Idegen a szekrényben

Bakancslistához adom
No mires a los ojos
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott spanyol dráma, 108 perc, 2023

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Damián (Paco León) 20 év után veszti el állását. Elbocsátásának hírére dühösen távozik főnökétől és fejébe veszi, hogy az első szembejövő lehetséges búvóhelyet meglátva elvonul a világ elől. Egy furgonon heverő szekrényt megpillantva meg is találja céljához az ideálisnak vélt lehetőséget, azonban a kocsi útnak indul. A gardrób Lucía (Leonor Watling) és Fede (Álex Brendemühl) otthonába érkezik, belsejében Damiánnal, aki meglapulva várja a bútor elhelyezését. Hősünk így aztán a vele nagyjából egykorú házaspár és tinilányuk, María (María Romanillos) életének részévé válik, ugyanis még aznap este megfogalmazódik benne az ötlet, hogy velük marad egy rejtélyes, az árnyakban mozgó jelenségként. Ám hogy mégis mindezt milyen szándékkal teszi, az csupán csak idővel derül ki: vajon őrangyal vagy ijesztő, démoni alak válik belőle a titokzatosság fenntartása közben? Ez a thriller-dráma keverék vegyíti az Élősködőkre hajazó alapszituációt a Charlie Kauffmanra jellemző szürrealizmussal.

Bemutató dátuma: 2023. október 12. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
tóthlászló ápr. 17. 09:40:48 5/10
Érdekes film arról, hogy eleavatkozhat valaki idegenek életébe saját normái szerint. Az nem világos, hogy miért kellett elkészíteni, de kétségtelen, hogy a kiváncsiság miatt végignéztam.
9/10
Ahoj poplacsek jan. 21. 20:52:57 9/10
Hú gyerekek, ez egy nagyon tartalmas film, de figyelni kell hozzá, baromira nem csak arról szól, hogy benn van egy faszi a szekrényben.
k11zoltan jan. 12. 22:45:03
Az ilyesmi spanyol filmek nem szoktak rosszak lenni, de ez maximum közepes.
Annál nem jobb.