Téma: Zorro

adrima 2010 febr. 03. - 19:52:45
(40244/40264)
A zorro-t szerintetek nem fogják ismételni a fem3-on?
10/10
dzsanna3 2010 jan. 24. - 14:57:37 10/10
(40243/40264)
A Telemundo megismétli idén februártól a sorozatot - igaz, spanyol nyelvû, de megéri megnézni
9/10
henett 2009 dec. 16. - 11:12:20 9/10
(40242/40264)
Felajánlották neki a trónt, ami megilleti, de nem fogadta el, hanem visszatért a cigányok közé és megbocsájtott Fernandonak(?)
9/10
henett 2009 dec. 13. - 17:58:25 9/10
(40241/40264)
Ill. ha nem érted a spanyolt, Dzsanna hozzáférhetõvé tetet a részeket magyarul is. Meg tudud nézni a youtube-on.

http://www.youtube.com/watch?v=zTZnP7a3Xgc&feature=channel
9/10
henett 2009 dec. 13. - 17:54:46 9/10
(40240/40264)
Szia! Kb 700-800 hozzászólást kellene visszolvasnod, és akkor ott van Belle nagyszerû munkája az utolsó résszel kapcsolatosan. Most beteszem újra.


A TV2 levetítette a Zorro la espada y la rosa sorozat utolsó részét, így a napi közvetítés a mai napon lezárul. Bízom abban, hogy a képekkel és a tartalmakkal örömet szereztem, és mindenki jó érzéssel gondol vissza rá a sorozattal együtt.

---------------------------------------------------
Zorro tartalom képekkel - 2009. február 24. kedd
Magyar 122. rész; spanyol 112. rész
A SOROZAT BEFEJEZÕ RÉSZE
---------------------------------------------------

Fernando, Olmos, és Mariángel szembenéznek a végzetükkel, és a de la Vega család egyre szaporodik az évek során.



Az esküvõi ceremónia zajlik, miközben Mariángel a templom elejéhez vonszolja magát.

A kocsmában Tobías, aki részegre issza magát, kijelenti, hogy a nõk szükséges rosszak: nem tudsz élni velük, és nem tudsz élni nélkülük. Mindenki szeret egy szép nõt; az egyetlen kivétel a férjük. Néhány kalóz belép a kocsmába, és az egyikük arra szólítja fel Tobías-t, hogy folytassa költeményét. A férfi ingerülten kijelenti, hogy nem fogja folytatni egy gazember miatt.

Fernando felül a lovára, és készül menni a templomba. A kalózok feltartóztatják õt, és követelik, hogy szálljon le a nyeregbõl. A véres harc után, a kalózok és Fernando társa meghal. Fernando siet a templomba.

A kalózok megtámadják Tobías, miközben Olmos lép be a kocsmába Gerardo-val együtt. Az utóbbi megjegyzi, hogy a kalózok átkutatják a várost. Olmos úgy véli, hogy Mariángel teste hívja õt. Gerardo örül, hogy Olmos szerelmes, de a púpos ember azt feleli erre, hogy ez nem szerelem, ez átok.

Miközben a ceremónia folytatódik, García körbenéz, meglátja Fernando-t, az ajtónál figyelõzni. A tizedes kérdést intéz hozzá, és Fernando azt feleli, hogy a kalózok megtámadták a várost.García nem hisz neki, de Fernando felszólítja arra, hogy nézze meg.

Catalina és az apja a templomba sietnek, aggódnak, hogy elkésnek. A kalózok megtámadják õket, és Catalina-t elviszik. Tobías meglátja, hogy mi történt a feleségével, és megszökik azoktól, akik elkapták, hogy így megmenthesse a nõt.

