Téma: Yeon Woo-jin

mesélazernõ 2018 jan. 08. - 15:19:15
(642/742)
Nem szép dolog ilyeneket írni, amikor az ember próbál visszafogódott lenni a karácsonyi habzsidõzsi után! :)
hanguktaekwondoo 2018 jan. 08. - 14:41:37
(641/742)
Köszönöm a köszöntést, kedvesek vagytok ;-)
A tegnapi bulit szombaton pótoljuk, készüljetek, fõleg az asszonyok, mert kõkemény megleptésparti lesz ;-)

Addig is hadd kínáljalak meg benneteket egyik nagy kedvencemmel, amibõl még ma újból bepakolok
és a hétvégén ilyesminek is bõviben leszünk!

Kell hozzá egy üveg meggybefõtt -a levét bóléba vagy fagyira csurgatva nyugodtan be lehet zsuppolni egy késõbbi idõpontban-
lehetõleg étcsoki /tortabevonó vagy minõségi feketecsoki, mindegy/
rumaroma, bátraknak konyak, esetleg rum.
/mivel a nap folyamán többször is volán mellé kell ülnöm, én most kénytelen vagyok az aromával beérni, de az is remek/
durvára vágott dió, esetleg mogyoró
/pörkölve még rafkósabb az ízharmónia, nyersen is kitûnõ/

Szóval van a lecsepegtetett, magatlan meggy.
Jól megöntözni rumaromával vagy alkoholos tinktúrával/ párlattal.
Akár órákig is hagyhatjuk elmélkedni, jót tesz neki.
A csokit elõírásszerûen felolvasztani, végén vajat bele, elkeverni.
Akkor a meggyet belezömpölni a meleg csokiba, jól átforgatni
aztán belehempergetni a dióba vagy mogyoróba
/mandulával sztem elég jellegtelen/
Ezek után irány a frigó, hadd szokjanak össze
és egy -két óra múlva fogyasztható. bár másnap még jobb!

Ezek után pedig megyek, felmérem a maradék készletet
sz,andika 2018 jan. 07. - 22:34:13
(640/742)
Sziasztok! Kedves hanguktaekwondoo! Sok boldogságot kívánok névnapod alkalmából!
mesélazernõ 2018 jan. 07. - 19:16:57
(639/742)
Elõször is Isten éltessen Attila!
:)
Másodszor pedig jöhet a nevetés!
:))

https://youtu.be/xqQRX0ptw3w

https://youtu.be/u13VTCjU2tk
Min-Rin 2018 jan. 07. - 10:53:31
(638/742)
A szeretett topiktársnak, jó barátnak, segítõtársnak

Attila, Isten éltessen!

https://www.youtube.com/watch?v=v0vBV6YjA7E
hanguktaekwondoo 2018 jan. 06. - 16:47:26
(637/742)
No, a kör akkor összeért -nincsenek véletlenek :-)
Kabarnos hangja elképesztõ, nagy kedvencem.
Nem értek hozzá, de, ahogy hallom, vmi nagyon furcsa technikával dolgozik.
Mintha lélegezve énekelne. Pontosabban, a lélegzetvétellel együtt énekelne.
/Astrud Gilberto brazil énekesnõnél vettem még ezt észre/

Az alábbi videón egészen fantasztikus teljesítményt nyújt a csávó -jó hangszóró/fülhallgató kötelezõ-
és érdemes néhány pillantást vetni az arcokra.
Az öreg szerzetes arcán -hogy profán legyek- több évadnyi sorozat tanyázik és fejlõdik.
2:03 -nál feltûnõ nõi arc pedig komplett idõutazás. és ezek csak kiragadott példák
https://www.youtube.com/watch?v=cKiZiZzI2ns

/A koreai filmgyártás igazán benyúlhatna a Balkán egyes szegleteibe, némi ötletért..
csak úgy mondom/
Min-Rin 2018 jan. 06. - 14:29:21
(636/742)
A belinkelt oldalon az ortodox monostorokat bemutató képek között van két kakukktojás, én azonban épp erre a két képre csodálkoztam rá, és nem csak azért, mert szemernyi egyházi jellege sincs.

Mint pár napja emlegettem, szép lassan haladok a You Who Came from the Stars c. sorozattal, tegnap este a 15. részt láttam, amelyben a fenti képeken látható Le Petite France volt az egyik helyszín. :))
https://www.youtube.com/watch?v=Sldfi9X0QQg
Min-Rin 2018 jan. 06. - 14:27:35
(635/742)
Már a poszt elkészültekor is nagyon elcsodálkoztam mert meg sem fordult a fejemben hogy ortodox kolostorok lennének Koreában. Mikor most a beírásod nyomán kicsit körülnéztem, konstatáltam hogy élénk ortodox egyházi élet folyik arrafelé.
Az alábbi felvétel a szöuli Szent Miklós katedrálisban készült Karácsony alkalmával. A hívek között nem koreai, ott élõ ortodox hívõk is vannak.
A felvételen a Xristos gennatai doksasate (Krisztus megszületett, dicsõítsük) hallható a nagyszerû Nikodimos Kabarnos elõadásában.
https://www.youtube.com/watch?v=9vHSZn7sp14

A videó végén fiatal nõk és gyerekek énekelnek, (ha jól hallom oroszul és nem ukránul), ami jelzi a kezdetet: a 19. század végén Koreában megkezdte mûködését az orosz ortodox misszió, 1903-ban elkészült a Szent Miklós katedrális, a felszentelés 1903. április 17-én történt meg.

https://en.wikipedia.org/wiki/Korean_Orthodox_Church
hanguktaekwondoo 2018 jan. 06. - 10:22:15
(634/742)
Ma van Vízkereszt.
Koreában általában fittyet hánynak rá -na azért M.o.-n sem viszik túlzásba ;-)-, kivéve egy, a lakosság számához viszonyítva kis közösséget.
Pár éve már szóba került, idõnként érdemes kotorni az almáriumban ;-)

http://koreaekkovei.blogger.hu/2014/01/07/vizkereszt-napkeleten

azóta jelentõsen bõvült az interneten is elérhetõ forrásanyag a helyrõl
https://koreaofmyheart.wordpress.com/2016/09/04/orthodox-monastery-of-the-transfiguration-of-the-savior-gapyeong-south-korea/
hanguktaekwondoo 2018 jan. 06. - 10:15:45
(633/742)
Minden tiszteletem azon nem magyar anyanyelvûeké, akik magyar nyelv tanulására adják a fejüket.
Erõt, egészséget, buddhizmushoz szükséges nyugalmat
és derûs bölcsességet kívánok nekik az elkövetkezõ tanulóévekre :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=QIJ4oxzcId0
Min-Rin 2018 jan. 05. - 20:12:25
(632/742)
Egy magyar nyelven is megjelent regény fordításáról folyik a vita, mármint az angol fordításról. Han Kang A növényevõ c. regényével kapcsolatban egyes szakértõk felvetették tudniillik, hogy az angol nyelvû kiadás pontatlan, a fordító olyasmit is beleírt, ami az eredetiben nem szerepelt.

A Korea Times mai számában errõl mondja el véleményét Kim Seong-kon, a Koreai Irodalmi Fordító Intézet elnöke. Érdekeseket mond, szerintem érdemes elolvasni.
http://www.koreatimes.co.kr/www/culture/2018/01/142_241942.html

A kötetrõl itt olvashattok:
https://moly.hu/konyvek/han-kang-novenyevo

vagy itt:
http://konyves.blog.hu/2017/02/26/han_kang

itt pedig egy - stílusosan vegetáriánus ételrecepttel megtoldva:
http://konyvparfe.blog.hu/2017/11/18/han_kang_novenyevo_671

A regényt nem olvastam, nem is szándékozom. Az a gyanúm hogy nem sokban különbözik azoktól a koreai mozifilmektõl, amelyektõl nem érzi jobban magát az ember, sõt, és végül elgondolkodik: volt-e értelme, ha nem mutat kivezetõ utat.
Min-Rin 2018 jan. 04. - 19:04:38
(631/742)
Az alábbi felvétel a Puszoksza (부석사, Buseoksa, A lebegõ kõ temploma) templomot és közvetlen környezetét mutatja, s ha 360 fokban körbeforgatjuk, egyszerûen ott vagyunk! Külön gyönyörûség, hogy mindezt szép, nyári napsütésben, madárdallal. Olyan élvezetes, hogy még a forróságtól kiszáradt fû illatát is érezni véltem.

https://www.youtube.com/watch?v=N4K_mmhX5i4

A wikipédiáról mûvelve magunkat:
Miközben a buddhista szerzetes Iszang Kínában tanult, egy kínai hölgy, Szonmjo annyira megkedvelte a férfit, hogy mikor annak vissza kellett térnie Sillába, a nõ a tengerbe ugorva sárkánnyá változott, és útközben védelmezte a férfit. Hazájában a tömeg megpróbálta megakadályzoni, hogy Iszang felépítse a templomot, ekkor Szonmjo hatalmas köveket lebegtetett a tömeg felé, innen ered a templom neve. A legenda úgy tartja, az egyik ilyen kõ fekszik a Murjangszudzson csarnok mellett.
Min-Rin 2018 jan. 04. - 12:05:02
(630/742)
Az Ulsan melletti partszakasz az elsõ szárazföldi pont Dél-Koreában, ahol a napkelte látható. (Dokdo öt perccel elõzi) Évrõl-évre tömegek gyûlnek oda hogy gyönyörködjenek az év elsõ napkeltéjében.

https://www.youtube.com/watch?v=XMbLkAs-NaE
Min-Rin 2018 jan. 04. - 11:23:09
(629/742)
Becsületszavamra nem én tettem be kétszer, hanem a port hülyéskedik. Grrrrrrrrrrrrr
Min-Rin 2018 jan. 04. - 11:21:32
(628/742)
A feliratfordításnak van egy magával ragadó bája: amikor a fordító meglátja a filmet, a kép alján megjelenõ magyar szöveggel, az bizony remek érzés. Mert az én szövegem látszik ott, s ezzel szinte részese lettem az alkotásnak. Nem csodálkozom hogy sokakat rabul ejt az élmény.

Alkotás a fordítás? Igen is, nem is. Keskeny ösvényen halad a fordító, amikor a magyar nyelv megfelelõ, a filmbeli jelenethez illõ kifejezését keresi úgy, hogy közben az alkotók mondanivalójával összhangban maradjon. Vannak, akik a filmbe bele sem néznek, csak a szöveget fordítják. Õszintén szólva, ez elképzelhetetlen számomra. Az angol nyelv - hiszen a legtöbb fordító angol feliratból dolgozik - nem képes tükrözni a szereplõk korát, egymáshoz való viszonyát, gyakran még az alá-fölérendeltséget sem, nem is beszélve az egyéb finomságokról, amelyeket csak úgy lehet megérteni, ha a film adott jelenetét szemügyre vesszük. (Néha még úgy sem. Van amikor a koreai feliratot is meg kell nézni.)

Maryu azt írja, sokszor érezhetõ hogy sietség okozza a hibákat. Könnyen meglehet, pedig nem szabadna. A jó fordítás emelheti a mûvet, a gyenge viszont ronthat rajta. Volt olyan film, amitõl elment a kedvem, mert a magyar felirat csapnivaló volt.

Véleményem szerint nem volna szabad versenynek tekinteni a fordítást. Amíg azonban a fordítók egymás orra elõl igyekeznek elkapkodni filmeket/sorozatokat, a helyzet nem fog megváltozni. Addig az említett helyesírásellenõrzõ program sem fog beleférni a nagy sietség mellett. Hamar munka sose jó - ahogy a közmondás tanítja.

De ahogy Cato római szenátor, minden beszédének a végére odakanyarintotta, "egyébként javaslom, hogy Karthagót el kell pusztítani" (ceterum censeo Carthaginem delendam esse), most én sem mondhatok mást:
a fordítónak felelõssége van a magyar nyelvvel és azok használóival szemben.

https://www.youtube.com/watch?v=f1rtNwDdFU0
Min-Rin 2018 jan. 04. - 11:21:31
(627/742)
A feliratfordításnak van egy magával ragadó bája: amikor a fordító meglátja a filmet, a kép alján megjelenõ magyar szöveggel, az bizony remek érzés. Mert az én szövegem látszik ott, s ezzel szinte részese lettem az alkotásnak. Nem csodálkozom hogy sokakat rabul ejt az élmény.

Alkotás a fordítás? Igen is, nem is. Keskeny ösvényen halad a fordító, amikor a magyar nyelv megfelelõ, a filmbeli jelenethez illõ kifejezését keresi úgy, hogy közben az alkotók mondanivalójával összhangban maradjon. Vannak, akik a filmbe bele sem néznek, csak a szöveget fordítják. Õszintén szólva, ez elképzelhetetlen számomra. Az angol nyelv - hiszen a legtöbb fordító angol feliratból dolgozik - nem képes tükrözni a szereplõk korát, egymáshoz való viszonyát, gyakran még az alá-fölérendeltséget sem, nem is beszélve az egyéb finomságokról, amelyeket csak úgy lehet megérteni, ha a film adott jelenetét szemügyre vesszük. (Néha még úgy sem. Van amikor a koreai feliratot is meg kell nézni.)

Maryu azt írja, sokszor érezhetõ hogy sietség okozza a hibákat. Könnyen meglehet, pedig nem szabadna. A jó fordítás emelheti a mûvet, a gyenge viszont ronthat rajta. Volt olyan film, amitõl elment a kedvem, mert a magyar felirat csapnivaló volt.

