Téma: Zámbó Jimmy

filoszemitabélus 2022 dec. 28. - 18:21:08
(21/21)
Állítólag film készült az életéről. Ezt csak egy burleszk keretében tudnám elképzelni, mert annyira nevetséges volt a személye, a munkássága, még a halála is. És remélhetőleg némafilm lesz, hogy ne kelljen hallani rettenetes,siránkozó hangját. Egy igazi szociopata kretént sikerült fejbelőnie.
filoszemitabéluska 2019 máj. 17. - 12:10:04
(20/21)
Viszont érdekes módon, miután a kakas helyett sikerült magát lelőni, szabályosan eltűnt a médiából. Nem hallani sehol a nyekergését. Csak zámbóárpi zsíros loknijai emlékeztetnek rá, mert ő mindenhová, ahol teljesítmény nélküli celebeket mutogatnak, odatolja gusztustalan porhüvelyét.
gladiolus 2015 dec. 11. - 22:16:10
(19/21)
Ez meg gyakorlatilag szép, és talán még mûvészi értéke is van, talán.

https://www.youtube.com/watch?v=sDpgYNGY2bs
gladiolus 2015 dec. 11. - 21:29:00
(18/21)
Sokat gondolkodtam, fontos e ide írni, mert ide írni egy kicsit égés. Azért jutott az egész eszembe, mert valahol a napokban, lehet, hogy a televízióban, lehet, hogy máshol, már nem emlékszem, de meghallottam egy dalát valaki mástól, és egy fokkal jobbnak tûnt, de aztán inkább mégsem.

Három variáció egy témára, kinek a verziója a legjobb:

https://www.youtube.com/watch?v=g-s3KNtWRtQ

https://www.youtube.com/watch?v=oo9RNrW-gjM

https://www.youtube.com/watch?v=8yJqJL8S92w

Azt gondolom, hogy Zámbo Jimmy tragédiája az volt, hogy az esetében volt hang, ez kétségtelen, mert volt, csak nem volt hozzá megfelelõ stílus. Ez pedig kár, mert más stílusban, kevéssé ripacskodó magas hangokkal talán nem vívta volna ki azt az ellenszenvet, amit kivívott, és talán nem kapott volna 6 pontot.

A másik két elõadó esetében visszafogottabb a ripacsság, csak sajnos esetükben semmiféle hangterjedelem nincs, viszont van sok hamis hang, ami borzasztó. Zámbo Jimmynél ilyen nem fordult elõ.

Szóval azt gondolom, a saját dalát, a saját, szörnyû stílusában ugyan, de azért mégiscsak õ énekelte el a legjobban.

A stílust, amit képviselt, nemigen lehet megszokni, de technikailag el kell ismerni.
10/10
NANU..! NANU..! 2011 jan. 09. - 21:26:22 10/10
(17/21)
A 6,4. meg egyenesen már szégyen... :(
10/10
NANU..! NANU..! 2011 jan. 09. - 21:22:48 10/10 Előzmény matuschkapista
(16/21)
Ne zavarjon, hogy csak 4,5 volt. :(
Amúgy R.I.P... Jimmynek
Azért csodálkozom, hogy egy ekkora Királynak és rajongó táborral meg a 13 Világ legjobbja közüli énekesnek, hozzá képest csak ilyen kevés itt a pozitív hozzászólása... ?:(
matuschkapista 2010 szept. 13. - 09:10:07
(15/21)
A legújabb verzió Jimmy halálával kapcsolatban:
Jimmy földönkívüli volt és visszatért a távoli galaxisba, ahonnét eljött hozzánk erre a rövid látogatásra. Ezért volt a "8 oktáv" és a földönkívüli arcberendezés.
Hulé Évát most a földönkívüliek kényszerítik a vallomásra, hogy eltereljék a figyelmet a valóságról.
matuschkapista 2010 szept. 12. - 21:34:41
(14/21)
2010-09-06
Kihantolják Jimmy holttestét?

Zámbó Jimmy holttestének kihantolásával is végzõdhet az a nyomozás, amit a múlt héten rendelt a Fõvárosi Fõügyészség, Hulé Éva feljelentése alapján.

Az egykori szemtanú vallomása nyomán a kilenc évvel ezelõtti tragédiát gyilkossági üggyé minõsítették át, így újabb szakértõi véleményekre lesz szükség, hogy végérvényesen lezárhassák a szövevényes ügyet - írta a Napi Ász.

