Az ártatlan

Bakancslistához adom
L' innocente
olasz-francia filmdráma, 130 perc, 1976

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A XIX. század második felében járunk. Tullio Hermil, a gazdag olasz arisztokrata, saját erkölcsi szabályai szerint él. Gátlástalanul megcsalja gyönyörű feleségét - ezúttal Raffo bárónővel kezdeményez románcot. Ahogy előző kapcsolatai, ez is gyors véget ér, és a csalódott Tullio vissza akar térni feleségéhez. A nő viszont megunva férje kicsapongásait, más karjában keres vigaszt, és teherbe esik egy fiatal költőtől. A büszke Tullio hiúságában sértve érzi magát, és nem tud megbékélni a helyzettel. A házastársak között fellobbanó konfliktus tragikusan végződik.

Visconti utolsó, Gabriele D'Annuzio regénye alapján olasz-francia koprodukcióban készült filmje komor requiem a családért, melynek tragikus felbomlása már a századfordulón elkezdődött.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Crazy Horse 2008 nov. 05. - 20:58:57 8/10 Előzmény kubzsu
Engem is sokkolt. Szívbõl utálom a 2 "bûnöst" (mert mindketten azok), de ettõl függetlenül imádom a filmet.
Az alakítások kiválóak, a helyszínek helyenként lélegzetelállítóak, a gazdagon berendezett korabeli villák, társalgók, báltermek, az élénk színekben pompázó ruhaköltemények, bútorok, díszítések kész vizuális orgiaként hatottak rám, már már szinte kedvem lenne belekóstolni ebbe az olasz XIX. századi úri életbe.
kubzsu 2007 szept. 20. - 19:14:38
Sokkolt a film.Hangosan kiabáltam,hogy aljas vagy.Hogy tehette meg ezt a gyerekkel.Az anya legalább annyira hibás. Ki kellett volna állnia a gyerek mellett. Mindketten önzõ, magukat szeretõ emberek.Zsu