Lámpaernyő emberbőrből - a legsötétebb holokauszt-titok

Bakancslistához adom
Human Lampshade: A Holocaust Mystery
amerikai dokumentumfilm, 2012

Értékelés:

56 szavazatból
Szerinted?

Igaz lenne a szörnyű mendemonda, mely szerint a nácik lámpaernyőket készítettek az általuk megölt zsidók bőréből? A történészek többsége elveti és minden alapot nélkülözőnek nevezi a régi keletű feltételezést, ám amikor a Katrina hurrikán szökőárja visszavonult New Orleans házai közül, s a romok és limlomok közül előkerült egy gyanús, meghatározhatatlan anyagú lámpabúra, egy holokausztkutató nagy erőkkel vizsgálódni kezdett.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Sz Peter 2012 nov. 13. - 10:28:57
Meg kiirtott több 10 millió embert, ráerõltette a kommunizmust olyan országokra ahol az szintén népirtásokhoz vezetett.
1/10
Fõnix császárnõ 2012 nov. 13. - 08:18:38 1/10
Én a törit 100%osra tudtam alapból,
aztán fiatal vagyok, szép és okos vagyok.
Ja, tanárok, orvosok is rokonaim, az uncsi tesóm egyetemi tanár (Fazekas István)
Mindegy végül is te reménytelen eset vagy,
zsidókat lenácizól meg már beszólsz annak is aki a történelmi tényeket leírja,
O Main Good! Csak lelkiismeretesen írtam hogy hahó otthon vannak, meg Summomoo is azért írta hogy Orvos látott már :(
Mert nem tudjuk hogy mit gondolhatunk rólad.
Nemcsak a moderátornak kell pártatlannak lenni , hanem történelmi tényeknél is.
Azért is szóltunk mert nem vagy pártatlan, meg röhejesnek tartottuk az egész mivoltodat mert szánalmas szinten vagy.
boom46 2012 nov. 12. - 23:17:02
169. hsz
boom46 2012 nov. 12. - 22:59:40
Útálok ezzel vitába szállni, de mi jót is tett személy szerint Hitler?

Az igaz ugyan hogy a 3. Birodalom kifejlesztett egy rakás technológiát, de ez nem H. érdeme, ahogy az sem, hogy egy olyan háborúba sodorta a Föld nemzeteinek jórészét, aminek következtében egy csomó olyan jó dolog következett be, mint a rasszizmus eltörlése, a nõk egyenjogúsítása, a lelkiismereti szabadság (= vallásszabadság és vallástól való szabadság) stb. - de ennek megint nem sok köze van Mr. H-hoz követlen.

Sztálin alatt pedig megszûnt a történelmi oroszország annak teljes európán kívüli elszigeteltségével, tehát Sztálin tulajdonképpen csinált olyasmit ami értékelhetõ.
offtopic
Sz Peter 2012 nov. 12. - 22:47:12 Előzmény danton-b
Ez az, forgasd csak ki a szavaimat!
"rendes ember"?!
Hol írtam én ilyet? Horthy-t és Szálasi-t hasonlítottam össze. Neked persze a kettõ egyforma.
Könnyi osztani az észt ennyi év távlatából. Kíváncsi vagyok, te mit hoztál volna össze, nyomás alatt egy ország irányítása közben!
boom46 2012 nov. 12. - 22:23:38 Előzmény danton-b
Izraelnek a létrejöttére semmiféle joga nem volt, és jelenleg is olyan területeket tart megszállva, amikhez semmiféle joga nincs.
Appartheid, az alapvetõ emberi jogokat folyamatosan megsértõ, emberiesség elleni tetteket folyamatosan végrehajtó, terrorizmust nagy léptékben és világszerte mûvelõ államról van szó, aminek elképzelhettelen mértékû teürleti követelései vannak a mai napig beleértve több ország TELJES TERÜLETÉT.

Az ENSZ határozatairól pedig csak annyit, hogy egyúttal egy Plaszetín Állam létrejöttét is garantlja, ami a mai napig nem valósult meg, Izrael a meglévõ ~Palsztínát a mai napig nem ismeri el.

Izrael alaptörvénye szerint zsidó az, aki zsidó FAJÚ, azaz leszármazás szerint zsidó.
Tekintve hogy a "zsidó nép" egy ugyanolyan (és ugyanakkor létrejött) MESE, mint az árja nemzet a náciknál, és amely ideológiát legfeljebb olyan elmebeteg politikusok mint Orbán "Nagymagyar" Viktátor tart magáénak, így ez egyszerûen elfogadhatatlan.
Már csak azért is mert a "zsidó" egy VALLÁS, tehát az tartozik oda, aki zsidónak vallja magát, és kész.

