Dél csillaga - Barangolások a zuluk földjén

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő film, 43 perc, 2001

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

"Az egész világ egyetlen országban" - így beszélnek hazájukról a Dél-Afrikai Köztársaság polgárai. Fekete Afrika leggazdagabb országába látogatunk, egy olyan világba, amelyről még ma is mindenkinek az apartheid rezsim túlkapásai, az emberi jogok sárbatiprása jut eszébe. A friss demokrácia egyszerre küzd a múlt árnyékával és a jelen gazdasági gondjaival. Afrika legnagyobb kikötőjéből, KwaZulu Natal tartomány fővárosából, Durbanból indulunk útra. Találkozunk a durbani érsekkel, Denis Hurleyvel, aki 85 éves kora ellenére ma is szilárdan vezeti egyházát. Az érsek beszél Mindszenty József hercegprímáshoz fűződő barátságáról és azt is megtudjuk, hogyan került hozzá Mindszenty gyűrűje, amit mind a mai napig büszkén és kegyelettel visel.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
sziriat 2011 nov. 12. - 14:12:44
Lehet semmi köze ehhez a filmhez, csak eszembe jutott a Jag filmekben az idõ kijelzése után azt írják ki Zulu. van ehhez valami köze a katonai vagy bármilyen idõszámításhoz? mármint Dél- Afrikának..:)
Én nem bánom, hogy a magyarok ide eljutottak,(forgatás ügyileg )nem tudom, honnan kaptak pénzt rá, ennél rosszabb helyre is költhették volna.. ha tudom, nézem..
feketevipera 2011 aug. 28. - 21:46:10
Látványos, érdekes, információban gazdag dokumentumfilm, amely bemutatja a lenyûgözõ tájat, a zuluk településeit, életmódját, szokásait, múltját és jelenét; nagyon különlegesek pl. a táncok és a zenék-énekek, ezek szerintem magukkal ragadják a nézõt. Azt mondjuk nem értem, miért kell ezt is lehetetlen idõpontban vetíteni.