1/10
Torolt Felhasználo 2016 aug. 30. - 21:40:33 1/10
(224/644)
Mint az Alíz Csoda/Tükörországban, Eliott a Sárkány, Belle's Tales of Friendship, Tron: Örökség...

De nem, a Marvel-filmjeiktõl sem vagyok elragadtatva (Thor 2, Bosszúállók 2, Vasember 3, Polgárháború, Ultron kora - gagyi, gagyi, gagyi).

Mindenesetre a filmek megnézése kemény valutáért (elvégre agyar ember ne járjon szórakozni, azt nem az õ pénztárcájára találták ki) legfõképpen az elõzetesen múlik. A SwííR1D1 (pun intended) trailere pedig egy rakás hígtrágya ami megint szembeköpi az eredeti trilógiát.

Az 1-3 eltemette a SW-t és leh*gyozta a sírját. A 7+ kiásta, megerõszakolta, és fejjel lefelé temette el újra.
jani-wan 2016 aug. 30. - 21:33:12
(223/644)
"#9 A robotok mióta tudnak ölni a franchiseban?"

IG-88 (kép, Vadertõl a második Boba Fett mellett)
http://starwars.wikia.com/wiki/IG-88
jani-wan 2016 aug. 30. - 21:26:55
(222/644)
De most komolyan, nem értesz egy betût sem semmibõl ami le van írva?
Nem az a baj hogy van ötlet, hanem az hogy az ötlet sz*r, ami ráadásul nyilvánvaló. Már úgy a többségnek, mert neked nem igazán, ha úgy kell mindent a szádba rágni.

Már elnézést, de azon a páncélökölszerû valamin nem kell megszakérteni semmit. A tények egyértelmûek, csak át kell gondolni, mit jelentenek. Ahogy ezt Torolt F meg is tette írásban is, hogy megértse mindenki aki ezt olvassa.
Persze mondhatnánk ha az alkotók sem képesek erre, akkor miért kellene ezt elvárni egy mezei nézõtõl, de sajnos itt meg sokan vagyunk akik tudnak gondolkodni, és mûvelik is eme tevékenységet, ami által ennek láttán óhatatlanul azonnal megfogalmazódik bennünk a kérdés, hogy "Mi a fasz*m ez már megint?"
És akkor itt most azt is megemlítem, hogy Lucas a sokat szidott elõzménytrilógiában mennyire odafigyelt hogy a haditechnika minõsége, hatékonysága stb... ne haladja meg az idõben utána következõ trilógiában használatos haditechnikáét. Disney úgy tûnik ezt is pont lesz*rja.
Hát ezért is hulladék amit csinálnak eddig, habár egyenlõre én még nem sz*roztam le a filmet, csupán az elõzetesben látottakról mondtam véleményt.

És nem, a 7-tel nem csupán az ötletek hiánya volt a probléma. De az megintcsak nem a legjobb érvelés, hogy a 7-et rángatod elõ összevetésnek ez ügyben, mikor az egy komplett Remake, míg ez meg nyilván egy új történet lesz.
Pláne hogy a 7-ben is voltak ötletek, csak borzalmasan sz*rok, mint pl. a látomást küldõ (Gyûrûk ura) fénykard, vagy hogy az ûrhajó fénysebességgel lép be a légkörbe (!), mikor az már rég kiderült hogy a gravitáció jóval korábban kirántja az ûrhajót a hipertérbõl, vagy pl. kínai és skót kalóz stb...


"Traveling through hyperspace aint like dusting crops..."
https://www.youtube.com/watch?v=CcX8mDRIhYE
1/10
nyugiss_ 2016 aug. 30. - 21:24:59 1/10
(221/644)
felháborító, hogy mindjárt itt a bemutató és még nem tudok rá jegyet venni!! :DDD
Kovács kolléga 2016 aug. 30. - 21:11:52
(220/644)
Minden Disney f*sadék?

A Marvel-filmek is? Vagy A Karib-tenger kalózai?
Torollt Felhasználo 2016 aug. 30. - 20:45:58
(219/644)
MUSZÁLY ennyi hülyeséget összehordanod?
1/10
Torolt Felhasználo 2016 aug. 30. - 20:30:21 1/10
(218/644)
No, a sok zagyvalék, meg maga a Führer (https://www.youtube.com/watch?v=60twopQ1fuM) meggyõzött hogy megnézzem a trailert hogy végre ne csak a nõ/nem nõ ál-kérdésrõl (ismét) megmutassuk hogy a "film" fizetett védõi által épített szalmabáb az pusztán.

