Valami Amerika

Bakancslistához adom
magyar tévéfilmsorozat, 2023

Értékelés:

47 szavazatból
Szerinted?

Az RTL+-on október 18-án debütál a Valami Amerika sorozat, amely a filmekből megismert világban játszódik, de ezúttal egy új testvér-trió történetét ismerhetjük meg: Marciét (Ember Márk), Zitáét (Trill Beatrix) és Balázsét (Király Dániel). A középpontban a legfiatalabb testvér, Marci és Bala közötti konfliktus áll, pontosabban az a pénzösszeg, amivel a fiú tartozik a rettegett maffiavezérnek. Mivel a testvérek, mindenben támogatják egymást, így megpróbálják kihúzni öccsüket a csávából, ezáltal belekerülve Bala hálójába, ahonnan csak egy módon szabadulhatnak, egy nagyszabású és látványos tehetségkutatón keresztül.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
guess.who 2023 dec. 15. - 17:04:23 Előzmény janderka

Fura látni, hogy milyen zavarban van még ennyi idősen is az enyhe szemtengely-ferdülése miatt. Főleg azért fura, mert Rangos Katalin egyből a felütésben úgy kezdi, hogy négyéves kora óta ismeri Szonit.

Egyébként szerintem kifejezetten diplomatikus véleményt mondott. Pontosabban nem mondott. :)

janderka 2023 dec. 15. - 08:53:16 Előzmény guess.who
"a korábbi főszereplőknek vagy nyomuk sem volt, vagy súlytalan/jelentéktelen/értelmetlen/nevetséges figuraként jelentek meg egy-egy jelenetre, mint Oroszlán Szonja vagy Szabó Győző: ha nincsenek ott, akkor sem hiányoztak volna senkinek"

Az interjúban Oroszlán Szonja erre elég nyilvánvalóan utal is. Arcán egyértelmű véleménnyel.
offtopic
guess.who 2023 dec. 15. - 06:58:27 Előzmény janderka
Eleve zűrzavaros volt az egész magyarázkodós visszatekintő egy évtizedek óta Amerikában élő Szervétről, akinek azért itthon három kisiskolás korú gyereke és felesége is van. Mint amikor a tíz éves katonáskodás után hazatér a papa és itthon egy másfél éves, fekete bőrű csecsemő várja, és anyu elmagyarázza neki, hogy csak sokat napozott terhesen, de amúgy tényleg az ő fia...
Ráadásul voltak akkora marhák, hogy eljátszatták Szervéttel, hogy nem nagyon tud angolul, rossz a kiejtése is, holott az eredeti Valami Amerika c. film éppen arról szólt, hogy hogyan verte át az összes főszereplőt a tökéletes angol kiejtésével (és a jobbkormányos Jaguarral).

Szóval összességében nagyjából egy lemondó legyintést érdemel az egész: voltak benne jó színészek, olyanok is, akik jól játszottak, volt benne néhány apróbb momentum, amire talán lehet emlékezni később, de összességében inkább egy üres, ostoba, öntömjénező ertéel-önreklám, amit csak azért helyeztek bele a Valami Amerika világába, mert így könnyebben eladhatónak gondolták.


Egyszer régen, a rendszerváltás után volt Hernádi Gyulának egy Egri csillagok háborúja c. fércműve ugyanerre a sémára: írt egy első fejezetet Gárdonyi stílusában egy bizonyos Bornemissza Gergelyről, ami mintegy "folytatása" volt az Egri csillagoknak. Aztán a többi fejezet már eszement zagyvaság volt: igazából Kovács Jenő vagy Kiss Eufrozina is lehetett volna a főszereplő, tökéletesen mindegy lett volna, annyira semmi köze nem volt az eredeti regényhez, láthatóan csak a népszerűségét, az emberek azzal kapcsolatos nosztalgiáját akarta kihasználni gazember módon.
Na, ennél a Valami Amerika sorozatnál ugyanez volt a helyzet: azzal, hogy Szervétet visszahozták az utolsó részre, csak az eredetihez próbálták hozzáragasztani, de (ahogy írtad is korábban) a korábbi főszereplőknek vagy nyomuk sem volt, vagy súlytalan/jelentéktelen/értelmetlen/nevetséges figuraként jelentek meg egy-egy jelenetre, mint Oroszlán Szonja vagy Szabó Győző: ha nincsenek ott, akkor sem hiányoztak volna senkinek.