Véleményem szerint nem volna szabad versenynek tekinteni a fordítást. Amíg azonban a fordítók egymás orra elõl igyekeznek elkapkodni filmeket/sorozatokat, a helyzet nem fog megváltozni. Addig az említett helyesírásellenõrzõ program sem fog beleférni a nagy sietség mellett. Hamar munka sose jó - ahogy a közmondás tanítja.

De ahogy Cato római szenátor, minden beszédének a végére odakanyarintotta, "egyébként javaslom, hogy Karthagót el kell pusztítani" (ceterum censeo Carthaginem delendam esse), most én sem mondhatok mást:
a fordítónak felelõssége van a magyar nyelvvel és azok használóival szemben.

https://www.youtube.com/watch?v=f1rtNwDdFU0
Maryu 2018 jan. 03. - 23:33:06
(626/742)
Ez a videó valahogy szívet melengetõ volt.

Mivel magunk igazán nem tudhatjuk, hogy másoknak hogy hangzik a magyar szó - ami nekünk olyan mint a muzsika - jó volt ezt hallani más nyelvû emberektõl.
hanguktaekwondoo 2018 jan. 03. - 19:13:33
(625/742)
Az ordító szarvashibák kacagásra késztetnek -az évek során temérdek durva dologgal találkoztam én is; mifelénk anno ilyenekért könyörtelenül buktattak,
mégpedig általánosban/!/.
Manapság viszont az efféle kreatív alkotók szabadon oktathatják a reformált lingvisztikát. :-)

Engem különösen az nyûgöz le, hogy a végére odabiggyesztik az infót: lektorálta vagy átnézte vagy mittudomén
ikszipszilon vki
aki ezeket a több, mint bakikat -"aish.., hiszen ez a magyar nyelv szerves része!"- a szövegben hagyta.

A magyartalan, szolgai fordítások eleinte kiverték nálam a biztosítékot és csak jólneveltségem akadályozott meg abban, hogy nyilvánosan le ne csesszem a buzgencs és egyre agilisabb fordítókat.

Van egy tézis.
Ha vki nem ismeri az adott nyelvet, ne fordítson!
Ja, hogy az a magyar?
Akkor még repetaként szégyellje is össze magát.

Boldogult egyetemi és rezidens éveimben azzal gyûjtöttem némi pénzmagot hogy fordítgattam.
Innen -onnan, szakszöveg, szépirodalomnak álcázott vagy annak sikerült egyéni önmegvalósítások, ami jött. emlékszem, volt köztük forgatókönyv is.

Aki ilyen munkát végzett vagy végez, az tisztában van azzal, hogy minden nyelv szerkezete eltér kicsinység. Idiómák, megjegecesedett kifejezések, stb. stb.
Még olyan nyelvekben is óvatosnak kell lenni, mint a francia -olasz, francia-román, vagy albán-román, mely utóbbiak egymás lelenci druszái, de azért egy vér.
Hát még egy angol -magyar párosítással -az angol mind lélektanilag, mind hagyományokat tekintve távol esik a magyar gondolkodástól.

A szolgai fordítások olyan röhejes leiterjakabokat tudnak kitermelni, hogy szöveg félreértelmezéséhez is vezethet a fordító bambasága, vagy -legtöbbször- nyelvi rugalmatlansága.
Váljon gyakorlattá az íratlan, ám alaptörvény: nem azt kell lefordítani szó szerint, amit olvasunk -hallunk- hanem azt kell leírni, amit az adott idegen szöveg magyarul jelent. Ahogyan azt magyarul mondanánk.
Ehhez kell némi gyakorlat és -legyük õszinték- némi intelligencia is.

Természetesen, a félregépelések más kategóriába tartoznak.
Talán azért is vagyok oly megbocsátó, mert hazabeszélek:-)): jómagam is sokszor pötyögök mellé, mert írás közben agyam már a következõ gondolatnál tart.
De a Min-Rin által említett "kellet" egy t-je többedszerre már azt sugallta: a fordító így használja -írja. derûsen és elégedetten.
és számtalan egyéb példa.

Nem képzett fordítókra van szüksége a koreai sorozatok feldolgozásához -sztem teljesen belefér néha egy -egy baki, emberivé teszi a munkát.
Többször találkoztam olyan félreírással, mely kifejezetten szellemesebb volt, mint az eredeti szöveg, jót is rötyögtem rajta.
Nem mindenki diplomás; vannak, akik hobbiból próbálkoznak meg a fordítással, stb, oly sokféle lehet az ok és a cél.

De legyen már meg az a nyelvi igényszint, amit önmagunkkal szemben állítunk, ha pl. bemegyünk egy hivatalba. minimum.

Jobban és fõképpen tudatosabban kellene vigyáznunk a magyar nyelvre. Nagyon kevesen tudják, hogy óriási szellemi kincset hordoznak a magyar anyanyelvû emberek.
Nézzük -halljuk kívülrõl idõnként.
Elképesztõen szép, gazdag, árnyalt és bizony
-tudom, sokaknak nem tetszik a szó, fõleg a magyar nyelvre alkalmazva, de tény, hogy-
szakrális is.

Húzzuk ki magunkat, hogy ilyen ajándékot dédelgethetünk. És legyen tartásunk a használata közben.
Ezzel viszonozhatjuk, amit kaptunk.

Ezt a videót sokan ismerik, mégis, itt a helye.
https://www.youtube.com/watch?v=cHYR7vLVUmY
Maryu 2018 jan. 03. - 16:51:08
(624/742)
Helyesírási hibákat látva a fordításokban, én mindig arra gondolok, hogy nagyon siethetett aki ezt leírta. Alighanem nem igazán érdekli, hogy milyen amit kibocsát a kezébõl. Gyorsan túl akar lenni rajta és kész. Hiszen a számítógép világában a jó helyesírás nem egy nagy dolog. Egyszerûen át kell nézetni a helyesírás ellenõrzõvel. Nem több., mint 2-3 perc az egész.
Engem egyébként jobban zavarnak a magyartalan, angolból átvett mondat szerkezetek. Meg a kifejezések, amiknek megvan a magyar megfelelõje, de egyszerûbb szó szerint leírni (gondolom siet, nem gondolkodik rajta, hogy mondjuk ezt magyarul, az idõ), ami az angol szövegben van, és lassan-lassan ott tartunk, hogy mindennapos használat lesz. Sokszor gondolkodom rajta, hogy ez a nyelvünk fejlõdése-e, hiszen rengeteg szavunk ered a környezetünkben lévõ népek nyelvébõl, vagy a török hódoltság idejébõl. Talán nem lenne baj ezzel, ha nem tûnnének el a mindennapi használatból a magyar megfelelõk.
Például a magyar: "Felvette a telefont." helyett, az angol "Válaszolt a hívásra."
Min-Rin 2018 jan. 03. - 15:27:30
(623/742)
Jó néhányszor volt már szó a filmek-sorozatok fordításáról. Természetesen köszönet illeti a fordítókat, hiszen önzetlen munkájukkal hozzásegítenek minket a koreai alkotások megtekintéséhez, ami nélkülük nem lenne lehetséges, vagy csak sokkal kevésbé élvezhetõ formában teljesülne.

Azonban másokkal ellentétben nekem az a véleményem, hogy igencsak fontos lenne a köszönet mellett szót ejteni a magyar szövegben elõforduló helyesírási hibákról. Úgy gondolom, hamis finomkodás azt mondani, nem kérjük számon a fordítói hibákat, hiszen olyan hálásak vagyunk, hogyan is reklamálnánk.

Mert igenis, a köszönet mellett ki kell mondani azt is, ha egy fordító rongálja a magyar nyelvet. Ennek ugyanis komoly következménye van.

A koreai sorozatok nagyfogyasztói a középkorúakon túl a tizen- és huszonéves korosztályba tartozó nõnemûek. A fordítók lényegében ugyanezen korcsoportok tagjaiból kerülnek ki. Ennek megfelelõen a hibátlan vagy elenyészõ helyesírási hibát ejtõ fordítók általában a középkorúak, a felszólító mód, múlt idõ, stb. szabályaival rendkívül távoli ismeretségben levõk nagyrésze sajnos fiatal fordító.

Az anyanyelvet nevéhez illõen elsõsorban édesanyánktól tanuljuk meg, de ez csak a hallás utáni tanulás - ez az egyik lábunk. Késõbb, az iskolában módszeresen tanuljuk a nyelvtan szabályait, amelyek jó esetben a nem-tudatos nyelvhasználatot megtámogatva, azt tudatos nyelvismeretté változtatják, ebbõl lesz a második láb. Ehhez járul az olvasás eredményeként rögzülõ szókép - nagyon sokan állítják magukról: vizuális vagyok - így szerzünk egy harmadik lábat.

Mint tapasztaljuk, az utóbbi években-évtizedekben a számítógép-használat, benne a csodás nettel, folyamatosan gyengíti még azok helyesírását is, akiknek számítógép híján évtizedeken keresztül az olvasás volt legfõbb idõtöltése, szórakozása. Az ifjú generációk - ahogy a környezetemben élõ érintettektõl gyakorta hallottam - a tankönyveken kívül igen kevés könyvet vettek és vesznek a kezükbe, és nemcsak az alacsony iskolázottságú fiatalokra, hanem a diplomásokra is ez érvényes. Sõt, rájuk talán még inkább. Az õ helyesírásuk tehát a fentiekben vázoltak alapján nem három, hanem két lábon áll, ami elegendõ is lenne, ha az iskolai nyelvtanoktatás kevés tiszteletreméltó kivételtõl eltekintve nem letudnivaló nyûg lenne az oskolások számára. Ehhez járul még, hogy az anyanyelv megtanulása hallás után történik, ami nem azonos az írott nyelv ismeretével, és számolni kell a számítógép használatának romboló hatásával is. Nem nehéz belegondolni, hogy a három lábból így végül nem sok marad. Amennyiben tehát azt szeretnénk, hogy a helyesírásunk, fõként pedig a fiataloké ne romoljon, elengedhetetlen hogy helyesen leírt szövegek kerüljenek szem elé.

Minden tiszteletem az angolul tudóké, de kizárólag akkor, ha eközben magyarul is tudnak. Ha viszont az anyanyelvükben rendszeresen botladoznak, akkor jobb lenne, ha nem fordítanának, vagy kerítenének egy a helyzet magaslatán levõ lektort. A korombeliek a felszólító módban használt "mond", a "kellet", stb., stb., stb. láttán csak rendszeresen felszisszennek, a fiatal, vagy idõsebb, de eredendõen bizonytalan helyesírású filmnézõkben azonban a látott szöveg fog egyre jobban rögzõdni, ahogy ennek jelei láthatók pl. a porton is: szinte mindennaposan hibáznak jó néhányan, amikor a -ban, -ben helyett a -ba, -be ragot használják.

Most már csak reménykedni tudok, hogy az Ázsia Ékkövein meghirdetett fordítók versenyében nem egy híresen rossz helyesíró kapja - kapta? - a babérkoszorút. Megsandítottam a jelöltek listáját, és sajnos van rajta nem is egy azok közül, akiknek feliratai láttán többször a fejemet fogtam, sõt, olykor kísértésbe estem hogy a magam számára elõzetesen átnézzem és javítsam a hibákat.

Nem ártana, ha a verseny a hibátlan magyar helyesírást is feltételül szabná, hogy amit nyerünk a réven, ne veszítsük el a vámon.
Min-Rin 2018 jan. 02. - 19:03:01 Előzmény sz,andika
(622/742)
BÚÉK neked is!
sz,andika 2018 jan. 01. - 23:29:53
(621/742)
Sziasztok! Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!
Maryu 2018 jan. 01. - 21:31:42
(620/742)
Azt még valahogy túl élte szegény, hogy a farkát húzogatták, de a sütést már nem. Szilveszteri malacsors....
Min-Rin 2018 jan. 01. - 19:16:04
(619/742)
Nekem is tetszett az amerikai remake, de a koreai még inkább. Viszont én nem találtam lehangolónak. Mert ha nem is egyszerûen, de megmutatta: meg lehet találni a társat, annál meg mi lehet jobb?
werzsi9 2018 jan. 01. - 17:18:30
(618/742)
Sajnos, nem jó a tipped. Én nem értek az ilyen számítógépes alkotásokhoz. A mûvet csak kölcsön vettem. De szívesen olvasgatnék a koreai költészetbõl.
hanguktaekwondoo 2018 jan. 01. - 13:31:25
(617/742)
Bekövetkezett hát az elkerülhetetlen, visszavonhatatlanul beléptünk beléptünk egy olyan évbe ami még nem volt!
Ez az év mindenképpen jól indult, mert ma reggel belenéztem a tükörbe és meg kellett állapítanom, hogy ugyanolyan elragadó és szexis vagyok, mint 2017 -ben.
Sõt, ha szerénységem és kifogástalan modorom nem tiltaná, azt mondanám, hogy sokkal döglesztõbb vagyok, mint pl. tegnap.
Nem tudom, hogy csinálom. Mindenesetre elégedett vagyok magammal.

Remélem, mindenkinek remekül telt a tegnap
a jungi topikból átnézett váratlan, ám annál kedvesebb hölgyvendégeknek köszönjük a jókívánságokat
-külön köszönjük Lili bölcs tudatfelettijének, hogy végre cselekedett
és az információhoz csak annyit fûznék hozzá,
hogy a kockahas akkor teljes, ha van rajta némi prém
másképp a hölgyek mirelit macskát melengetnének a keblükön
ami ugye azért nem várható el szakmányban.

