Jimi Hendrix: Az utolsó 24 óra

Bakancslistához adom
Jimi Hendrix: The Last 24 Hours
angol dokumentumfilm, 2004

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Amikor nem volt a színpadon, Jimi Hendrix félénk, visszahúzódó személyiség volt, a színpadon azonban kimagasló géniusszá változott, akinek előadásmódja és gitártudása forradalmat indított el a zene és a divat világában egyaránt. 27 éves korában bekövetkezett halálára sohasem adtak magyarázatot, még napjainkban is sok rejtély övezi azt. A dokumentumfilm feltárja és megmagyarázza azokat az okokat, amelyek miatt Jimi halálát oly sok szóbeszéd, pletyka és hazugság övezi. Most először kerül sor a Jimi tragikus halálához vezető körülmények új és hatásos bizonyítékok alapján történő vizsgálatára, amely esetleg újra felvetheti azt a kérdést, hogy bizonyos körülmények között mi számít megfelelő halálnak. A nézők maguk dönthetik el, hogy mi történt 1970. szeptember 18-án egy kis magánpanzióban, London Notting Hill nevű negyedében.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
tombenko 2010 szept. 18. - 22:16:33 10/10
Hirtelen benéztem a YouTube-ra. :) Egyébként a slágerlistákat már 20 éve nem figyelem, egyszerûen semmitmondóak zenei szempontból. Sõt, minden szempontból. Elég csak megkérdezni egy mai fiatalt, hogy a múlt héten mi volt az elsõ tízben, nem fogja tudni. :( De nem lehet mit csinálni azzal a világgal, amiben az egy évesnél régebbi már ósdiak számít.
matuschkapista 2010 szept. 18. - 22:10:10
Köszi a linkeket. Hová silányult a közízlés. Annak idején az "All along the watchtower" vagy a Cream-tõl a "White room" hónapokig vezette a slágerlistákat. Ma pedig micsoda limonádékat hallgat a világ.
kisbogáncs 2009 júl. 03. - 19:50:50
hm,kár, hogy nem máshol vetítik, ilyenünk nincs:(
Szocske74 2009 júl. 03. - 17:17:21 Előzmény sztrovacska
Voltak még egy páran, akik akkoriban teljesen szétzúzták magukat az anyaggal. Néhányan még ma is élnek, igaz élõ halottnak néznek ki. (Keith Richards, Mick Jagger, Iggy Pop, stb.)
Az, hogy a hatalmak mennyire manipuláltak akkor és most?
Nos, az egy meglehetõsen érdekes szembeállítás, de azt hiszem, ma sokkal jobban meg tudják hülyíteni az embereket, mint ezelõtt 30-40 évvel. Erre rengeteg új eszközük van az internettõl Hollywoodig bezárólag.
Elég ha csak a madár-, majd sertésinfluenzára gondolunk. Egy kisebb (név nélküli) influenzajárványban többen meghalnak, mint ezekben. Csak azok nem kapnak ekkora publicitást. Ez nyilván valaki(k)nek az érdeke.
Vagy vegyük a légikatasztrófákat: lezuhan egy gép reggel 8-kor. 9-kor bemondják, hogy meghalt x ember. Csak azt felejtik el, hogy az alatt az egy óra alatt több x-nyi ember halt meg autóbalesetben, háborúkban, vagy vízhiány miatt.
Ezen kéne elgondolkodni!
10/10
sztrovacska 2008 jún. 06. - 23:49:42 10/10
Szegény Jimi... De nagy marha volt. Ahogy persze mindannyian akkoriban.... Azért nagyot fordult a világ azóta. Az emberek ugyan nem sokat változtak, de a körülmények nagyon is. Mindenféle rohadék hatalmak ezért már nem tudnának úgy hülyét csinálni belõlünk, mint akkoriban. Felnõtt lett a "nagy generáció". Ki hitte volna...