5/10
amiraa_daaa 2023 dec. 14. - 20:44:26 5/10 Előzmény janderka
:)
janderka 2023 dec. 14. - 19:33:24
Oroszlán Szonja interjú - kicsit a sorozatról is: https://www.youtube.com/watch?v=StKyrfSAs54
janderka 2023 dec. 14. - 13:37:03 Előzmény amiraa_daaa
Na, csak hogy ne haljak meg teljesen hülyén, egy félpornós torrentoldalon nagy nehezen csak átpörgettem az uccsó részt. Ilyen részletekbe menően, mint te, nem néztem végig, csak az elejét és a végét. Ez viszont - ha nem tudom, mit foglalt keretbe (márpedig én a magam részéről nem tudom, mert a harmadik részt nem voltam már képes követni a szériát) - végülis jópofa lezárásnak tűnt. Leszámítva, hogy egy ember, aki X éve abban a hitben él(t), hogy az apja meghalt, az tuti nem ilyen faarccal fogadja, ha az egyszercsak mégiscsak visszatér egy kávézóban (a többi rokonról nem is szólva, akik balhé lezárás ide, elsimítás oda, tuti hogy ugyancsak ízekre szednék - pláne a hátrahagyott egykori áldozatait).
5/10
amiraa_daaa 2023 dec. 14. - 11:29:09 5/10 Előzmény janderka
én munkahelyen néztem a hosszabb kávészünetben illetve ünnepkor takarítás közben, de a kommentek mennyisége szerint is kb egy nézője voltam ( jo volt kb a törrente oldalakon még néhány száz de nem nagy mennyiség nézte
janderka 2023 dec. 14. - 07:40:03
Senkitől a környezetemben nem hallom, hogy akárcsak belenézett volna. Szerintem ez full megbukott.
5/10
amiraa_daaa 2023 dec. 13. - 15:05:48 5/10
hát sajnos vége lett a sorozatnak valamilyen lezárást is kapott, hááááát marad az öt pont

Ami pozitivum volt a Soltész Rezső szereplése :D ő tök önmaga volt :D Balázska és Zénó karaktere az utolsó részre is okozott pozitív meglepetést. Kár hogy nem csak ők szerepeltek és a többiek sztori szálát melléírták. Zita a végére szerintem full klassz lett. Marciért meg kár.

aki meg nézné annak spoiler után vélemény


lesz visszatekintés hogy szegény Alex reinkarnálódott a koncert főszervezőjeként, milyenek voltak a gyerekek, akik megint megkajálták ezt az újabb apukás koncertes lehúzást. Érdekes hogy a családot nem vonják felelősségre emiatt? vagy bármi? bár Alex a tipikus Repülős Gizi akit soha nem kapnak el.

Az utolsó rész is elég kusza lett

ugye két gyerek Zita és Bazsi nem örül apuci felbukkanásának, Balázst nem lehet meggyőzni, aztán ugye a koncert mivel kamu Alex elfut a pénzzel. vagyis Peresztegi pénzével:D viszont Alex (????) szerveztet egy koncertet Zitának a meghiúsult konci miatt, ahova odahívta a Berkley egyetem oktatóját, a ki elintézi a felvételit Zitának és elvileg Alex még a 4 éves díjat i kifizette neki ( nyilván ha lenne második évad abban /ott itt kezdődnek a sorozat hogy nem jutott Zita a Berkley-re. Bár Zita élete amúgy itthon rendeződne, hiszen Zénó szereti ( akit konkrétan kidob, holott együtt is zenélhetnének meg együtt is csinálhatnának bármit) Zénó nem kér apai segítségről ő levált. Bazsi valami magánpszichot nyit, Marci meg folytatja a celebfuttatását.

Balát Angika jól lekoppintja, igazi hiéna karakter, főleg ezekkel a kamu ezoterikus maszlagával. Angika karakterét szerették az írók.

A Zénó ( BB) és Bazsika karaktere maradt a földön, legalább az ő száluk jól végződött ( vagy sem )

Aztán a rész úgy ér véget, hogy Alex előre szpojlerezi hogy lesz még itt nekik zűr másnaptól és hagy örüljenek az aznapnak. Elég nagy katyvaszt csinált amúgy a kölyköknek. mondjuk ami kimaradt egy Udvaros Dorottya elküldi Alexet oda ahova kell miután eljátszott a kamu halálát.

