Kemény halál

Bakancslistához adom
Cung on zo / Zhong an zu
hongkongi akciófilm, 103 perc, 1993

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Jackie Chan (A tiltott királyság, Csúcsformában-trilógia, Balekok és banditák) beépített ügynököt alakít, kit egy multimilliomos védelmével bíznak meg. Mikor egy merész terv alapján elrabolják védencét, Chan a tettesek nyomába ered. Meglepetésére kollégái folyamatosan akadályozzák munkájában, a besúgók sem szolgálnak újabb információkkal. Mégsem adja fel a nyomozást, és sikerül felfednie egy olyan összeesküvést, mely egy egészen megdöbbentő végkifejletet eredményez.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sawyerx 2023 jan. 24. - 09:29:58 6/10
Na ez igen, ebben már nem szarakszik Jackie Chan! Kőkemény akciók, a verekedéseknek és fizikának van súlya, nem mindig csak Jackie bunyóira hegyezik ki az eseményeket, tétjük is van. Ritkán írok ilyet, de az elején a motoros rendőrök elütése elég sokkoló volt, majd a film többi részében is ott volt az egyben sötét, de kellemes hangulat, ami köszönhető az operatőri munkának - az éjszakai irodaházak fényei, az utcajelenetek... A színészek remekelnek, a pufirizsa méltó sunyi kis főgonosz volt + ütős aláfestő zenék.
És ami baromira bejött, hogy egy imposztoros filmben nem a jók húzzák a rövidebbet, hanem ők vannak rengetegen, és ugyan lassabban, de minden összejön viszonylag simán + nem a beépített rosszfiú van nyeregben. A csaj követésén röhögtem egyet, lényegében az egész utca csak álcázott zsarukkal volt tele.

Azonban sajnos a film vége a robbanásos-gyerekmentős baromsággal átment zs kategóriába, a legvégén a határon játszódó jelenetről nem is beszélve. Olvastam, hogy bizonyos verziókban a finisből kivágták a feleség köszönetnyilvánítását és a tárca elégetését, előtte pedig a fickó vízbe dobását, hát igen, azok nélkül emészthetőbb lenne a vége, így elég giccs. Főleg, hogy kijönnek a szövegek a valós eseményekről :DDD

6/10