Werzsi, jól tippelek, hogy ez a videó a te performanszod?
Így vagy úgy, jól sikerült. Csinálj több ilyet -ezek vhol maradandó értékek a talmi harsányság közepette. nagyon is elfér ilyesmi a youtube -on.
Arra nem gondoltál, hogy koreai versekbõl -magyar fordításban- is csinálj hasonló gyöngyszemeket? Érdemes lenne.
Olyanok is megismerhetik így a koreai költészet egy -egy darabkáját, akik nem nagyon szeretnek vagy nem áll módjukban olvasni.

Szakire, Ah-innek kívánok értékes szerepeket az új évre, meg nyavalyamentes hétköznapokat. Bizonyos vagyok benne, hogy mindkettõ megvalósul, mert hyung jószándékú és erõs az akaratereje.
Ha ez a kettõ megvan, akkor az egyén simán egyenesbe jön, mert Fentrõl is láthatóvá teszik az útjelzõ táblákat.

És akkor most, hogy vidáman induljon az év, szellemi korhelylevesként ímé egy örök klasszikus
-személyes kedvencem, mely ugyan nem koreai, de garantáltan jó hangulatot biztosít.

Rejtõ Jenõ idegenlégiós cuccaiért nem lelkesedem, de bohózatokban verhetetlen
-mindenki ítélje meg saját maga, egyetért-e.
A hölgyek vérbõ alakítása, hogyismondjam
megragadó.
igen.

https://www.youtube.com/watch?v=r2t8E_8eqpM
hanguktaekwondoo 2018 jan. 01. - 13:25:26
(616/742)
A legtöbb amerikai filmet rühellem, mert hulladék. Nagyon kevés a tényleg minõségi alkotás.
Nekem tetszett a az jenki változat, igaz, elõbb láttam, mint a koreait.
A koreai teljesen más -nehéz megmondani miben.
Vhogy több optimizmust érzékelek benne
-és ez egy ilyen témánál szükséges, mert amúgy is lehangoló, mikor úgy tûnik, hogy a normális kapcsolat kialakítása csak a féreglyuk igénybevételével lehetséges.
Jó egy ilyet is látni, hogy nem kell csavarogni ilyen dimenzionális útvesztõkben, hogy így is lehet.

Ez a Sandra Bullock jó sok marhasághoz adta a nevét, de itt kifejezetten ügyes volt. Keanu Reeves meg jobban tenné, ha hasonló mozikban vállalna munkát, mert amiket mostanában mûvel, az már közveszélyesen mérgezõ.
Sztem elõször az amerikai változatot kell megsasolni, utána jöhet a koreai.
Fordítva olyan,mintha mandarint ennénk szaloncukorra.

Egyébként nekem is van egy kedvenc színészem.
Kifejezõ tekintet, okos, visszafogott, szinte eszköztelen játék
fegyelmezett munka és egyéniség
Sang-woo!

még két lábon is tud járni!

bármikor!
hanguktaekwondoo 2018 jan. 01. - 13:12:58
(615/742)
Maryu,
úgy vélem, senki nem kedveli, ha húzogatják a farkát.
akármilyen büdösdisznó is legyen az illetõ.
több kíméletet.

különben az aktus nem marad büntetlenül
werzsi9 2017 dec. 31. - 23:22:26
(614/742)
https://www.youtube.com/watch?v=eXk9bTunpz8

Boldog új évet kívánok!
Maryu 2017 dec. 31. - 20:31:38
(613/742)
Sikerekben gazdag boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!

https://youtu.be/WzrypiysqdA
Min-Rin 2017 dec. 31. - 20:02:48
(612/742)
Igen, fontosnak tekinthetõ szempont, hogy hihetõ-e az alakítás. Mert ha nem, akkor baj van. De önmagában a hihetõ alakítás még nem minden, hiszen ezt lehet különbözõ szinteken tenni. És nagy különbségek vannak.
Amennyiben eltekintünk a személyes vonzódásoktól, meg a történet befolyásoló mivoltától, és csak a színészi alakítást nézzük, óriási különbségeket láthatunk.
Elég csak olyasmire gondolni, hogy nem koreai, hanem nyugati remekmûvekbõl több feldolgozás is készült. Többnyire a színészi alakítás teszi, hogy az egyik nagy siker, a másikra pedig rálegyintünk.
Meg a rendezés. :))

Errõl jut eszembe! Érdemes lenne eltûnõdni azon, vajon az Il Mare vagy a Ház a tónál a jobb feldolgozás. Én speciel az amerikai változatot láttam elõször, jóval késõbb került a szemem elé az Il Mare, és mégis az utóbbi - az eredeti verzió hat rám erõsebben. Nem tudom, ebben a koreai rendezés líraisága, vagy a színészi játék játszik közre.
Az amerikaiban ugyan világhírû színészek játszottak, de ez nem sokat jelent. Keanu Reevesszel szemben Lee Jung-Jae nem maradt le, ahogy a nekem kicsit túlságosan harsány Sandra Bullocknál egyértelmûen jobban tetszett a halk és visszafogott Jun Ji-Hyun, akit most, a My Love From the Starban is szívesen nézek.

Az eredeti
https://www.youtube.com/watch?v=jwtQArwbPbE

Az amerikai remake
https://videa.hu/videok/emberek-vlogok/haz-a-tonal-2006-qNIikUtOeUKuCv0X
Min-Rin 2017 dec. 31. - 19:00:55
(611/742)
Pulyka melle, malac körme
liba lába, csõre –
Mit kívánjak mindnyájunknak
az új esztendõre?

Tiszta ötös bizonyítványt,
tiszta nyakat, mancsot
nyárra labdát, fürdõruhát,
télre jó bakancsot.
Tavaszra sok rigófüttyöt,
hóvirág harangját,
õszre fehér új kenyeret,
diót, szõlõt, almát.

A fiúknak pléh harisnyát,
ördögbõr nadrágot,
a lányoknak tût és cérnát,
ha mégis kivásott.

Hétköznapra erõt, munkát,
ünnepre parádét,
kéményfüstbe disznósonkát,
zsebbe csokoládét.
Trombitázó, harsonázó,
gurgulázó gégét,
vedd az éneket a szádba,
ne ceruza végét.

Teljék be a kívánságunk,
mint vízzel a teknõ,
mint negyvennyolc kecske lába
százkilencvenkettõ.

(Weöres Sándor: Újévi jókívánságok)
Lili49 2017 dec. 31. - 17:50:28
(610/742)
Jöttem Szaki után, de nem ide szántam:::))))
Lili49 2017 dec. 31. - 17:49:32
(609/742)
https://www.soompi.com/2017/12/31/watch-lee-seung-gi-reveals-house-morning-routine-master-house/

Seungi is beavat az életébe egy új showban..
Annyi kencéje van????? Nálam 15 év alatt nem fogy el annyi:::)))

Igaz, a hasam se kockás:)
szakire 2017 dec. 31. - 17:24:52
(608/742)
Sziasztok!
Benéztem. :)
Kívánok Nektek én is minden szépet és jót az Új Esztendõben.

Ha csak pár mondat erejéig beleszólnék az eszmecserébe: egy színésztõl elég, ha elhiszem neki azt, amit éppen az adott karaktere megkíván. Persze nekem is van, aki valamely oknál fogva - meg tudom magyarázni az okát, ha nagyon kell, - nagy kedvencem (bevésõdött).
Yoo Ah In, akit színészként nagyon szeretek, de a magánemberre is felnézek Rá.
Hwang Jung Min az a színész, akinek mindent elhiszek. :)
hanguktaekwondoo 2017 dec. 31. - 15:27:37
(607/742)
Én meg minden erre járó hölgynek kívánok izgalmas huncutkodásban és egyéb örömökben gazdag új évet!

https://www.youtube.com/watch?v=HpPgwQHIiNo

persze csak mértékkel.
Min-Rin 2017 dec. 31. - 13:23:08
(606/742)
BÚÉK minden ide betévedõnek!

Azt kívánom magunknak, szülessen egyre több Tsung Tsunghoz hasonló tiszta lelkû gyerek.

https://www.youtube.com/watch?v=e3oNVmSaMsE

https://www.youtube.com/watch?v=8snJ4zRhQ9g
Min-Rin 2017 dec. 31. - 13:16:29
(605/742)
Te maximalista vagy. Én nem várom hogy beledögöljön, megelégszem azzal is, ha nem a színészt látom, hanem a megformált karaktert. Amikor nem is jut eszembe, hogy ez itt Choi Min-sik, mert az már tényleg nem õ, hanem egy balfácán trombitás, és a No Regretben sem Nam-gil töketlenkedett, hanem egy Jae-min nevû fickó. De a Coffee Princeben is voltak pillanatok, amikor nem Gong Yoo-t láttam.

Soo-hyun egy rendes gyerek, a lehetõ legjobb, ügynökség, fõként koreai ügynökség álmodni sem tudna jobbat: egy kilométerrõl szél ellenében látszik, minden szabályt betart, este tízkor elalszik, reggel kötelességtudóan kiugrik az ágyból, nem lóg le bárokba hogy lányokkal ismerkedjen, nem vitatkozik.
És nem utolsósorban õ az a srác, aki a szomszéd utcában lakik.
Egy ilyen röhögõs fiúnak nem lehetett könnyû ezt a szerepet eljátszani.
https://www.youtube.com/watch?v=cyCYwPohvSE

Elgondolkodtató, hogy éneklés közben milyen oldott.
https://www.youtube.com/watch?v=hWq8-iAp7jc
hanguktaekwondoo 2017 dec. 30. - 15:01:37
(604/742)
Hogy mitõl jó színész vki... ez egy izgalma kérdés és mindenkiben elindíthat gondolatokat, akik rendszeresen néznek filmeket vagy sorozatokat.
Sokat számít az egyéni preferencia, fõleg hölgyeknél -meglátásom szerint a nõk tetemes hányada inkább hajlamos szubjektíven nézni az adott csávót.
Ha szimpatikus, férfiként bejön, szeksissh, akkor sokan már jó színésznek is tartják.
Úgy látom, az objektív megközelítés meglehetõsen ritka.

Nekem az a jó színész, aki a kamera elõtt képes beledögleni abba, hogy lemegy a boltba.
Ha a tekintete nem is néz az objektívba, de egyetlen pillantásában ott egy külön film
alámerül
és azonnal képes úszni az árral ahogy a jelenet folytatódik.
S ha úsznia kell, egy pillanat alatt megtanul úszni
széles mosollyal
hogy abba a mosolyba vagy õ hullik bele,
vagy a nézõbe ég bele annak fénye.

Aki nem tud ripacskodni.
Képtelen rá.
Inkább lesz "rossz" a kamera elõtt.
Olyankor tapsolok.

Ha vkinek, hát a színésznek legyen tartása,
annyiszor kényszerül kurválkodni.

Csodálatos szakma,
de az igazán jók közül kevesen nem mennek rá.

Ez a SooHyun gyerek nekem felemás.
Ahogyan említettem, képességeit átlagosnak tartom, de -és ez a nyelvtanulásnál vagy bármilyen képességfejlesztésnél is érvényes-: soha nem mondd, hogy soha.
Meggyõzõdésem, mert a tapasztalat alátámasztja, hogy közepes képességekbõl is lehet kiválót nevelni, sõt, egyes esetekben a "rossztanulót" is meg lehet táltosítani.
nem legenda az, hogy az örök bukottból lehet tartós csillagosötös.
Módszertõl és hozzáállástól sok minden függ.

Én úgy látom, hogy ez a macika az arcocskájával, meg a hagyományos koreai sûrûségével megbabonázta a tömeget és nem kell neki sokat nyújtania ahhoz, hogy hatalmasan elismerjék.
Ez jó neki, mert jelenleg nem is tud túl sokat nyújtani.

Viszont érzékelhetõ a srác egyes rezdüléseibõl, hogy megfelelõ színészvezetéssel -és, igen, tanulással- sokkal több mindenre lehetne képes.
Ez egyértelmû.
De hát az ügynökségnek õ így kell; olyan ez mint kedvenc példámmal éljek -az általad is említett- Jaejoong esete, ahol csórikámtól megvonták a szellemi mannát, holott nem ártott volna neki. nagyon nem. errõl pár hónapja már írtam; sok esetben tipikus hozzáállás egyes idoloknál.
Igaz, õ már alapból többet hozott ki magából -uránuszi skorpesz vízöntõ foltokkal-, bár ez, hangsúlyozom, hosszú távon még nem jelent semmit, legalábbis semmi nincs eldöntve.

Úgyhogy csillagfiúként lehetett volna szuggesztívabb és kifejezõbb -sok volt ebben a szerepben, kár, hogy így el lett maszatolva- de ha kiengedik a seregbõl elképzelhetõ, hogy érettebb alakításokat látunk tõle.

Ez még a jövõ zenéje.

Csak ne LYn énekelje

jó a fülem. ugyanis.
hanguktaekwondoo 2017 dec. 30. - 14:53:54
(603/742)
mert roppant felelõtlen
Min-Rin 2017 dec. 30. - 12:24:30
(602/742)
Szerintem senkinek eszébe se jutott meggyanúsítani téged, csak mivel magad nyilatkoztad hogy a Painter jobb volt, így kénytelen voltam feltenni a kérdést. Szóval belenéztél, értem.

