Madár-legenda

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 38 perc, 2003

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Mezei Mária halála után a tárgyai, bútorai, a könyvespolcokon a könyvei érintetlenül, mozdulatlanul őrzik otthonában a hajdani lakó, a nagy színésznő életének emlékeit. Bolyongunk a régiségek közt. Múltkóstoló: régi filmek, ódon fotók, történeteket mesélő tárgyak, elsuhanó hangsúlyok, szavak, dallamok, mozgóképen rögzült színpadi pillanatok - Mezei Mária mesél színészélete csodáiról.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2009 júl. 15. - 08:37:19
Érdekes dokumentumfilmecske volt. Koromból adódóan nem igazán ismer(t)em Mezei Mária mûvészetét, bár egy-két filmben láttam õt (pl. Erdélyi kastély). Így legalább egy nagyjából átfogó képet kaphattam róla és tevékenységérõl, jóllehet ez a bõ fél óra természetesen nem elég ahhoz, hogy hû tükre legyen a mûvésznõ tevékenységének. Mindenesetre kicsit irigylem az idõsebbeket, hogy olyan korban élhettek, amikor még voltak igazi színészek, színésznõk.
kerzs 2008 dec. 14. - 18:56:58
Kár, hogy csak az "éjjeli baglyok"-ra gondolnak... Nagyon remélem, fõmûsorban is látható lesz Mezei Máriáról készült filmjük. Lassan a fiatalok nem is tudják ki volt Õ... Nagy szükség van az emlékekre is, s egy ilyen szinészkirálynõ megérdemli, hogy ne felejtsék el, ill. akik nem ismerték, megismerjék. Kuczogi Erzsébet