És te mit gondolsz? (Na, mi a Nagy Ötlet?)

Bakancslistához adom
What's the Big Idea?
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető angol animációs sorozat, 5 perc, 2013

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Mit jelent az, hogy valami nagy? Mi a barátság? Mitől lesz valaki bátor? Mit jelent felnőni? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ Hugo, egy kíváncsi kisfiú. És te mit gondolsz?

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Anonymusz88 2014 szept. 27. - 11:07:38 Előzmény Anonymusz88
A másik: Nem erõs túlzás, hogy nincs pénze, hisz az M3-nál a Facebookon is gyakran azzal jönnek régi külföldi filmeknél, meg sport és színházi közvetítésekkel, hogy jogi vagy jogdíj akadályok miatt nem tudnak ígérni ezt-azt. Nem akarok kiábrándítani senkit, de ha az M3-nál is, akkor az M2-nél is ezért a jogdíj akadályok miatt nem tudnak mindent adni, amit szeretnénk. Tudom, kellemetlen - én is mit meg nem adnék, ha ismét láthatnám M2-n mondjuk az Alfréd kacsát, vagy régi Hanna Barbara sorozatokat - de attól még ez van :(
De az M2 kínálatára az utóbbi pár hónapban a 18-49 év közöttieknek nagy panasz nem lehet, hiszen azért legalább sikerült indítaniuk pl. az Egyszer volt sorozatokat (tudom, Da Vinci szinkronnal, de szinkrontól és korosztálytól függetlenül nézhetõbbek), a Varázsceruzát, Marcelinot (ez Minimaxon ment 10 éve, de jó története volt), meg ismét adják a Nils Holgerssont, októberben Asterix és Obelix lesznek. Mindent megtesznek, amit lehet, csak legyen rá pénzük, ez a lényeg közmédiánál.
Szerintem M2-n azért panaszkodnak a 18-49 év közöttiek, mert pont belenéznek a mostani, lebutított rajzú, dedós mesékbe (pl. Szandra, Tilly meg ez a Mit gondolsz-os), fikázni kezdik, de nem veszik észre, hogy mennyivel jobbakat is adnak rajtuk kívül, csak nem veszik észre. Egyszerûen nem kell azt nézni, ami nem tetszik a csatornából, hanem csak azt, amit szeretünk benne, aztán nem lenne panaszunk, hogy nekünk nagyoknak nincs mit nézni M2-n. Hisz attól, hogy most itt szapulod M2-n a mostani, CGI-s, lebutított rajzos-történetes meséket, attól még nem fogják kiszorítani a mostaniakat a régiekkel.
Anonymusz88 2014 szept. 26. - 10:49:07
Igen, állam bácsi támogatja évi 70-80 milliárdból, de abból a szerzõi jogdíjakra 238 milliót fordítanak. És lényegében ez határozza meg, hogy milyen komoly sorozatot tudnak adni M2-n, mert azt a 238-at öt csatornára kell osztaniuk (és gondolom a négy rádiójukra is), szóval nem tudják mindig megoldani, hogy a kecske jól lakjon és a káposzta megmaradjon. Viszont az igaz, hogy a közelmúltban az M2 intendánst váltott (legalább is úgy tudom), ami talán jó jel, mert lehetséges, hogy tudnak komolyabb és felnõtt fejjel is élvezhetõbb meséket indítani, Ugyanakkor a csatorna korosztálya a 3-12 évesek, ezért nem tudják megoldani, hogy egész adásidõben, a lényegében csak a mi általunk régen kedvelt, ezer éve nem látott rajzfilmeket indítsák. Nincs az M2-nek hivatalos Facebookja, ahol javasolni lehetne, ahol az illetékesektõl rendesen kapnánk választ.