Fernando továbbindul a templom belseje felé Mariángel-t megkeresni. Észrevesz egy nõt fekete köpenyben, aki egy karkötõt is visel. Fernando felismeri a karkötõt, amit õ adott Mariángel-nek, és rájön, hogy megtalálta a lányát. Ezalatt Diego-t és Esmeralda-t házastársaknak nyilvánítják ki. Miközben a tömeg ünnepel, Mariángel a menyasszonyra szegezi a fegyverét. Fernando a fegyver elé veti magát, és így Mariángel õt lövi le. A férfi összeesik, mialatt a tömeg pánikba esik és kimenekül a templomból. María Pía nagy fájdalmában felkiált. Mariángel pedig elszörnyed. Miközben az esküvõ meghívottai kimenekülnek a templomból, a kalózok kezébe kerülnek.

Minden szem Mariángel-re szegezõdik, aki azt kiabálja, hogy ne mozduljanak. Mariángel Esmeralda-nak címezve szavait, kijelenti, hogy a golyót neki szánta. Mindenki rájön, ki a csuklyás személy. Mariángel azt kiabálja, hogy otthagyták az erdõben azoknak a vadembereknek, akik majdnem elevenen felfalták õt. Kijelenti azt is, hogy úgy fog visszatérni, amilyen volt, és hogy õ lesz a legrosszabb rémálmuk. Végül a pokolba küldi õket, és kimegy a templomból.

Kint Olmos és Gerado figyelik Mariángel-t, miközben lefelé vonszolja magát. A nõ megfordul, és meglátja az átkozott púpost. Kijelenti, hogy halottnak kellene lennie. Olmos felé lép, mondván, tudta, hogy életben van. Mariángel rákiált, hogy tûnjön a közelébõl, undorító szörnyetegnek nevezve a férfit. Olmos azt mondja neki, hogy jöjjön ide, hogy megölhesse õt. Elõször érezni akarja tüzes arcát, ami úgy éget, mint a nap. Leszedi Mariángel fejérõl a köpenyt, így Mariángel feje láthatóvá válik. Mariángel megkérdezi tõle, miért van megrémülve, majd megjegyzi, hogy õ gondolta, hogy a férfi szereti õt. Azt követeli Olmostól, hogy haljon meg egyszer és mindenkorra, majd lelövi õt. A férfi ledöfi õt, erre a nõ megragadja a férfi fejét, elordítva magát. Olmos és Mariángel összesnek, és meghalnak, arccal egymás felé, nyitott szemmel, egymást nézve.

Catalina kiabál a kalóznak, hogy engedje el õt. Tobías a helyszínre érkezik, azt kiáltva a férfinak, hogy tegye le a feleségét. A kalóz elmosolyodik és beleegyezik abba, hogy leteszi Catalina-t, mert így megölheti a férfit. Tobías elõreugrik, és megöli a kalózt. Tobías majdnem elájul. Catalina átöleli õt. Tobías megígéri, hogy soha nem hagyja õt magára. A nõ kijelenti, hogy a jövõben harcolni fognak egymásért.

A kalózokat fokozatosan gyõzik le.

María Pía könyörög Agapito-nak, hogy mentse meg Fernando-t, de azt mondja, hogy túl késõ. María Pía zokog, miközben Fernando meg van gyõzõdve arról, hogy ez volt a sorsa. Fernando bocsánatot kér Alejandro-tól és Diego-tól. Fernando látja, hogy Regina szólítja õt, hogy jöjjön. A férfi azt mondja, hogy nincs sok ideje. María Pía folytatja a zokogást. Diego közelebb lép hozzá és azt mondja, hogy megbocsát Fernando-nak. Alejandro is kijelenti, hogy õ is megbocsát neki Fernando Almudena-hoz és Esmeralda-hoz szól. Bocsánatot kér tõlük mindenért, amit velük tett. Regina újra szólítja Fernando-t. Fernando elmondja María Pía-nak, hogy mindig szeretni fogja õt. Fernando meghal, és María Pía megsemmisülve zokog.

A de la Vega család és barátaik viszik Fernando és Mariángel koporsóját a köztéren keresztül a temetõbe. Tomás atyát hallani, amint kijelenti, hogy Fernando-nak megbocsátott az Isten, amiért megbánta a bûneit. Tomás atya reméli, hogy Mariángel meghallja majd az imáikat, és az együttérzésüket, és így elnyeri majd Isten bocsánatát. María Pía-t is hallani, amint azt mondja, hogy tudja, hogy az Isten egy nap egyesíti Fernando-val, mert minden az életükben a szerelem gyümölcse volt.

