Rebel Moon – 1. rész: A tűz gyermeke

Bakancslistához adom
Rebel Moon - Part One: A Child of Fire
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi, 135 perc, 2023

Értékelés:

57 szavazatból
Szerinted?

Amikor a Szülőbolygó könyörtelen erői egy távoli hold nyugodt farmerfalujának lakóit fenyegetik, egy rejtélyes kívülálló válik a túlélésük egyetlen reményévé.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Ivy00 jan. 30. 00:13:14 3/10
Hát, ez nagyon gagyira sikeredett, pedig nyilván nem kevés pénzt öltek bele. Szemérmetlen koppintások mindenfelől, ami talán megbocsátható lenne, ha valami érdekeset eredményezett volna. A "hippogriffes" jelenetnél szinte vártam, hogy felbukkanjon Harry Potter... :D
Az ellenség már annyira klisés, hogy fáj; szomorú, ha egy fantáziafilmből (mert sci-finek bűn lenne nevezni), pont a fantázia hiányzik - legalábbis, ami a történetet illeti. A látvány még megér pár pontot, de az akciójeleneteket kár volt agyoncsapni a sok lassítással. A színészek elvégezték a munkájukat, csak hàt a gyenge, patetikus szövegekkel nem lehetett mit kezdeni.
Nem várom a folytatást.
2/10
nick név jan. 28. 02:55:59 2/10
Nem hiába kerülöm az ilyen filmeket. Fájdalmasan klisés, szájbarágós, "filmetikailag" megfelelni szándékozó, látványosnak szánt, üres, mégis bőven elnyújtott giccsparádé. Fogalmazzunk úgy, hogy rásegítéssel néztem meg, de ez nem emelt túl sokat az élményen, ez az alkotói önkifejezésnek láttatott maszturbációs felület egy borzalom volt. A vizualitás egyébként nem lett volna nevetséges, ha atmoszféra is társult volna hozzá, csak ahhoz komolyan vehető történet és karakterek kellettek volna, fényévekkel jobb dialógokkal. A csápos rák kifejezetten undorító volt a bárból - szikrányi bizarr eredetiség -, a virágos-szarvas, érzelmes robot meg... Ilyen printscreen-eket raknék profilképnek, ha nagyon-nagyon el akarnék viccelni valamit.
Szándéka szerint sötét, mégis gyermeteg, teljesen súlytalan, komolytalan darab, ami a különlegesség látszatával a sekélyes, lebutított középszerűséget szolgálja ki.
2/10
Tinussh jan. 16. 06:19:33 2/10
Egy Dűne, Star Wars katyvasza.Az elején hamar elhadart előtörténet amit jobb esetben megjegyzel.A cselekményszála kiszámítható, gyerekes, a karakterek pedig klisés múlttal rendelkeznek.

Mikor felkeresik a “Suicide Squad“ leendő tagjait mindig minden folyamat Happy-n megy mindenki beleegyezik és véletlenül mindig olyan szituációba csöppenek ahol a tagok épp nagy harcban vannak

Persze a karakterek megkapták a háttértörténetet amit azonnal a szádba kell rágni mindenképp, ahelyett hogy tartogatnának egy-két meglepetést.Kiszamítható volt a csapatból valaki biztos feláldozza magát és egy lassított jelenetben meghal.

Az egyetlen pozitív amit a filmben fel lehet fedezni azok az Űrbolyák voltak (amin megtörtént a végső leszámolás), mekkora ötlet, hogy ha vannak űrHAJÓK akkor legyenek űrBÓLYÁK is.
6/10
The Cortez jan. 14. 14:08:30 6/10
Bővítve:

