II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Zeneakadémista koromban megfogadtam, hogy ha valaha saját tanítványaim lesznek, akkor az első perctől kezdve önállóságra, önbizalomra fogom őket tanítani. A tanár általában kisebb művészt akar faragni a tanítványából, mint saját maga. Ez hiba! Szárnyakat kell adni, hogy minél hamarabb megállják a helyüket az életben."
-vallotta Marton Éva,a világ egyik legkiválóbb operaénekese. A nevével fémjelzett Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt immár második alkalommal rendezték meg a Zeneakedémián szeptember 19- 25 között. A megmérettetésre idén is a világ minden tájáról jelentkeztek a legtehetségesebb fiatal operaénekesek.
A verseny Marton Éva által vezette zsűrijébe az operavilág olyan magyar és nemzetközi kiválóságai kaptak meghívást, mint Miguel Lerín, az európai operaélet egyik legbefolyásosabb menedzsere, Vittorio Terranova, a F. Tagliavini operaverseny művészeti vezetője, Christina Scheppelmann, a barcelonai Teatro Liceu főigazgatója, prof. Sung Bin Kim, a Daeshin University zeneművészeti karának dékánja, Anatoli Goussev, a La Scuola Musicale in Foro Buonaparte di Milano professzora, Honghai Ma, a sanghaji Központi Zeneakadémia professzora, illetve Meláth Andrea, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.
A dokumentumfilm a II. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyről nyújt izelítőt.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?