Pókerarc

Bakancslistához adom
Poker Face
15 éven aluliak számára nem ajánlott 94 perc, 2022

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
nefefe 2023 szept. 24. - 18:27:03 9/10
Talán kezdjük azzal, hogy miről is szól a film. Tartalom az IMDb-ről:

A műszaki milliárdos és szerencsejátékos, Jake Foley (Crowe) nagy tétű pókerjátékot rendez gyermekkori barátai között, lehetőséget kínálva számukra, hogy több pénzt nyerjenek, mint amennyiről valaha is álmodtak. Az este fordulatot vesz, amikor leleplezi kidolgozott tervét, amivel bosszút áll az árulásokért, és játszani kell, fel kell adniuk azt az egy dolgot, amivel életük során igyekeztek megőrizni... a titkaikat. Ahogy a játék kibontakozik, tolvajok törnek be, és össze kell fogniuk, hogy túléljék a terror éjszakáját.

Szerintem Crowe, ahogy öregszik, egyre inkább hajlik az elvontabb, bonyolultabb filmek felé. Ez a film is hasonlóan indul, pláne, hogy íróként és rendezőként is jegyzi. Az első fele lassú, vontatott, a másik felétől kezd érdekessé válni. --- Spoiler --- Azért az érdekes, hogy szinte minden barátja – Andrew kivételével – valamilyen formában elárulta őt. Mégis – hibáik ellenére – kitartott mellettük, mesés vagyont hagyott rájuk a végrendeletében. Na ez az, ami a mai világból – a legtöbb esetben – nagyon hiányzik… Azért némi anomáliát látok a történetben. Ha egy kőgazdag high-tech guru házat épít, nem rakja teli biztonsági berendezésekkel? Videórendszer van, de felvenni nem tudnak? És ha felveszik, nem tudják a felvett anyagot továbbítani pl. a rendőrségnek? Ez nagy mértékben megkönnyítette volna a dolgukat… Amúgy jó a történetvezetés, vannak drámai és pszichológiai hatások, és a végén kapunk egy normális világnézetet, amit mindenkinek gyakorolnia kellene… Jó film, érdemes megnézni és tanulni belőle.
5/10
Atis88 2023 szept. 24. - 14:18:08 5/10
Crowe jó színész, de csapnivaló rendező. A sztori egyébként is kevés és lagymatag. 5 pontot azért megér.
8/10
kaloz44 2023 aug. 23. - 18:49:06 8/10
Szerintem ez a film egyszerű volt és éppen ezért volt jó és inkább dráma mint akció vagy akármi más.
6/10
cinemad 2023 júl. 23. - 00:18:51 6/10
Ez a film bár egyszeri nézésre teljesen alkalmas, és a sztori, felvezetés, színészek, minden nagyon bíztató, de aztán nagy csalódás, amikor véget ér. Crowe miatt reflexből adtam a 6 pontot, de mire ezt írom, igazából már csak 5 pontot gondolok méltányosnak. Iszonyatosan összecsapott, teljesen értelmetlen az egész, pedig minden adva volt, hogy legyen belőle egy csavaros, izgalmas, stb. film. Ezzel szemben egyszercsak eltelt 75 perc a filmből, rájössz, hogy max percek vannak hátra a stáblistáig és semmi nem történt, se izgalom, se csavar, de valójában semmi. Nagyon összecsapott, fércmunka. Elindít párhuzamosan egy csomó olyan szálat, amiből egy is megtöltött korábban remek filmeket, aztán egyikkel sem kezd semmit. Aztán a végén Crowe belekezd egy borzasztóan giccses bölcselkedésbe a filmvégi narráció keretében, ami végleg beteszi a kaput, főleg az eddig látottak fényében, aztán beúszik egy kiállítás a megfestett arcképével és kész nem csak a filmnek, nekem is végem lett... Csak azt nem értem, hogy egy ilyen remek színész, aki kiváló filmekben játszott, vajon mit gondolt amikor ezt először visszanézte, mint rendező? Komolyan azt gondolta, hogy ez az, megcsináltam, mehet a nézőknek?
6/10
InteriorLulu 2023 máj. 26. - 11:00:55 6/10
A filmnek két portos adatlapja van, a másik simán csak a Poker Face címmel fut. Ezt csupán azért mondom, mert az alá van linkelve a portos kritika (mellyel egyébként én teljesen egyetértek):
https://port.hu/cikk/stream/russell-crowe-nagy-tetben-jatszik-es-elbukja-pokerarc-kritika/article-93050
5/10
offtopic
Anonnim 2023 ápr. 23. - 16:51:16 5/10
Valahogy ez a film kísértetien hajaz azokra a filmekre amiket Nicolas Cage és Liam Neeson is csinál.
6/10
Ildikó Nóra 2023 ápr. 21. - 14:06:06 6/10
A Russel C. által rendezett filmet egyszer meg lehet nézni, jobb, izgalmasabb filmre számítottam, neki jól állt a szerep. A többi színész nem volt szimpatikus és az alakításuk, a szinkron sem tetszett. A film rövid, szűk 1 óra 25 perces. A helyszín, filmzene tetszett.