Hazánkban viszonylag ritka az exhumálás és újraboncolás, de már az õ praxisában is elõfordult 6-8 esetben. Volt rá példa, hogy egy korábban balesetként lezárt esetrõl így derült ki, hogy gyilkosság volt. Ahhoz azonban alapos ok kell, hogy ennyi év után ismét boncasztalra kerüljön egy holttest.
Napi Ász



Hát nem balzsamozták be?
pneklara 2010 szept. 09. - 08:51:10
(13/21)
Halála elõtt nem sokszor hallgattam a számait. A viccet emlegette a család, mikor ugye Quasimodo kijön a rondasági versenyrõl, a biztos gyõzelem tudatában volt,s kiabálja: de ki az a Zámbó Jimmy. Aztán, hogy meghalt, mindenféle emlékkoncert volt a tv-ben, leültem, meghallgattam a számait. Azt kell mondjam, vannak az ember életéban olyan pillanatok, mikor utálja önmagát, utálja a világot, mert õt is utálja a világ, talán egy pohár borocska is, na akkor befogadó lesz Zámbó Jimmy dalaira. Másnap már szégyelli ezt az elérzékenyülést. Na de azért élvezhetõbb, mint a ma felkapott romaangol, villanyrázta kanyargatás, dallam fel sem fedezhetõ bennük,csak ilyen-olyan magas hangok egymásutánisága. Különösen jól mívelik a kis fruskák a Megában. Na akkor inkább reggeltõl estig Zámbót hallgatnék, mint ezt a soul v. mi a sz.t.
10/10
kukec 2010 szept. 09. - 01:37:57 10/10
(12/21)
Éppen erre akarok én is kitérni hogy, mint ember ugy nem ismerted, és igen köztudott hogy az újság mi mindent össze hazudik!, és itt most felhozom Michael Jacksont-is példa képp hogy amikor meghalt, akkor derült ki az igazság hogy Jackson 1 gyereket sem "rontott"-meg és az egész vádaskodás nem volt igaz. Félreértés ne essék nem akartam össze hasonlítani õket, csak példaképp hoztam fel! Tehát száz szónak is egy a vége, emberileg mi nem ismertük, így "lehordani" szerintem nem kéne, kinek tetszett Jimmy zenéje kinek nem ez már ízlések és pofonok:).
tinodialfred 2010 szept. 07. - 17:11:18
(11/21)
Ne csináljunk már ebbõl is cigánykérdést! Nem errõl van szó. A lényeg az, hogy Magyarországon a könnyûzenei életben az igénytelen gagyiságnak mindig erõs támogatottsága volt, de Zámbó sikerszériája mindennek a teteje volt. Én pl. már azt hittem, hogy Szikora Robit, és Pataki Attilát már nem lehet túlszárnyalni, és kiderült, hogy mégis... Jimmy megtette. Ezzel persze nem lenne baj: egy olyan piacon, ahol Koós János, Szécsi Pál, Aradszky és Korda az etalon, meg kell küzdeni a kenyérért. Szegény Máté Péter is néha direkt csinálta a gagyit, hogy el tudja adni magát. De amit Zámbó mûvelt, az merénylet volt a közízlés és a jóérzés ellen. Valóban nagyon tehetséges volt, valóban nagyon sokat dolgozott, csakhogy az ízlése alapján azt is el tudom képzelni, hogy vacsorára szart evett (annyira nem volt ízlése szegénynek).
Az pedig, hogy a könnyûzenei piacra való bekerülésnek mára már egy bevált módja a Megasztár, ezzel szemben Zámbó idejében más megoldások voltak, az nem minõsít senkit. Most itt tart a világ, akkor máshol tartott, húsz év múlva pedig megint máshol fog tartani. Mindenki úgy érvényesül ahogy tud, ki-ki a maga korában. (Arról nem is beszélve, hogy a régi gagyik nagyrésze is a Ki mit tud?-ból, vagy a Táncdalfesztiválból maradt fent)