Mondd csak, most akkor ez a csinos, de kifejezéstelen arcú Kim Soo-hyun szerinted végülis jó vagy rossz színész? Mert jó, egyetértesz firestone-nal, hiszen rosszat nem engednek kamera elé, de a kifejezéstelen arcon nem süt át érzelem. Becsületszavamra nem akarlak sarokba szorítani, csak nem értem.

Véleményem szerint a srácot lehet nézni, csak ne reménykedjen az ember hogy valamiféle revelációig jut általa. Rendes gyerek - nem lop mozdonyt, mondta volt apám - de a csinos pofikán túl nem képes mást adni.

Mitõl jó színész valaki, és mi a jó színészi alakítás? Ez itt a kérdés. Annál is inkább fontos ez, mert a pontos meghatározások hiányában láthatóan elbeszélünk egymás mellett. A színész, szerepet játszó férfi vagy nõ. A jó színész, a szerepet úgy játssza el, hogy nem csupán elmondja a szövegét, nemcsak megteszi a jelenetben elvárt, megfelelõ mozdulatokat és mozgásokat, hanem a nézõ számára megmutatja a karakter külsõ és belsõ jellemzõit, egyéniséget ad a karakternek, nem csupán szavaival, hanem testtartásával, arcmimikájával, adott esetben tekintetével mutatja meg a megszemélyesített szereplõ érzéseit, gondolatait, vágyait, stb.

Komolyan mondom, eszem ágába se jut ezt a rokonszenves orcájú Soo-hyunt bántani. A sorozat kilenc része sem olyan õrült izgalmas, hogy érdemes lenne túlságosan sokat foglalkozni vele. De mivel az eddigi beszélgetésben a srác deklaráltan egész jónak minõsíttetett, ugyanakkor a kibontásban határozott kritika is megjelent, kénytelen vagyok beszélni a dologról.

Ahogy a videóban 1:44-tõl mondják:
https://www.youtube.com/watch?v=s4-y4iblYlo

Azaz
jó színész a fenti meghatározás alapulvételével,
vagy gyenge, Kim Soo-hyun?

Jó színésznek tartom példának okáért, Gong Yoo-t, vagy topikunk névadóját, Yeon Woo-jint, akik a meghatározásban megfogalmazottaknak általában eleget tudnak tenni.

Különlegesen tehetségesnek találom azokat, akik még ennél is többre képesek, tehát ihletett pillanatokban egy-egy pármásodperces jelenetben testtartásukkal tudják megmutatni lelkiállapotukat, mármint a karakterét. Ide kell sorolnom Kim Nam-gilt, de a jelenkor egyik koreai színészzsenijét, Choi Min-sik barátunkat. Példaként a korántsem extrán kiemelkedõ Springtime c. filmet tudom említeni, amelyben 1:29:37-tõl a tagnak csak a hátát látjuk, miközben a telefonban a kisfiú nagymamájának halálhírét hallgatja, és látunk mindent, a rossz hírt, a szomorúságot. Ide sorolom azokat a méltatlanul elhanyagolt nagyszerû színészeket, akik közül néhányan a sorozatok szinte mindegyikében megjelennek hogy karakterszínészként észrevétlenül lódítsanak egy jókorát a mûvön.

De talán nem szép õket emlegetni Kim Soo-hyun mellett. Elég, a nem éppen gumiarcú barátunkat, So Ji-subot iderángatni. Közismerten rezzenéstelen arca dacára képes belülrõl kivetíteni a karakter érzéseit, pedig "nem õ a legfényesebb elméjû tengeri csillag Bikinifenéken". És mégis.
http://www.fanpop.com/clubs/masters-sun-kdrama/images/37449884/title/masters-sun-ji-sub-gif-fanart

És akkor még nem szóltam a pályafutását eredetileg nem színészként kezdõ Yoochun pajtásról, vagy a Soo-hyunhoz hasonlóan merev arcú Jaejoongról, aki ennek ellenére is kifejezõ(bb) alakításra képes.

Megjegyzem, a firestone által mutatott videóban egy aranyos gyereket látunk, aki gépészmérnök vagy porszívóügynök lesz nagykorában, így nem kérjük számon rajta a színpadi bohóckodás nagyobb átélését. Ennél csak annyival látok többet, hogy látszik, merhára utálta hogy idétlenkednie kellett a színpadon, és ez rokonszenvessé is teszi.
Firestone 2017 dec. 30. - 11:40:59
(601/742)
hanguktaekwondoo 2017 dec. 30. - 10:25:53
(600/742)
ööÖöö..izé.. engem senki nem gyanúsíthat meg azzal, hogy végignéztem egy gatyapõcös filmet! :-B
öö.. csak belenéztem--

Egy Kim Nam-gilt -gondolok itt a régebbi Kim Nam-gilre- nehéz túlszárnyalni, nem is biztos, hogy kell. Sokszínû kint a paletta,
Közép-Európa huszonöt év alatt nem tudott összehozni annyi jó színészt -akik között sokan mûvészek is- mint aKore egyéves felhozatala.
Más kérdés, hogy Közép-Európának már nem ez a dolga, ezen õk már tovább léptek.
Más a feladat, de ez ez szintén egy másik téma.

Ez a Soo-hyun véleményem szerint azért ilyen eladható, mert középszerû.
Az emberek nagy többsége nagyon kajálja a középszert, mert megnyugtató és nem okoz meglepetéseket.
Ez a csinos pofi mindig megnyugtatóan ugyanaz marad, és, Firestone -nal egyetértek, nem rossz színész õ.
Tehetségteleneket nem engednek kamera elé. magas a mérce, a profitveszteség pedig életük legnagyobb mumusa.
De Soohyun legény mint Bad Guy.. nos igen :-) más szint.

nekem a csávó kifejezéstelen arcával egy nagy bajom volt, a többit megbocsátom:
ezeken a mozdulatlan arclemezeken semmilyen rejtett érzelem nem volt képes áthullámozni.
Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor sikerült vmi olyasmit kipasszírozni magából, mimika nélkül, ami mondjuk egy Zo In-sungnak -most õ jutott eszembe- teljesen evidens.
A mozdulatlan arc mögött lezajló érzelem-tumultus, a kisugárzás ügyes manipulálása annak érdekében, hogy a figura legbensõbb világa is felcsillanjon a nézõ elõtt
mindez a mesterség egyik bámulatra méltó fogása és Soohyun ezt nem tudta kivitelezni.
Ez teszi összetetté a karaktert, ez inspirálja a nézõt gondolkodásra vagy várakozásra, ez vetít elõre olyan dimenziókat, melyek késõbb kibomolva gazdagítják a gyakran vacak forgatókönyvet.
Az árnyalt és/vagy eszköztelen játék menti meg sokszor a filmet és emel méltán magasba közepes stábmunkát.

Én ezt nagyon hiányoltam ebben a filmben -annál is inkább, mert egy már évszázadok óta itt dekkoló idegen bizony sok mindent meg kellett éljen, sok mindent kellett tapasztalnia.
Nekem olybá tûnt, mintha ez a csillagfiú terápiás kezelést igényelt volna, csincsá.
elfojtások, az autizmus enyhébb formája és vastag depresszió. a rejtett fajtája, amelyet nehéz felismerni a szüntelen ténykedés kacabajkája alatt, egyebek

A színésznõ sokkal ügyesebb volt, de gyakran õ is feszélyezetten játszott -béna rendezõvel, értelmetlen, semmitmondó jelenetekben és egy ilyen partner mellett nehéz maximumot nyújtani.
Mindenesetre nem volt rossz, hogy leforgatták és mindenki belerakta ami a puttonyban volt. meg mondtak érdekes dolgokat is, amire jó odafigyelni.

Ahogy nézem a werkfilmeket, a forgatás alatt legalább jó volt a hangulat
Nekem ez jobban is tetszik, mint a film nagy része :-))

https://www.youtube.com/watch?v=R1AQon_KgWM

https://www.youtube.com/watch?v=dbUzfy8Aw14
hanguktaekwondoo 2017 dec. 30. - 09:59:24
(599/742)
Engem szórakoztat az elemzés,
és ha másokat is, az még jobb ;-)
Az az LYn az hisztizett a desztinivel?
én akkor se tudnék kiadni ilyen hangokat ha a szõrömbe kapaszkodnék vki. tehetséges na.

szóval nyelvet nyújtasz.
Ezt megjegyeztem.
egy életre.
Min-Rin 2017 dec. 29. - 16:16:20
(598/742)
Tekintettel arra, hogy a sorozatnak még csak a kilencedik részét fogom nézni, az általad említett lényegi szakaszba még nem léptem. Amit eddig láttam, nem hozott lázba, egyelõre úgy látom, aránylag tisztességes iparosmunka. Nézhetõ, de semmi szenzácijjó. Régebben már írtam Kim Soo-hyunról a Secretly Greatly kapcsán. Abban az elpuskázott filmben - aki véletlenül ezután akarná megnézni, döntse el, egy szórakoztató vígjátékot, vagy egy véres akciótrillert akar, és ennek megfelelõen vagy az elsõ, vagy a második felét nézze meg, az egészet egyben semmiképpen nem ajánlom. Koreai utazásunk után pár héttel volt a film bemutatója, lépten-nyomon óriásplakátokon reklámozták, s amikor aztán itthon megnéztem, csak pislogtam, hogy lehetett ezt elõállítani. A koreaiak gátlástalanul keverik a mûfajokat, imádják lájtosan indítani a sorozatokat is, hogy aztán menetközben belecsapjanak a szinte horrorisztikusan sötét bosszútörténetekbe. Amit a Secretly Greatlyben mûveltek, az mégis példátlan. Na, mindegy. Kim Soo-hyun a bolondnak álcázott északi kém szerepében egészen jó volt - a film elsõ felében legalábbis - de kiemelkedõnek véletlenül se mondanám.
Mindannyian emlékszünk még Kim Nam-gil ezidáig utolsó remek alakítására a Bad Guyban. Ahogy a Sillában, ebben is lehetõséget adtak neki egy sorozaton belüli jutalomjátékra, a bolond megformálásával. Elkerülhetetlen a párhuzam megvonása: Nam-gil alakítása mellett Soo-hyun labdába se rúghat. Persze kérdés, hova állítjuk a mércét.
Szerintem átlagos tehetségû legény, és a csillagokból jött srácként se tûnik többnek, de megengedem, kinõheti magát a következõ részekben. Szegény, olyan kifejezéstelen arccal néz a világba, hogy az már túlzás. Mert igaz, ez a mi világunk, fõként a koreai, ahol a szerencsétlen négyszáz éve idõz, nem olyan vonzó hely, de ennél azért több érzést csiholhatna ki belõle.
A Coffee Prince orrpiszkálóján nincs mit beszélni: mindig, mindenben jó, mert nem csinál semmit, csak besétál, osztán már meg is teremtette a természetességet a jelenetben.
Ritka alkalom, - eddig három-négy ilyen történt velem - hogy egy sorozatot a nõi fõszereplõ miatt nézem. Jelen esetben Jun Ji-hyun miatt, mert ugyan Soo-hyun és õ nem sokra mennek egymással - de olyan nagyszerûen alakítja a nem túl okos, de nem is fejre ejtett fiatal nõt, olyan természetes humorról tesz tanúbizonyságot, hogy kiemelkedik a koreai doramáknál megszokott, férfiakat középpontba állító mûbõl. Bár a hideg futkos a hátamon, amikor rendszeresen elnyávogja magát hogy "sorry", de végeredményben az is illeszkedik a karakterhez.
Egyébként az anya, na az szuper! Visítva menekülnék egy ilyen nõ társaságából. Minden elismerésem a színésznõé.
A többiekrõl nem szükséges írnom, a véleményem nagyrészt megegyezik a tiéddel.

De most vallj színt! Mi az hogy Painter of the Wind? Mi történt? Belenéztél egy kosztümös, akarom mondani bõgatyás sorozatba???

Kedves firestone, megértelek. A sorozatokat én sem azért nézem, hogy elemezzem, de menetközben mégis rákényszerülök. Van hogy csak úgy magamban, van hogy igyekszem meg is fogalmazni. Olykor jólesik. :)
Firestone 2017 dec. 29. - 13:51:58
(597/742)
:))))) Még jó,hogy nem egyforma az ízlése az embereknek... Én kifejezettel kedveltem ezt a sorozatot. Bár én nem úgy ülök le egy film elé, hogy elemezem a dolgokat csak belemerülök... :)) A fiú direkt volt ugye olyan merev de nem olyan rossz színész Õ. Jókat mosolyogtam az elemzéseden... :P LYn-nek meg szerintem nagyon jó hangja Van. :P de ez az én ízlésem :)))
hanguktaekwondoo 2017 dec. 29. - 12:17:44
(596/742)
A filmzene az egy Song Shi-kyung dal kivételével kritikán aluli;
vmi hiszterikus nõ rezegteti állandóan hogy jú ár máj desztiní.., kihozta belõlem az állatot, ahogy a vonósok is.

juteszembe a címszereplõ teddy-bear énekelget is a vége felé,
egyáltalán nem rossz, amit csinál abban a pár percben.

Yoon Sang-hyun kitûnõ fõszereplõ lett volna.
A kontraszt kedvéért.
mivel jó színész, képes kifordítani a gúnyát és a merevség nála nem jelent érzelemhiányos állapotot.
Magánemberként nagyon elfogadó, ami minden szerepén átjön
színészként pedig mesterien játszik a lélek húrjain
és közben még hazudni sem kényszerül. mert megéli.

