Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

Bakancslistához adom
Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer
6 éven aluliak számára nem ajánlott német családi kalandfilm, 105 perc, 2018

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Gyöngyélet Földje a világ egyik legcsodálatosabb szigetországa. Békességben élnek itt az emberek, már az a néhány, aki elfér rajta. Gyöngyélet Földje ugyanis olyan kicsi, hogy királyának, Háromnegyedtizenkettedik Alfonznak nagy gondot okoz az esetleges túlnépesedés. Egy napon egy fekete bőrű kisfiú érkezik a szigetre, s ezzel a lakosok száma az eddigi négyről ötre emelkedik! Bonyodalmak sora veszi kezdetét, végül Lukács, a masiniszta hű mozdonyával, Emmával és kis barátjával, a Gombos Jimnek elkeresztelt kisfiúval elhagyja a szigetet, hogy életük kalandja vegye kezdetét.

Michael Ende, a Végtelen történet és a Momo világhírű írójának ünnepelt meseregénye az árva kisfiúról és mozdonyvezető barátjáról a hatvanas évek legsikeresebb német gyerekkönyve lett, de a mai napig semmit sem vesztett varázsából. A könyvet számos nyelvre lefordították, a mesekönyvek és a rajzfilmváltozat Magyarországra is eljutott és nagy sikert aratott. A film rendezője, Dennis Gansel olyan sikerfilmeket készített már, mint a Csajok a csúcson, a Napola - a Führer elit csapata, A hullám, és A mestergyilkos: Feltámadás.
Bemutató dátuma: 2018. június 21. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Péterrrrrr 2021 jún. 10. - 13:22:37 10/10
Szerintem nagyon kedves film.
10/10
BBali06 2021 ápr. 10. - 07:09:00 10/10
De hogy ez milyen jó volt! Kalandos, mesebeli világba kalauzolt el engem, igazán jó kikapcsolódás volt húsvétkor (akkor láttam). Aki nem látta, az nézze meg, logikát ne várjon tőle, ellenben ha szereti a jó, vicces dolgokat, akkor dőljön hátra valami finomsággal és nézze!

Ui: Emma szerepét nem értettem teljesen, hogy érző lény, satöbbi, de úgy nem értettem. Na mindegy,
10/10.
10/10
alien1976 2019 febr. 05. - 05:46:03 10/10
Nagyon bájos, kedves, szerethető, igazi gyermek film, mely a felnőttekből is előcsalja a gyermekilelket. S talán ez a legfontosabb. A mese története, kedves, pörgő, magával ragadó, mozgalmas. Ügyes a történetvezetése, a kalandba való elindulás át a tengeren, bele az ismeretlenbe, majd a hercegkisasszony megmentésének hatalmas túrája. De ettől jobb, és kellemesebb maga a világ bemutatása. A király, s az ő "hatalmas" birodalma, a mindig süvegelő Feszes úrral, s a masinisztával. S a felbukkanó mellékszereplők is bájosak, mesevilágból előbukkanó lények, melyek még pár nap múlva is eszünkbe fognak jutni. Ilyen a sárkány és viziló nászából megszületett lény, vagy a távolóriás, és folytathatnám. Engem elkapott és magba szippantott az egész mese.