#0 Nem lesz legördülõszöveg az elején. Anyád. Akkor mitõl Sztárt Vársz?

#1 No, elõzõleg az X-wingek rohangásztak képtelenül a légkörben, most már KIB*SZOTT CSILLAGROMBOLÓK IS!
"A Gravitáció Csak Egy Elmélet", nyilván. Meg a közegellenállás. Meg a...

#2 Ott áldogál vmi nyanya a terepasztalnál TÚLVILÁGOSÍTVA. Ettõl olyan olcsónak néz ki az egész mint ihajj! Ilyet D-filmek szoktak látványvilágnak.

#3 Uhm, ezek megkísérelnek elpusztítani egy FEGYVERTESZTET? Nem magát a fegyvert, hanem a fegyverTESZTET?

#4 Uhm, Józsi hogy tud egyáltalán a küldetésrõl, pláne milyen alapon vennék be? Egyáltalán - kicsoda Józsi?

#5 Ki lett felvéve a Lázadásba "már nagyon régen"???

#6 A kínaiak a Messzi Messzi Galaxisba is vettek most már Letelepedési Kötvényt?!? Esetleg rögtön Mogwait is árulnak?

#7 Uhm, miért van annak a fickónak a hátán két sziréna??

#8 Uhm, Denzel Washington ázsiaivá mûttette magát és itt tolja tovább Éli Könyvét? Mint vak-szamuráj-harcos-jedi? Mi történt azzal hogy "A Jedik kipusztultak, elhamvadtak a világegyetemben"? Meg hogy "A jedik kipusztultak, Ön a vallásuk utolsó hírmondója Vader"?
Egyáltalán: KUNGFUHARCOS? És õ most akkor az ewokoknál tanulta botokkal elverni a páncélos rohamosztagosokat, vagy az ewokok tanultak tõle? Nem Narutonak hívják véletlenül, és chakrapontokra támad?

#9 A robotok mióta tudnak ölni a franchiseban?

#10 És miféle kapitány? Nyilván nem Józsi, mert akkor más sorrendben lennének a jelenetek. De már volt saját hajójuk. Wazz, Han Soloval fognak utazni a Millennium Falconon? Tök véletlenül? Már megint?

#11 Mikor lett a Birodalmiaknak fehér egyenruhájuk? És hol van Tarkin kormányzó?

#12 Uhm, azok a gyalogosok tényleg a HAJTÓMÛBÕL MÁSZTAK ELÕ???

#13 A birodalmi tank miért lõtte szét a birodalmi gyalogosok állását?

#14 Szilárd lövedék? Wáj? És még ki is lövi a lépegetõt, amit anno egy hadosztálynyi sikló, egy század gyalogoskatona lézer-rakétavetõkkel, lézergéppuskákkal, és egyéb kézifegyverekkel, valamint fix lövegállásokkal MEGSEBEZNI SEM TUDTAk???????????????????????

#15 Megint b*sznk rá hogy a hipertérugráshoz koordináták, meg kellõ távolság kell minden nagyobb tömegtõl? A hiperugrás most már akármikor megy?!?!
És ezt ráadásul sikerül úgy megcsinálni hogy a mögöttük haladó hajóba belevágódik a szembõl érkezõ hajó? JarJar Abrams Lense Flarejére mondom, már csak egy Transformers hiányzik ide!

#16 Ez a Serenityhez készült film?

#17 Figyelitek hogy a csapatban egyetlen nõ sincsen? A Halhatatlan Vezérszukán kívül? Mert a férfi csak beáldozható selejt, mi?

#18 Végülis mikor mennek el tervrajzot lopni? És hogyan képzelik a Halálcsillagot 1 hajóval olyan 7-en elpusztítani (feltételezve hogy fogalmazni nem tudnak a készítõk és errõl volna szó)?
1/10
Torolt Felhasználo 2016 aug. 30. - 19:55:55 1/10
(217/644)
Szászorszép Béka egy Mary Sue. A karakter tökéletesenel lett rontva, menthetetlen.
Boldogságos Jónásnak meg a Swíí után esélye nincsen, pláne hogy értelmetlen JarJarAbramses akció"filmet" csináltak vele egy rendes kémtörténet helyett (ha muszály elõvenni a "ki lopta el a tervrajzokat" szálat). De ha legalább nem látszana máris hogy az összes férfikaraktert leugatja, kirántgatja a bajból, és a végén majd a sebesült Rambót a hátára kapva fog kisétálni a felrobbanó Halálcsillag Másfélbõl...