Hónapokkal késõbb María Pía megszüli a lányát, akit Fernanda-nak nevez el, megtisztelve ezzel az apját. Alumdena azt mondja María Pía-nak, hogy szeretettel és odaadással fogják körülvenni. Majd hozzáteszi, hogy reméli, hogy õ is hasonló figyelmet kap, amikor – Alejandro meglepve néz rá. Almudena bejelenti, hogy gyermeket vár. Diego kijelenti, hogy testvére lesz.

A testvériséggel folytatott találkozón Tomás atya kijelenti, hogy azzal, hogy Montero és Pizarro meghalt, mentesültek a zsarnokságtól. Zorro lép be, és kijelenti, hogy visszaadja a kardját. Amióta a katonai uralomnak vége, Zorro-ra nincs szükség. Zorro megesküszik, hogy készen áll, ha bármi probléma lenne a jövõben.

Egy évvel késõbb

María Pía és Almudena a de la Vega birtok nappalijában ülnek a gyermekeikkel. A dada elviszi lefektetni Fernanda-t, és Almudena kimenti magát, amikor észreveszi Alfonso urat az ajtóban. María Pía megfordul és meglepõdik, mikor meglátja Alfonso-t. A férfi azt mondja, hogy Európában volt, amikor hallott Fernando-ról, és hogy sajnálja. Most átutazóban van egy üzlet miatt, és szerette volna a nõt látni. Bevallja, hogy még mindig szereti. María Pía Fernando-ról kezd beszélni, de Alfonso félbeszakítja õt. Majd azt mondja, hogy tudja, hogy nem helyettesítheti Fernando-t, de szeretné, ha lenne helye a nõ szívében.

6 évvel késõbb

Diego és Esmeralda váltanak egy gyors csókot, miközben az erdõben sétálnak. Szétrebbennek, amikor a fiuk, Alejandro odamegy hozzájuk.

A tóparton Diego és a kis Alejandro horgásznak, mialatt a család többi tagja piknikezik.

García és Cifuentes a köztéren sétálnak, és arról beszélgetnek, hogy semmi nem fog többé a várossal történni. Cifuentes úgy véli, hogy Zorro Spanyolországba ment a királynõvel. García viszont kijelenti, hogy Zorro nem mehetett el. Õ az övék és még velük van, és vigyáz rájuk.

Diego szabadon engedi Tornádót. Azt mondja a lovának, hogy nem lenne tisztességes dolog, ha megtartaná õt. A férfi azt reméli, hogy Tormádó talál majd magának egy szép kancát, aki boldoggá teszi. Bármikor meglátogathatja õt, amikor csak akarja.

Hónapokkal késõbb

Esmeralda azt javasolja, hogy Alejandro-nak kellene egy kis húg. Diego megkérdezi, vajon Esmeralda tudja-e, hogyan készülnek a kis húgocskák. A férfi suttog valamit a fülébe.

Diego idegesen járkál fel-alá a szobában. Alfonso és Alejandro is azt mondja neki, hogy nyugodjon le. Diego megpróbálja elhagyni a szobát, de María Pía megállítja õt, mondván legyen türelmes. Dolores lép be, és bejelenti, hogy Diego-nak lánya született. Diego belép a szobába és találkozik a lányával. Esmeralda elmondja, hogy csak az édesanyja hiányzik neki. María Pía biztosítja õt arról, hogy a nõ hamarosan meglátogatja. Esmeralda közli, hogy a lányát Elena-nak nevezte el. García lép be, elnézést kér, de rossz hírei vannak: A királynõ, María Luísa meghalt.

Los Angeles városa egy emlékünnepséget tart a királynõ tiszteletére.