A vége olyan, amilyen
-kicsit túllihegik az itt maradást meg a túlzott távolságtartást a földi emberekkel, ahogyan a külsõ megjelenés, viselkedés jellegzetes vonulatait is.
Akik máshonnan jöttek, azokon nem látszik semmi különös. Erre vigyáznak is.

A távolságtartás szükséges önvédelmi célokat szolgál, illetve az emberek védelmét, akik még nem tanulták meg kezelni az ilyenfajta kapcsolatokat.
Ezáltal fájdalmak, akár tragédiák kerülhetõek el. A rendet óvni kell, a fejlõdési ciklusoknak idõt kell adni a kiteljesedéshez.
A vér és nyálkeveredés valóban fontos kérdés, azzal vigyázni jó.
De elvileg és gyakorlatban simán itt lehet maradni anélkül, hogy az ember idõ elõtt megkrepálna.
hanguktaekwondoo 2017 dec. 29. - 12:13:11
(595/742)
Aki vitte volna hátán a filmet, az a sátáni tekintetû Shin Song-rok lett volna -meg is tette, de hányszor!-

https://www.youtube.com/watch?v=b77Jol4hHMM

büdös Skorpió jupiter, Nap a határon, hozzá egy kegyetlen Bak Mars a csillogó távolságtartó Vízöntõ Holddal.
az egész képletet magához gyengéden magához öleli a redva skorpesz, a Nyilas csak pislog, igaz, akkor masszívan
-magánéletben sem egyszerû. de legalább nem gyilkol.

utána is néztem, milyen filmekben játszott még, hogy azokat elkerüljem.
Vhogy úgy vagyok vele, mint Woo Binnel: elhiszem neki,
csak ne lássam.
https://www.youtube.com/watch?v=mcETsxfUXB0

Megjegyzem, nyugodtan oszthatták volna rá az idegen szerepét és a gyilkosét pedig Soo-hyunra.
Sokkal paprikásabb opusz született volna. kasszasikerrel.
És a színésznõvel is forrt volna a levegõ.
Mindkettõnek elég jó drámai érzéke van. a nõrõl idõnként kiderült: jó a komikai vénája, ami Koreában ritka.
https://www.youtube.com/watch?v=cQH9QeWcR00

Shin Song-rok mesteri alakítása mellett ki kell emelni, mert megérdemli, Park Hae-jin munkáját is.
Az elején kénytelen volt idiotizmusba fullasztani tehetségét, aztán róla is kiderült, hogy komoly teljesítményekre képes.
A legkedvelhetõbb karakter kétségkívül az övé.
Egyébként is szeretem a nagyorrú embereket, bizalmat keltenek bennem az érzelem orientált népek
-kár, hogy vmiért a Hwi-kyung, amolyan kuviknak való nevet adták neki,
hozzá meg narancssárgára festett hajjal és neonrózsaszínre pingált ajkakkal kellett kamera elé állnia.
ezt a férfihoz méltatlan ötletet, illetve annak kivitelezését nem tudom mire vélni, vszleg hyung sem bocsátja meg egykönnyen a rendezõnek. és, tekintve, hogy hyung orra nagy és a szeme kellemesen gülü
igaza van.
én a helyében perelnék.

Mindenesetre õ is remek alternatíva lehetett volna a csillagcsávó szerepére. láthatóan kedvelik egymást a fõszereplõ hölggyel.
és ez -vagy ennek az ellenkezõje- mindig átjön az alakításokon.
https://www.youtube.com/watch?v=-yN0hXrQOTY

Néhány jelenetben, a vége felé, megjelenik ezen topik névadója, Yeo Woo-jin, visszaemlékezésekben, mint idõsebb testvér.
Yoo In-na, a kedves hörcsöglány, aki a sok plasztikai mûtét eredményeként most már úgy néz ki, mintha mindig náthás lenne, bizonyos, hogy sokat kínlódott legbelül a forgatás alatt.
mert õ bizony filmen kívül is az örök mellékszereplõ -egyszer kapott fõszerepet idáig.
Kedvelem ezt a színésznõt, mert bájos, jószándékú és tehetséges.

A Coffee Prince orrturkálós fazonja természetesen játszik, profi ez a csávó -a mellékszereplõket lehetne sokáig elemezni. megint õk voltak a jobbak, mint oly sokszor.
A nyomozó és az ügyész friss párosa elbírna egy külön sorozatot. a producerek helyében én megfejelném ezt a filmet ennek a szálnak a kibontásával
–amolyan agyalós, de nem álomriasztó krimivel.
skorpesz tesó is befigyelhet néha, az nem fog megártani a filmnek.
hanguktaekwondoo 2017 dec. 29. - 12:06:46
(594/742)
Tehát, akinek van türelme és érdekli az itt élõ, más bolygóról, csillagról, galaxisról érkezõ teremtmények élete, szánjon rá idõt, néhány értékes információmorzsát összeszedhet a végére.
de ez olyan, mint ma az aranymosás a Yukonnál.

A rendezõ elcseszte, a forgatókönyvíró nem tudom hogy tevékenykedhet nemzetközi streamre is kiengedett munkákban, és, sajnos,
nem tudom azt mondani, hogy a szereplõk ezúttal is aranyat csináltak a szarból.

Ebben egyrészt szintén a rendezõpáros a ludas,
másrészt a a fõszerepeket játszó színészek.
Ritka vád ez tõlem; koreai színészek gyakran mentik meg a gyatra cselekményt és gondosan retusálják a rendezõ szakmai szépséghibáit.
Minden tisztelet nekik.
De ez most nem volt így.

A vonzónak és titokzatosnak szánt csillagfiú szerepében karót nyelt Kim Soo-hyun alkalmatlannak tûnt a szerepre.
A rendezõ többszörös hibát követett el vele.
Attól, hogy valakinek tökéletesre -vagy annak tartottra- metéljük a fizimiskáját és ráparancsolunk, hogy "Soo-hyun, nézzél haver mindig mereven!" attól még a nem biztos, hogy az általunk választott személy a legmegfelelõbb választás.
-csak a szájszög-kunkorító mûtétet tudnám feledni; szegény Yoo In-na is vetemedett ilyesmire-

Elõször az volt a benyomásom, hogy hyung egyszerûen rossz színész és mindent arra raktak fel, ahogyan kinéz
és a sok merevedési zavar határozottan a performánsz rovására ment.

Hiteltelen jelentek garmada, egyhangon, monotonon elõadott monológok, nyögvenyelõs párbeszédek és rezzenetlen pofalemezek.
Ha én nõ lennék, engem ez taszítana, mert sem a férfi, sem az ember nem óhajtott megnyilvánulni.

Aztán megláttam a részeg jelenetekben és világossá vált, hogy -mivel a rendezõ utasításai szerint itt most nem kell mikrobit játszania- nem lenne ez a Soohyun olyan rossz.
Van civil karakterében ott az abszurd a Vízöntõ Hold miatt -többek között ezért is figyelhettek fel rá- de úgy tûnik, a rossz színészvezetés kudarcpályára viszi az alakítását.
hosszabb oldódási idõre van szüksége, mint az átlagnak.
Belenéztem A Producers c. KBS -felmagasztalásba és ott -bár egyes villanásokban hasonló figurát hoz- kifejezetten érdekelne, mit rak össze az ex-szellemlátó macskanõvel.

A rossz színészvezetés mellett a másik nagy balfogás a partnerek passzítása.
Ez a két ember egész egyszerûen nem illik össze.
Lehetett a forgatáson akármilyen jó a hangulat, ahogy a promo felvételek ezt mutgatják
végig átjött nekem, hogy hyungot teljesen hidegen hagyja a koreai szemmel nem túl vonzó színésznõ
-a hölgy alapjáraton túl szarkasztikus, hajlamos a mélabúra;
feltûnõen erõs benne a nyugati vonó, még több a tapasztalata és belül sokkal idõsebb, mint kívül.

Hyungot pedig az ilyesmi nem hozza lázba. több jelenetben szinte kényszeredetten fordul a hölgy felé.
nagymarha, mert az érett vadkörte nagyon finom tud ám lenni, sõt.

Hyungnak cheongsongi alma az esete, lelke rajta.
Sajnos, ezt a színésznõ is masszívan érzékelte, igyekezett is beleadni mindent s menteni a közös jelenteket, de ehhez két ember kellett volna.
Olykor szinte látszott, ahogy szegény nõ nekidurálta magát a jelenetek elején,
hyung viszont képtelen volt segíteni
mert -foglalkoztathatják õt akármilyen cégek és nyerjen akármennyi díjat
-még nem elég profi.
hanguktaekwondoo 2017 dec. 29. - 12:02:13
(593/742)
Végigpörgettem a You Came from the Stars c. sorozatot.
Vszleg mélyen megbántom az ezernyi csillagfiú-rajongót, de ez a 21 részes unalomverem Jang Tae-yoo rendezõ munkásságát illetõen mélyen a béka segge alatt enyészik.
a péjntör av dö vind jobb volt, na.

Az életmû eme értékesnek kikiáltott darabja több sebbõl vérzik, konkrétan a feléig igényesebb érdeklõdõ számára alig nézhetõ -a forgatókönyvíró Park Ji-eun vagy túlzottan szervilisen hajtotta végre az utasításokat vagy -és hajlok ezen feltevésre- egyszerûen nem pattant elõ elméjébõl egyetlen önálló gondolat sem.

A történet vázát ki ne ismerné, jó volt a reklámja: csávókám lepottyant 400 éve, aztán volt olyan béna, hogy nem húzott el idõben.
Ittragadt, beilleszkedett, sajnálta magát hogy milyen gány helyre került és várta a következõ aszteroidát, hogy megpattanhasson.

Eközben szemernyit nem változott, se kívül, se belül,
de nem is csinált semmi üdvöset a testi-lelki, legfõképpen szellemi sárban fetrengõ emberiség, vagy legalábbis a nemzet felemelése érdekében.

Noha ezt a filmben néhányszor igen szájbarágósan meg is magyarázzák a gondolkodni merészelõ nézõnek
de olyan halavány, mint a púder Ji-hyun kisasszony orráról ránk kacsintó szépségpöttyön.

Úgyhogy az elvtárs azzal töltötte ezt a négyszáz évet, hogy gondosan elkerülte a normális emberi kapcsolatokat és még vészhelyzetben sem avatkozott bele a dolgok sodrába
holott, mint késõbb ezt bõven láthatjuk,
képességeivel akár háborúkat és egyéb nyomorúságokat is bõven csendesíthetett volna.
De nem
neki nem keveredhet vére és nyála a népekkel.
ez a lényeg.
és erre vigyázni kell.

A tehát már alapból szimpatikus fõszereplõ egy alkalommal kivételt tesz és szívébe zárja -érkezéskor- az akkor tizenöt éves vígözvegyet, akinek nem engedi,hogy a szakadék szélén táncoljon.
A csávó késõbb is ilyen ellentmondást nem tûrõ volt, ebbõl virágoztak ki az izgalmasnak szánt jelenetek.

Az izgalom nálam a 10.rész környékén hágott a tetõpontra
-egyszerûen nem tudtam eldönteni, megvárjam -e a következõ jelentet, vagy rögtön, azonnal, abban a pillanatban
kapcsoljam ki a gépet.

A 10 .rész után vmi megmozdul é a film utolsó, nagyjából 5-6 részében nemcsak történnek dolgok, hanem hasznos információkat közölnek az itt élõ idegenekrõl.
Ezen információk miatt, no meg a felpörgött cselekmények kedvéért érdemes átunatkozni az elsõ tíz részt.

Mert a sorozat, egyes jelenetekben, nem mond ám hülyeségeket.
Maryu 2017 dec. 28. - 22:05:12
(592/742)
Ez a film nagyon jól hangzik. Köszi szépe. Rácuppanok ahogy a végére érek annak, amit most nézek.
Min-Rin 2017 dec. 28. - 19:54:19
(591/742)
Ne tessék nevetni, hiszen nyilván senki - beleértve a film készítõit - nem gondolta hogy egy vágás elég lenne. :)) Mégis, egy gengsztert ilyen helyzetbe belerántani elég éles váltás ahhoz, hogy a történet érdekes legyen.

Ez a Kate nem tetszik, a légies koreai sámántáncos asszonyság annál inkább.
hanguktaekwondoo 2017 dec. 28. - 19:15:14
(590/742)
A fizikai tenyéren lévõ sorsvonal sérülése nem elegendõ ehhez a nagy váltáshoz :-))
de a filmötlet remek, biztos jól sikerült a kibontása.

Mudangról nekem ez jut ezembe
https://www.youtube.com/watch?v=Danrb5rP9Tw

meg a varázslóasszony
https://www.youtube.com/watch?v=ubRo6V4aUc8

ez utóbbi felülmúlhatatlan.
A kis hölgy nagyon ráérzett, együtt rezgett a szellemi tartalommal.
Volt néhány salpurihoz szerencsém, de ez magasan az összes felett.
EZ salpuri.

Egyébként ez az energiával szövés-fonás nem ismeretlen Nyugaton sem, bár kevésbé kifinomultan és korántsem vissazfogottan jelenik meg a produkciókban, mivel az irányzat modern.

https://www.youtube.com/watch?v=BW3gKKiTvjs

https://www.youtube.com/watch?v=-1pMMIe4hb4
Min-Rin 2017 dec. 28. - 17:58:18
(589/742)
Most, hogy távolodunk a Karácsonytól, talán nem botránkoztat meg senkit, ha felhívom a figyelmet a Man on the Edge c. mozifilmre. Pár napja készültem el a magyar felirattal.