A Disney lépten-nyomon bizonyította hogy bármihez csinál 2. részt/folytatást/spinoffot, azcsak f*sadék lehet, lásd Szenilis Nyomában, Tarzan 2, Csipkejózsika 2, Bambi 2, Kutya és Róka 2, Mulan 2, Oroszlánkirály 2, Kis Hableány 2, 101 kiskutya 2 és 102 kiskutya stb.stb. stb.

Már várom a Halálcsillag Másfelet amit majd itt felrobbantanak... Hogy aztán majd a Swíííben a Halálcsillag 4-et is felrobbantsák (persze csak miután Lüke azzal kezdi a "filmet" hogy "Réj, én vagyok az apád!").

Nyilvánvaló hogy amit a Disney csinál, azok újabb DISNEY-HERCEGNÕK! Ezek NEM STARWARS-FILMEK, EZEK DISNEY-ANIMÁCIÓK! Ötéves kislányoknak b*meg!
Kovács kolléga 2016 aug. 30. - 19:24:07
(216/644)
Már elnézést, de nem ártana megvárni a kész filmet, mielõtt valaki önjelölt Clausewitzként megszakérti a fegyvereket?

A másik dolog, hogy az ep7-tel nem az ötletek hiánya volt a probléma? Hát tessék, most van új ötlet, de úgy látszik, most meg ez a baj.
Kovács kolléga 2016 aug. 30. - 19:22:12
(215/644)
A lényeg tehát az, hogy az új Star Wars-korszak akkor fog értékes filmeket eredményezni, ha Daisy Ridley és Felicity Jones visítozó bajnokságot rendez.
1/10
Torolt Felhasználo 2016 aug. 30. - 09:39:42 1/10
(214/644)
Egyértelmûen nem mûködne egy szilárd töltetû fegyver egy SW-energiapajzs ellen, lásd hogyan robbannak fel a a Lázadó hajók a Jediben a Második(?) Halálcsillag energiapajzsán.

Van ugyan a franchise-ban "rakétavetõ", l. https://www.youtube.com/watch?v=7FQNIoVLSdw 2:35-nél, de az is energiatöltetes. És az sem ér semmit egy PTSZ ellen.
1/10
Torolt Felhasználo 2016 aug. 30. - 09:32:05 1/10
(213/644)
Uhm, csak a pontosság kedvéért:

"Bátorkodom megjegyezni, hogy A Birodalom visszavágban van olyan jelenet, amelyben Luke Skywalker a harci gépe nélkül, egy szál fénykarddal száll szembe egy lépegetõvel." - #213-as hsz-ed.

- Luke-nak eredetileg volt ottan egy siklója, teljes fegyverzettel, másodpilótával, szóval nem, nem rohamozott szembõl gyalog egy lépegetõt, tökegyedül.
- a végén pedig Luke NEM egy fénykarddal hadonászva intézi el a lépegetõt. Egy termogránátot (vagy milyen robbanószert) használ a kiiktatására (l. 0:20 a 2. linkeden).
- és ugye Lüke mégiscsak jeti. Az Expandables 1-esben NINCS jeti.
jani-wan 2016 aug. 30. - 09:30:51
(212/644)
Mi köze az egésznek ahhoz hogy Frank Oz más is csinált?
SEMMI. Csupán egy szánalmasan gyenge kötekedési kísérlet?

Még mindig nem sikerült felfognod, hogy nem ez a lényeg, pedig Torolt F elég hosszan leírta.
Hát gondolom már nem is fog sikerülni.

NE hazudj!
Azt mondtad gyalogosan szembe szállt, és nem azt hogy harcolt. Rohadtul nem ugyanaz, ugyanis harcolni úgy is lehet hogy nem száll szembe vele, hanem ésszel oldja meg, ahogy Luke tette. És a lépegetõ alatt rohadtul nem tudták õt lelõni.
("You can't win, but there are alternatives to fighting" - Ben Kenobi)
https://getyarn.io/yarn-clip/fcb2f12f-2d0c-4ed9-a001-3a6d8c6251d6

Itt az elõzetesben meg SZEMBEN állnak a lépegetõvel a TÛZVONALBAN, olyan fegyverekkel amivel nem lehet a lépegetõt legyõzni. Különben meg honnan van ebben páncélököl? Az késõbb nem volt! És nyilván meg van az oka. Az ok pedig az valószínûleg az hogy lótúrót sem ért.
És ha figyeltél volna akkor tudnád hogy A birodalom visszavágban nem is volt cél a lépegetõk legyõzése, csupán lassítása, míg befejezõdik a kiürítés. És ezt csak úgy tudták elérni hogy némi harcra kényszerítették a birodalmiakat. (katonai taktikai lépés - A halálra ítélt szakasz) Az csak bónusz volt hogy néhányat sikerült elintézni.
Itt meg szemlátomást gyalogosan mennek neki a lépegetõknek!