Évekkel késõbb

Az ebédnél Alejandro bejelenti, hogy egy új katonai parancsnok fog uralkodni Los Angeles-ben. Az új parancsnok hamarosan érkezik, és Alejandro úgy véli, hogy ez nem furcsa lépés, tekintve, hogy a Mexikóval folytatott háború esõsödik. Esmeralda nagyon aggódik, hogy egy Montero-hoz hasonló ember kerülhet újra hatalomra. Az egész család aggódik. Késõbb Esmeralda elmondja Diego-nak, hogy meg van rémülve. Korábban csak ketten voltak, de most már gyermekeik vannak. Esmeralda azon tûnõdik, vajon a férfi újra Zorro lesz-e, és a férfi azt válaszolja, hogy habozás nélkül azt mondja, hogy az lesz.

Diego tanítja a fiát – aki immár egy fiatal férfi -, vívni. Ezalatt az új katonai parancsnok, egy gõgös ember, megérkezik, és kijelenti, hogy ez egy jó hely lesz arra, hogy szolgálja a királyt.

Diego folytatja a fia tanítását. A titkos barlangban a két férfi gyakorolja a lövészetet. Diego elmondja a fiának, hogy az új parancsnok problémákat okoz, és itt az idõ a cselekvésre. Majd megkérdezi, hogy Alejandro szembe szállna-e a parancsnokkal. Már majdnem olyan jól képzett, mint Diego. Bernardo hozza Alejandro új lovát. A fiú izgatott. Felveszi az álruhát, és hallhatjuk, amint mondja, amit az apja is mondott évekkel ezelõtt:

Viselem a fekete álarcot, hogy elfedjem a személyazonosságom. Eltakarom magam a fekete köpennyel, hogy megvédjem magam az ellenségtõl. És megragadom a kardom, hogy igazságot szolgáltassak.

Esmeralda üdvözli a Zorro-nak öltözött fiatal Alejandro-t, miután a fiatal férfi Diego-val együtt találkozott a testvériség tagjaival. Esmeralda megkérdezi, vajon elfogadták-e Zorro-ként. Diego kijelenti, hogy természetesen elfogadták. Esmeralda emlékezteti Alejandro-t, hogy a kötelezettsége az, hogy minden éjjel hazatérjen. Miközben a fiatal Zorro ellovagol, Diego és Esmeralda megcsókolják egymást. Egy közeli dombról Zorro köszön a szüleinek. Diego és Esmeralda újra megcsókolják egymást, és boldogan élnek, míg meg nem halnak.

VÉGE
MnTáli 2009 nov. 19. - 14:23:31
(40239/40264)
Sziasztok!

Nem tudjátok, lehet valahonnan vásárolni zorro nyakláncot (amelyiket magához veszi Banderas a testvére megölését követõen)?
andika91 2009 okt. 11. - 18:35:47 Előzmény henett
(40238/40264)
köszi a linket :)
andika91 2009 okt. 11. - 18:34:07 Előzmény dzsanna3
(40237/40264)
szerintem az a promo elég jól sikerült a lola calamidadesröl :) amiben christian meier van :) igen arról is halottam már hogy a Dona barbarában meg gabriela spanic lett volna:) de azt nem tudom hogy hogyan :)
10/10
dzsanna3 2009 okt. 11. - 14:25:43 10/10
(40236/40264)
Zorro, la espada y la rosa - fõszerepben: CHRISTIAN MEIER - magyar nyelvû változata újra megnézhetõ a youtube-on - 122 részben:

