Cunami-10

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott dokumentumfilm, 52 perc, 2014

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

2004. Karácsonyán, egy Indonézia közelében történt 9-es erősségű földrengés nyomán keletkezett szökőár perceken belül elérte Indonéziát, Thaiföldet, valamint Indiát és Sri Lankát. Az áldozatok többsége az akkor még kiépítetlen jelzőrendszer miatt semmit sem sejtett a veszélyből. Sri Lanka szinte teljes partvidékén több tízezer lakóházat döntött romba a víz, a halálos áldozatok száma meghaladja a százezret. A magyar kormány, központi forrásból több, mint 200 millió forintot küldött a cunami sri-lankai károsultjainak megsegítésére, az újjáépítésre. A magyar lakossági adakozás szintén százmilliókban mérhető. Közel tíz évvel a tragédia után forgatócsoportunk annak járt utána, hogy milyen segítséget jelentettek a magyar adományok a bajba jutott embereknek, Sri Lankán.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2015 febr. 11. - 05:42:35
Nagyon szép dolog, hogy mi, magyarok mindig segítünk a tõlünk több ezer kilométerre történõ természeti katasztrófák áldozatainak, az ott szenvedõ, nélkülözõ embereknek, segélyszállítmányokkal, gyógyszerekkel, takarókkal, élelmiszerrel, amivel csak lehet.
Ugyanakkor, elgondolkoztam azon, hogy amikor Magyarországon történik valami, - árvíz, kisebb földrengés, vörösiszap- katasztrófa, - akkor nekünk szokott-e segíteni valaki?
Mert én nem emlékszem ilyenre...:)
Ti igen?...