Izrael alaptörvénye szerint továbbá "a zsidók állama", célja a "diaszpórában elnyomottan, számûzötten élõ zsidóság országa lenni". Ezek után nem értem hogy lehetnek még zsidók Izrael határain kívül? Egyértelmûen ki kellene utasítani mindet, mert ha más állam polgára, akkor mit keres itt? (megjegyzem ugyanez a probléma dettó fennáll a magyar állampolgársági törvény kapcsán jelenleg, és teljes mértékben támogatom a szlovákokat ha nem akarnak kémeket és szabotõröket az országukban)

Tudtad amúgy ha Izraelben pl. Bibliát árulsz, vagy egyszerûen kölcsönadsz valakinek, az évekig tartó börtönbüntetést von maga után?

Tudtad, hogy Izrael egyértelmûen fegyvertelen emberekre is lõ, katonasága deklaráltan csecsemõket is elpusztít ha az utukba kerül? egy másik ország sme engedi meg ezt magának. Mint ahogy azt sem, hogy több mint egymillió polgárát telepítse határain kívülre így annektálva területeket, és nevezze az ezekre támadókat terroristáknak?
boom46 2012 nov. 12. - 22:11:19
Nem nagyon izgat hogy az antiszemitizmus hova nyúlt vissza témahasonlóság okán.

Az antiszemitizmus eredetileg azon az alapon fejlõdött ki és lett rögtön pártszervezõdések alapja, hogy a zsidók, látva a nagy egyenjogúsítási törekvést hirtelen pofátlanul elõálltak területi követeléssel bármiféle alap nélkül egy olyan környezetben ahol nem volt felosztatlan terület.

A mai értelemben vett antiszemitizmus (ami a fentivel ellentétben már elvi alapon is elutasítandó) fõleg a kereszténység, és a fehér felsõbbrendûség eszméjére támaszkodva jött létre igen hamar (legfeljebb 10-20 évvel a politikai vonal után), szintén merítve a teljesen félreértett darwini tanokból, és közben igazolást keresve a történelmi távlatokban (ami sajna egyeseknél - pl. Orbán Viktátor - a mai napig divat).