Zack Snyder Star Wars koppintása, amit eredetileg a kánon részeként képzelt el. A sztori, a fordulatok, de még bizonyos jelenetek, figurák is az original trilógiából lettek nyúlva. Ennek megfelelően, pluszban került egy kis western feeling az űroperába. Az alaptörténet az A hét szamurájt ugyancsak megidézi, valamint a kerek egész az A gyűrűk urával + a Dűnével szintén mutat némi hasonlóságot.
A hol érdekes, hol kapkodó cselekménybe, egymás után lettek behajigálva a menő, ám fájóan papírvékony karakterek, akikről szinte semmit nem tudunk meg a több, mint 2 óra alatt. Ehelyett velük együtt ide-oda ugrálunk a különböző bolygók között. A színészi játék átlagos, ugyanakkor Ed Skrein alakítása magasan kiemelkedik a gárdából: meggyőzően hozza a pszichopata, láthatóan a nácikról mintázott főellenséget, ráadásul az első képsorában meglepően feszült hangulatot tudott teremteni.
A film kellően elborult ötletekkel, lényekkel, díszletekkel, kosztümökkel operál. A legnagyobb érdem az a brutális, darkos vizualitás, vagyis a fényképezés, a színhasználat, továbbá az igényes CGI összessége. Az akciók már nem lettek ennyire pengék: látványosak a koreográfiák, de Zack szokása szerint unalmassá teszi őket a lassításokkal.
6/10
The Cortez jan. 12. 23:08:22 6/10
Zack Snyder Star Wars koppintása, amit eredetileg a kánon részeként képzelt el. A sztori, a fordulatok, de még bizonyos jelenetek is az original trilógiából lettek nyúlva. Ennek megfelelően, pluszban került egy kis western feeling az űroperába. Az alaptörténet az A hét szamurájt ugyancsak megidézi, valamint a kerek egész az A gyűrűk urával + a Dűnével szintén mutat némi hasonlóságot.
A hol érdekes, hol kapkodó cselekménybe, egymás után lettek behajigálva a menő, ám fájóan papírvékony karakterek, akikről szinte semmit nem tudunk meg a több, mint 2 óra alatt. Ehelyett velük együtt ide-oda ugrálunk a különböző bolygók között. A színészi játék átlagos, ugyanakkor Ed Skrein alakítása magasan kiemelkedik a gárdából: meggyőzően hozza a főellenséget, ráadásul az első képsorában meglepően feszült hangulatot tudott teremteni.
A film kellően elborult ötletekkel, lényekkel, díszletekkel, kosztümökkel operál. A legnagyobb érdem az a brutális vizualitás, vagyis a fényképezés, a színhasználat, továbbá az igényes CGI összessége. Az akciók már nem lettek ennyire pengék: látványosak a koreográfiák, de Zack szokása szerint unalmassá teszi őket a lassításokkal.
5/10
Jagerus jan. 07. 21:30:40 5/10
Olyan érzése van az embernek, hogy egy sokrészes sorozatból lett összeollózva a film, de csak az akciódús részek egy részét vágták bele. Senkiről nem tudunk semmit. Senkinek sem értjük a motivációját. Senkinek a sorsa nem érdekel. Senkinek a halála nem hat meg. Ha mindenki meghalt volna a végére akkor is csak megrántottam volna a vállam és kész.
Lettek volna benne lehetőségek, de a játékidő előre haladtával sem fejlődött a történet sehova.
3/10
gyereamozibabe jan. 07. 05:48:03 3/10
A karakterek felépítésről annyit, hogy utoljára a homokozóban mondtam ilyen nagyokat a kedvenc mesehőseimről. Az is kb ilyen megalapozott volt. Mintha egy óvodás hülyegyerek csinálta volna ezt a filmet. Lesújtó véleményem van azokról, akiknek ez az ipari hulladék bejött. Ezeknek az embereknek kb mindegy, hogy mi pörög a szeme előtt
3/10
sawyerx jan. 04. 18:10:55 3/10
Látványos (kinek mi?) giccsparádé, fél óra elég is volt.