Tehát várható ezek szerint 2. évad. A Brasch Bence boxmeccsnél ( gratula innen is a győzelemért ) kint voltak a szereplők, nagyon Zitásra volt a TB haja vágva, ( ziláltabb mint a Gólkirályságban ott jó kislányt játszik :D ) igy szerintem még egy évad várható :D vagy ki tudja :D





5/10
amiraa_daaa 2023 dec. 13. - 14:49:05 5/10 Előzmény janderka
de jol is tetted :D amúgy HF is feltámadt kis időre :D
offtopic
guess.who 2023 dec. 07. - 07:59:45
Egy hete is azon sírtam, hogy a kamutévés kamuműsor vége után nem bírják abbahagyni, erre az iszonyúan klisés, rettenetesen túltolt esküvős bénázás (hát persze, mikor kell a menyasszonyt lebuktatni a vőlegény előtt, ha nem az esküvő kellős közepén?) UTÁN is van még TOVÁBB! Hát a jó francot, most már tényleg!
Az egész epizód (sőt: nagyjából az egész eddigi mű) egyetlen viccesként értékelhető jelenete persze -nem meglepő módon- megint Udvaros Dorottya aprócskára szabott szerepéhez köthető, amikor elkezdi szagolgatni a lányát, és simán kiszagolja Fagyinyalika énekes krapekját (akinek szintén nem tudom a nevét megjegyezni) is. A Földes Eszter-Ember Márk viszonylattól az első részek alapján sokkal-sokkal többet vártam volna, ez így még legyintést sem érdemel, bármennyire is szánja-bánja Csuja Imre a rejtett kamerás bűnjeit és bármennyire hihetően mászik is le Marci a lichthófon, az egész csak fölösleges nyűglődésnek tűnik. Onnantól viszont szimplán csak ostoba pusztítássá válik, hogy utóbbi közeliben plánban veri szét a muzeális értékű, egyáltalán nem papírmasénak tűnő Wartburgot (nem is értem, hogy az oldtimer tulajdonosa hogyan engedhette ezt meg, bármennyi sok pénzt is fizettek érte neki a filmesek?!), aminek érteni vélem ugyan az üzenetét (hiszen állítólag azt hagyta az apja rá örökül, és így szabadul meg a terhessé vált örökségtől - ugyanakkor viszont nagyjából az egyetlen saját tulajdonát semmisíti meg), de a módját semmiképp.
És a végén a korona nem is Reviczky néma feltűnése, hanem az, hogy sikerült visszahozni az utóbbi 15-20 év legellenszenvesebb magyar színészét, akinek gyakorlatilag minden (filmes) szerepe az aljas gazember figurája a Parkolótól az Ecc-Peccig, és már attól is émelyegni kezdek, ha feltűnik a vásznon. Márpedig a lezárás szerint a következő rész éppen erre a feltűnésre fog épülni. Hát csodás lezárás lesz, mit mondjak.

(Az esküvős, jazzbe hajló verzióban előadott egykori Valami Amerika főcímdalnál azért picit reménykedtem, hogy meghúzzák azt a poént, hogy a szakadék, lepukkant zenészek valójában a Bon Bon együttes tagjai lesznek, de nem: nem merték vagy ezt is elbénázták! Pedig az talán lehetett volna vicces a Soltész Rezsős és Ápdétnorbertes szenvedés után.)
offtopic
janderka 2023 dec. 07. - 05:07:12 Előzmény amiraa_daaa
Köszi, de én már rég kicsekkoltam ebből a szarból. Felőlem az egész retekklub mehet a süllyesztőbe.
5/10
amiraa_daaa 2023 dec. 06. - 10:16:06 5/10
9. utolsó előtti rész, Igen a Balázs-Zénó páros nagyon jó :d igazi összeszokott páros Marcika ellenében, volt moralizálás, végre kapott Zénó több mint 2 mondatot, neki jó ez a stabil karaktere, és Yvett és Dénes is remekel :D


Túljutottunk a lagzin, szerintem ez nemcsak nekem volt kínos, de kb az első rész "poénjával el is intéztek mindent", sajnos a Dénes videókból pont az előre lefoglalt hajós videót nem vágták be. Igazából Balázs számára kiderült, hogy ez az esküvő az Yvett gyerekkori álma volt, szerintem ők amúgy jobb barátok mint párkapcsolat és valahogy erre is fog a sztori kifutni, Udvaros Dorottya karaktere vállalhatatlanul "sz@r", azért egy pszichológus nem szagolgatja az embereket, kábé mint egy csahos kutya. Meg ugye az események végkifejlete után kb két puszival elintézi a három gyereket és megy vissza a táborába. Lagzi után meg Marci újabb feladatot kap Balától, Angikának kell énekelnie a koncerten, mert csak. Bala ahelyett hogy felajánlotta volna a fél Balatont Anginak ( legalább valami szépet láttunk volna) erőlteti ezt az éneklős izét. Bala oké hogy ez a "jófej" maffiózó de a Vivire rátelepedése is borzasztó.