Szerintem nyugodtan befejezheted a f*kakommandódat, mivel a tények kellõ ismeretének hiányában csupán eszement vagdalkozásnak tûnik.
1/10
Torolt Felhasználo 2016 aug. 30. - 09:22:27 1/10
(211/644)
Uhm, Leia ... mit is csinált? A legnagyobb jelenete amire emlékszem az, hogy felsértette a kezét mikor megpróbált meghúzni egy csavart.
A "Gonosz Birodalom elleni mozgalom irányításában való aktív részvétel" meg kimerült egy futárhajón való utazgatásban, és a klasszikus hercegnõ-a-toronyban felállásban. Plusz a Jedi vissza...-ban láncon tartották és arany bikiniben feszített, persze csak akkor amikor nem plüssmackókkal játszott.

Mondjuk pont a Jedi-ben egy jó klasszikus feminista alakká vált mikor Jabbát megfolytotta az Elnyomás Láncával. De ettõl még nõi karakter maradt, nem valami neofeminista váladékgombóc mint Melissa McCarty!

PS: Allan Ripleyrõl l. hsz #218. A JW meg mindenestül egy rakás sz*r volt, nem tudom minek felemlegetni. Ha abbóla franchise-ból akarsz nõies nõ hõsnõ-fõszereplõt, akkor Laura Dernt emlegesd. Csinálja amit kell, végrehajtja a küldetést, de közben majd' bepisil a dínóktól úgy sikoltozik!
1/10
nyugiss_ 2016 aug. 30. - 08:52:47 1/10
(210/644)
unalmas már a vergõdésed kurt wagner kovács
kutyát nem érdekli, hogy ilyen mélyen benyalsz a dizninek

viszont bizony sokaknak nem tetszik amerre megy az egész és ennek hangot is adnak

ha tetszik-ha nem, nem mindenki élvez el ettõl a sz*rtól úgy, mint te
Kovács kolléga 2016 aug. 30. - 08:28:37
(209/644)
Itt az etalonnak számító Empire strikes back (remélem, ebbe a filmbe még a fikakommandó sem fog belekötni - pedig a legnagyobb Jedit a Muppet Showból importálták :-DDD):

https://www.youtube.com/watch?v=5BkOVSFb2Zw

1.30 - Még ennyi tutyimutyi férfit! Egy derékig se érõ tyúk igazgatja õket, akinek véletlenül sem a gyermekvállaláson jár az esze. Nesze neked, Kövér László!

https://www.youtube.com/watch?v=S0eP4YqTpdE

Szóval A Birodalom visszavágban nincs olyan jelenet, amikor gyalogosan harcol valaki egy lépegetõ ellen? Akkor ez micsoda???
Kovács kolléga 2016 aug. 30. - 08:21:53
(208/644)
Ha igaz, amit írsz, akkor a filmtörténet egyik legnagyobb antinõje Leia hercegnõ a régi trilógiában. Még alig húszéves és már csupa olyan dolgot csinál, amit az önmagát hipermacsónak képzelõ Orbán Viktor harmincévesen tett (a Gonosz Birodalom elleni mozgalom irányításában való aktív részvétel).

A Rogue One trailere tele van lövöldözõ, harcmûvészkedõ, robbantgató férfiakkal és férfihangú robotokkal. Donnie Yen karaktere pl. sok mindent sejtet, csak tutyimutyi papucsembert nem.

