Dokureflex

Bakancslistához adom
dokumentumfilm

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A dokumentumfilm akár hétköznapi, akár különleges dolgokra irányítja figyelmét, tükröt tart társadalmunk elé, gondolkodásra, szubjektív véleményalkotásra késztet. Dokureflex című műsorunkban meghívott vendégekkel együtt nézünk meg egy alkotást, hogy utána szavakba öntsük a dokumentumfilm keltette érzéseket, gondolatokat, elemezzük a felvetetett társadalmi jelenségeket - melyek Önökben, nézőkben is megfogalmazódnak. Tartsanak velünk, beszéljük meg együtt az élményt!

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
atticusworld 2014 dec. 22. - 21:38:58
Tessék csak nézni-hallgatni Smaranda Enache asszonyt, aki úgy beszél magyarul erdélyi román létére, hogy azt egy született magyar is megirigyelhetné. Jó õt hallgatni. Pedig kap(ott) hideget-meleget román nemzettérsaitól, amiért magyarul - a sátán nyelvén (!) - mer megszólalni. Nevezték magyar bérencnek, hazaárulónak, stb. És Smaranda Enache továbbra is vallja, hogy a több nemzetiségû Erdélyben helye van a magyar embernek, a magyar szónak.
Emlékszem, a szászok, magyarok, románok által lakott Nagyszebenben, Brasóban, Temesváron, Segesváron egykoron természetes volt, hogy mindenki beszélt legalább két-három nyelven, és nem derogált a magyarnak németül, a románnak magyarul, stb. megszólalni.
Most ott tartunk, hogy Erdélyben a románok nem szívesen szólalnak meg magyarul, még ha tudják is a nyelvet...
atticusworld 2014 dec. 22. - 19:24:07 Előzmény nagyvaradiszucs44@freemai
Most olvastam a válasz kommentedet és azon mosolygok, hogy lám, kicsi ez a világ, merthogy én is nagyváradi vagyok...
nagyvaradiszucs44@freemai 2014 dec. 02. - 18:55:12 Előzmény atticusworld
Ilyen dilemma napjainkban is jelen van amikor közhasznú dolgozók a szavazófülkén kívül az asztalnál voltak kénytelenek beírni az X-et a "felügyelõ" ellenõrzése mellett, mert ezen múlott, hogy holnap adnak-e kenyérkét adó közhasznumunkát vagy sem.
atticusworld 2014 okt. 02. - 08:23:31
Mélyen elítélem és megvetem azokat, akik hagyták magukat beszervezni és rendre jelentettek bárkirõl, barátról, kollégáról, rokonról. Egyrészt.
Másrészt: ha jobban belegondolok, nem tudom, ha engem zsaroltak volna meg azzal, hogy amennyiben nem állnék kötélnek és nem jelentenék, akkor a családomnak, testvéremnek, gyermekemnek bántódása esne - nos, nem tudom, miként is döntöttem volna...
Nem csoda, ha sokan ma sem véllalják arcukkal a múltat, nem mernek még tükörbe sem nézni.
adamnagysweetmovie 2014 máj. 05. - 20:11:04
Chaco - ennél többet minek is írni róla, bééééé.
http://network.hu/takarolaszlo/blog/laszlo-blogja/akik-visszavagynak-az-ismeretlen-hazaba
ivan2 2013 ápr. 23. - 09:00:25
Bocs: Szégyen és gyalázat!
ivan2 2013 ápr. 23. - 08:59:33
Számomra döbbenetes volt mennyire lelkiismeret furdalás nélkül beszélt ez a tartótiszt a "munkájáról. Arról is, hogy sok ember életét tette tönkre , nyomorította meg!
íííííííííííííííííszégyen és gyalázat!
adamnagysweetmovie 2011 szept. 16. - 21:52:33 Előzmény adamnagysweetmovie
A mûsorvezetõnõ szerint özönleni fognak a dokufilmesek az új pályázatok megjelenésekor. Nem tudom, ez e a helyes konklúziója annak, ami az elmúlt másfél évben zajlott... De nem akarom bántani többet, nyilván õ jószándékú és naív, de a helyzet ettõl még aggasztó.
offtopic
adamnagysweetmovie 2011 aug. 30. - 12:36:48
Fõleg propagandisztikusan, és olyan ügyeket, amik amúgy is közismertek, kevéssé árnyalják tovább az átkost, vagy a rendszerváltozás utáni idõket.
Persze meg kell nézni a filmet, lehet elfogulatlanul körbejárja a témát, az érintetteket is sikerül szóra bírnia stb. És eléri, hogy a jövõben fû alatt se spekuláljanak így erkölcsösebb politikusaink. Persze, ez fekete humor.
Ford Mustang 2011 aug. 30. - 12:30:57
Meg különben is, azt mondják, hogy bolond ember aki a múltat kutatja... :)
adamnagysweetmovie 2011 aug. 30. - 11:50:19 Előzmény Ford Mustang
Nem szeretem sem a kiválasztott dokfilmek zömét, sem a mûsorvezetõnõt. Érzek bizonyos tendenciát, a dokfilmeknek pont a függetlenség és a társadalom állapotának kritikus bemutatása lenne, volt a célja (amíg nemcsak a köztévék megrendelésére lehetett dokfilmeket készíteni..)
Szerintem a múltban vájkálni túl politikus, túl kényelmes és nem is túl érdekes (?)A mûsorvezetõnõ ehhez bólogat, ami megint nem egy kritikus attitûd:(
Ford Mustang 2011 júl. 14. - 13:56:40
Már válaszoltam a privátra.
10/10
Akos369 2011 júl. 14. - 12:55:25 10/10 Előzmény Ford Mustang
Megnéztem a tegnap esti részt nagyon jó volt, a müsor alatt egy filmet is betettek annak vki tudja a cimét vagy azt a zenének a cimét amivel a film kezdõdött???
Ford Mustang 2011 jún. 22. - 14:36:57
Ezt biztosan nézem ma, kíváncsi vagyok erre a dokufilmre. :P