Hogy lesz-e koncert, az Amerika szál miatt én mindig is elég kamuszagunak gondoltam, de úgy tűnik, hogy tényleg kamu a konci. :)))

A legjobb fej Oroszlán Szonja Timike karaktere aki már házasítaná Marcit a családba, ő legalább ÚjVIVI boldogságát nézi. Bár fura hogy győzködni kell Marci karakterét hogy probálkozzon Vivinél, Marci a főszereplő és semmit nem csinál, kb sodródik az árral. Ha mondjuk ő lenne az öccse karakter és egy minimum Zénó karakter tökösségét megörökölte volna a forgatókönyvíróktól, akkor szerintem másfelé futott volna ki a sorozat.

Zénó viszonylag sok szerepet kap a mai részben, viszi a karaktere előre a sorit, meg a részt. Leendő anyóssal meg az apjával is bevállal egy konfliktust, Zénó próbálja szembesíteni Zitát , hogy nem jó amit csinál, és Zénó az aki megkérdezi " és meddig akarsz még az öcséd miatt sziv? Tőle hangzik el hogy Marci egy "felelőtlen szarházi és csak a húgát keveri mindig bajba. Igen végre valaki valami realitást visz az egészbe. ( ezt már vártam az éneklős műsoros kínlódásnál is hogy Zita hangján fogják Angikát megszólaltatni és úgy nyerhetik meg a versenyt most kb a kamukoncertet akarják így megcsinálni. Bazsival is baromi jó párost alakítanak együtt Marci ellenében.

Aztán mikor Zita végülis beadja a derekát ( hogy átpasszolja a koncertet Angikának pffff) Marci összetűzbe kerül. Zénó Balázs páros rendesen helyre billenti legalább 2 percre. De aztán valami fura következett.

Valamit kivághattak még a sori előző részeiben ( vagy a 9.ben) mert egy mondattal Marci akkora érzelmi hullámvasútra kerül, hogy még a CZS-063-ban is kárt okoz. ( ez a rész végén van és amúgy tök érthetetlen mert arról kéne szólnia hogy mindenki Marcinak esik hogy Zitától elveszi a koncert előéneklés lehetőségét, mond valamit Zita, közben snitt és Marci elrohan. Vagy előbb vették fel ( ez a kültériekből látszik ) a sorozat végét és aztán az elejét. Ez totál kusza lett.

Utolsó részben ( spoiler) : nem úgy tűnik hogy koncert lesz, viszont várhatóan vagy a Vivi vagy a Zita megsérül/elutazik /elköltözik, vagy várható nagy reptéren "gyere vissza ne menj el " jelenet. :D Lényeg, hogy Marci sírni fog nagyon, vagy csak az apatéma teszi tönkre, de érzelmi hullámvasút folytatódik.
Peresztegi Junior Zénó a kettyósokkal meg valami kiránduláson vesz részt elég viccesnek tűnik, kár hogy nem eresztették össze a Zénót a kettyósokkal hamarabb. :D.

Illetve valami áramszünetes jelenet is lesz. Jelentsen ez bármit is. :D



5/10
amiraa_daaa 2023 dec. 06. - 09:29:27 5/10 Előzmény janderka

9. részben egyik szereplőről lesz említés a régiek közül a másik megjelenik :D


5/10
amiraa_daaa 2023 dec. 06. - 09:28:43 5/10 Előzmény guess.who
10 részes a sorozat :D egy-két karakter nagyon jó, főleg a Balázs, Zénó , Yvett karakterei nagyon jók.
offtopic
guess.who 2023 nov. 30. - 20:25:33 Előzmény janderka
Én egész a tegnapi rész végéig azt hittem, hogy a tehetségtelenségkutató lezárultával vége lesz ennek a szerencsétlenkedésnek is: aki megnyeri, megdicsőül, aki elbukik, az meg elbújdosik a színfalak mögé és kész, végefőcím, ezismegvanésmégsincseste.
DE NEM! Hát még FOLYTATJÁK! Az eszem megáll...