Ha minden igaz, akkor A Bolygó neve: Halál alapszituációja ismétlõdik meg, ami azt jelenti, hogy a nõi fõhõsre valami miatt szükség van a küldetésben (ott azért, mert csak õ ismeri az Idegeneket, itt azért, mert az apja tervezte a Halálcsillagot). A nõi fõhõs elõször csak statiszta, aki csupán azért van a színen, mert az õ szemszögébe helyezték magukat a készítõk, aztán történik egy-két dolog, ami miatt a középpontba kerül és nincs mese, cselekednie kell. Az pedig nem feltétlenül nagy baj, ha egy vagány kiscsajt kapunk és nem egy tûsarkúban tipegõ, szoláriumban kiglancolt, visítozó hülye picsát. Megjegyzem, a Jurassic Worldben éppen egy ilyen "nõies nõ" szerepelt és ahelyett, hogy dicsérte volna a fikakommandó, õ lett a net egyik legnagyobb céltáblája.
Torolt Felhasználo_ 2016 aug. 29. - 23:08:33
(207/644)
MUSZÁLY hát :DD
Szerencsétlen írástudatlan.
(és még õ okoskodik)
1/10
Torolt Felhasználo 2016 aug. 29. - 23:00:26 1/10
(206/644)
Ja: a legnagyobb gondnak nem a fõszereplõ neme, de még csak nem is a neofeminista szólam. Hanem hogy megfosztja a Dolgozó Kisembert a teljesítménytõl!
Mert MUSZÁLY mindenbõl akciófilmet csinálni, mi? Mert MINDENT "bemegyünk, felrobbantjuk és ellopjuk", mi?!? Elõ nem fordulhatna hogy kémkedéssel, egyszerû aktatologatók lopták el és csempészték ki az anyagot, he? Neeem, felrobbantottak egy fél galaxist a nyomorult pendrive-ért, és a Birodalom észre sem vette, mi?!?

Sokkal hihetõbb hogy valaki (lázadó/szimpatizáns) egy kávézóban meghallotta hogy fejlesztenek egy új szuperfegyvert, szólt hogy "bevállal pár túlórát" hogy "segítsen", csinált meló közben egy másolatot a cuccról (miután összerakta a különbözõ alosztályok egymástól független megrendeléseibõl - pl. rendelés 500,000 wc-re, 10,000 turbólézerre, akármennyi lézerágyú-tányér-anyagra - hogy itt ultranagy gáz van), és kiküldte emailben, vagy a postázón át továbbította Organa Szenátornak! Egy nyomorult lövés nem dördült, csak papírokat küldözgettek ide-oda!
1/10
Torolt Felhasználo 2016 aug. 29. - 22:46:24 1/10
(205/644)
Még csak nem is azért mert nõ a fõszereplõ. (Neo)feminista film, mert a nõi karakter elnyomja a férfiakat, töketlen, bármireis képtelen tutyimutya haszontalanságoknak állítja be õket, miközben nõként a valódi nõktõl tökéletesen elrugaszkodott dolgokat csinál - olyasmiket amiket csak egy férfi tenne a valóságban.

Ugyanaz a baj vele mint a Fosbusterszel volt: jön a "nõi" karakter és nem rémüldözika szellemtõl, patkánytól, népírtástól, hanem férfiként kiáll és csinálja. Ilyen a valóságban nincsen.
Nem azt mondom hogy egy nõ nem mászkálhat Allan Ripleyként a csatornában, de mint Allan Ripleyn látnom kell rajta hogy nem tetszik neki a szitu! Õrült Stone-tól minden további nélkül elhittem hogy sz*rik a patkányokra a csatornában - hiszen ffi, látom a valóságban hogy ezt csinálják -, de egy nõi karaktertõl NEM fogom elhinni!
No és után még jól fel is robbantja egy Random Férfi megélhetését (kocsiját, házát, akármijét) csak mert õ a "fõszereplõ", és még be is mondja a kamerába hogy "ezt minden férfinak!". Na ez már kérem elnyomó szexizmus ami visszaél a jogaival, kiemelt jogokat követel a másik nemmel szemben, így pont olyan rossz mint egy rasszista, egy náci, egy ISIS-tag.

EZ a probléma a neofeminizmussal, és ezzel a "filmmel" is.
Meg lehet nézni az ellenpéldát: Mila Jovivich az Ötödik Elemben, vagy a Kaptár-szériában. Geena Davis az Utánunk a Tûzözönben. Charlize Theron mint Furiosa. Margot Robbie a Suicide Squadban. Mychelle Ryan a Bionic Womanben. Katee Shackoff amiben szerepelt. Ezek és még több bizonyítja hogy semmi baja a nézõknek a npi karakterekkel, nõi fõszereplõkkel - imádjuk õket. Azzal van bajunk ami sz*r.
Jamie Lee Curtis a Haloween 2-ben, Jennifer Conelly a Labirintusban, Angela Bettis a Frankeinstein Játékaiban, Julia Roberts a filmjeiben, Jannifer Lawrence az Éhezõk Viadalában (õt személy szerint útálom, de nézettsége az volt), még a nyavajás Alkonyat-trilógia Bélája is maradandót alkottak mint nõi fõszereplõk. Nem szexista teháta nézõ, csak nem hülye!