Buborék

Bakancslistához adom
Bubble
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, 73 perc, 2005

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Martha és Kyle egyszerű emberek, miközben a legjobb barátok és ugyanott dolgoznak, egy babagyárban. Kapcsolatukat azonban az új munkaerő, Rose zavarja meg, aki egyből felfigyel Kyle-ra. Rövidesen randit beszélnek meg, s emiatt Martha féltékeny lesz, de elvállalja Rose kislányának felügyeletét. Ám az este végén Rose volt férje is előkerül. Másnap pedig az asszonyt holtan találják, s így egyszerre mindenki gyanúsítottá válik...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Coleman 2010 nov. 07. - 21:27:58
Érdekes film, bár tényleg egy kissé unalmas, korrekt hozzáállás, hogy nem húzták sokáig, 70 perc, ebben ennyi volt.
Azt igazából nem értem, hogy mirõl hadovált itt a tisztelt nagyérdemû, semmiféle kérdés nem volt a tettes kilétét illetõen, akinek igen, az más filmet nézett. Ez egy dráma, egy furcsa távolságtartó karaktertanulmány, sok részlet kitöltésre vár. Szóval, aki itt krimit vizionált, meg nyitva hagyott kérdéseket, és a fordulatok elmaradását, abban nem volt meg a film befogadáshoz szükséges érzékenység/beállítottság, pedig egyébként igen pontos film, semmi ködösítés.
Azt meg leszögezem, hogy Soderbergh a legérdekesebb amerikai filmes, szinte kiszámíthatatlan a pályája: elkészít egy nézõt próbáló, négy órás Che Guevara eposzt, miközben övé a Ocean's sorozat is, és sorolhatnánk tovább, egyébként a hasonló húrokat pengetõ Girlfriend experience nekem sokkal jobban tetszett, sõt azt egészen kiváló filmnek tartom, a Buborék sem rossz, de nem igazán emlékezetes darab.
10/10
zetorka 2009 okt. 16. - 05:42:15 10/10
eleinte picit untam, mondjuk érdekes volt ez a realista ábrázolás, az élethû szereplõkkel, a gyári picit kilátástalan élettel, mindez egy amerikai filmben. Csak nem kellett volna kriminek feltüntetni. A végére már csavarokhoz szokott agyam nagyon kombinált, és aztán jött a teljes ledöbbenés, a tökéletes csavar, amitõl mára teljesen elszoktam, hogy nincs csavar! A közepén még nem nagyon értettem mit keres ez a film a Képírókban, de amikorra lefeküdtem már sokáig nem tudtam szabadulni a filmtõl. Így utólag azt gondolom zseniális, bár lehet nem nézném meg másodszorra.
8/10
kgyuri0 2009 okt. 12. - 03:39:57 8/10
Nekem tetszett. Már régen esedékes volt egy olyan bûnügyi történet, amely realista olyan értelemben, hogy nincs megoldása a bûncselekmény rejtélyének(a nézõ számára egyáltalán). Pont úgy, ahogy az életben is sokszor.
Külön élmény és elégtétel, hogy ez éppen amerikai film, hiszen rájuk jellemzõbb az olyan változaz. mint éppen ugyanezen az adón történt a Kersztapa elsõ része utrán(jól enlékszem?). Akkor ment az a “mágikus” sz*r, amelyben deNiro szeme sárgán fölragyogott, pokolbélileg, mint hogy magát az ördögöt játszta. De, hát fölnõtt emberek ilyenekre legföljebb a busójárás idején egészséges, ha igényt tartanak.
A szinészek is igen jók szvsz. Persze, ebõl nem igen less kaísszasiker. Én azért erõs 8 pontot adnék neki a 10-es skálán.
Fölmerül még a kérdés, mitõl "Buborék" a címe.
Erre nézve többelméletet föl lehet állítani:
1. Az egetlernlhetséges megoldás, hogy Martha a tettes, de tényleg nem emléksdzik, úgy pattant szét az egészségesnek látszó személyisége, mint a buborék.
2. Maga a történet pattan szét, amit anézõ már kezdett "komolyan venni".
kicsikepillango 2009 okt. 12. - 03:39:29
Öhm... Igazából nem tudom mit gondoljak errõl a filmrõl...
Ami nagyon tetszett, hogy nem hófehérmosolyú, 0-s méretû bombanõ alakítja a babagyári kispolgárt, és nem egy hasonszõrû hendszámgáj a férfi fõszereplõ. Pedig amcsi film.

****SPLOIER****
A vége nagyon kurta szerintem. Eleve nem szeretem a hipp-hopp befejezett, majd a nézõ továbbgondolja dolgokat. Persze az ilyesmi frissíti a kreativitást én mégis szeretem, ha megmondják nekem a tutit.
Az, hogy (számomra) a legpozitívabb szereplõ lett végül a gyilkos - na persze, nem 100%, hogy õ, nyitva a kérdés - megint csak drámás visszhangot ad. Kár.

Összegezve:
12-es karikát sem kell rátenni. Ennyi erõszakot a kisgyerekek hazafelé az iskolából is látnak nap mint nap. maximum a marihuána többszöri említése miatt.
Nem kirmi. Nem is tudom mi ez. Talán dráma.
Nézhetõ. Pont erre az idõpontra, mikor az ember még nem álmos, de már nem kel ki az ágyból még inni sem, mert a takaró alatt jó meleg van.
Szomorú. Ezután meg kell még nézni valami mesét. MirrMurr megfelelõ, csak hogy ne álmodjunk rosszat :)
kicsikepillango 2009 okt. 12. - 02:33:38
egyenlõre olyan, mintha egy nyugat-európai (nem angol!) drámát néznénk. Nem rossz.
vitkovits 2009 okt. 12. - 00:21:53
Rendezõ + operatõr + vágó = Steven Soderbergh, ez már önmagában is érdekes. Megpróbálok fönn maradni kettõig, talán a Flamengo-Sao Paulo mérkõzés segít ebben.
zs9302 2009 okt. 02. - 15:42:10
Sajnos túl késõn/hamar adják.