8/10
grosz_i 2023 júl. 30. - 14:35:55 8/10
(3/3)
Képillusztrációk a »Két millió apát keres« című filmhez: https://www.kino.de/film/zwei-millionen-suchen-einen-vater-2006/
8/10
grosz_i 2022 nov. 20. - 14:32:15 8/10
(2/3)
A film forgatási helyszíne Usedom sziget, és a város Heringsdorf. Volt NDK-s terület, ugyan a sziget jelentős része Lengyelországhoz tartozik.
8/10
grosz_i 2022 nov. 20. - 14:18:47 8/10
(1/3)
Két millió apát keres! - Zwei Millionen suchen einen Vater (2006)

Gabriela Wegner legjobb barátnője halála óta szeretettel gondoskodik kislányáról, Theresáról, és igyekszik a felszínen tartani a szállodát, amelyet egykor együtt vezettek. Ekkor azonban felbukkannak Theresa távoli rokonai, és gyermekfelügyeleti jogot kérnek. De még jobban érdekli őket Theresa öröksége. Gabriela, hogy ne veszítse el a kislányt és a szállodát, megpróbálja felkutatni Theresa ismeretlen apját.

Gabriela és Edda, a felújításra szoruló szálloda jó lelke elcsodálkozik. Nem is sejtik, hogy kettejüket elsősorban Theresa hagyatéka érdekli, és máris jövedelmező terveket készítenek a jövőre nézve. Amelie és Siegfried drága ajándékokkal és látványos kirándulásokkal próbálják megvenni a gyermek szerelmét. Gabriela és Edda mindezt nem nézik tétlenül, úgy döntenek, hogy megkeresik Theresa vérszerinti apját egy furcsa újsághirdetésen keresztül, melynek címe „Két millió apát keres!".
A helyzet akkor válik válságossá, amikor Gabriela észreveszi, hogy Amelie titokban Tommynak egy borítékot csempész a zsebébe, valamint kiderül az apasági teszt alapján, hogy Tommy mégsem Theresa apja.
Gabriela meg van győződve arról, hogy Tommy hagyta magát megvesztegetni, ezért csalódottan elfordul tőle. Edda Theresa segítségével csak az utolsó pillanatban deríti ki a teljes igazságot Dossenbachék indítékairól és Tommy apaságáról.