Film

Életem értelme /One True Thing/

magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 127 perc, 1998 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

137 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Ellen Gulden édesanyja rákbeteg. Az édesapja, George kérésére a lány feladja a munkáját, kapcsolatát és hazaköltözik, hogy a beteg anyját ápolja. Kate elmeséli lányának házassága igaz történetét. A családja érdekében feladta személyes álmait, bár mindig is szerette az életet. Férje irodalomtanár az egyetemen. George beteljesületlen álma, hogy regényt írjon. Ez az álom ránehezedett egész életükre, megölte szerelmüket. Ellen nehezen tudja megérteni és elfogadni apja mentségeit. Amikor Kate morfium-túladagolásban meghal, Ellen a gyanúsított.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Kate Gulden
Ellen Gulden
George Gulden
Brian Gulden
Jordan Belzer
Oliver Most

Alkotók

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (1999) - Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Meryl Streep
  • Oscar-díj (1999) - Legjobb női alakítás jelölés: Meryl Streep

Vélemény:


2016. szeptember 18. 22:40
Hihetetlen, hogy eddig nem találtam rá erre a filmre. Fantasztikus film, kitűnő alakításokkal. Messze Oscart érdemelne, több kategóriában is.

2016. április 9. 20:23
Szép és tartalmas film, ám ugyanakkor nagyon drasztikus és megterhelő is. Viszont gyászolóknak érdemes megnézni.
Meryl Streep játéka pedig fenomenális, mint mindig.

2016. január 22. 11:06
Igen ,ezzel engem igazolsz,mert arra kellett volna példát hoznod hogy miben szimpatikus a férj és miben ellenszenves az anya.

Összes hozzászólás
2017. június 13.Nyári Fesztiválkalauz - Június Összeállítottunk egy folyamatosan frissülő válogatást az idei nyár fesztiváljairól.
x