A Man on the Edge (Baksoo Gundal,박수건달) fõszereplõje egy bûnbanda fõnökének jobbkeze, akinek egy alkalommal a riválisával való harc során kés sebzi meg a tenyerét. A sérülés megváltoztatja az sorsvonalát. Háromnapos alvás végén rémálomból ébred telefonjának hangjára, majd különös dolgot tapasztal: úgy érzi, követik. A vonakodó gengsztert különös dolgok érik, egyre-másra kapja a furcsábbnál furcsább figyelmeztetéseket, végül kötélnek áll. Ettõl kezdve kettõs életet él, továbbra is tagja a bandának, ám sámánként is tevékenykedik. Ellenségei igyekeznek felfedni kettõs életét, riválisa ilyen módon igyekszik lejáratni ellenfelét. A magyar cím nem csupán a fenti kettõsségre, hanem a valós világ és a szellemvilág határán tántorgó - és közvetítõ - emberre is utal, sõt azt is jelzi, hogy egy bûnözõ hogyan lesz segítõje rászorulóknak.
A film vígjáték, de ahogy koreai alkotások esetében már sokszor tapasztaltuk, melodrámai elemekben is bõvelkedik, tehát hol nevetünk, hol elérzékenyülünk rajta. A fõszerepben Park Shin-yang most sem okoz csalódást. Ez a nem éppen szép fickó remek, kifejezõ arccal és tekintettel, fõként pedig nagyszerû átéléssel képes drámai és vígjátéki szerepek megjelenítésére.
Dél-Koreában minden korábbi tiltás ellenére továbbra is él a szokás, hogy nehéz élethelyzetben sámánhoz fordulnak segítségért. Nemrégiben arról olvashattunk, hogy az ötvenmilliós Dél-Koreában hozzávetõlegesen egymillió sámán (mudang 무당, baksu 박수) tevékenykedik. A nehezedõ gazdasági helyzetben nyilván megnõ azok száma, akik munka nélkül maradva megélhetési sámánok lesznek, ugyanakkor nõ azoknak a száma is, akik igénylik az ilyenféle segítséget.
A Man on the Edge a 2013-as (23.) Fukuokai Nemzetközi Filmfesztiválon a Kumamoto-díjat kapta.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Z91gw_Vc9Xo

Elsõsorban terjedelme miatt ide most nem illesztem be a koreai sámánsággal kapcsolatos ismertetõt, amit a téma iránt érdeklõdõk az alábbi linken olvashatnak el, ahol a felirat letöltési lehetõsége is megtalálható.
http://uticelkorea.blog.hu/2017/12/26/hatarmezsgyen
Min-Rin 2017 dec. 27. - 22:43:36
(588/742)
Hallgattam, tényleg jó. :))
감사합니다
hanguktaekwondoo 2017 dec. 27. - 14:39:23
(587/742)
Kellemes, tartalmas szórakozást nyújt,
inspirál
vagy csak pihentetõ háttérként hullámzik ez a koreai rádió, illetve az általa sugárzott melódiák.

Aki szívesen töltené idejét egy koreai sorozat kellõs közepén ;-)
csak kattintson ide
http://onlineradiobox.com/kr/kmstudioclassical/playlist/?cs=kr.kmstudioclassical&played=1

az élmény garantált :-)

/Figyelem: itt nincsen kéjpop, kiégett szexuális rítusokra emlékeztetõ hangeffektek, nyálfolyatás meg monoton õrjengvények.
aki ilyenre vágyik, annak ízlését kiszolgálja a megszámlálhatatlan, ilyen jellegû, zenének nevezett cummogásokat napi 24 órában öklendezõ internetes rádió, melyek szintén Koreából csápolnak./

a fenti streamen zenét adnak
nagyjából ilyesmit
https://www.youtube.com/watch?v=g64pCotDtAw&list=RDEM86nj67zKnHxek0EqJwrWXA

https://www.youtube.com/watch?v=n40NyaUxmcY
Maryu 2017 dec. 25. - 21:54:10
(586/742)
Nagyon boldog Karácsonyt!
Min-Rin 2017 dec. 24. - 11:08:22
(585/742)
Áldott, békés Karácsonyt minden erre járónak!

https://www.youtube.com/watch?v=4Cwb4BY_erU
Firestone 2017 dec. 24. - 08:55:51
(584/742)
Boldog Karácsonyt mindenkinek! :)))
Min-Rin 2017 dec. 23. - 20:29:51
(583/742)
"8076 amatõr muzsikus zenélt együtt Szöulban, amivel megdöntötték az eddig fennálló ausztrál világrekordot.

8999-en voltak jelen a kísérletnél, és bár a Guinness felügyelõbiztosa nem mindenkit vett figyelembe, még így is megdöntötték az eddigi 7224-es rekordot, amit Brisbane-ben állítottak fel. A mûsoron egy Elgar-darab, a Pompa és fény induló, a dél-koreai himnusz és további két mû szerepelt. A közös zenélésnek a rekorddöntés mellett más oka is volt, a közelgõ pjongcsangi olimpiára szerették volna felhívni a figyelmet a szervezõk."
https://papageno.hu/intermezzo/2017/12/ez-a-vilag-legnagyobb-zenekara/

Az óriási zenekar egyházi zenekarok amatõr zenészeibõl állt össze.
http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20171217000210

https://www.youtube.com/watch?v=dljq168o60s

Középpontban a klarinétos. :)
https://www.youtube.com/watch?v=FiA8BWjLriI
hanguktaekwondoo 2017 dec. 23. - 14:52:13
(582/742)
10. Ha szeretjük, vásároljunk nagyobb mennyiségû mandarint!
Illata bizonyítottan derûssé varázsolja elménket és a szobában tényleg karácsonyi illat terjeng folyamatosan, ha minden órában felbontunk egyet és a héjat a fûtõtestre helyezzük.
Majszoljunk a gyümölcsbõl bõven -a fehér héját érdemes este már hanyagolni, mert nehezen emészthetõ úgy a citrusféle.
Ha valaki a narancsot kedveli inkább, vegyen abból egy dögletes mennyiséget
Ezeknek a gyümölcsöknek az aromája, összekapaszkodva a fenyõillattal kicsiny tündérvilágot teremt a szobába.

ha vaki nem szereti a gyümölcsöt, vagy nem ehet belõle sokat, szerezzen be mandarin- vagy naracsolajat
-nedves törülközõre pár cseppet gördítsen és rakja rá a az anyagot meleg fûtõtestre
a karácsonyi hangulat alapillata így is garantált
hát még, ha a délutáni forró teába fahéjrudat is fõzünk.. ;-)

Nézelõdjünk az interneten is:
ezernyi apró trükköket bevetõ kreatív sziporkák segítik ennek a napnak a megszínesítését.

Noha a hsz. a körülmények miatt eléggé szabdaltra -és terjedelmesre- sikerült, remélem, sikerült ötleteket adni ahhoz, hogy
az ünnep minden percének meglássuk és átérezzük azt az egyedi szépségét, melynek fényét saját örömünkkel tudjuk még magasabbra emelni.

Áldott, békés és mosolyokban gazdag Karácsonyt kívánok minden erre járónak!
hanguktaekwondoo 2017 dec. 23. - 14:46:18
(581/742)
6. Törekedjünk arra, hogy a lakásban ezen a napon általánosságban soha ne legyen teljes csend,
csak abban az esetben, ha ezt külön igényeljük -pl. ha pihenni óhajtunk.
de ez se tartson tovább egyhuzamban tovább, mint félóra.
A ilyenkor mindenféle emléket édesget elõ, a gondolatokról nem is beszélve
-ezeknek most itt semmi helye.

De pihenés idején kellemesen kényeztetnek az ilyen háttérképek
https://www.youtube.com/watch?v=xRprw9kvPns&t=1s

Állítsuk össze már elõzõ napon -tehát ma- azokat a dalokat, amelyek végig, nagyon halkan szólni fognak a nap folyamán.
Akár a fenti koreai linkekbõl is lehet válogatni -miért is ne? nincs az megírva, hogy karácsonykor végig gospelnek vagy Schubertnek kell szólnia.
Lényeg, hogy kellemes legyen a fülnek, derût hintsen szét a lakásban
-a pozitív hanghullámok bizonyítottan jó hatással bírnak a kedélyre, ez szakmailag is bizonyított tény.
Jó móka és kreatív elfoglaltság a dalok között válogatni, összeállítani õket, hogy másnap már csak be kelljen õket kapcsolni
és a végén az a jólesõ érzés foghat el minket, hogy most valami tényleg fontosat és jót tettünk,
olyat, aminek tényleg van értelme és máskor is hasznosítható.

Akik nem szeretnének válogatni, innen is tallózhatnak / a koreai témájú karácsonyi zenéket, k-pop stb. a bejegyzés elején adtam meg/

https://www.youtube.com/watch?v=6SlwnNKsidw

https://www.youtube.com/watch?v=QOAkVCigk5Y

https://www.youtube.com/watch?v=gaObISjSiBM

https://www.youtube.com/watch?v=w9ADYSAko78

És egy valódi, Karácsony Rádió, a nap 24 órájában fogható :-)

https://www.youtube.com/watch?v=hUjRuVhJ_4o

és a középeurópai, magyar karácsonyok atmoszféra-teremtõ melódiái
https://www.youtube.com/watch?v=jTbskYrEYpw

https://www.youtube.com/watch?v=2cMwZVlhMmc

Éjfél felé akár Bach H-moll miséjébe is belehallgathatunk..
https://www.youtube.com/watch?v=Y9tQlKsjRNs

7. Küldjünk virtuális üdvözlõlapot ismerõseinknek és azoknak, akiket szeretünk!

Ne hívogassuk õket, kivéve, ha tudjuk, idén nekik is meg kell tapasztalniuk a szóló karácsonyt.
Ha van ilyen ismerõs, csodás dolog egy hosszabb csevellyel megmelengetni egymást.
Amennyiben nincs ilyen, akkor komponáljuk meg gondosan a virtuális üdvözlõkártyákat -már több ilyen oldal van a neten- és küldjük el õket!
http://www.123greetings.com/events/christmas/

https://www.bluemountain.com/ecards/christmas/spiritual

http://www.kepeslapod.hu/index.php

Az ilyen ajándék kedves képpel és szöveggel több, mint figyelmesség
-garantáltan örömet szerez annak, akinek küldték.
Minden bizonnyal többüktõl érkezik hasonló ajándék
apró kis boldogság-csomagok jelzik érkezésüket ahogy a telefon pittyeg egyet..
Tessék csak kipróbálni..:-)

8. karácsony napján lehetõség szerint ne nézegessünk régi fotókat, ne hallgassunk olyan zenét, mely a múltat idézi és ne merengjünk azon, milyenek voltak a régi karácsonyok, mert szóló-karácsony idején a jókedv és a derû érzékeny virág, mely állandó ápolást és tápanyagot igényel.
Fordítsuk figyelmünket olyan dolgok felé, melyek mosolyt és nevetést csalnak az arcunkra.
ha szeretünk olvasni, olvassunk -de ne húzzuk szt vele a délutánt.
Egy jó délutáni filmmel pedig megalapozhatjuk az este jó hangulatát!

9. Jó megjelenés mindenekelõtt!

Ez a pont inkább hölgyeknek szól, lévén õk a szépnem képviselõi és ezért megjelenésük alapból esztétikusabb mint a szõröstársaké.

A hölgyek elõzõ napon vegyenek egy illatos -fürdõsós avagy illóolajos fürdõt- azután tervezzék el, milyen frizurát fésülnek maguknak másnap.
Délelõtt, max. ebéd után elkészül a mû, rá kevés hajrögzítõ
elõtte diszkrét smink
-szemet finoman hangsúlyozni, kevés púder, némi decens rúzs -gyönyházfényû, akinek jól áll, most nagyon illik az alkalomhoz-
s a látványt egy szép, csillogó fülbevaló koronázza meg!

Válasszunk aznapra egy nõiesebb otthoni holmit.
Fõ szempont ugyan a kényelem, de érezzük magunkat csinosnak!

Ez nagyon fontos alapköve a kedélyünknek,
hogy amikor bemegyünk a mosdóba, a tükörbõl egy ápolt, saját nõiségével tisztában levõ, vonzó és derûs arc nézzen vissza ránk.

Ennek alapfeltétele a gondos frizura, a leheletfinom festék és az elegáns, ám nem hivalkodó kiegészítõ, akár több is
és a legalább részleteiben nõies, mindenképpen rendezett, kényelmes ruha.

Aznap tilos elhanyagolni a megjelenést!
hanguktaekwondoo 2017 dec. 23. - 14:44:44
(580/742)
Korea vagy Magarország
de legyen bárhol az ember a világon, a Karácsony csak többed magunkkal adja ki valódi zamatát.

Van viszont olyan év, esetleg évek, amikor nem adatik meg a családi körben vagy szeretteinkkel töltött Karácsony.
Friss gyász, párkapcsolat felbomlása vagy akár amiatt is, hogy a családtagok, valamilyen okból kifolyólag földrajzilag messze kerültek és így egyikük kénytelen egyedül szembenézni a Szenteste rejtelmeivel.
Volt néhány karácsonyom, amikor kénytelen voltam nélkülözni azokat, akiket szívesen láttam volna magam körül
-ilyenkor az ember nagy túlélõvé válik ;-)

Noha a Karácsonyeste, fõleg, huszonnegyedike estéje valóban úgy az igazi, ha legalább még egy családtag vagy szívünkhöz közelálló emberrel töltjük,
mégis, ha vmelyik évben a Teremtõ úgy döntött, hogy mást is meg kell tapasztalnunk,
lássuk meg az új helyzetben az újat,
vegyünk mély lebegõt
és használjuk fel ezt az idõt
teremtésre.

