Muti: Halálos rituálé

Bakancslistához adom
The Ritual Killer
18 éven aluliak számára nem ajánlott 92 perc, 2023

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Mississipi-ben feltűnik egy sorozatgyilkos, aki korábban Európa-szerte szedte áldozatait. A helyi detektív, Lucas Boyd rögtön ráveti magát az ügyre, azonban a furcsa, rituális gyilkosságok természete miatt egy szakértőt, Dr. Mackles-t is segítségül hívja az eset felgöngyölítéséhez. A sokasodó gyilkosságok azonban régi sebeket tépnek fel a nyomozó lelkén, a fájdalom pedig egyre intenzívebbé válik, ahogy Lucas beleássa magát az ügy részleteibe. Boyd nyomozó és társai közben hamar rájönnek, hogy az esetek mögött egy hatalmas, globális üzlet húzódhat, amihez rengeteg, jelentős befolyással bíró embernek is köze lehet. A nyomozó azonban nem várt helyen, Rómában, egy ottani felügyelő személyében talál rá az újabb segítségre, akinek az információ segíthetnek kézre keríteni a tettest, mielőtt az újabb áldozatot szedne.

Stáblista:

Szereplők

Detective Lucas Boyd
Dr. Mackles
Detective Kersch
Police Forensic Tech
Sgt. Downs

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
nefefe febr. 25. 16:02:13 6/10
Úgy látom, egy értelmes, a filmet bemutató komment sincs. Ennyire rossz? --- Spoileres --- Úgy látom ez a film nem egy sorozatgyilkosról szól, mint ahogy a leírásban látható, hanem inkább egy rituális dologról, amihez minél fiatalabb testek kellenek. És ezek begyűjtéséhez van egy sámánszerű ember. Ehhez járul egy misztikus magyarázat, hogy miért teszi mindezt. Ehhez jön két helyszín és két nyomozó – egy olasz és egy amerikai -, plusz egy titokzatos professzor, akiről a végén szép dolgok derülnek ki. Számomra túl misztikus – vagy inkább hihetetlen – volt. Nem beszélve a végéről, ami emellett még undorító is volt. Nagyon lassú, nagyon nyomozgatós, nagyon titokzatoskodó és nagy fantáziát igénylő film. Legalábbis a XXI. században az. Lehet, hogy ez a módi New Orleans környékén a vudu-hívők között elmegy… Mindez egy családi tragédia kereteibe ágyazva, ami végig kíséri az egész filmet. Kicsit vérszegénynek éreztem a színészi alakításokat is… hiába a két húzónév, Morgan Freeman és Cole Hauser. Közepes, egyszer meg lehet nézni.
3/10
Anonnim febr. 14. 13:54:44 3/10
Komolyan Morgan Freeman miért vállal el mindent pénzért ami csak jön, akárcsak Nicolas Cage és Liam Neeson? Ez nem méltó az ő kaliberéhez. 😔
fourdogs febr. 13. 10:02:02 Előzmény olahmiki1959
Akkor meg sem nézted (vagy elég volt az imdb pontszámokat a film helyett, és máris nyertél másfél órát)?
olahmiki1959 2023 dec. 15. - 21:14:24
Morgan Freeman, mint húzónév? Mert a többiekről nem nagyon hallottam még...:)