogy akkor miért van végig olyan érzésem, hogy csak ott van az a kapcsolat a többi filmmel. Hogy csak egyet említsek, a nyitó jelenet kockáról-kockára az elsõ film nyitójelenete, igaz, nem azt használták fel, hanem újraforgatták.

Így viszont azt érzem, hogy simán csak hanyagok voltak.

Csináljanak akkor egy teljesen újat, aminek semmi köze a többihez, ha meg azt akarják, hogy legyen köze a többihez, akkor könyörgöm, ne legyenek benne ilyen logikai buktatók, amiket a többiek már leírtak elõttem!
8/10
pointman 2011 jún. 05. - 09:51:36 8/10
(47/297)
Nekem kifejezetten tettszett ez az új x-men film. Tele volt jó akcióval de szerencsére nem volt eltúlozva. A szereplõk is nagyon tettszettek fõleg azért mert sok új volt a filmben. Nagyon szórakoztató film volt, ajánlom mindenkinek akinek az elõzõ részek is tettszettek.
10/10
johnny63 2011 jún. 04. - 23:46:02 10/10 Előzmény AvatáR Gil Maerth
(46/297)
és 2012-ben adják a Farkas második részét!
KurtWagner 2011 jún. 04. - 14:56:54
(45/297)
Na a héten megnéztem az X-ment. Azt kell mondjam tetszett: a harmadik résznél és Farkasnál, mindenképpen jobban, sõt valamivel az elsõnél is, azzal helyezném egy súlycsoportba, lévén ezt is felvezetõ filmnek tartom (kérdés, hogy ezzel a stábbal lesz-e még továb, csillagok háborúja mintájára egy elõzmény triológia), aminek igaz már valahol meg van a folytatása. A kettõnek azért a közelébe sem jött. Érezhetõ volt, hogy Singer visszatért, még ha csak prudocerként is, meg ha jól tudom a sztorihoz is közze van. Azért, volt benne néhány baki is, ami zavart:

SPOILER

ott van például a legnagyobb, hogy itt már a film végén összevesznek, és Xavier még hajjal lebénul, ugyanakkor a háromban már kopaszon, de még két lábon és Magnetóval nagyon jó barátságban szerzik meg a kis Jeant, aki itt fel se bukkan. De kisebb hibának tartottam még a második rész beli szõr nélküli cameojához képest, Bestia itteni átalakulását, bár ezt még meg lehet magyarázni.

SPOILER vége

Annak örültem, hogy Azazel démoni eredetét itt elvetették és mutáns lett, annak már kevésbé, hogy azért jelentõsebb gonosz volt õ ahhoz képest, hogy egy fütyszóra hívható szolga váljék itt belõle, bár a film szempontjából ez nem zavaró, csak a képregény ismeretében. Azért még örültem volna egy Rejtély-Azazel kapcsolatára utaló apró utalásnak is, mégis csak kedvenc kék mutánsom szûleirõl van szó. Egy picit zavart, hogy Rejtély, itt nagyon jó, igaz, hogy a végén tudjuk kit választja, de az elsõ részben gátlástalanul gyilkoló Rejtélyhez képest az itt elszörnyülködve nézem mások megölését Rejtély, nagy fordulat, de ez azért még változhat. Ja és hiányoltam Szökõár csillagjait is.
Ami tetszett, az elsõ részbõl átvett jelenet, a karakterek tanulási folyamata, különösen Plazma és Vészmadár bénáskodásai, bár ez utobbi karakter nem lett olyan markáns, mint azt egy Vészmadártól várná az ember, a hajas poénok, és ha más esetleg nem is, de Hugh Jackman jelenete. Már azért az egy jelenetért érdemes volt megnézni a filmet. A színészek közül a Magnetot alakító Michael Fassbender - Hujber Feri hangja ellenére is - méltó utódja/elõdje Ian McKellenek és a Bestiát alakító színész játéka is tetszett. Az autentikus ruháknak köszönhetõen Emma Frost meg örökre az emlékezetembe ivódott.
9/10
tünõ 2011 jún. 04. - 10:09:16 9/10
(44/297)
Remek film, szórakoztató, de nem olcsó, fiatalos, lendületes. 10/9
3/10
pelu 2011 jún. 04. - 09:55:58 3/10
(43/297)
Egyébként is a film feléig nem is állt össze az egész, mert folyamatosan váltogatták a helyszíneket és az eseményeket. Nem volt meg a folyamatosság, és ez az élvezhetõség kárára ment. De sorolhatni lehetne a hibákat... Óriási csalódás számomra, pedig eddig mindegyik x-men film nagyon bejött. Még a Farkas is...
3/10
pelu 2011 jún. 04. - 08:25:08 3/10
(42/297)
Valami nagyon gagyi ez a film. Nevetséges mutánsok vannak benne, ezerszer látott és hallott sablonok, vicces jelenetek. Olyan mintha önmaga paródiája lett volna. Ezért kár volt megcsinálni.
8/10
Ford Mustang 2011 jún. 03. - 12:12:15 8/10
(41/297)
Szerintem is, aki szereti a sorozatot, annak bejön mindenféleképpen ;)

Az a jelenet valóban fantasztikus, nagyon jól belecsempésznek egy kis humort is a filmekbe, ezért is olyan szórakoztató. ;)
AvatáR Gil Maerth 2011 jún. 03. - 11:07:10
(40/297)
Így kellett volna leforgatniuk a részeket:
1. x-men: az elsõk
2. x-men: Farkas
3. x-men: Kívülállók
4 .x-men 2
5. x-men 3
csilla89 2011 jún. 03. - 10:49:34
(39/297)
Szerintem tök jó, szórakoztató volt! :-) Mármint, aki szereti az x-ment, biztos tetszeni fog neki, mert hozta a szintet.


spoiler:
Szerintem a legnagyobb poén amikor mennek összeszedni a mutánsokat, és megvillan 15 másodpercre a Farkas is, és elküldi õket a francba XD
8/10
Ford Mustang 2011 jún. 02. - 23:59:05 8/10 Előzmény AvatáR Gil Maerth
(38/297)
A 3 is jó volt, szerintem nézd meg, úgy az igazi;) Még ajánlanám a 4.-et is, az se rossz;)