A hatodik nap hajnala

Bakancslistához adom
Al- Yawm al-Sadis
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-egyiptomi filmdráma, 102 perc, 1986

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Kairó, 1947 - a dühöngő kolerajárvány a tetőfokára hág. Saddiqa, a mosónő már elmúlt negyven éves, de megőrizte szépségét. Egy alagsorban él, és szinte minden idejét mozgásképtelen férjének és a kisunokájának, Hasszánnak szenteli. Egyetlen szórakozása: moziba jár, ahol szívesen ábrándozik a deli hercegről, aki egy nap eljön érte. Egy nap a gyerek hazahozza artista barátját, a huszonhatéves Okkát, aki meglátja Saddiqában a vágyakozó nőt. Hasszán azonban ágynak esik, őt is elérte a kolera. A gondos ápolás közepette tehetetlenül várják, megéri-e a kisfiú a kritikus hatodik nap hajnalát, amikor eldől, a beteg meggyógyul vagy meghal.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
perry 2007 ápr. 07. - 17:23:46
Nagyon régen láttam, furcsa és idegen érzésem volt . Egy olyan világ amely igen idegen tõlem. Minnél tovább néztem annál inkább bevont a világába , egy idegen civilizáció életébe.
Mellesleg a fõszereplõ Dalida híres francia énekesnõ , aki ha jól tudom arab származású volt, nem sokkal a film elkészülte után öngyilkos lett.
kevinspéci 2007 ápr. 07. - 12:06:04
Valaki látta esetleg? Milyen?