A Fekete Angyal

Bakancslistához adom
Kuro no tenshi
japán akciófilm, 107 perc, 1997

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A mindössze hat éves Ikko szüleit a lány szeme láttára gyilkolja le egy jakuzákból álló banda. Életét egy titokzatos bérgyilkosnő, a Fekete Angyal menti meg, aki Amerikába szökteti, ahol elhatározza, hogy kiképzi utódjának. Évek telnek el, és Ikko a világ egyik legjobb bérgyilkosaként tér vissza Tokióba: ezúttal már ő viseli a Fekete Angyal nevet, s szörnyű bosszúra szomjazik.

Stáblista:

Szereplők

Ikko Amaoka
Goro Nogi
Shinichi Onda
Mitsuru Amaoka

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
olahmiki1959 2014 ápr. 28. - 05:07:39 2/10
Szörnyû, rettenetes, borzasztó...

Kusza történet, európai ember számára megjegyezhetetlen japán nevek és arcok, egyforma arcú, külsejû, és ruhájú szereplõk, a színészet legalapvetõbb eszközeivel sem rendelkezõ ripacsok, - a szinkron is méltó partner volt ehhez a borzalomhoz - teljesen életszerûtlen mozzanatok, (5 férfi által iszonyatosan megvert nõi szereplõ arcán nem látszik a legkisebb horzsolás vagy kék folt sem), az egész film végig sötétben játszódik, és még hosszan sorolhatnám a nézhetetlenség határát súroló hibákat, röhejes megoldásokat ebben a rettenetben.

Engem tulajdonképpen régóta foglalkoztat az a kérdés, hogy az ilyen elképesztõen rossz filmeket mi a bánatért veszik meg a magyar forgalmazók, és miért adják le õket a tv-ben.
Nincs valamilyen elõzetes megtekintésbeli, nézhetõségi, ízlésbeli minimum, vagy követelmény, ami megvédene bennünket ezektõl a szemetektõl?
Én magam is tudom persze a választ...