A színészek egy (nagy) része egyébként szerintem kifejezetten jó (technikailag mindenképp, a sztorit, a párbeszédeket, az eseményeket meg nem ők írták). De ennek az (úgysemjegyzemmeganevét) Fagyinyalis csajnak, meg az énekes srácnak valami hihetetlenül idegesítően természetellenes a beszéde folyamatosan a dialógusaikban. Pont olyan, mint amikor amatőrök próbálnak meg "színészkedni"...
Mondjuk ebben a részben Sodró Eliza is olyan kis semmilyen volt: oké, ott volt a vásznon, de mintha ott sem lett volna: a jelenetzáró halas poénon kívül nagyon vérszegény és kifejezetten semmitmondó szöveget kapott, ennél azért ő tud klasszisokkal is jobb lenni (kicsit olyan, mint Stefanovics Angéla: őt is ha hagyják vagy jól instruálják, akkor zseniális tud lenni a kettyós figuráival!).
janderka 2023 nov. 30. - 00:59:59 Előzmény amiraa_daaa
Végülis igaz. Csak Hujber, Pindroch, Ónodi és Szervét hiányzott az alapcsapatból. A második nagyfilmben debütált Csuja-Faragó-Thúróczy trió visszatért ahogy az alaptagok közül a Szabó-Oroszlán páros is. Na de akkoris! :)

A sorozat egyébként ettől függetlenül nekem egy se íze-se bűze tehetségkutató-bemutatói érdektelenséggé vált. Ami két rész után már tömény unalom lett a maga statikus és zárt helyszíneivel és történéseivel. Amire a középgyenge és/vagy tenyérbemászó színészgárda rá is tett egy lapáttal.
5/10
amiraa_daaa 2023 nov. 29. - 22:08:08 5/10
8. rész kérem szépen, hát mostmár kitartok :D

Brasch Bence és a csóri Balázs karaktere még mindig jó, végre Zizike is alakul és Marci is :D vajon Alex ha már meghalt eljön-e a saját gyereke esküvőjére :D Na de ehhez minimum egy hetet kell várni :D

Baláék amúgy lecserélték a BALA-01 rendszámot NBL 880-ra :D

végére amúgy azért ilyen aranyos limonádénak elmegy sori lett belőle , de nagyon kár, mert sokkal jobbat lehetett volna kihozni belőle :D


Szegény halas akció nem sült el ahogy kellett volna. Nyilván szegény Brasch Bence kb mint a fagyi nyalit Zizike ezt többször megkapja. Aztán 20 perc kínlódás a 8. részben például Udvaros Dorottyával, én szeretem UD-t és jo a karaktere, de akkor is, mondjuk amit leművel utána már érthető hogy Alexnak miért kellett anyaként, illetve hogy a gyerekei miért ilyen defektesek.

Majdnem itt le is kapcsoltam az rtlpluszt, de továbbment véletlenül, egy megtudtam, hogy Yvett lagzit akar, kb lesz@@@@ mindenkit magasról, főleg a leendő urát, Bazsit is, csak ő bármi áron feleség akar lenni. Abban az apukát játszó Hirtling Istvánnak igaza van hogy miért pont Balázzsal, de hát ők támogatják a lányukat ebben a hülye döntésben is. Amúgy elég sok ilyen apa-lánya helyzet van ( Bala és ujvivi, Yvett és apuka, Bracsch halas Bence és apuka jelenetek. ) és a legkiegyensúlyozottabb az a Yvettke és apukája,

Aztán beindulnak az események, és Marci mivel meg akarja akadályozni az esküvőt ( szerintem Bazsi is akarja ezt a nászt csak még nem tudja :D ) szóval mindenki nekiáll keresztbe tenni a lagzinak, Vajon Alex eljön-e rá :D

Angikat végül s nem tippeltem be rosszul, meg is lépett Bala bitcoljaival és az unokaöccsével, ((szigorúan az ezoterikus baromságaival magyarázta ezt Balának :D ))

Megint a rész második fele jobb mint az első az első 25 perc a Valami kínos ( UD, meg pucér futkosás, hááááátááát...

, de aztán a Brasch Bence- Marci páros szerintem szépen hozza amit kell és végre élvezhető lesz a sorozat, amiket tippeltem kb be is jöttek. Szóval 25. perctől érdemes nézni.

Következő részben meg kiderül hogy sikerül-e a lagzi ( várhatóan balhé lesz ) Otthagyja-e Balázs Yvettet az oltárnál ( nagyon remélem), Fog-e Zizike koncertet adni? ( gondolom igen a halas fiúval :D ) meg hogy megtalálják-e Balának Angikát ( szerintem igen, ) és fog-e koncertet adni Angika ( nyilván nem )

Ja és Marcit Mónikáék kezelésbe veszik mert Ujvivi közelébe merészkedett. :))






5/10
amiraa_daaa 2023 nov. 29. - 21:48:08 5/10 Előzmény janderka
Oroszlán Szonja volt még benne, ő volt a Szabó Győző csaja :D
janderka 2023 nov. 22. - 18:40:14 Előzmény amiraa_daaa
Az melyik? Ki játssza?
Összes hozzászólás