A Szentestét és az azt megelõzõ napot nem megúszni akarjuk
hanem tekintsünk elé kívánsisággal:
vajon, most, így és ilyen körülmények között, mit fog nekünk nyújtani
és mennyit tudunk ebbõl észrevenni
mi mindennek tudunk így örülni?

Sokat tanulhatunk ezen a napon magunkról és magunktól
s ha kellõen tudatosan állunk a az ünnephez
egyetlen pillanatra nem érint meg a magány szele.

Lássuk tehát, mit kell tennünk ahhoz, hogy szikrát, azután fényt csiholjunk elõ ebbõl a napból
Feladatunk van:
ezzel a fénnyel minden óra melengetõ lángját kell meggyújtanunk!

1. Készítsünk napirendet!

Tervezzük meg a napot, osszuk be a nap minden félóráját hasznos tevékenységekkel -ezeket válasszuk szét aktív és passzív pihenési idõszakokkal.
Ez elsõ hallásra talán megmosolyogtató, de a pontos idõbeosztás, amolyan jó hálós cekkerként segít összetartani a napot,
ezenkívül kizárja a hangulatgyilkos üresjáratokat, amikoris a tudat hajlamos olyan mezõkre kalandozni, melynek csapásai ugyan jól ismertek
mégsem célravezetõ azokon pont karácsonykor andalogni.

A pontos idõbeosztás tartást ad, és, amennyiben nagyobb csúszások nélkül betartjuk azt, már dél körül azzal a megelégedett érzéssel sertepertélhetünk a lakásban, hogy értékes órák állnak mögöttünk
ugyanakkor várakozásteljesen tekinthetünk az elõttünk álló délutánra.
Csináljunk olyan dolgokat, melyeket rendesen nem szoktunk és örömet szerez.
Apró rekeszekre osztva a napot mindegyikben legyen egy kis meglepetés
-egy falat csokoládé, egy jó könyv, egy kellemes dallam, egy apró,kreatív szöszmötölés..
bármi,, ami örömet szerez..

Az idõbeosztás tartalmazzon a napi rutinon kívül, természetesen, tévézést -délelõtt, ha lehet, hanyagoljuk,mert könnyen szétszedi a napot-
végezzünk manuális munkát -ebéd elõtt engedélyezett némi könnyebb házimunka is a szigorúan mérsékelt konyhatündérkedés mellett-
legyen benne zenehallgatás
-de ezt is ésszel tegyük: Mozart Requiemje vagy Junsu gyötrõdõ dalai most nem láma-
és feltétlenül iktassunk be egy kinti sétát
-ne többet, mint fél órát.
Szürke téli idõben a hosszú séta esélyes, hogy lehangol, de a sötétedés elõtt végzett rövid testmozgás a friss levegõn felfrissít.

Hazaérve azonnal kezdjünk valami pompás dologba!
Ebédeljünk! :-)
de tényleg, milyen jó tud esni séta után egy jó ebéd!

Aztán pihengessünk, ha szeretjük a könyveket, olvasgassunk
és javaslom, még sötétedés elõtt a kreatív ügyeskedést:
készítsünk mókás és ötletes karácsonyi dekorációkat, akár a fára, akár a dekorációként
-Vízkeresztig van idõ, addig remekül díszíti a lakást.
Az alábbi videókat érdemes lelassítani /jobb alsó sarokban a kis fogaskerékre kattinva, állítsuk be a Speed menüpontot modnjuk 0,5 -re./
https://www.youtube.com/watch?v=LONec27QMIs

https://www.youtube.com/watch?v=4bFD23Nyu8w

https://www.youtube.com/watch?v=yqcnYyPxj_U

https://www.youtube.com/watch?v=TZAsOQiZMEs

https://www.youtube.com/watch?v=CImxxxaejrU

https://www.youtube.com/watch?v=4pk0goxMvsA

3. Állítsunk fát!
Feltétlenül legyen a szobában, ahol a legtöbbet tartózkodunk karácsonyfa vagy néhány csinosabb ág, melyet mi magunk díszítünk fel, ahogy leszáll az est.
Karácsony fenyõvel az igazi, ezt ne feledjük
-szeretettel ékesítsük fel
hiszen mára azt a feladatot kaptuk, hogy amit sokáig készen kaptunk, azt most nekünk kell magunkban és környezetünkben megteremteni.
A feladat ugyan nem könnyû
de egyszersmind csodálatos
mert soha nem látott erõ- , derû- és szeretettartalékainkra csodálkozhatunk ily módon rá.
Egy-két girland kerüljön az ajtó vagy az ablakok köré is!

4. A tévé ugyan öl, butít és nyomorba dönt, de karácsonykor hangulatképzõ ereje van
-ezen a délutánon és estén egy kellemes melódiákkal tûzdelt mûsor, kulturált, kedves mûsorvezetõkkel puha karácsonyi hangulatba burkolja a lakást, miközben a fát díszítjük vagy tevékenykedünk.
Egy-egy témába vágó, érdekesebb dokumentumfilm pedig akár hosszabb távon is lekötheti figyelmünket- gondolatainkat és új, érdekes információkkal szolgálhat.
Iktassunk be egy -két ilyen órát is a napirendünkbe!

Ne felejtsünk el a tévé melletti kisasztalra kényeztetõ falatokat és finom innivalót rakni.
Máskor diétázzunk,
most a töltekezés ideje van!

4. Terítsünk meg szépen!
Igen, önmagunknak.
Nem játék ez, hanem szép szertartás.
Megköszönjük ezt a napot -igen, ezt a napot!- Felfelé, mégpedig azzal, hogy megbecsüljük magunkat.

5. Együnk és igyunk!
A táplálkozás jó hangulatot csinál, ezt már eleink is tudták, s milyen nagy igazság!
hanguktaekwondoo 2017 dec. 23. - 14:41:28
(579/742)
Jelen hsz.-ok meglehetõsen hosszúra sikerültek, ugyanis eredetileg a blogba akartam berakni, ám a blog sztrájkol és a bejegyzés olyannyira idõszerû, hogy nem várok vele többet
-az idõ immáron délutánba hajlik.

Koreában nem sokat lacafacáznak a karácsonnyal: kicsecsázzák a forgalmas helyeket, háromszögalakú világító tárgyakat helyeznek el a város több pontján és ezeket kinevezik köriszmösz törí -nek,
mindenki mikuláskalpagot nyom tökfödõ gyanánt a feje búbjára, megsétáltatják a bohócnak öltöztetett pingvineket
és esténként indulhat a buli.
ami nem sokban különbözik az év többi napján rendezett buliktól,
csak annyiban, hogy nagyon hideg van, hogy mindenki tudja, vége az évnek
és mindeni egy kicsit jobban lelazul a kelletétõl.
https://www.youtube.com/watch?v=Lxb0gd8ytjE

Az idõsebbek vagy az igényesebbek, vagy azok, akik kapiskálják, hogy a Karácsonynak elvileg nem feltétlenül a buliról kéne szólnia, ellátogatnak egy mûsoros estre,
ahol a fellépõ mûvészek magsa színvonalon igyekeznek eleget tenni az elvárásoknak.
A felvételen Sumi Jo, világszerte elismert koreai énekesnõ gyerekekkel énekel
https://www.youtube.com/watch?v=wZSLQo-ooME

A folyamatos amerikai jelenléttõl sújtott Dél-Korea nem kerülhette el a giccset;
a gyerekek legalább jól szórakoznak.
https://www.youtube.com/watch?v=dFWFO6uVYro

meg sztem sok felnõtt is :-)
https://www.youtube.com/watch?v=8fgNibZKPwI

https://www.youtube.com/watch?v=CL34w0xql7s

https://www.youtube.com/watch?v=VVq9I3_FP7I

Ennyit tehát az átlag koreai karácsonyról,
sajnos, nincs sok mondanivaló róla.
A jószándék megvan, a spirituális háttér még építésre szorul.

Kívánom nekik, hogy még ebben az inkarnációban megtapasztalhassák a Karácsony semmihez sem fogható hangulatát, érzésvilágát
amely oly gazdaggá tudja tenni az ember életét,
s akár egész évben is táplálkozhat belõle.

Koreában a többség jelenleg még nem érzi a ritmust,
a Karácsonyhoz ugyanis kereszténynek kell lenni.
legalább egy szemernyit.

A koreai keresztények maroknyi csapatja azonban nagyon igyekszik;
belenéztem egynémely videóba és van, ahol tényleg fogják hyungék, mirõl van szó.
Ez szívetmelengetõ.

Az alábbi felvételen erõsen koreai ízû a karácsonyi mûsor -magyar nézõ számára kifejezetten egzotikusnak hathat :-)
https://www.youtube.com/watch?v=yqmjS1QiNk8

Biztató, hogy a karácsonyt méltó módon ünnepelni akaró koreaiak között egyre több a fiatal.
Ugya nem középeurópai hagyományok szerint teszik ezt, de annyi baj legyen.
Fõ, hogy szív legyen benne!
https://www.youtube.com/watch?v=9jXrGO1qQso

https://www.youtube.com/watch?v=mWjJ6miPiBs
https://www.youtube.com/watch?v=YxvoxhiC1Zo

Itt a szõrösszekció erõsít
https://www.youtube.com/watch?v=d7c4Sw43vnM

https://www.youtube.com/watch?v=kVzoyJLeq0E

És, igen, vannak Koreában keleti keresztények
akik koreaiak .-)
https://www.youtube.com/watch?v=9vHSZn7sp14

és egy meghitt kakukktojás
a japán Kobéból :-)
https://www.youtube.com/watch?v=QBLz9ZXOBFo
Min-Rin 2017 dec. 23. - 10:43:12
(578/742)
Azoknak, akik az ünnepi készülõdés közben egy kicsit szeretnének megpihenni.
Kapusztyin Intermezzo
https://www.youtube.com/watch?v=65_04Qassm0

Chopin Esz-dúr rondó
https://www.youtube.com/watch?v=P0uu9OMlBiQ

A Berlinben élõ fiatal zongoramûvész a Korea Heraldnak adott interjúban többek között elmondta, az összes Beethoven szonáta megtanulását tervezi. Merész vállalkozás, hiszen a srác még csak huszonnyolc éves.
http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20171222000746
Min-Rin 2017 dec. 22. - 20:58:07
(577/742)
A tündérest el fogom készíteni, de nem most. Rendes háziasszony sajnos ilyenkor erre már nem ér rá. :((
Min-Rin 2017 dec. 22. - 20:48:52
(576/742)
Egyrészt: adok én neked!

Másrészt: nagy igazság van a kép feliratában, tehát inkább mosolygok.
hanguktaekwondoo 2017 dec. 22. - 13:41:43
(575/742)
Expressz last minute szupergyors karácsonyi ajándékok

https://www.youtube.com/watch?v=gAF21-JBKzk
nekem a fürdõsó, a jégkockatartóban elkészített gusztusos bonbonok és a potpourri különösen tetszik

és forrócsoki, minden mennyiségben jöhet
https://www.youtube.com/watch?v=D9PtkUiktD4

Ehhez már kell egy laposelem is
https://www.youtube.com/watch?v=ddlCrOOBMLI

És az alábbi mutatós, egyedi szépséghez nem kell más, mint egy befõttesüveg, egy darab kötél, egy led-égõ,
egy apró mûvirág, kis darab szivacs, akrilfesték, papír, amelybõl a mintát ki kell vágni és ragasztó. no meg egy sniccer, mert az pontosabban vág mint az olló.
https://www.youtube.com/watch?v=17BegKayb9U

így is lehet
https://www.youtube.com/watch?v=jgufxIUwslw
hanguktaekwondoo 2017 dec. 21. - 16:31:11
(574/742)
mondom: bizonyos határig.
micsoda mohó asszonyok

A hasamat is?
hanguktaekwondoo 2017 dec. 21. - 16:29:35
(573/742)
mér.
nagyon kedves, kimosdatott malacka.
nézd hogy szeret téged.
intelligens, jószándékú és még szõrös is egy kicsit.
no nem annyira mint most, dehát az évek ugye szállnak.

