Erdei utakon - Reviczky Gáborral

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 30 perc, 2024

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Fantasztikus képek, csodás történetek a természetfotóstól Korábbi adásainkban már láthatták Szigeti Edit természetfotóst, aki egy csodálatos helyen él, önellátó gazdálkodást folytat, és ha fotózni támad kedve, téma akad bőven. Megannyi csodás kép, megannyi csodás történet, de vajon melyik Edit kedvenc témája? Régésztelep Regöly település határában Elfelejtett értékes tudás, a természettel való harmonikus együttélés és túlélés tudománya. Ezeket említhetjük meg a regölyi régésztelep kapcsán, melyet Cziráki Viktor kísérleti régész üzemeltet. Füvészkert műhely _ A fonalfestés Korábbi adásunkban már ízelítőt kaptak kedves nézőink a fonalfonás korabeli technikáiról, ezúttal ismét ellátogatunk a Tolna vármegyében fekvő Nagyszékelyre, ahol tovább bővítjük ismereteinket a fonalfestés mozzanataival. Nemzeti Kincsünk az Erdő _ Árvizek Az időszakonként kialakuló árvizek, ha csak egy-két hétig állnak fenn, nem okoznak nagyobb problémát a vízpart menti erdőségeknek. A vadállományra nézve azonban nagyobb veszélyeket rejt magában a megáradó vízfolyás. Hazai tájak _ Kaszó Látogassunk el, a páratlan szépségű, terjedelmes méretű erdők ölelésében található "Somogy zöld szívébe", Kaszóra, amely Somogy vármegye dél-nyugati részén mintegy 15.000 hektáron terül el. Erdő Ernő bácsi meséi _ Téli vadetetés Télen és kora tavasszal, az erdőben élő állatok kevés táplálékot találnak maguknak a természetben. Ezért a vadászok szalmát, szénát, kukoricát és zabot visznek nekik az erdőbe. Vadvilág _ Állatsereglet a téli határban Ahogy mi, emberek is magunk mögött hagytuk az elmúlt évet, nincsen ez másképp a vadállatoknál sem. A színes magyar vadállomány, megannyi csodájával együtt már javában készül az idei évre. Őzek, szarvasok, nyulak serényen keresik táplálékukat, hiszen _ bár az évváltás megtörtént _ még mindig a tél szűkössége az úr a természetben. Az Erdei utakon ismeretterjesztő magazinműsor, amely tematikus formában mutatja be hazánk természeti és kulturális értékeit. A környezettudatos életmód, a természetvédelem, a hazai erdők és a vadállomány világa a műsor főbb témái. Az ezeken a területeken tevékenykedő emberek, civil szervezetek életének bemutatása is hangsúlyos szerepet kap. A műsor tartalmában megjelenik a vidéki élet, a természettel történő harmonikus kapcsolat is. Olyan konkrét példákat mutat be, amelyek elgondolkodtatják a Nézőket. Alapvető tévhiteket próbál megváltoztatni, akár a hazai vadvilág _ például az őz nem a kis szarvas -, akár az erdészet _ például az erdészek nem fanyüvők _ és más témákban. A természet, az erdő tisztasága, a környezet védelme rendszeresen előkerül. A gyermekekkel is kiemelten foglalkozik, részükre az Erdő Ernő bácsi meséi sorozat 1 perces "útravalói"-t szánja. A műsor készítői tisztában vannak azzal, hogy a környezettudatos életvitel nem megy az egyik napról a másikra össztársadalmi szinten, de megpróbálnak tenni azért, hogy érezhető legyen a fejlődés ezen a téren!

Egyéb epizódok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
ligetiz51 2022 dec. 14. - 06:44:00 10/10 Előzmény amadeus3
Nagyszerű műsor, a kitűnő Reviczky Gáborral végigsétálva (akinek valóban van "jelvénye" de az többek a között Kossuth díj).
10/10
DUNAWÖLD 2021 ápr. 24. - 13:00:26 10/10
Varàzslatos műsor.
Bàr szomorú, hogy a gyönyőrű àllatot hirtelen receptre váltva mutatjàk be. Nem vagyok vegán, de ez könyörtelenül kegyetlen.
10/10
DUNAWÖLD 2021 ápr. 24. - 12:58:25 10/10 Előzmény amadeus3
"Bejárhatjuk a legszebb tájakat és megismerhetünk olyan embereket, akiknek élete, munkája szinte egybefonódik a természettel és erdeink életével. Tartsanak velünk és lépjenek ki Reviczky Gáborral a mindennapok mókuskerekéből _ vissza a természetbe!"
Szövegértés?
Ajànlom. Szüksēge van rà.
10/10
DUNAWÖLD 2021 ápr. 24. - 12:56:24 10/10 Előzmény amadeus3
Meg kellene nézni a műsort, ha màr hozzàszól.
Megnyomorodott Móriczka, mindenhol csak AZT làt...
A műsort hozzàértők àllítottàk össze, a művész tolmàcsolja.
1/10
amadeus3 2020 aug. 15. - 07:37:26 1/10
De miért kell ebbe Reviczky, ez a nyamvadt városi pasi, aki ráadásul nem ért semmihez, ami itt kellene...Nincs egy biológus, egy erdész, egy valaki, aki idevaló? Fidesz-jelvény nélkül már erdei séta sincs?