A mi kocsmánk

Bakancslistához adom
The Old Oak
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-francia-belga dráma, 113 perc, 2023

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Az utolsó megmaradt kocsma, az Old Oak története, amely egy északkelet-angliai faluban található, ahol az emberek elhagyták e földet, mivel a bányákat bezárták. A házak olcsók és elérhetőek, így ideális helyszín a szíriai menekültek számára.

A brit film legendás rendezője, Ken Loach (Édes kamaszkor, Felkavar a szél, Én, Daniel Blake, Szesztolvajok, Sajnáljuk nem találtuk otthon, Kes) és írópartnere, Paul Laverty újabb közös filmjének világpremierje az ’A’ kategóriás cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában volt. A kétszeres Arany Pálma-díjas rendezőnek a mostani az utolsó filmje. Loach egyike annak a mindössze nyolc rendezőnek, akik életükben kétszer kapták meg a világ legrangosabb nemzetközi filmfesztiváljának a fődíját – háromszor senki nem nyert még Arany Pálmát. A 87 éves rendező a szintén ’A’ kategóriás Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjat nyert filmjével. Loach fél évszázados karrierje az angol újhullámmal kezdődött, gyakorlatilag a filmtörténet élő része, a klasszikus brit film egyik nagy utolsó képviselője.
Bemutató dátuma: 2023. november 16. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
stevecole 2023 nov. 17. - 20:06:28 3/10
Komolyan mondom az embert kettős érzés fogja el a film láttán. Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy valójában a menekültek mi elől menekültek Angliába. Egyszer a szíriai hadsereg, máskor az Iszlám állam a felelős.. Aztán ott van a falu ami már csak erősen árnyéka önmagának, a kocsmáros a 4 szál megmaradt törzsvendégéből még éppen meg tud élni, de amikor néhány helyi kitalálja, hogy legyen közös nagy zabálás hogy összehozza a menekülteket a helyiekkel, akkor már rögtön van terülj asztalkám hetente..
Természetesen a propaganda játszik, a menekültek a légynek sem ártanak, mindenki kedves, bezzeg az a néhány csúnya rasszista helyi, tettlegesség, összeesküvés, szóval siettében az író kreált ellenséget is..
Ebben a sztoriban több lehetett volna mint ami valójában kisült belőle. Ráadásul úgy lett vége, hogy sehogy.