Jimmy jellemét leszarom. Nem ismertem. Rosszakat hallottam róla, a dalszövegei is arról árulkodnak, hogy rémes pöcsfej lehetett, ám én mégsem merem ez alapján megítélni, hiszen ez nem az én feladatom. A munkáitól viszont hányingerem lesz, és nagyon sajnálom, hogy ez a nagy tehetség nem találkozott valamiféle ízléssel.
matuschkapista 2010 szept. 07. - 10:30:11
(10/21)
Ha csak otthon a fürdõkádban énekelt volna és nem lett volna ú.n. közismert ember a maga sajátos egyéniségével és viselt dolgaival, nem lennék abban a helyzetben, hogy véleményt mondjak róla. LL Junior vagy Gáspár Laci zenéje sem tetszik, de emberként nem tudnék róluk rosszat mondani, a bõrszínüktõl függetlenül.
matuschkapista 2010 szept. 07. - 07:34:13
(9/21)
A Demjén Rózsi sem szép. Viszont szép dalai vannak, amiket élvezhetõ stílusban el tud énekelni. A szerencsétlen "Király" édeskés, giccses borzalmakat énekelt, valami rettenetes siránkozó stílusban.
Az meg, hogy valaki veri a nõket, mint a répát, a jellemérõl és intelligenciájáról mond el mindent.
De nem akarom elvenni Tõled, hallgasd tovább nyugodtan. Ez itt azonban egy fórum, ahol mindenki elmondhatja egy adott személyrõl a véleményét.
10/10
kukec 2010 szept. 07. - 01:46:38 10/10
(8/21)
Szerintemmeg ti nem tettetek le annyit az asztalra min õ! persze kritizálni mindenki tud, emberileg nem ismertétek, és hogy cigány vagy nem cigány ez nem mind1?!?! lehet nem a legszebb ember volt külsõleg, de hidd el téged is lehetne kritizálni ez miatt- mint mindekit, és igen sokat tett azért hogy ideáig eljuson, egy igazán tehetséges emberõl volt szó ez nem is kétséges, és igen õ nem ugy robbant be hogy sms-el megasztárt nyert, ugyanis a mai "celeb" énekesek-nél ez így megy, sok embernek van jó hangja, de a hangjával bánni és érteni is kel a zenét.
matuschkapista 2010 szept. 06. - 23:30:50
(7/21)
helyes lány. most már értem miért nézett úgy ki a Király.
matuschkapista 2010 szept. 06. - 20:14:19
(6/21)
Ki az Anna néni? Lehet, hogy õ nem cigány, de a Zámbó család minden tekintetben (életstílus, viselkedési kultúra, mûveltség) az. Szegény Rácz Aladár! Kikkel vehetik egy kalap alá.
tinodialfred 2010 szept. 06. - 11:47:00 Előzmény matuschkapista
(5/21)
Ez igen! Én igyekeztem visszafogni magam, nehogy túl faragatlan legyek, de Te megfogalmaztad azt, amit én nem mertem. Egyetértek mindennel, amit írtál.
matuschkapista 2010 szept. 05. - 09:05:13
(4/21)
Elborzasztó jelenség volt. A gagyi és színvonaltalanság megtestesülése. Az egész munkássága csak arra méltó és arra is használtatik, hogy a kínai piacon selejtes kazettákon vonyítson, megadva a hely alaphangulatát.
A hangja, a "8 oktáv" egy kitaláció. A magas hangokat fejhangon visította, az éneklésére egy rémes siránkozó stílus volt jellemzõ. A dalai "Egyszer megvadulok één, ha nem kapok csaaajt!" a "Millió rózsaszál" vonulatába tartozó visszataszító giccsek voltak.
A jelenség maga is lehangoló volt, nézhetetlen külsõ, legrosszabb jellembéli tulajdonságokról árulkodó arc, nevetséges ruházkodás, antiszociális viselkedés és életstílus. Igazi menõcigány példakép.
Ha valaki úgy gondolja, hogy halottról vagy jót vagy semmit, akkor az illetõ Hitlerrõl csak, mint kitûnõ minõségû autópályák építtetõjérõl beszéljen ezután.
tinodialfred 2010 szept. 03. - 22:21:20
(3/21)
Valóban sajnálatos eset az övé. De miért kellett Õt királynak nevezni, amikor csak egy jótorkú énekes volt, aki mellesleg folyamatosan fos dalokat énekelt?!! Szerintem a magyar könnyûzenei élet egyik mélypontja az volt, amikor az õ slágerei voltak a toplistán. Emberként nem tudom megítélni, de sajnálom, hogy ilyen tragikusan hunyt el.
10/10
DarkGirl 2010 máj. 09. - 18:38:29 10/10 Előzmény kukec
(2/21)
Igen sajnos.:(
Én is nagyon szerettem/szeretem. :)