De ha jól megfigyeled, az elmúlt idõben már indítottak jókat is, mint a Kenguk az olimpián (igaz, még nem a régi RTL-es változat, de a legtöbb szereplõnek a hangja ugyanaz, mint a régiben), az Egyszer volt az ember, vagy a Marcelino (ebben a kettõben már japánok is segítettek), októberben meg szombatonként Asterix-filmeket is fognak adni, tehát nem mindig csak a mostaniakat fogják adni. 100%-ban japán készítésû animére volna esély, csak nem nagyon fognak a közeljövõben rá költeni, mert azok a legdrágábbak, a jogdíjak - ahogy fentebb is írtam - szûkösek még. Szerintem azért adnak olyanokat, amikben a japánok is segítettek, mert olcsóbbnak minõsülnek, mint a 100%-ban japán készítésû animék. De egyelõre nem fûznék reményt ahhoz, hogy az egykori A+ és Animax után az M2 legyen a hazai televíziózás legnagyobb anime-nemzete, csak a csoda segíthet, hogy egyszer csak végre egy olyan sorozat vagy film is lehessen a kínálatban, ami 100% japán.
robicsek2 2014 szept. 26. - 09:17:13 Előzmény Anonymusz88
Most láttam egy részt, mi ez ??? Zentai emberek ? Mindegyik Zentai ruhát visel még a gyerekek is :)) Hát behalók :)
Erõs túlzás hogy az M2 nek ne lenne pénze, állam bácsi is támogatja. Inkább az a baj , hogy jó volt hogy leváltották az elõzõ fejeseket, de azért valakit megtarthattak volna aki emlékszik még miken meséket adtak régen, oké a magyar meséket mind leadták, és a Japán "mesék" közül is párat. De még adtak ezen kívül rengeteget, azért mert kiderült japán attól még adhatnák.
Anonymusz88 2014 aug. 13. - 12:44:53 Előzmény robicsek2
Én meg azt gondolom, hogy egy közpénzbõl fenntartott csatornától (amit a mi, adófizetõk pénzébõl fizetnek) nem érdemes sok csodát várni meg reményt :(
Sajnos az M2 célkorosztálya a 3-12 évesek, akik többsége sajnos a mai meséken nõnek fel, minket nagyokat meg szinte semmibe vesznek emiatt. A régi mesék többsége gondolom drágábbak, nem telik rájuk, és a mostani gyerekes mesék meg olcsóbbnak számítanak. És mint ahogy mondtam, a KÖZmédia KÖZpénzbõl él (vagyis nem reklámbevételbõl), így bármilyen régi mesét is kérhetünk tõlük, azt nem biztos, hogy le fogják adni. Pl. régi Hanna Barbera (Maci Laci, Frédi és Béni, meg ilyenek) vagy Warneres sorozatokra szintén jogi akadályok miatt sincs hatalmas remény pont az M2-n, mert ugyanis Magyarországon egyedül az RTL-en vannak HB és WB sorozatok, mert nekik szólnak a sugárzási jogok. Amíg az RTL-en vannak Warneres, Cartoon Networkos és HB-s sorozatok, addig semmi esély az M2-n, mert kurva drágák.
És ha valóban ennyire nagy a pénzhiányuk, akkor az M2-n nemhogy sok-sok régi márkás mesére, de még a legkomolyabb japán animékre sincs remény, mert azok még drágábbak. Tavaly õsszel indítottak kampányt annak reményében, hogy az M2 20 óra utáni sávjában kialakítsanak egy animeblokkot, de tanulva a csatorna elmúlt egy év kínálatából, annyit ér reménykedni, mint halottnak a csók.
Röviden fogalmazva: azt gondolom, hogy amíg így takarékoskodik a közmédia a szerzõi jogdíjakkal, addig francot fognak közt szolgálni. Ez van. :(
robicsek2 2014 aug. 13. - 09:21:24
Azt hogy az M2 kezd átesni a ló túlsó oldalára. Eláraszt minket "kis gyerekeknek" szóló mesékkel. (Mert hogy azok se mindig valók kicsiknek)
Holott nem csak a kicsik néznek meséket, és nem emlékszik vissza hogy régeny mennyi jó mesét adott, amit most ha újra adna nagyon nagy rajongó tábora lenne.