EgészségMánia

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magazinműsor, 30 perc

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A magazin fő profilja a betegségek megelőzése, valamint a gyógyulási lehetőségek feltérképezése, de nem hiányozhatnak majd az egészséges életmódhoz kötődő tartalmak és kérdések sem.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
ERZSI2013 2013 máj. 30. - 11:45:00
Szia mindenkinet
Vasarnap 26.05.2013 latam a musort es volt benne valami ami nagyon erdekel. Egy volt nagy magyar sportolo , korulbelol most 55-60 ev korul lehet, SONOTERAPIAVAL foglalkozik .Erdekelne a neve es varos lakhely , aki tudna segiteni. Koszonom es szives elnezest kerek a heljes irasert , ugyanis nem vagyok magyar nemzetisegu , koszonom.
webulon 2013 márc. 21. - 22:11:01 Előzmény vertesingatlan
Szia :

Az én véleményem : ( aztán lehet ekézni ) ..
"amit ajánlott a hivatalos dietetika "
Nah itt volt a hiba ,- mindenki más és más az egy sablon mesterséges ,-reggeli zsemle vaj ...stb...brrrr

Én még csak félig de lassan vega leszek ,- s igazad van az állati eredetû tejtermék valóban nem jó ..( nyálkahártya problémák ) ...,-én csak még csak csökkentem fokozatosan de érzem,hogy jó ..

Én is olvastam a könyvet ,- de mint egy kúra de életvitelszerûen szeritem durva.
Én azt vallom ( s nem csak én ) ,hogy az ember ahol él törekedjen arra ,hogy annak a természeti közegnek a termékeit fogyassza ,-cékla-fekete retek

( mikor evett kesudiót egy magyar ember ? ) ....soha nem találkozott vele az elmúlt 1000-évben mert itt nem terem meg
Méz helyett ,- mást ,-oké valóban magas a glikémiás indexe ,- de nem kiló szám kell zabálni s telis tele van természetes antibiotikummal is pl
Házi lekvár : csak gyümölcs -cukor persze századok óta ezt ették nálunk az emberek
Kenyér liszbõl = nos igen én sütöm itthon 4-féle dolog kell hozzá ( liszt-víz-só -kovász ) semmi adalék
lehet teleszórni maggal úgy még jobb.
Tészta Isteni olasz pastákat lehet gyártani házi tésztából s paradicsom pürébõl.

Hús hát igen : a húst irgalmatlanul sokáig emészted napokig ..s terheli az emésztõ rendszert ,- én mióta kevesebbet eszem könnyebbnek érzem magam, ,-hús helyett brokkoli -kelbimbó -stb...Isteni még nyersen ropogtatva is :-)
Füstölt hús : Jó sósan ,- nah remek ,- így öntjük magunkba a sót..,- én pl mellõzöm ahogy tudom ,- só nélkül is remek az étel.
Plussz ott a köszvény ami ugye kinek is betegsége ? ,- mitõl is alakulhat ki ?:-)

Abban azt gondolom egyet érthetünk ,hogy a legtöbb testi bajnak lelki a forrása
( pl pont 3-éve reflux gyanú aztán szívritmus problémák ,- feküdtem is bent ,- ilyen meg olyan gyógyszer...aztán kiderült hol volt a kutya elásva meg nem oldott lelki bajok ,- megoldottam elmúlt soha nem is volt ).

De ettõl szép a világ ,hogy mindenkinek más és más az ami jó azért mert minden ember más ,- ezért a paleo,atkins ,dukan stb..sem csodaszer van akinek segít van akinek baromira nem.

De figyeljük meg ,- Tele vannak a fórumok mániákus ide-oda kapkodó most ezt most csinálom emberekkel s várják a csodát a megváltást ,- miközben lehet ,hogy a probléma megoldását nem egy eszköztõl kell várni hanem önmagától.


