Ennél csak jobb jöhet

Bakancslistához adom
Une année difficile
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia vígjáték, 120 perc, 2023

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Az Életrevalók és az Eszeveszett esküvő alkotói, Éric Toledano és Olivier Nakache az idei karácsonyi szezonban egy hamisítatlan francia vígjátékkal térnek vissza!

Albert igazi kisstílű semmirekellő, aki felnőtt fejjel sem jut előbbre az életben. A sors összehozza a kényszeresen vásárló Brunóval, akivel ingyen sör reményében elmegy egy klímaaktivista gyűlésre. A két férfi egy vonzó tüntetőnek (Noémie Merlant) köszönhetően az ökoharcosok között marad, annak ellenére, hogy valóban érdekelné őket a Föld megmentése. A társaság tagjai egyre jobban maguk közé fogadják őket, nem tudván, hogy Brunó és Albert csak a saját hasznát keresi az akciókban. Eközben a két barát között egyre nő a feszültség a lányért való versengésben.
Bemutató dátuma: 2023. december 28. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Szereplők

Albert Laprade
Bruno Ambrosi
Henri Tomasi

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
trev ápr. 08. 12:30:48 9/10
Nem vagyok biztos benne, hogy értem ezt a filmet. Üres lakásokban tengődő emberek próbálnak értelmet találni üres életüknek, olyan felszínes ábrándokat dédelgetve, amik ahhoz jók, hogy a satnya és önző érzelmi életük magas ingerküszöbe közelébe kerüljenek (például klímaaktivista csomagoláson keresztül), de ahhoz nem, hogy a realitásnak is helye legyen benne (a klímaaktivista csomagolás azért mégsem legitim, mert sok értelme nincsen az irracionális vágyakozáson túl). A stáblistás képsorok felteszik a pontot az i-re, mesébe illően megmutatva, milyen lenne, ha mindenki megkapná, amire vágyik. Se nem vígjáték, se nem romantikus, csak szomorúan és kilátástalanul magányos.
2/10
pihes ápr. 03. 14:39:48 2/10
Ebbe a témába nem találtam örömöt, ráadásul ilyen gyengén összeállítani valamit, gyalázat KETTŐ/TÍZ
8/10
Ahoj poplacsek ápr. 01. 00:48:12 8/10
Szerintem klassz film volt, vígjátéki környezetbe ágyazva megfeszegetett 1-2 értékrendi témát. A vége kicsit jobban a levegőben maradt a kelleténél talán.
10/10
Danaaia jan. 03. 21:08:12 10/10
Szerintem nem is annyira vígjáték. A tehetetlenségünkről, a satnya motivációinkról szól. Arról hogy a háttérben sok olyan mozgatórugó van az ember életében, amit inkább elrejt. Magasztos szlogenek mögé, valami hatalmas cél mögé. Valójában pusztán a kényszerhelyzetek, piti vágyak mozgatnak bennünket. Mit kezdjünk hàt a klímavédelememmel? Vagy az is csak azért van hogy elterelje a figyelmet?
2/10
hofical jan. 03. 08:24:59 2/10
Teljesen semmitmondó, bántóan felületes humorú film, light szexista elemekkel.
A fő ellentmondás a filmben szerintem az, hogy a történet egyébként releváns problémákat vet fel - klímaaktivizmus, szerencsejátékfüggőség, adósságcsapda, fogyasztói társadalom, öngyilkosság - de ezekről végül nem alkot semmilyen véleményt, vagyis jobban mondva bárcsak ne alkotna!
A szereplők egydimenziósak és hiteltelenek, a történet teljesen összecsapott. Bennem főleg a vége felé elég konstans szekunder szégyen volt, nem egészen világos, hogy miért jutott eszébe valakinek ezt a filmet leforgatni. Komolytalannak túl komoly, komolynak pedig bőven túl komolytalan lett, mindenesetre egy biztos; a film címe elég találó, ennél biztosan csak jobb jöhet.
5/10
Sugar7 2023 dec. 31. - 00:40:49 5/10
Kicsit túl hosszúra sikerült film. Bizonyára vannak benne elgondolkodtató részek, de nekem nem jött be. Egyszer épp megnézhető. Talán.
zimzum1111 2023 dec. 14. - 09:16:47
Szeretem az olyan filmeket, amelyek nem akarnak többek lenni mint, ami.
Ez egy kedves és szórakoztató film. Kikapcsolja az embert és habkönnyűvé teszi, még a nehéz kérdéseket is.
A klímaaktivisták kicsit bolondos - ám annál fontosabb - világát is bemutatja. Van benne szerelem, két franciás balfácán, katarzis, és jóra fordul minden.

Tipikus Randimozi! :)

(FONTOS! A klímavédelmet nem bagetlizálja el, és nem relativizálja. Sőt! Kicsit az az érzésem, hogy olyan mintha a film valahogy azért ebbe a storyba ágyaz, mert ez volt a cél, hogy felhívja a klímaválságra IS a figyelmet. Végülis könnyed formában! )