Viszont nem értem, a jövõben miért akarsz szakállt növeszteni ;-)
és az a sör.
legalább soju lenne

A bagóra pedig vissza ne szokj, mert gyön a terror.
és addig nem eszem a sütikbõl, míg le nem szoksz.
úgyhogy gondold át.
engem kínoznál
Maryu 2017 dec. 20. - 22:03:16 Előzmény hanguktaekwondoo
(572/742)
Ahogy a képet elnézem. Mindenhol.
Min-Rin 2017 dec. 20. - 19:35:18 Előzmény hanguktaekwondoo
(571/742)
Dehogy! Csak ne legyél ilyen. :)))
hanguktaekwondoo 2017 dec. 20. - 16:58:26
(570/742)
Szóval megcsalsz.
és vígan!
hanguktaekwondoo 2017 dec. 20. - 16:57:27
(569/742)
Borotváljam?
Mondd meg hol és megteszem érted.
Alkalmazkodó vagyok.
egy bizonyos határig
Maryu 2017 dec. 20. - 15:35:19
(568/742)
Nagyon szép.
Min-Rin 2017 dec. 20. - 15:18:08
(567/742)
Bocs, egy kicsit túl nagyok lettek, de talán nem bánjátok. :)
Min-Rin 2017 dec. 20. - 15:16:48
(566/742)
Képrészletet is mutatok.
Min-Rin 2017 dec. 20. - 15:14:18
(565/742)
Ma hozzájutottam a másik selyemképhez.
Min-Rin 2017 dec. 20. - 15:12:36
(564/742)
:))) Sehogy!
Min-Rin 2017 dec. 20. - 15:11:03
(563/742)
A Korea Herald mai cikke igazolja hogy nem túlzás, amit írtam.

http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20171220000657
Maryu 2017 dec. 20. - 14:11:27
(562/742)
Szent ég! Ilyen szõrös leszel?!
hanguktaekwondoo 2017 dec. 20. - 13:17:45
(561/742)
Engem azér érdekelne :-)))
Nem leszek mindig ilyen cukifiú mint most
negyven, ötven, hatvan, hetven nyolcvan és kétszáz,
jönnek az évek és lehet, úgy fogok kinézni mint ez az érdemes mûvész itt
Hogy fogok akkor hódítani..???
hanguktaekwondoo 2017 dec. 20. - 13:14:59
(560/742)
Ah, a koreai anyósok legendás tapintata.... :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=YQh7hdONqZ4

nem is nõsülök
mer jóember vagyok
szoktam mondani anyámnak :-))))
Min-Rin 2017 dec. 20. - 11:06:19
(559/742)
Nyolc tojás? Te jószagú Mari néni! Nem lesz az kicsit sok? Ha a võ megeszi, jártányi ereje sem marad.
Min-Rin 2017 dec. 20. - 11:04:34
(558/742)
Nekem is van egy szuper módszerem. - súgja Gong Yoo - Nincs szükség ezekre a csodaszerekre.

De legyünk diszkrétek, ne füleljünk tovább.
Min-Rin 2017 dec. 20. - 11:01:14
(557/742)
Felderítetted a reggelemet. És ez a muff... :))) Rémes pasas vagy, kétség sem fér hozzá.
Maryu 2017 dec. 20. - 00:41:26
(556/742)
Ezen elgondolkodtam, hogy jó hír vagy rossz?! Ha árt az egészségnek nem jó, viszont ha boldoggá teszi a használóját .... hát tudod mit, jó hír. Egy boldog rövidebb élet, lehet hogy jobb mint egy hosszú és boldogtalan. Amennyiben az illetõ nem veszi észre az élet többi szépségét.

A reggelire 8 tojásból készített rántotta gyöngéd, de célra törõ figyelmeztetés az unokára vágyó anyóstól. "Mindent bele"
hanguktaekwondoo 2017 dec. 19. - 17:33:12
(555/742)
A költöztetõ cég fõnökasszonya közli a díjszabást
https://www.youtube.com/watch?v=U_72wER6-fQ

A költöztetõ cég alkalmazottja ebédszünetben
https://www.youtube.com/watch?v=d8rhN7VPh8w

A képen a költöztetõ cég nemrégiben jóváhagyott hivatalos uniformisa.

/téli idõszakban finom puha muffot kapnak az alkalmazottak, meg ne fázzanak/

nem gyõzök bámulni, mi mindenre ki nem terjed a figyelmük.
hyungék nagyon kifinomultak,
az már biztos
hanguktaekwondoo 2017 dec. 19. - 17:28:39
(554/742)
Egyébként, ha hiszed, ha nem, vannak olyan kotyveszek, amitõl konkrétan megnõ.
Mielõtt kollektívan meg lennék gyanúsítva, hogy magamon tesztelem ezen érdemes termékeket, leszögezném:
egyszerû vérbõség fokozásról beszélek.

Vannak különbözõ vegyületek, melyeket bizonyos arányban kombinálva igen hatékonyan tudnak eljárni impotencia, merevedészavar, avagy aprócska szerszám esetében.
Délkelet-Ázsiában ennek nagy hagyománya van, bár ott, az éghajlat és a gyakran mértéktelenül fogyasztott másfajta izgatószerek is beleszólnak az eredménybe és az egyén egészségét végül tönkreteszik.
Viszont sokan odaadnának és oda is adnak éveket az életükbõl, csak hogy a fizikai élvezeteknek büszke és életerõs szerszámmal hódolhassanak.
Ez már az egyén választása;
ha így dönt, neki még dolga van a test ezen útjain, meg kell tapasztalnia több oldalról is, mit jelent az anyag, amiben vergõdik.

Vannak természetes anyagok, mint pl. a már mindenki által legalábbis hallomásból ismert ginzeng, ami bizonyítottan jó hatást gyakorol az aktivizálni óhajtott férfierõre.
Egy belõle készült anyaggal bedörzsölve pedig, a fent említett vérbõséget elõidézve, valóban elõ lehet idézni változásokat olyanok számára, akiknek a méret a lényeg.
De ezen kívül még sok -sok egzotikus anyagról tud a keleti gyógyászat, ami tényleg érdekesen hat az alsó csakrára és a híres leffegõre.
furcsa, gyakran életveszélyes koktélokkal kísérleteznek a szex megszállottjai/rabjai -végeredményben a kettõ uaz.

Elképzelhetõ, hogy a neten árult gagyesz is tartalmaz valamennyit ezekbõl, ezért mernek ezt -azt állítani.

Ha a becses szervet nem is növeli, de remek afrodiziákum pl. a fokhagymás rántotta velõvel és/vagy kukoricával összesütve :-)
És még finom is.

hozzá félédes vörösbor
esetleg tejszínhabra csorgatva...

Inkább ilyesmivel kell próbálkozni,
az ilyesmi veszélytelen, ugyanakkor kellemesen szórakoztató :-)
Min-Rin 2017 dec. 19. - 13:02:58
(553/742)
Firestone Bogara betör Hollywoodba: a Simon West rendezésében készülõ Tsunami LA c. filmben ajánlottak neki szerepet. Kang Dong-won úgy véli, ha sikeresen megállja a helyét, akkor utat nyithat koreai filmek amerikai anyagi támogatásához.

http://kpopherald.koreaherald.com/view.php?ud=201712181506458050502_2
Min-Rin 2017 dec. 19. - 12:37:37
(552/742)
Napok óta érkeznek a szomorú hírek. Elgondolkodtató ez így Karácsony elõtt. Mintha gúnyolódnának velünk.
Pár nappal ezelõtt olvastam, hogy rövid idõn belül az YG Entertainment elõadói közül immár a negyedik bukott le kábítószerhasználat miatt. Folyank a találgatások az okokat illetõen, a végkövetkeztetés: az ügynökség híres arról, hogy gyûjtõhelye a szabadszellemû mûvészeknek. De a kábítószereket nem, vagy nem alsõsorban brahiból használják, sokkal inkább a feszültségek levezetésére, amit persze egészen máshogy kellene oldani. Vagy odahagyni az egész cirkuszt és élni értelmesen.
http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20171217000252

Meg aztán az YG vajon az egyetlen ügynökség, ahol a lányok-fiúk stresszben élnek, és egyedül ott vált divattá az metamfetaminok és társaik használata? Nem hiszem.
Mindenkit megrázott a hír hogy a SHINee szólóénekese egy héttel Karácsony elõtt elment. Jonghyun, teljes nevén Kim Jong-hyun a híresen családias SM Entertainment tagja volt. Emlékeztek ugye? Ez az az ügynökség, amely az elmúlt egy-két évtizedben nagy elõszeretettel kötött rabszolgaszerzõdéseket, amelyek mára talán a JYJ esetének következményekénti szigorítás miatt a múlté. Vagy sem, ki tudja. De még ha így van is, az SM és a többi olyan kegyetlenül kiszipolyozza a haszon érdekében a velük szerzõdõket, hogy pillanatnyi kétségünk sem lehet, aránylag ritkán simogatják a srácok buksiját.
Kérhetik a zokogva gyászoló rajongók hogy vigyázzanak jobban rájuk, ez nem fog megtörténni. Miért is változtatnának a gyakorlaton, hiszen az ember náluk nem nagy érték. És ne tévesszenek meg senkit a mély bánatot mutató ügynökségi képviselõk. A srácok pótolhatók, feláldozhatók. Ki ér rá a haszon hajszolása közben bajlódni az érzékeny lelkükkel? Fárasztó dolog a nyavalygásukat hallgatni. Az agymosott legények ráadásul úgy hiszik, õk a szerencse kegyeltjei, hiszen szinte elérték a Kánaánt a híressé válással. Így óvakodnak is hangot adni kínjaiknak. Tudván tudják hogy ha kényelmetlenné válnak, egy pillanat alatt pottyantják õket. És akkor mi van? - kérdezzük mi. Õk nem tudnak vállat vonni, vagy csak nagyon kevesen. Egy srác, aki tizenéveinek elejétõl a cirkusz része, csak a világot jelentõ deszkát látja, el sem tudja képzelni hogy adhat a jelenleginél szebb, szeretetteljesebb életet egy egyszerû, nem reflektorfényben zajló élet. A mikrofon, a csillogás talmi bája, a siker egyedüli mértékegységeként nyilvántartott pénz - ennyit látnak.
A Korea Times írását különösen ajánlom a figyelmetekbe. Vajon ha van egy hatékonynak mondott csapat az SM-nél, akkor Jonghyun miért nem járt náluk? Meg a többi gyerek, miért szerekkel akar úrrá lenni mentális problémáin, miért nem sétál be inkább hozzájuk?
http://www.koreatimes.co.kr/www/art/2017/12/682_241164.html
http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20171219000760
http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20171219000451

Itt van ez a pufók arcú, kalandos utat bejárt legény, nálunk nem ismert - nem virágfiú, ezért sem sztárolják, meg volt vele elég baj, kinek kéne - akinek van egy álma: Olyan iskolát szeretne építeni, amelyben megtanítják a gyerekeknek, hogyan lehet túlélni ebben a világban.
http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20171212000907

Aki úgy érzi, mostanában túlságosan nagy teher van a vállán, üljön le pár percre és nézze:
https://www.youtube.com/watch?v=qyEzsAy4qeU
Szerintem csodát tesz.
Min-Rin 2017 dec. 18. - 20:24:12
(551/742)
Ezen a felvételen azért az is látszik, hogy a járókelõk rácsodálkoznak a dologra, tehát ott sem általános ez a praktikus megoldás.

https://www.youtube.com/watch?v=d8oaaqa-wZM
Min-Rin 2017 dec. 18. - 20:06:08
(549/742)
Biztos van, különben nem foglalkoznának vele. Az elkeseredett érintettek áldozatul esnek az ilyen kóklerségnek.
Min-Rin 2017 dec. 18. - 20:03:26
(548/742)
Nézelõdni kell. Ez meg a másik, ami még nincs nálam, a vaterán volt. A sok érdektelen marhaság és kacat között néha érték is feltûnik. Épp úgy, ahogy a sok gyenge koreai sorozat között is fel-felbukkan remek is. :))
Maryu 2017 dec. 17. - 23:55:52
(547/742)
Én amikor ilyen reklámot látok (sajnos bizonyos oldalakhoz szinte hozzájár az ilyen) mindig elgondolkodom, van valaki aki elhiszi ezt??! Mármint, hogy megnõ? Az emberi hülyeségnek tényleg nincs határa.
sz,andika 2017 dec. 17. - 22:54:30
(546/742)
Szia Min-Rin! Hol lehet hozzájutni koreai selyemképekhez? Nagyon szép ez a kép, szeretnék én is egyet.
sz,andika 2017 dec. 17. - 22:52:28
(545/742)
Sziasztok! Nagyon tetszik a modern hanbok! Szeretném megvarrni a gyereknek, köszönöm szépen az ötletet!
Min-Rin 2017 dec. 15. - 20:56:01
(544/742)
A hanbokkészítésre nem tudom elszánni magam, bár a szabásminta jó. :)
(A nyavalyás képfeltöltés olyan reklámokat mutat, amitõl jóízlésû embernek felfordul a gyomra. A visszerek gyógyításának ötnapos csodamódszere még hagyján, de a hét centiméter egy hét alatt pénisznövelõ módszer és társai, te jó Ég!)

Az elsõ videó nagyon ügyesen bemutatja a varrás lépéseit. Mivel a ruha legkorábban fél év múlva válik aktuálissá, komolyan el lehet gondolkodni rajta. Igazán aranyos darab. :))
hanguktaekwondoo 2017 dec. 15. - 15:48:00
(543/742)
Igen. Ez gyönyörû, kkcsí..?
Esküszöm megtanulok hímezni.

errõl jut eszembe:
ügyeskezû asszonyok megvarrhatják saját kis koreai dresszüket otthon.
Noha pattern kérhetõ -gondolom, lóvéért- úgy látom, valójában mindent megmutatnak a videóban

https://www.youtube.com/watch?v=pgBr0nl8wu0

Ez már bonyolultabb, de egy jó varrónõ sztem simán elboldogul vele
https://www.youtube.com/watch?v=ddaLukYIoi8

autentikus koreai ruhadarab az alap, ezt bemodernizálták és egész csinos, mûperverz ruhácska lett belõle.
csak a modellt feledném

Az alábbi képen egy egyszerûsített hanbok szabásminta vagy mi
Karácsonyig elkészül ;-)
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=723hanbok.gif