http://www.youtube.com/watch?v=zTZnP7a3Xgc&feature=channel
10/10
offtopic
dzsanna3 2009 okt. 11. - 14:11:52 10/10
(40235/40264)
A ChM fórumon megtalálsz - átmentem.
9/10
offtopic
henett 2009 okt. 11. - 14:08:03 9/10
(40234/40264)
Szia! Ha már a wiki szóba került...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Christian_meier
10/10
dzsanna3 2009 okt. 11. - 14:00:14 10/10
(40233/40264)
A DB elsõ promója is fent maradt a youtube-on Gabriela Spanic-val, de változtattak, és Edith Gonzáles-sel forgatták...
10/10
offtopic
dzsanna3 2009 okt. 11. - 13:58:39 10/10
(40232/40264)
Igen, a promo még a Doña Barbara elõtt készült, és fent maradt a youtube-on, de esze ágában sincs eljátszani :)
Abban viszont igazad van, hogy vele siker lenne a sorozat :)
10/10
dzsanna3 2009 okt. 11. - 13:57:26 10/10
(40231/40264)
Keress rá a youtube-on.
Viszont összetévesztettem, nem azt adták le magyarul, hanem a No se lo digas a nadie (Ne mondd el senkinek) c. filmjét, bocsi :) Nem is egyszer láttam már, de mindig éjjel adják, mert melegekrõl szól :)
andika91 2009 okt. 11. - 13:55:46
(40230/40264)
csak azért gondoltam hogy benne maradt a lolában mert youtubon a sorozat promoja vele van leforgatva :) de már wikipediában más van irva :( mondjuk szerintem jobb lenne õ a lolában:)
andika91 2009 okt. 11. - 13:51:39
(40229/40264)
arról a mozifilmjérõl még én nem halottam sajna :D
andika91 2009 okt. 11. - 13:50:40
(40228/40264)
nagyon köszönöm :)
10/10
dzsanna3 2009 okt. 11. - 13:48:26 10/10
(40227/40264)
Ja, és megvan magyarul a La mujer de mi hermano - A bátyám felesége c. mozifilmje is
10/10
dzsanna3 2009 okt. 11. - 13:45:40 10/10
(40226/40264)
Eddig ennyi mûve volt:

BIOGRAFIA DE CHRISTIAN MEIER
NOMBRE REAL: CHRISTIAN DIETRICH MEIER ZENDER
NOMBRE ARTÍSTICO: CHRISTIAN MEIER
FECHA DE NACIMIENTO: 23 DE JUNIO - 1970
LUGAR DE NACIMIENTO: LIMA PERÚ
NACIONALIDAD: PERUANA
ESTATURA: 1.88 MTS
IDIOMAS: ESPAÑOL - INGLÉS


EXPERIENCIA LABORAL

TELEVISIÓN

Gorrión (Telenovela) (Personaje: Gabriel -Protagónico-)
Prod. Humberto Polar / Dir. Danny Gavidia / Panamericana de TV, Perú, 1994.

Malicia (Telenovela) (Personaje: Francisco -Protagónico-)
Prod. Luis Llosa / Dir. Luis Barrios / Iguana Producciones, Perú / 1995.

Obsesión (Telenovela) (Personaje: Jimmy -Protagónico-)
Prod. Luis Llosa / Dir. Luis Barrios / Iguana Producciones, Perú / 1996.

La Noche (Telenovela) (Personaje: Daniel -Protagónico-)
Prod. Luis Llosa / Dir. Luis Barrios / Iguana Producciones, Perú / 1996.

Escándalo (Telenovela) (Personaje: Álvaro -Protagónico-)
Prod. Luis Llosa / Dir. Luis Barrios, Luis Llosa, Aldo Salvini / Iguana Producciones, Perú / 1997. – Periódico: LA OPINIÓN
Luz María (Telenovela) (Personaje: Gustavo -Protagónico-)
Prod. Rodolfo Hoppe / Dir. Eduardo Macías / América Producciones, Perú /1998.

Isabella (Telenovela) (Personaje: Fernando -Protagónico-)
Prod. José E. Crousillat, Rodolfo Hoppe / Dir. Rubén Gerbasi, Eduardo Macías /América Producciones, Perú /1999.

Me Muero por Ti (Telenovela) (Personaje: Alfonso -Protagónico-)
Prod. José Manuel Brandariz / Dir. Pepe Sánchez / Rubicon Entertainment Inc, USA / 2000.

Amores, Querer con Alevosía (Telenovela) (Personaje: Pablo -Protagónico-)
Prod. Luis Vélez, Rossana Arau / Dir. Luis Vélez / TV Azteca, México / 2001.

Lo que es el Amor (Telenovela) (Personaje: Efrén -Antagónico-)
Prod. Alicia Carvajal, Alberto Cervantes / Dir. Eloy Ganuza, Carlos E. Sánchez / TV Azteca, México / 2001.