A történelem során voltak zsidóüldözések, illetve a judaizmust is érintõ "le a pogányokkal" megmozdulások, de ezek NEM tekinthetõek antiszemitizmusnak, mivel alapjuk nem elõítélet, hanem valós társadalmi feszültségek voltak, valamint a judaizmus hívei is elõszeretettel mûvelték ugyanazt amennyiben módjuk adódott.
boom46 2012 nov. 12. - 22:02:34 Előzmény danton-b
Egyfelõl nem tudok mit kezdeni egyedi példákkal, másfelõl 30K HUF '80-ban nagyon nagy pénz volt. "a zegész családját" pedig nem tudom mi takar.
danton-b 2012 nov. 12. - 20:41:48
Izrael a megmaradásáért küzd ,amihez joga van és hála Amerikának ,aki nem a világ csendõre,csupán a hülye szélsõjobbosk szerint az,soha nem fogják tudni eltörölni a föld szinérõl ,ahogy az arab politikusok szeretnék zömmel és ezt még hirdetik is,ahelyett hogy békességben élnének egymás mellett és tiszteletben tartanák az ENSZ 1949-es határozatát.
Izrael nem fajelmélet pártoló csupán nem szereti hogy állandóan basztatják a sunyi terroristák ,pl tegnap is lõtték a területüket a szír oldalról,osztán az meg nem esett jól hogy válaszoltak rá, és kilõtték az aknavetõiket.
danton-b 2012 nov. 12. - 20:28:28
Van pl ott azoknál az embereknél akiknek 30000 Ft-al kompenzálták volna ha elfogadta volna ,hogy egész családját kiirtották Auschwitzban a jó Antal kormány idejében.Egyébként pedig Ti jöttetek azzal hogy hány bõrt és mekkora lóvét szakítottak le azsidók a holokauszt kapcsán(megjegyzem zömüknek a hátrahagyott vagyonát is ellopták az árják,ami soha nem került elõ),tehát nektek kell ezt bizonyítani.
danton-b 2012 nov. 12. - 20:20:23
Hát ez nagyon jó érv hogy rendes meber az ,aki miatt csak 2millió magyar halt meg és nem 2 millió 100000,mert a nyugati hatalmak nyomására és attól való félemében hogy Nürnbergben esetleg felkötik,visszarendelt szállítmányokat.
danton-b 2012 nov. 12. - 20:17:53
Mirõl beszélsz vazze,a magyar állam szerintem egy kanyi fillért nem adott kárpótlásul azsidóknak,vagy nem többet mint más áldozatoknak.amivel õk esetleg többet kaptak azt a németektõl kapták(ahol szembenéztek bûneikkel és nem irkálhatnának ilyen uszítóan mint ti, az antiszemiták) ,meg a zsidó hitközségtõl ,akik úgylátszik nem követik azt a jó példát mint a pécsi püspökség ,ahol most derült ki, hogy 10 milkós pénzeket osztogattak a csókosoknak ami adóforintunkból pl .Osztán mégsem jut eszébe senkinek újra Mindszenty pereket kreálni,meg fikázni a keresztényeket.
offtopic
Sz Peter 2012 nov. 12. - 20:11:29
Nem neked kell meghatódnod, max azoknak akiknek a transzportját akkor visszarendelték (és túl is élték a háborút).
offtopic
atomotnektek 2012 nov. 12. - 20:00:39
Akkor már ketten vagyunk, nekem is rémlik valami hasonló.
danton-b 2012 nov. 12. - 19:59:34
Hát egész meg vagyok hatva hogy Horthy nem volt annyira lelkes kiszolgálója Hitlernek mint a címeres gazember Szálasi.Vannak fokozatai a kollaborációnak és a nemzetárulásnak is.De azért azt is világosan kell látni hogy Horthy rendszere nélkül nem jöhetett volna létre Szálasié sem ,egyenes út vezetett Hothy opportunista és rossz helyzetértékelésétõl,feudalisztikus és irredenta rendszerétõl,tehetetlenkedésétõl Szálasiig.Érdekes módon pl sokan mondják ma azt hogy az MSZP nélkül nem kap 2/3-ot Orbán ,tehát felelõsség terheli õket is a mai helyzetért,az LMP politikája erre épül.Miközben ez közel sem igaz annyira mint Horthynál hiszen a Donkanyarba küldött bakának nem volt választási lehetõsége ,míg Orbán hatalomrajutásához azért kellett a magyar nép többségének iszonyú butasága is.
danton-b 2012 nov. 12. - 19:52:11
na még Te hiányoztál a díszes társaságból,vérszagra gyûl a náci had.Ugyanis ha jól emlékszem Te vagy az ,aki egy másik topicban fejtegetted hogy Hitker micsoda nagy és tiszteletre méltó ember volt,nemdebár?
danton-b 2012 nov. 12. - 19:50:28
Na mia, látod immár 5 -ös sorszám vagy,ahogy megjósoltam .az illetõt egyébként azért rúgták ki a BBC-tõl ,mert az nem Magyarország ,ott nem lehet lukat beszélni ahasakba ,és nem nézik el még arejtett náci mentalitást sem.Ugyanis aki nem antiszemita ,az nem lesi hogy a fõnöke éppen zsidó é vagy evangélikus é,hanem csak azzal foglalkozik hogy jó fõnök e vagy sem.Tudod e?
Nálunk más ahelyzet itt egyre jobban felbátoriodtok ,mert itt még arra sincs törvény ami nyilvánvalóan antiszemita uszítás és gyûlöletbeszéd,bár aholokausztot itt sem lehetne ilyen raffináltan tagadni ,ahogy ti teszitek.Apropos Rapcsák kérelmére az õt fikázó kommentelõk adatait kikérte a rendõrség,pedig az mán eléggé antidemokratikus dolog, hiszen Gyurcsány pl hányszor kérhette volna ki az adatait a csótányozóknak?
Namármost a holokauszttagadók adatait pedig nyilvánvalóan ki kéne kérni hivatalból hiszen törvényt sértenek ,míg Rapcsák kritizálására nincs törvény tudtommal.
offtopic
Sz Peter 2012 nov. 12. - 13:59:51
Látod, már megint nem érted a lényeget!
Szálasi mikor mondott/tett olyat, hogy a zsidókkal megrakott szerelvények ne indulhassanak Lengyelországba?
Ellentétben Horthy-val.
offtopic
atomotnektek 2012 nov. 12. - 09:58:00
Igen, én is attól tartok, hogy visszajön a náci világ... vannak erre mutató jelek bõven.
Pl. az is, hogy a magadfajtát hagyják szóhoz jutni a fórumokon. (érezd magad leköpve!)
Béciman 5 2012 nov. 12. - 01:18:28
124. hsz.
Összes hozzászólás