3/10
4/10
woar jan. 03. 10:13:11 4/10
Szerintem a látványos film. A világ sem rossz. De a forgatókönyv íróknak tárgyalás nélkül kellene levágni a kezüket.
Jakitoth jan. 02. 18:14:30 Előzmény Gabó28
A fóbia indokolatlan viszolygást jelent! A nácikat viszont miért rühelleni!😂
7/10
CS@ 2023 dec. 30. - 22:48:36 7/10
Egyáltalán nem olyan rossz mint, ahogy azt a kritikák és vélemények mondják.
Utálom a DOF -ot (mélységélesség) eddig a Dűne volt részemről a legszarabb film, amit valaha láttam etéren, de ez még annál is rosszabb.
Viszont, ha ettől eltekintünk, mert rajtam kívül ez senkit se érdekel és ha nem zavar, hogy semmit se lehet látni látványilag, akkor ez nem annyira rossz, mint, ahogy írják.
10/10
70Szabi 2023 dec. 30. - 18:26:59 10/10
Ebben az Országban mindenki foci vagy film szakértő! Olvasva a hozzászólásokat valószínűleg kevesen néznék meg ezt a filmet. Pedig hiba lenne. Ez egy jó film azoknak akik szeretik az ilyen stílusú filmeket. Nem kell semmihez sem hasonlítani,meg kell nézni egyszer. Nincs benne se több se kevesebb! Várom a folytatást ennyi....
3/10
SUDO 2023 dec. 29. - 20:02:31 3/10
Jó nagy katyvasz az egész..
6/10
4anyreg 2023 dec. 29. - 13:45:25 6/10
A sok negatív kritika után, tudván, hogy SW filmnek készült volna eredetileg, nem volt annyira rossz az első 1 óra. Utána sajnos átment fantasy-be érzésem szerint. Egy dolog viszont erősen zavart: rövid, egyszerű dialógusok, 1 mondattal komoly harcra meggyőzhető idegenek (ez érthetetlen volt) - ilyen költségvetésű filmnél ez megdöbbentő! Szerencse, hogy a színészek nagy része természetesen adta a karakterét, így elvitték a hátukon a zsenge storyt. Sofia Boutella gyönyörű & meglepően jól hozta a saját szerepét, lehet, megérdemelne egy komolyabb filmet is (én már a Kingsman első részében is bírtam, de az csak egy mellékszerep volt). Egyszer megnézhető, de hogy minek lesz belőle folytatás (több is), az számomra kérdéses, főleg, hogy ez azért sok százalékban egy másolt univerzum... Viszont akár bekerülhetett volna az SW univerzumba kicsit másképpen, a sok vacak új mozifilm között simán elment volna (bár én ott a legnagyobb durranásra várok mindhiába: Pleguies találta ki és csinálta meg a nagy fordulatot a háttérből, Ő teremtette Vadert, mégis, teljesen hanyagolják, a mostani tulajdonosok szerintem nem is nézték anno az SW-t...).
Gabó28 2023 dec. 28. - 15:41:49
"Úgy tűnik, a Star Wars elkerülte egy nagy hibát, amikor a Lucasfilm lemondott Zack Snyder Rebel Moon: 1. rész – A tűz gyermeke (Rebel Moon: Part One – A Child of Fire) című filmjéről. Snyder ugyanis eredetileg a Rebel Moon-t egy Star Wars-filmként vetett fel. Ám az ötlet aztán külön franchise-zá bővült"

Azért nem ártana, ha páran tájékozódnának is!!!
Gabó28 2023 dec. 28. - 15:14:58
Nevetséges ez az űrnácis megjelenítés! Még mindig fóbiájuk van?
4/10
Atis88 2023 dec. 28. - 08:32:44 4/10
Az a baj, hogy ez a film vagy 10 másiknak az egyvelege. De nem azért baj, hogy kölcsönöz belőlük dolgokat, hanem azért, mert a sztori is egy unalomig ismételt kliséhalmaz és el is van nyújtva benne nagyon ez a toborzós rész. Semmi újat nem tud mutatni semmilyen téren. Annyira viszont nem rossz, hogy nézhetetlen lenne, csak kíváncsi leszek ezek után, hogy a folytatásban kialakul, vagy végképp egy unalmas kliséhalmazzá válik. Majd kiderül.
7/10
szentipatrik94@gmail.com 2023 dec. 26. - 16:08:06 7/10
Hirtelen nem tudom hova tenni a filmet. De semmiképpen nem mondanám rossznak, de azért annyira jónak se. Érdekes és egész jó elképzelés és bevállalós hogy úgy mond több filmből merít és építkezik. Mer csak azért hogy ne legyen annyira katyvasz az egész, de itt szerintem egész jól működik, kezdésnek szerintem jó.
8/10
BKARESZ_C3PIO 2023 dec. 26. - 11:15:42 8/10
Nekem azért emészthető. :) Egy kicsit Riddick + serenity + Star wars
7/10
Brother Wolf 2023 dec. 26. - 09:38:46 7/10
Nyugi, ha túléltétek a Marvel és DC foshalmazt, akkor ez sem lesz annyira vészes.
Habár, nem mondanám, hogy az újdonság erejével hatott, de a folyatásban még kialakulhat.
Összes hozzászólás