S végére még egy gondolat : 100% gyümöcslé mondjuk alma ,- ugye azt mondják mennyire jó ,- mennyi alma is kell egy pohárhoz 1-2kg ,- abban mennyi is a gyümölcs cukor ? irgalmatlan durván sok ,- megvan az egész napos cukor bevitel vastagon.
( valjon él olyan ember aki elfogyaszt reggelire 1-2kg gyümölcsöt ) ,- ?
Ezzel indul sok derék embernek a reggel s hozzá egy -két multivitamin.
vertesingatlan 2013 márc. 19. - 13:58:53 Előzmény webulon
Jó, hogy úgy mondasz véleményt, hogy fogalmad sincs mirõl beszélsz. Én nem harmincas nõ vagyok hanem ötvenes férfi. Egészségesen étkeztem, azt ettem amit ajánlott a hivatalos dietetika. Teljeskiõrlésû kenyér, sok tejtermék, ha hús akkor csak sovány, növényi olajok, margarinok.... Ennek ellenére, (illetve most már tudom, hogy pont ezért) folyamatosan híztam. Magas volt a vérnyomásom (160/115), refluxom volt, kilószám ettem a savlekötõket, kora tavasztól késõ õszig allergiás voltam fûre fára, állandóan magas volt a húgysavszintem és a vérzsírszintem.
Tíz éve diétával és nagyos sok mozgással ( orvosi és dietetikusi segítséggel) sikerült leadnom 40 kg-ot, Amikor ez a fogyás sikerült mindenki ismerõsöm ijedten kérdezte: úristen mennyit fogytál, mi bajod? beteg vagy? j Részben javultak az egészségi paramétereim de nem éreztem magam jól, sõt.
Aztán csak egy kicsit is lazítottam a szadomazón (kalóriaszámlálás napi 1100 kcal, két óra edzõterem) akkor elkezdett visszakúszni a súlyom és egy év alatt visszajött mint a 40 kg.
Két éve találkoztam a paleoval ( Szendi 2009 es könyvének köszönhetõen). Azóta a paleolit elvek szerint étkezem. Most újra negyven kilóval könnyebb vagyok, a vérnyomásom 125/75, az ellergiám elmúlt ( az allergológusom szerint olyan a nyálkahártyám mint egy csecsemõé), a gyomorégésrõl azt sem tudom mi az, a vérzsírszintem és a húgysavszintem a béka segge alatt van. Mindezt koplalás nélkül. Ha összefutok egy ismerõssel, azt mondja: úristen, mennyit fogytál, de jól nézel ki!
Nem sokkal utánam az eredmények láttán családom ( nejem és három gyerekem) is a peleos lett. Az eredmény náluk sem maradt el.
És még mielõtt azt mondod, hogy fizetett kommentelõ vagyok akkor elmondom, hogy megtalálsz a (nõi) hoxás forumon (tuksy néven) fényképekkel és Email címmel.
webulon 2013 febr. 04. - 13:08:35 Előzmény vedder
Igazad van mánia = akár egy pszihés betegség


Épp vmelyik nap egy természetgyógyás s egy vegán ismerõssel arról beszélgettünk ( eme mûsor hatására),hogy mennyire befolyásolják az embereket az épp aktuális csodák :
Most épp a paleo megy ha étkezés ( ha tudná a sok birka ,hogy mennyire veszélyes ...agyrém )(( csak úgy kiváncsiságból megnéztünk egy paleo fórumot ,-ki is Õk ,- nos felmérésünk eredménye 90% 30-as molett vagy enyhén túlsúlyos nõ...aki mániákusan számolják a kg-ket meg a kalóriákat...ha ennyi energiát ölnének a rendes mozgásaba nem lenne narancsbõr - túlsúly sem ...))

Paleo elött Atkins (egyenes út a szív és keringési bajok felé )

stb..... mindig jön egy újabb csodaszer ..ami késõbb kiderül ló f.szt sem ér ...sõt ..
de ugyanez a mozgás is
ketlbell- zumba- súly kontrol...megannyi más csoda amitõl garantált a siker ...,-:-S egy a lényeg csak gyorsan ..

Akarat gyenge emberek akik keresik a megoldást persze a kudarc boritékolható...a súlyuk még több lesz az egézségük pedig még romosabb ..de egy nagy valag pénzt kidobtak az ablakon a semmire...,- sajnos az emberek rosszul kzelítenek a dolgok írányába..
vedder 2013 febr. 03. - 11:23:42
Nagyon rossz a cím, ugyanis az "egészségmánia" önmagában egy betegség, a legújabb civilizációs nyavajáink egyike.