A Mátyás Pince

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar ismeretterjesztő film, 30 perc, 2014

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Vannak Magyarországon olyan legendás helyek, régi éttermek, kávéházak, cukrászdák, amelyeknek asztalánál ott mulatott a fél művészvilág, történelmünk jeles alakjai olvasgatták a reggeli lapokat, irodalmi életünk nagyjai pedig időnként a frissen megírt alkotást gyűrték a pincér zsebébe fizetség gyanánt. A világ megváltása száz, százhúsz évvel ezelőtt is divatban volt, csak éppen akkoriban Vampetics sütötte a csirkét a Városligetben, Baldauf Mátyás verte csapra a hordókat a Mátyás Pincében, Horváth Pali újonnan szervezett zenekara húzta a pécsi Nádorban, és neves művészek adtak egymásnak randevút a Centrál márványasztalainál.
A budapesti Mátyás Pince 2014-ben 110 éve nyitotta meg kapuit. Falai híven őrzik a múlt örökségét, közben lezajlott néhány háború, forradalmak dúltak, megtörtént az államosítás, ám a régi, patinás vendéglátóhelyen láthatóan nem fog az idő.
Bede Róbert műsorvezető felcsap szakácssegédnek, és Szepesi János konyhafőnök segítségével elkészítenek három ínycsiklandó fogást a Mátyás Pince kínálatából.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?