Az a bizonyos nyár

Bakancslistához adom
Cet été-là / This One Summer
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-spanyol családi film, dráma, 99 perc, 2021

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A 10 éves Dune minden nyáron a szüleivel Franciaország délnyugati partvidékére utazik, ahol találkozik legjobb barátnőjével, Mathilde-dal. Együtt felfedezik a fenyőerdőket, elmélkednek a felhők alakjáról, követik a helyi tinédzsereket és megzavarják a bulijaikat, és titokban horrorfilmeket néznek. De ez a nyár más Dune számára - tavaly a család kihagyta a szokásos nyaralást, anélkül, hogy a lány tudta volna, miért. Úgy érzi, valami megváltozott. Elkezdi másképp látni a felnőtteket és a tinédzsereket, és megérti a titkaikat.

Bemutató dátuma: 2023. július 6. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
trev jan. 17. 09:17:19 10/10
Megnéztem még egyszer, és a kérdéses részek a film végének ismeretében teljesen más értelmet nyertek, és sokkal kerekebb az egész. Muszáj 10-re javítanom az előző 8 pontot.
10/10
trev jan. 07. 11:03:12 10/10
Nem is tudom. Talán az a film szerencséje, hogy egy kislány szemén keresztül nézve meséli el a történetet, és így nehéz eldönteni, hogy a gyakran következetlenül és váratlanul érkező események betudhatók egy kislány kamasszá válása problémáinak és látásmódjának, vagy bizonyos dolgok nincsenek átgondolva (míg mások nagyon is). Mindegyik karakter nagyon erős és érdekes, de ambivalens is. Muszáj lesz megnéznem még egyszer, mert míg a film egyes részei igencsak lekötöttek, más részeit kifejezetten untam.