Luciana y Nicolás (Telenovela) (Personaje: Nicolás -Protagónico-)
Prod. Jimmy Artega / Dir. Grazia D’Angelo / Alomi Producciones, Perú / 2003.

Luna, la Heredera (Telenovela) (Personaje: Mauricio -Protagónico-)
Prod: Gonzalo Córdoba / Dir: Juan C. Villamizar / Caracol TV, Colombia / 2004.

La Tormenta (Telenovela) (Personaje: Santos -Protagónico-)
Prod. Hugo León / Dir. Mauricio Cruz / Telemundo - RTI, Colombia / 2005 – Pa mula… tigre: Santos Torrealba (la madre de ST: Surima Brito)

El Zorro, La Espada y la Rosa (Telenovela) (Personaje: Diego de la Vega -Protagónico-)
Prod. Andrés Santamaría / Dir. Mauricio Cruz / Telemundo - RTI, Colombia / 2006 - 2007. – Grabación: Villa de leyva

Doña Bárbara (Telenovela (Personaje: Santos Luzardo – Protagónico)
Prod. /Telemundo – SONY – RTI, Colombia /2008 – 2009


CINE

Watchers III (Largometraje) (Personaje: The Outsider -Protagónico-)
Prod. Roger Corman, Luis Llosa / Dir. Jeremy Stanford / USA, Perú / 1993.

No se lo Digas a Nadie (Largometraje) (Personaje: Gonzalo -Protagónico-)
Prod. José M. Garasino / Dir. Francisco Lombardi / Lola Films, España-Perú /1998.

Ciudad de M (Largometraje) (Personaje: Pacho -Protagónico-)
Prod. Gustavo Sánchez / Dir: Felipe Degregori / IncaFilms, Perú / 2000.

Un Marciano Llamado Deseo (Largometraje) (Personaje: Jorge -Protagónico-)
Prod. Carmela Castellano / Dir: Antonio Fortunic / Focus Prod, Perú / 2003.

La Mujer de Mi Hermano (Largometraje) (Personaje: Ignacio -Protagónico-)
Prod. Stan Jakubowicz / Dir. Ricardo de Montreuil / Shallow Entertainment, USA / 2005.


MÚSICA

Grupo Arena Hash (Disco: Arena Hash)
Autor, compositor y productor: Christian Meier / CBS, Perú / 1988)

Grupo Arena Hash (Disco: AH, AH, AH)
Autor, compositor y productor: Christian Meier / Sonosur, Perú / 1991.

Christian Meier (Disco: No me Acuerdo quién Fui)
Autor, compositor y productor: Christian Meier / Roma Records, Perú / 1996.

Christian Meier (Disco: Primero en Mojarme)
Autor, compositor y productor: Christian Meier / Roma Records, Perú / 1999.

Christian Meier (Disco: Once Noches)
Autor, compositor y productor: Christian Meier / Roma Records, Perú / 2002.


COMERCIALES

Imagen de NEXTEL.
Imagen de Almacenes RIPLEY.


PREMIOS

Premio Entre Bambalinas, entregado por la revista Entre Bambalinas como Actor Revelación / Perú, 1995.

Premio Mara de Oro en Venezuela, como Mejor Actor Protagónico por Luna La Heredera / 2004.

Premio del Canal Caracol como Mejor Actor Extranjero por su participación en la telenovela La Tormenta / Colombia, 2005.

Premio revista TeleNovelas de Bulgaria como Mejor Actor Protagónico por su participación en la telenovela La Tormenta / Bulgaria, 2007.


Nominado a los premios Juventud como Mejor Actor del año por su participación en la cinta La Mujer de mi Hermano / Miami, 2007.
10/10
dzsanna3 2009 okt. 11. - 13:42:08 10/10
(40225/40264)
Nem, a Lola-t más játssza, mert õ már nem vállal többé hosszú sorozatokat - csak max 50 részig, és mozifilmet
(Szeretne néha a családjával is lenni már :)